Šta je novo?

Raiffeisen bank

Piše na google da ne tražim po tarifniku.
Ovo je halucinacija. Ne treba u ovakvim slučajevima da ti bude teško da pogledaš sam tarifnik, da ne bi bio u zabludi. Naše banke fizičkim licima omogućavaju rad sa gotovinom bez naknada, i to se odnosi i na Raiffeisen. Naknadu ima samo podizanje sa kreditne kartice, nezavisno od načina, kao i sa debitne na tuđim bankomatima, šalterima, POS terminalima.

Je li novi korisnici iRačun-a za fizička lica i dalje dobijaju 2 digitalne i 2 fizičke kartice?
Tako je. Kada digitalne isteknu, ne obnavljaju se, tako da su one u suštini privremene, kako bi imao funkcionalne kartice odmah po otvaranju računa. Mada i bez toga fizičke stižu vrlo brzo, u roku od nekoliko dana.

Ovo je halucinacija. Ne treba u ovakvim slučajevima da ti bude teško da pogledaš sam tarifnik, da ne bi bio u zabludi. Naše banke fizičkim licima omogućavaju rad sa gotovinom bez naknada, i to se odnosi i na Raiffeisen. Naknadu ima samo podizanje sa kreditne kartice, nezavisno od načina, kao i sa debitne na tuđim bankomatima, šalterima, POS terminalima.

Tako je. Kada digitalne isteknu, ne obnavljaju se, tako da su one u suštini privremene, kako bi imao funkcionalne kartice odmah po otvaranju računa. Mada i bez toga fizičke stižu vrlo brzo, u roku od nekoliko dana.
Evo meni nije bilo teško da pogledam tarifnik. Pa me zanima da mi ga neko protumači, ako sam ja lud i ne razumem ukupno tri reči.

Prilozi

• IMG_20260227_193755.jpg
    IMG_20260227_193755.jpg
    89.9 KB · Pregleda: 64
Koliko vidim, ovo nije tarifnik nego INK, izveštaj o naplaćenim naknadama. Tu se ne razlikuje dizanje na njihovom šalteru i šalteru druge banke. U tarifniku (i odvojenim tarifnicima za pojedinačne račune, npr. iRačun) jasno stoji da je podizanje gotovine na Raiffeisenovim šalterima besplatno. Ovo ti je naplaćeno zbog druge banke. Možda i nisi bio na samom šalteru nego si "platio" nešto karticom na POS terminalu na kome su transakcije zapravo podizanje gotovine umesto klasičnih plaćanja, poput pošte, menjačnice, registracije vozila i slično.

Nisam znao da se to vodi kao podizanje keša na šalteru banke. Znači podizanje gotovine na salteru RF je besplatno (bar jos uvek)?

Jeste. Znači, ne plaćaj u pošti/menjačnici/agenciji za registraciju i slično. Što se pošte tiče, jedino za kartice poštanske štedionice je podizanje sa šaltera bez naknade i to se sabira sa dnevnim limitom za bankomate (50k+50k).

Pogledao tarifnik i dalje stoji da je bez naknade na šalteru banke. Izvinjavam se!
Nisam karticu izvadio iz novčanika osim pri samoj njenoj zameni već godinama, tako da imajte razumevanja 🙂
Za podizanje sa revolving/kreditnom znam za proviziju, to postoji od kada je imam.

Kada se primi uplata iz inostranstva na devizni racun, pri podizanju te valute koja je uplacena jel postoji provizija?

Da li je neko u skorije vreme otvarao iRačun? Šta sve traže osim LK i očitane LK, koja su pitanja? Treba da pripremim stariju osobu za video poziv i sećam se da su pitali ranije za vrstu usluge koja se traži, da se kaže e-mail, na kraju pitali koliko ima godina i mislim da je to sve. Kako je to danas? Kad se otvori račun onda se zove call centar da bi se formirao mBanking na telefonu? Molim za pojašnjenje i detalje. Hvala.

Da li je neko u skorije vreme otvarao iRačun? Šta sve traže osim LK i očitane LK, koja su pitanja? Treba da pripremim stariju osobu za video poziv i sećam se da su pitali ranije za vrstu usluge koja se traži, da se kaže e-mail, na kraju pitali koliko ima godina i mislim da je to sve. Kako je to danas? Kad se otvori račun onda se zove call centar da bi se formirao mBanking na telefonu? Molim za pojašnjenje i detalje. Hvala.
Pitaće je da se predstavi, da li daje saglasnost za snimanje razgovora, koju vrstu usluge želi, a posle toga traže i adresu stanovanja i mejl. Treba i da im pokaže LK i da je pomera pod uglom (sve to oni lepo objasne).
Onda joj šalju SMS s nekim verifikacionim kodom koji treba da im pročita. Na kraju joj kažu da ne zatvara stranicu nakon završetka razgovora i da je ne osvežava dok sistem ne odradi svoje.

Ceo taj razgovor traje bukvalno dva minuta, tako da ne treba da brine.

U aplikaciji joj posle kreiraš nalog. Uneseš broj tekućeg računa koji ćeš naći u prilogu mejla (Ugovor o zaključenju tekućeg računa) i broj telefona. Na sledećem koraku ti je link s brojem korisničkog servisa. Samo neka ih nazove i kaže da joj treba kod za aktivaciju mobilne aplikacije. Tu opet pitaju za adresu i za poslednje 3 ili 4 cifre JMBG.
Kad stigne kod (važi deset minuta), vratiš se u aplikaciju i nastaviš s kreiranjem korisničkog imena i lozinke. I to je to.

