Šta je novo?

Raiffeisen bank

Ima li neko problema trenutno sa IPS skeniranjem računa u mobilnoj aplikaciji? Krene da skenira i zablokira aplikacija, samo vrti ona ikonica, mogu samo da je ubijem skroz.

Meni ne radi ni preko WiFi (SBB), ni preko mobilnog neta (A1).

Treba mi savet, da li da se opredelim da primam platu na iRačun ili preko klasičnog tekućeg Erste računa?

5000din zbog prenosa mi ne čini ništa, tako da to ne uzimam kao benefit. Koliko sam zapamtila, ukoliko imam samo iRačun, nemam pravo na čekove?

Zaletela sam se sa Raiffeisenom. Oduševila me je brzina i primena novih tehnologija kod Rai, pošto Erste posluje kao ispod kamena. Tek pre mesec dana smo dobili GPay. Usluga je jako spora, kada uplaćujem nešto sebi, prođu sati ili novac legne tek uveče. Pogodnosi koje nudi banka, nisu istaknute. Pritom, letos sam bila žrtva fishinga. Rešili smo problem ali sve to me je nagnalo da razmotrim otvaranja računa negde druge. Međutim, nešto mi Rai deluje kao ne toliko benefična opcija.

Treba mi savet, da li da se opredelim da primam platu na iRačun ili preko klasičnog tekućeg Erste računa?

5000din zbog prenosa mi ne čini ništa, tako da to ne uzimam kao benefit. Koliko sam zapamtila, ukoliko imam samo iRačun, nemam pravo na čekove?

Zaletela sam se sa Raiffeisenom. Oduševila me je brzina i primena novih tehnologija kod Rai, pošto Erste posluje kao ispod kamena. Tek pre mesec dana smo dobili GPay. Usluga je jako spora, kada uplaćujem nešto sebi, prođu sati ili novac legne tek uveče. Pogodnosi koje nudi banka, nisu istaknute. Pritom, letos sam bila žrtva fishinga. Rešili smo problem ali sve to me je nagnalo da razmotrim otvaranja računa negde druge. Međutim, nešto mi Rai deluje kao ne toliko benefična opcija.

Razmisli koje beneficije bi ti dobila kada bi platu prebacila u Rajfajzen (naravno ne racunajuci 5.000), ako ti je Erste poslovnica blizu, imas dobro iskustvo sa njima u pogledu ljubaznosti i sve usluge ti rade (zastarelo, ali rade) ne verujem da je potrebno da prebacujes platu u Rajfajzen.

Rajfajzen, s obzirom da je besplatan, mozes koristiti kao rezervni racun

Ako si u mogućnosti, zamoli poslodavca da ti podeli platu za ovaj mesec na oba računa.

Neću imati uplatu ovaj mesec. Od sredine januara prelazim na novo radno mesto.
Za iRačun mi je bila ideja da služi kao štedni i za online i plaćanja u inostrastvu. Ali što više istražujem vidim da je bolje da ostane samo kao štedni. Par prijatelja koji imaju račun u RF su zadovoljni od usluge do prenosa zarade. Tako da ne mogu da zaključim.

Blizina poslovnica kod Erste mi ne igra ulogu jer rade do 16:30. Šta god mi je trebalo morala sam da izlazim sa posla jer online može malo toga da se uradi (što je neka vrsta minusa). Kao što sam navela, novcu treba par sati da legne na račun a to je uvek u trenutku kada mi treba odmah. Ako izuzmem te neke spore stvari koje su par puta bile frustracija, deluje mi da trebam da ostanem na sigurnom jer nisam imala sa njima nikakvih problema.

Kako stedni @Badpixel kada sam ja cuo da nemaju pravi stednju nego neke fondove leve. I zar ti nije bolji onda racun druge banke YTL gde imas bar onih 4% godisnje na dinare isplacenih svaki mesec, a po vidjenju?

Ne vidim nijedan razlgo za Rai osim sto mozes sa WC solje otvoriti racun za pola sata kada ti dune.

Neću imati uplatu ovaj mesec. Od sredine januara prelazim na novo radno mesto.
Za iRačun mi je bila ideja da služi kao štedni i za online i plaćanja u inostrastvu. Ali što više istražujem vidim da je bolje da ostane samo kao štedni. Par prijatelja koji imaju račun u RF su zadovoljni od usluge do prenosa zarade. Tako da ne mogu da zaključim.

