Šta je novo?

Raiffeisen bank

Izvinjavam se ako je već ranije bilo priče o tome. Ima li neka poslovnica Raiffeisen banke u Beogradu u kojoj može čovek regularno kao u stara vremena da digne novac sa računa, a da ga ne šalju na bankomat? U dve u koje sam išao su mi rekli da keš mogu da dignem sa bankomata. Pri tom ograničenje je 60k po transakciji, pa sad ima verovatno i neko dnevno ograničenje...stvarno mi se ne dolazi 5x u banku da bih podigao 200-300 hiljada. A da ne pričam da mi je bankomat poslednji put tako pocepao novčanice kad sam uneo da podignem 60k da je to strašno. Bukvalno se zaglavile u onom delu i sad ja vučem kao da ih otimam, ljudi me gledaju...užas. posle sam lepio selotejpom pare pola sata kod kuce. Nemam živaca da opet rizikujem. Pa ako neko zna gde u Beogradu mogu podignuti novac od živog čoveka, a da me ne šalje na bankomat bio bih Vam zahvalan.

@mihajlosd na uplatnim bankomatima postoji opcija isplata preko limita koju moraš da potvrdiš preko jednokratne lozinke iz mobilne aplikacije i upravo ti ona omogućava isplatu većih iznosa (uzimaš keš u više navrata kroz istu sesiju), plus taj limit po JMBG od 450k/4500€ sabiraš sa kartičnim (Dina i Visa) od 180k/2000€.

Ali pretpostavljam da im je onaj sistem za izbacivanje gotovine isti pa ako unesem maksimalno 60k, ili ako tu moze jos i vise onda ispadne jos i gore. Onaj debeo bunt se zaglavi u masini...kazem svaki put sam imao poteskoca, a jednom sam skoro sve novcanice pocepao dok sam ih ivukao iz automata. Kolega recimo imao drugi problem...ako se dobro secam bankomat mu nije ni izbacio kes, ili izbacio nesto malo. Da li je osato bez novca ili sta vec ne znam. Uglanom videli su u sistemu da je bio problem, vratili su mu novac na racun, ali je opet morao da se cima i oko toga. Generalno ja volim bankomate i podrzavam svu tu automatizaciju procesa, ali ipak nisam za to da neko dize 300k i vise na bankomatu. Niti je bezbedni, a nije bas ni optimizovano za toliki iznos.

Koliko su obesmislili revolving karticu, sad je ovaj web kredit ono što je ranije bila visa revolving u rajfu. Ovo sam sad naleteo na gigatronu, moguće da imaju još negde sklopljen deal...Eto možda će značiti nekome

Ali pretpostavljam da im je onaj sistem za izbacivanje gotovine isti pa ako unesem maksimalno 60k, ili ako tu moze jos i vise onda ispadne jos i gore.
Recimo, da odabereš isplatu 450k i bankomat ti izbacuje po 90x2000, vadiš prvo 180-180-90k zaredom.
Onaj debeo bunt se zaglavi u masini...kazem svaki put sam imao poteskoca, a jednom sam skoro sve novcanice pocepao dok sam ih ivukao iz automata. Kolega recimo imao drugi problem...ako se dobro secam bankomat mu nije ni izbacio kes, ili izbacio nesto malo. Da li je osato bez novca ili sta vec ne znam. Uglanom videli su u sistemu da je bio problem, vratili su mu novac na racun, ali je opet morao da se cima i oko toga. Generalno ja volim bankomate i podrzavam svu tu automatizaciju procesa, ali ipak nisam za to da neko dize 300k i vise na bankomatu. Niti je bezbedno, a nije bas ni optimizovano za toliki iznos.
Slažem se da bude problematično kod isplate većih iznosa, ali nisam imao poteškoća, zato što se u mojoj ekspozituri uplatni bankomati dobro održavaju. Štaviše, dobili smo još jedan za isplatu dinara, što govori da je potražnja za gotovinom velika. Na kraju balade, ako ti je problematično sa tih dveju ekspozitura, besplatne račune nude Yettel (sa jedinom blagajnom u Airport city-ju), ProCredit (takođe se otvara video pozivom) i Alta (gde moraš da izjaviš da nemaš račun u drugim bankama i da hoćeš Visa karticu što automatski znači da se otvara devizni) pa prebaciš instant naloge za prenos po 300k.

Oni su letos mislim slali info da blagajne ukidaju u većini poslovnica.

Ja nisam do sada imao problem sa podizanjem veće količine novca na bankomatu. Novčanice su uvek izlazile ok.

