Šta je novo?

Rainbow Six Siege

Deluje mi kao Hitman mapa, konačno nešto zanimljivo posle onog glupog Outbrake.

Ima taj vibe. U dobrom smislu.

Kad izlaze novi operatori i mapa?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Ranije je apdejt bio prikazan na finalu igrača igrica, pa onda ga izbace 2-3 dana kasnije, pa posle su prvo izbacili par puta na test server prvo nedelju-dve, ali su poslednji put sačekali 7 dana, pa izbacili na test server i to je trajalo dve nedelje. Uglavnom finale je 20. maja, tj tad se završava i tad će se znati sve zvanično.

Ovo je odlicna igra. Bas odlican shooter. Samo komplikovan. A ne vidim da rade na tome da ga uproste. Cak suprotno. Kako su krenuli sa novim operatorima mislim da ce unistiti igru. Vigl mi je bio tesko varljiv ali kao ajde. Lion i finka su kriticni, dok ovaj novi najavljeni sa hologramom je po meni papazjanija. Echo ce imati 2 drona. Neki operatori ce dobiti bulletproof kamere. Previse stvari koji udaljuju igru od sustine, napucavanja izmedju protivnika. Vise vremena u napadu provedem prezajuci od gedzeta nego od samog protivnika. Moj predlog bi bio da prave vise mehanicke gedzete kao sto je npr mirin. Takodje mislim da je broj trepova dostigao granicu podnosljivosti i da ne bi smeli vise sa njima da se zezaju. Ja ovo igru vise ne bih smeo nikome da preporucim. Ovim putem kojim igra ide, za godinu dana, novajlije ce posle 3 gejma da odustaju od igre.

Poslednja izmena:
I neka odustanu. Igra je stara tri godine i jedna je od rijetkih koja ima konzistentan update sadrzaja koji se dodatno ne naplacuje. Moja je jedina kritika bila da ne postoji tutorial za osnovne stvari. Neki on-screen hintovi u vidu teksta prvih 5-6h. Ali i kao noob sam opet ukapirao vecinu stvari za desetak sati. Igra koja moze da se savlada nakon tri partije moze biti samo prosto djubre.

R6 i jeste fantasticna jer je kompleksna igra, taktička igra. Svi ti gadgeti su zapravo nadmudrivanje u taktici i najpametniji tim u vecini pobjedjuj a ne na mišićee. Sušta je suprotnost od COD like igara. A ko prati sve to moze jako brzo savladati. Ako imas problem sa gadgetom ili operaterom, pogledas video recenziju i saznaš sve za 2-3 minute.

Ta "neunistiva" kamera o kojoj pricas, koja je IR, vidi kroz dim, se lako unistava sa strane. Sa prednje strane je neprobojno staklo ali sa bocne je izlozena elektronika koja se jednim metkom unisti. A ujedno se ista moze unistiti obaranjem zida na koji je postavljen.

Lion i Finka ne megu biti jednostavniji. Nekada Lionov wallhack koristim protiv njega. Navucem ga na sebe. Na suigrace koji nisu detektovani itd. Sada je nerfovan i poprilicno tanak. Finka je "medic support" u napadu. Ne znam sta moze biti nejasno.

Inace koliko znam, imaju u planu do kraja radova na igri, 100 jedinstvenih operatera. Ako ti je sada komplikovana, mozda je najbolje da je ostavis.

R6 je meni vjerovatnk najkvalitetniji FPS koji sam ikada igrao. Racunajuci sve od CS 1.6, RO2, BF serijala i Arme. Igra je kompleksna na vise nivoa, mehanika fluidna i jedna od rijetkih gdje se zaista boris protiv protivnika cijelo vrijeme a ne sa samom igrom i njenim bugovima.

Problem vecine FPS-ova i jeste sto su prosti i plitki koji su zanimljivi prvih 5min. Ja b icak rekao da i ima previse bijednika koji misle da je mogu savladati za 3 partije pa nemaju druge nego tgrollati svoj tim. Da se ne ponavljam.

Ma nek ubacuju oni dodatni sadrzaj al nek obrate paznju sta ubacuju. To sto su takva vremena gde mnoge firme gledaju da te opeljese ne znaci da ovi sto to ne rade rade dobar posao. Od sledece sezone ce defenderi imati 10 kamera neracunajuci one default na mapama. Echo ce imati 2 drona kojima ce moci svako da pristupi i spotuje. Prvo te ispamuje jedan njegov dron pa ga nekako unistis. Pa krene da te spotuje bulletproof kamera koja je na drugom kraju hotnika. Pa joj pridjes sa strane da je unistis pa te uvati liznov trep dok to radis. Pa dolazi drugi echov dron, nekako ga savladas. Pa taman vidis coveka i krenes da pucas a ono prc hologram. Spominje se da ce maestro imati turret kojim ce se upravljati verovatno preko telefona.