Blizina poslovnica kod Erste mi ne igra ulogu jer rade do 16:30. Šta god mi je trebalo morala sam da izlazim sa posla jer online može malo toga da se uradi (što je neka vrsta minusa). Kao što sam navela, novcu treba par sati da legne na račun a to je uvek u trenutku kada mi treba odmah. Ako izuzmem te neke spore stvari koje su par puta bile frustracija, deluje mi da trebam da ostanem na sigurnom jer nisam imala sa njima nikakvih problema.
ako ces ga koristiti za stednju bolje ti je u yettel da otvoris bank lite racun bez odrzavanja i odma stednja u dinarima 4.01% kamatna stopa po vidjenju jedina mana 50 dinara za slanje van tog racuna al iskreno za stednju nema bolji.
Kako stedni @Badpixel kada sam ja cuo da nemaju pravi stednju nego neke fondove leve. I zar ti nije bolji onda racun druge banke YTL gde imas bar onih 4% godisnje na dinare isplacenih svaki mesec, a po vidjenju?

Ne vidim nijedan razlgo za Rai osim sto mozes sa WC solje otvoriti racun za pola sata kada ti dune.
Mozda je mislila da navede kao razlog za otvaranje racuna licna stednja a prihod isto stednja posto online trazi neki od 5-6 razloga za otvaranje.

Jel zna neko da li je kod Intese fiksna provizija kad se prebacuje recimo na IRacun neki iznos ili zavisno od kolicine procenat?
Probao sa 3000din i naplatili 15din, da li ce i na 20000din da bude tako npr ?

Mislim da do 300 000 nema provizije na kolicinu,samo taj deo koliko kome kosta placanje ,po nalogu.

Jel zna neko da li je kod Intese fiksna provizija kad se prebacuje recimo na iRacun neki iznos ili zavisno od kolicine procenat?
Fiksna je provizija do 300k, ali zavisna od tipa računa. To je, pretpostavljam, Platni račun sa osnovnim uslugama, za Hit je 25 po eksternom nalogu, itd.

Hit je racun, hvala na odgovoru svima.

Treba mi vaš mozak.

Istekle su kartice na iRačun i već mesec dana mi ne stižu nove. Išao sam do poslovnice i inicirana je zamena. Savetnica mi je rekla da meni stoji Visa debit online sa rokom važenja do 09/2028. To sam i ja prethodno primetio u aplikaciji, ali sam mislio da je greška, pošto mi fizičke kartice važe do 10/2024, a i ja sam stari korisnik iRačuna kada se digitalne nisu ni izdavale.

Pokušao sam da dodam tu digitalnu u Apple Pay iz aplikacije sa Add to wallet, međutim to mi se odbija i piše da mi je kartica istekla. Jel mogu da ubacim uopšte digitalnu u novčanik?

@jimmytza Visa Digital je digitalna, ali ako ti je nisu u zameni dodelili, onda Visa Online (plastičnu) ne možeš da virtuelizuješ sve dok je ne deblokiraš i upotrebiš na čip pos/atm, inače neće raditi online kanal i beskontaktno, a aktivacija internet plaćanja je preduslov za tokenizaciju kartice. Koliko mogu da pretpostavim, pošto je stara otkazana i nestala iz ApplePay, praktično si ostao bez kartice i jedino ti preostaje Mobilni keš.

Može digitalna u novčanik.

Sad sam aktivirao aplikaciju na novom telefonu i rekoše mi da moram da kreiram novo korisničko ime. I sada moram to ime da koristim i za web. Planiram da vratim tablet na factory default i instaliram i tamo, pa ću opet da menjam korisničko ime... Ko li im je to smislio, stvarno ga treba "nagraditi" Golim otokom...
A seka koja radi u kontakt centru je bezobrazna za medalju.
Preko 20 godina sam klijent, svega nekoliko puta su uspeli da me stvarno iznerviraju kao danas. Realno je sitnica u pitanju, ali način i komunikacija su katastrofa.

Inače to je dezinformacija, najnormalnije radi ako staviš isto korisničko ime i šifru(sem ako nešto nisu promenili) :D

Treba mi vaš mozak.

Istekle su kartice na iRačun i već mesec dana mi ne stižu nove. Išao sam do poslovnice i inicirana je zamena. Savetnica mi je rekla da meni stoji Visa debit online sa rokom važenja do 09/2028. To sam i ja prethodno primetio u aplikaciji, ali sam mislio da je greška, pošto mi fizičke kartice važe do 10/2024, a i ja sam stari korisnik iRačuna kada se digitalne nisu ni izdavale.