Što se tiče te kupovine na rate, taj Web kredit, to postoji već neko vreme (nekoliko godina) s tim što ti plaćaš na rate onu veću cenu koja se pojavljuje na sajtu gigatrona. Uvek imaju dve cene kod njih, jedna kao sa popustom za online, karticama i keš plaćanje a druga za plaćanje preko tih kredita, adm obustava itd. I to odobrenje traje, dok si karticu samo provlačio i to je to.
Sad mi ne pada na pamet da za bilo šta provlačim tu karticu.

Nisam siguran, jedino ako namerno obmanjuju narod, što me ne bi čudilo.

Nisam išao dalje da ukucavam informacije za isporuku, ali ovde na stranici artikla je podeljen manji iznos na 12 rata, isto i kad se uđe u saznaj više, stoji 79999/12

Prilozi

• 1762529285290.png
    1762529285290.png
    27.9 KB · Pregleda: 163
Ja to iz iskustva. Kupovao sam već neki tv i još neku tehniku preko Web kredita rf u gigstronu. Kao 12 rata bez kamate ali viša cena / 12.

Edit: sad mi pade na pamet, oni imaju i plaćanje na rate banca Intesa karticama. Tu se skida niza cena a deli na 12 rata.

Na licu mesta u prodavnici će reći tačno kako ide sad.

Izvinjavam se ako je već ranije bilo priče o tome. Ima li neka poslovnica Raiffeisen banke u Beogradu u kojoj može čovek regularno kao u stara vremena da digne novac sa računa, a da ga ne šalju na bankomat? U dve u koje sam išao su mi rekli da keš mogu da dignem sa bankomata. Pri tom ograničenje je 60k po transakciji, pa sad ima verovatno i neko dnevno ograničenje...stvarno mi se ne dolazi 5x u banku da bih podigao 200-300 hiljada. A da ne pričam da mi je bankomat poslednji put tako pocepao novčanice kad sam uneo da podignem 60k da je to strašno. Bukvalno se zaglavile u onom delu i sad ja vučem kao da ih otimam, ljudi me gledaju...užas. posle sam lepio selotejpom pare pola sata kod kuce. Nemam živaca da opet rizikujem. Pa ako neko zna gde u Beogradu mogu podignuti novac od živog čoveka, a da me ne šalje na bankomat bio bih Vam zahvalan.
Има пословница у Безистану тамо може да се подигне новац на благајни.
Има још две пословнице у Београду које раде са готовином.

Ако се подиже износ већи од 600.000 динара мора да се наjави подизање најбоље преко њиховог кол центра.

Prilozi

• IMG_20251108_183135.jpg
    IMG_20251108_183135.jpg
    162.2 KB · Pregleda: 135
Izbegavajte Merkator po svaku cenu. Najveci lelemudi rade tamo. Cekanja na blagajnu su nepodnosljiva. U poslednje 2 godine sam bio tri puta na blagajni tamo. Prvi put cekao 30 minuta, drugi put 45 minuta, poslednji put skoro sat i po.

Koliko znam ne rade više sa kešom u Merkaotru? Ili sam pogrešno video da upućuju samo na bankomat sada, svakako sam išao na bankomat pa mi nije bilo bitno šta je pričala radnica.

Jel beše kada se otvori devizni iRačun posle dinarskog plaćanje u inostranstvu ide tako što povlači sa dinarskog računa i vrši konverziju?

Kako dinarsko plaćanje u inostranstvu? Ako plaćaš u dinarima ide sa dinarskog. Ako plaćaš u stranoj valuti ide sa deviznog. Ne možeš da platiš u stranoj valuti ako nemaš novac na deviznom, ne konvertuje sa dinarskog.

Kako dinarsko plaćanje u inostranstvu? Ako plaćaš u dinarima ide sa dinarskog. Ako plaćaš u stranoj valuti ide sa deviznog. Ne možeš da platiš u stranoj valuti ako nemaš novac na deviznom, ne konvertuje sa dinarskog.

Ovo nije tačno.

Jel beše kada se otvori devizni iRačun posle dinarskog plaćanje u inostranstvu ide tako što povlači sa dinarskog računa i vrši konverziju?

Sve kartice su po defaultu vezane za isključivo za dinarski iRačun. Ako želiš to da promeniš, u spojleru pročitaj kako:

Poštovani,

Vaše kartice možete sada vezati za Vaš devizni račun kao partiju potrošnje za transakcije obavljene u inostranstvu (i/ili u zemlji).

Za plaćanja nastala korišćenjem kartice u zemlji i inostranstvu možete odabrati samo dinarski račun kao partiju potrošnje, zatim samo devizni račun, a možete odabrati tako da se za plaćanja u zemlji koristi isključivo dinarski račun, a za plaćanja u inostranstvu isključivo devizni račun.

Kako da podnesete zahtev?