I ja sam noob pa sam savladao igru. Ali to je bilo pre godinu i kusur dana. Kada je najnerealniji gedzet bio jackalov sa skeniranjem otisaka. Sada je druga prica vec a sta ce biti za godinu dve dana. Ja sada lepo plivam u igri, ne postoji nista sto mi nije jasno. Samo mislim da igra ide u nekom pogresnom smeru sa gedzetima. Same mape sa destruktivnim zidovima podovima i plafonima su dovoljno kompleksne i nude unikatnu partiju svaki put.

Iskreno ne znam na sta se zalis. Da je igra prostija, zamrla bi kao vecina drugih FPS-ova poput LawBreakers. Neka igraju CS:GO ako ne mogu savladati R6. Replayability i lezi u tome sto je kompleksna. A ja sam je poceo igrati u martu.

Ok verovatno ne umem da objasnim lepo. U glavnom, strahujem za buducnost jedne od retko odlicne igre. A sad zasto kako to cemo ostaviti za drugi put :D
Inace ne pratim youtubere vezane za r6siege gameplay osim onih koje kace nove vesti i promene ali ovaj lik mi je bas fascinantan https://www.youtube.com/watch?v=cJHcIGo7uH8 Izgleda da je bas lepo potrefio sens..

Poslednja izmena:
Razumijem sta hoces reci. Plašiš se da ce ostati mal komjuniti i da ce biti odbojna mainstream publici. Kada ARMA ima igraca, imat ce i R6. Jedino mi se ne svidja sto imaju plan 10 godina podrške za igru. Mislim da ce dosaditi za to vrijeme. Volio bih da izbace nastavak u naredne 2-3 godine. Ja imama 100h gameplaya i ostavio. Cekam novu sezonu.

STARTER 10€ na Steamu. STANDARD 20€.

Ok verovatno ne umem da objasnim lepo. U glavnom, strahujem za buducnost jedne od retko odlicne igre. A sad zasto kako to cemo ostaviti za drugi put :D
Inace ne pratim youtubere vezane za r6siege gameplay osim onih koje kace nove vesti i promene ali ovaj lik mi je bas fascinantan https://www.youtube.com/watch?v=cJHcIGo7uH8 Izgleda da je bas lepo potrefio sens..

Strahuješ od toga da postaje previše hero/ability based, umesto core mehanike?
Pa to se ni meni ne sviđa, ali postaje više Owerwatch nego tactical shooter svakako.

E upravo to. Hteo sam da spomenem owerwatch ali nisam igrao pa da ne lupam. Nek nastavi sa komplikacijama igra ali u drugom smeru. Reinforced wall jedna komplikacija za napadace, fuze kontra komplikacija za odbranu. Ovo mi je totalno core. Sta na tu foru jos da dodaju to ne znam ali ne znaju ni oni izgleda a obecali su 100 operatera.
Meni je palo na pamet nesto kao neka zavesa koju defend operater moze da postavi u neki hodnik, koja blokira vidik ali kroz koju moze opusteno da se prodje. To mi je nekako realnije od holograma. Mozda zvuci smesno ali mi je blize sto ti kazes core mehanici.

Hologram je po meni nebuloza a garantuje u buducnosti jos jednog nebuloznog operatera kao odbranu, da tako kazem, od holograma.

Poslednja izmena:
Nema veze sa igrom ali da pitam na ovoj temi..

Imam 7€ na steam acc i hocu da kupim STANDARD edition. Izasla bi me 13€. Kontam da uzmem kao poklon za drugi acc. Da otvorim novi acc samo za R6 posto sam skeptican oko upgrade ove postojece verzije. Kazu da se moze, samo se treba obrisati igra i kupiti standard i sve se nastavi, but fuck that.

Da li me moze steam banovati ako odradim sve sa jednog racunara itd.. ?

Zasto bi pravio novi acc? Obrisi sa steam-a igru i kupi standard Edition, u najgorem slučaju krenućes od početka, mada mislim da će se nastaviti, pošto sve se pamti na uplay.

Kako ce uplay prepoznati igru ? Odnosno, da li ce biti konflikt na uplay acc.

Ne bi trebalo, jer ti igru posedujes na steam-u. Kada sam ja hteo da odradim Upgrade dosta sam istraživao i niko nije imao problema sa ovom metodom. Ali sam na kraju uzeo year 1 i year 2 operatore sa r6 kreditom, tako mi ispalo jeftinije nego standard Edition na steam-u.

Jutros da uzmem, zavrsena akcija. Nevermind. Drugi put kada bude sale, probam tako.

Ima neko problem s cheaterima koji se teleportuju u ranked? Jer mi je apsolutno nebulozno da može to da se dešava na Platinum nivou.

Nazad
Vrh Dno