Na sledećem koraku ti je link s brojem korisničkog servisa. Samo neka ih nazove i kaže da joj treba kod za aktivaciju mobilne aplikacije. Tu opet pitaju za adresu i za poslednje 3 ili 4 cifre JMBG. Kad stigne kod, važi deset minuta.
Za A1 i mts (a valjda i Globaltel pošto je posredstvom mts mreže) brojeve dovoljno je odraditi aktivaciju sa uključenim mobilnim podacima. Yettel korisnici moraju da zovu call centar.

U toku je nagradna igra čiji se detalji mogu videti ovde.

Ukratko, svako ko od 3. marta do 13. aprila izvrši makar jedno plaćanje (koje u istom periodu mora biti i proknjiženo) Raiffeisenovom Visa karticom u vrednosti od makar 500 dinara, može se preko formulara prijaviti i time učestvovati u izvlačenju za putovanje na EuroLeague Final Four, koji se krajem maja održava u Atini. Biće dodeljene dve prve nagrade (uključuju četiri noćenja, kao i karte za polufinala i finale) i tri druge (dva noćenja i karte samo za finale).

Naravno, sve je za dve osobe i namenjeno isključivo srpskim državljanima. Uslov za učešće su samo plaćanja, dakle ne podizanje gotovine, ali ne važe ni transakcije vezane za kockanje i klađenje. Tačnu specifikaciju nagrada i ostale detalje svakako možete videti na linkovanoj stranici.

Pravila nisu baš najeksplicitnija, ali, koliko shvatam, učešće se gleda po osobi, tj. jedno učešće imate bez obzira na broj kartica (nismo, dakle, u prednosti mi koji zbog iRačuna imamo dve, niti neko ako dodatno ima kreditnu) i plaćanja (nisu u prednosti oni koji mnogo plaćaju), tako da je ovo još i fer nagradna igra. Uglavnom kod bankarskih učestvuju transakcije (svaka pojedinačno), pa veću šansu imaju oni koji više troše, tj. lako nagradu dobije onaj ko i sam može da je priušti.

Poslednja izmena:
Pa to sve banke pustile.

Ukratko, svako ko od 3. marta do 13. aprila izvrši makar jedno plaćanje (koje u istom periodu mora biti i proknjiženo) Raiffeisenovom Visa karticom u vrednosti od makar 500 dinara, može se preko formulara prijaviti i time učestvovati u izvlačenju za putovanje na EuroLeague Final Four, koji se krajem maja održava u Atini. Biće dodeljene dve prve nagrade (uključuju četiri noćenja, kao i karte za polufinala i finale) i tri druge (dva noćenja i karte samo za finale).

Ovde koliko vidim prolaze sva plaćanja, samo da nije povlačenje sa bankomata i da je više od 500 din.?
iRačun mi je samo za plaćanje ka inostranstvu, ni ne znam gde sam zavukla fizičke kartice 🤪

...uglavnom, srećno svima! Atina u maju je 😍

Unikredit ,npr.

Ne mogu da nadjem u aplikaciji ali negde jesam dobio. Moram videti gde.

Imam 4 aplikacije razlicitih banaka,moguce da sam nesto sjebo🤣. Zenina je 5. Otp😂. Mozda sam je slusausao i kad si kazem da je ne slusam pa od nje cuo,ko ce ga znati.

• Like
Reagovanja: iOS
Ne vidim ni za OTP (ni u app ni na Google). 🤣

EDIT: Uglavnom jeste ovo akcija Visa-e tako da mogu i druge banke da ucestvuju.
Ali sto se mene tice, za sad samo Raiff. 🤣

Poslednja izmena:
OTP aplikacija glavna strana, onda desno u vrhu pisamce gde su poruke i druga poruka u redu, odmah ipsod obaveštenja o povremenom prestank rada u sistemu 😃
Izvinjavam se za off topic 😃

Kod mene na OTP aplikaciji nema te poruke. Možda zato što sam uz Prestiž paket dobio samo Master, jer koliko vidim debitnu imaju samo Visa Infinite koja je 3.000 dinara mesečno.

Pretragom na internetu se ne spominje nijedna banka sa tom akcijom osim Raiffeisen banke (bar ja ne mogu da pronađem). Tako da nije baš situacija “pa to imaju sve banke”

Svakako, ko vidi druge srodne nagradne igre, slobodan je da ih postavi u odgovarajućim temama. Ova konkretna je strogo Raiffeisenova, oni su zvanični organizator, i u pravnom smislu, i u smislu toga da će pet pomenutih nagrada dobiti strogo njihovi klijenti. I ako druge banke organizuju slično, fond nagrada i skup učesnika je zaseban.

Možete li da uđete u mbank aplikaciju? Ne znam je li problem samo kod mene ili kod svih?

Ni ja ne mogu da uđem. Piše greška u logovanju ili tako nešto.

Ja sam imao taj problem pre 2-3 dana, sad je sve normalno, app radi. Rešio resetom telefona. Probajte hoće li i kod vas proraditi

Evo proradilo (doduše sporo radi), jedno pola sata nisam mogao da uđem u aplikaciju...

Nazad
Vrh Dno