Ulogujte se na svoju mobilnu aplikaciju (moja Mbanka) ili ROL i putem Inboxa podnesite zahtev.

U poruci navedite:

- Ime i prezime,

- JMBG,

- Maskiran broj platne kartice koji možete pronaći u sekciji „Kartice“ u moja mBanka aplikaciji _ _ _ _ _ _ ****** _ _ _ _

- Za sve transakcije napravljene mojom VISA/Mastercard karticom, bilo da su u inostranstvu ili u zemlji, želim da mi se zadužuje:

samo dinarski račun,

samo devizni račun,

dinarski za domaće i devizni račun za inostrane transakcije.

Broj dinarskog računa*

Ukoliko ne koristite Moja mBanka aplikaciju uputstvo za aktivaciju se nalazi ovde.

Nakon podnošenja zahteva, isti će biti prosleđen na dalje rešavanje u što kraćem roku. Kontaktiraćemo Vas o statusu Vašeg zahteva ili ukoliko nam budu potrebne dodatne informacije.

Srdačno,

Vaša Raiffeisen banka

Obično im je potreban jedan radni dan da promene partiju potrošnje, o čemu će te obavestiti, a takođe i u detaljima kartice možeš videti povezane račune.

Da, ali i dalje ostaje drugi deo kao ispravan - da ako nemate novac na deviznom racunu (podrazumeva se naravno da ste pre toga povezali kartice sa deviznim racunom), devizna placanja nece proci (nece skinuti novac sa dinarskog). Tako je bese za Raiffesen?

Posto generalno vazi da kad se nema novac na deviznom, ostatak (ili celi iznos) skine sa dinarskog.
Ovde to ne vazi (ako ne gresim) pa cisto da ljudi znaju (znam da je spomenute, al ono, ne skodi da se ponovi).

Da, ali i dalje ostaje drugi deo kao ispravan - da ako nemate novac na deviznom racunu (podrazumeva se naravno da ste pre toga povezali kartice sa deviznim racunom), devizna placanja nece proci (nece skinuti novac sa dinarskog). Tako je bese za Raiffesen?
Tako je podešeno kod mene, da.

Pošto se čini da postoji nejasnoća, da potvrdim i ja: nikako nije moguća kombinovana potrošnja (autokonverzija) u slučaju dinarskog i deviznog iRačuna, tj. da se desi da vam deo transakcije bude namiren sa jednog, a deo sa drugog računa. Iako kartica može biti vezana za oba računa, uvek postoji odluka sa kog (strogo) jednog će se novac skidati.

Kako je naveo Tilek, kartice vam i nakon otvaranja deviznog iRačuna ostaju vezane samo za dinarski račun. To je i logično, jer su dinarski i devizni iRačun dva nezavisna proizvoda, pri čemu ste kartice dobili samo uz prvi. Zahtevom iz spojlera možete da ugovorite prevezivanje, pri čemu se odlučujete na željeno razdvajanje potrošnje po računu (dinarski, devizni) i valuti (iako se u zahtevu pominje da je razlika između zemlje i inostranstva, to nije tačno, odluka zapravo ide po tome da li je plaćanje u RSD ili nije).

Podrazumevano se, dakle, sve transakcije namiruju (strogo) sa dinarskog, a vi to po želji menjate, pri čemu je možda najlogičnija odluka ona koja se pominje, a to je da se transakcije u zemlji (a zapravo sve dinarske, što uključuje i npr. Temu, koji je zvanično u Irskoj) namiruju (strogo) sa dinarskog, a u inostranstvu (a zapravo sve devizne) namiruju (strogo) preko deviznog. Ukoliko imate dve kartice (digitalnu i fizičku), možete i da ih drugačije povežete, npr. da jedna bude vezana samo za dinarski, a druga samo za devizni račun.

Hajde što imaju grešku, popraviće je valjda brzo, nego što je smešno koja je, hahah, tj. činjenica da se nama klijentima prikazuje opis Javinog izuzetka. No dobro, viđao sam i situacije da se prikaže ceo stek, ovo je prema tome još i okej. Stavljam u prilog u čemu se radi, ko ne stigne i sam da vidi.

Prilozi

• Screenshot_20251113-113451_Moja mBanka.jpg
    Screenshot_20251113-113451_Moja mBanka.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 65
ova pravila i dalje važi. ko ih sledeći bude kršio, dobija ban sa foruma, ne samo sa teme
Sledeća osoba koja ponudi svoj kod za otvaranje računa će biti banovana.

Ko želi da otvori račun, neka napiše da mu je potreban kod, pa ko želi, neka mu šalje svoj link na private.

Garantujem da će u prvih 10 minuta dobiti nekoliko linkova. Bar po broju ponudjača, ovde na temi.

Nazad
Vrh Dno