Pokušao sam da dodam tu digitalnu u Apple Pay iz aplikacije sa Add to wallet, međutim to mi se odbija i piše da mi je kartica istekla. Jel mogu da ubacim uopšte digitalnu u novčanik?
To ti je fizicka kartica koja luta po posti . Meni je se tako pojavila u aplikaciji mesec dana pre isteka i dok je nisam dobio u ruke nisam je mogao ubaciti.
Mislim da mozes da je ubacis u RayPay ali moras da se dopisujes sa [email protected] da ti to omoguce.

Danas sam otvorio iRacun receno mi je da će fizičke kartice stići za oko nedelju dana dok u aplikaciji vidim dve kartice koje nisu još aktivirane. Zanima me da li njih treba da aktiviram i da li su odvojene od fizičkih što će mi stići-

Danas sam otvorio iRacun receno mi je da će fizičke kartice stići za oko nedelju dana dok u aplikaciji vidim dve kartice koje nisu još aktivirane. Zanima me da li njih treba da aktiviram i da li su odvojene od fizičkih što će mi stići-
Odvojene su. Dina Digital samo na internetu, a Visa Digital i u RaiPay/Apple Pay, odnosno PIN ćeš moći da vidiš samo u RaiPay da bi je koristio na prodajnim mestima ili bankomatu. Sutra/prekosutra videćeš i Dina/Visa Online (plastične). Pre korišćenja potrebno je da ih deblokiraš, odnosno fizičke se naposletku aktiviraju umetanjem čipa u terminalu ili podizanjem/besplatnom promenom pina na bankomatu.

Odvojene su. Dina Digital samo na internetu, a Visa Digital i u RaiPay/Apple Pay, odnosno PIN ćeš moći da vidiš samo u RaiPay da bi je koristio na prodajnim mestima ili bankomatu. Sutra/prekosutra videćeš i Dina/Visa Online (plastične). Pre korišćenja potrebno je da ih deblokiraš, odnosno fizičke se naposletku aktiviraju umetanjem čipa u terminalu ili podizanjem/besplatnom promenom pina na bankomatu.
Hvala na pomoći sada mi je sve jasno

• Like
Reagovanja: uji
Meni je danas 8 dana od otvaranja računa i još uvek nisam dobila kartice. Danas je to imalo za danak jer sam pri otvaranju stavila svu ušteđevinu na taj račun. Novcem ne mogu da raspoložem osim ako ne odem na šalter da ga podignem. Većinski koristim kartice za plaćanje, gotovinu retko kada imam. Sada već postaje gusto. Danas mi je bio poslednji rok za neku uplatu i uspela sam da izvršim plaćanje računa iz mobilne aplikacije. U pitanju je bila uplata PIO fondu. Prošlo je jako lagano, provizije nema. Sa te strane sve 5.

Kao što sam navela, novcu treba par sati da legne na račun a to je uvek u trenutku kada mi treba odmah.
Kako to misliš? Odakle da legne na račun?
To ne zavisi od Erste već od banke odakle uplaćuješ. Ako je nalog za prenos dat kroz IPS (instant transfer) mora da legne odmah. Ako ide kroz kliring onda se čeka par sati.

Ako npr uplaćujem sebi na račun (preko bankomata), novac moram da čekam par sati. Gotovo nikada mi novac nije bio na računu odmah.
U 80% slučajeva kada mi neko uplaćuje novac na račun (kada naručujemo hranu kolektivno ili neko kupi od mene nešto online) bude na računu odmah, ali dešavalo se da neke privatne uplate čekam par sati. Pri rezervaciji putovanja pre par nedelja čekala sam nešto manje od sat vremena da mi legne novac od drugarice (chekiran ips). U međuvremenu istekla sesija i ćaaaao. Plata bi mi uvek legla poslednjoj, pored kolege koji je u Intezi.
Tako da suma sumaru, u dosta slučajeva mi se pokazalo da na novac ipak moram da čekam.

Ako npr uplaćujem sebi na račun (preko bankomata), novac moram da čekam par sati. Gotovo nikada mi novac nije bio na računu odmah.
U 80% slučajeva kada mi neko uplaćuje novac na račun (kada naručujemo hranu kolektivno ili neko kupi od mene nešto online) bude na računu odmah, ali dešavalo se da neke privatne uplate čekam par sati. Pri rezervaciji putovanja pre par nedelja čekala sam nešto manje od sat vremena da mi legne novac od drugarice (chekiran ips). U međuvremenu istekla sesija i ćaaaao. Plata bi mi uvek legla poslednjoj, pored kolege koji je u Intezi.
Tako da suma sumaru, u dosta slučajeva mi se pokazalo da na novac ipak moram da čekam.
Koja banka ? Erste ili Rai? Cudno meni legne odmah kad uplatim na bankomatu bilo to da je Erste ili Rai pogotovo.

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno