Šta je novo?

Raiffeisen bank

Nema ni u Intesi za Visu i Master al zato racun mesecno 600 ili kolko vec odrzavanje.

Citam ove vase postove i nevideh nigde da li se placa odrzavanje za Visa i Mastercard kartice na iRačunu?
Nema
Da sumiram znaci na tom racunu nema odrzavanja ni za dinarski ni za devizni racun ni za racun generalno.
Bez održavanja
Transakcije tj.oline placanja tipa komunalija itd se naplacuju ili ne?
Ne naplaćuju se
Posto ne verujem da ista postoji da je dzabe sta banka ima od ovoga ako je sve besplatno plus jos daju 3+5 hiljada?
1% od iznosa za potrošnju u inostranstvu (važi za sve vrste računa pa i Premium).

Hvala na odgovoru.
Samo mi pojasni sta znaci potrosnja u inostranstvu?
Placanja preko interneta kupovina na stranim web sajtovima ili kad odem na odmor pa trosim po restoranima ili na bankomatima dizem novac?

Online plaćanja se ne naplaćuju takođe, to jest imam nekih 15 mesečnih online transakcija i uvek je provizija 0 dinara.
U čemu joj štos sa tim računom i gde oni vide dobit u njemu ne znam.
Inače prebacio sam, ima više od pola godine, dinarsku i deviznu platu na taj paket računa. Sve bez problema.

Skida proviziju ako se online kupuje na stranim sajtovima (AliExpress, Temu, Amazon...).
Zarada banke nije samo u održavanju, njima znači da što više ljudi otvori račun i da drži novac na računu kako bi banka koristila naš novac koji će da obrće na tržištu...

Ne pitah jel imaju pravljenje virtuelne kartice za Visu i MC u aplikaciji?
Vidim da imaju digitalnu ali nije to to, ne volim da ostavljam karticu na nekim sajtovima.

To mi je deal braker, steta.

Izvinjavam se ako je već bilo slično pitanje, interesuje me da li digitalne kartice budu odmah dostupne u mobilnoj aplikaciji nakon završetka otvaranja iRačuna? Za fizičke znam da stižu na adresu za 7 dana, a za digitalne mi nije baš najjasnije, kada odem na tu "stranicu" u aplikaciji izbaci mi neki error...

Da li digitalne kartice budu odmah dostupne u mobilnoj aplikaciji nakon završetka otvaranja iRačuna?
Da, dostupne su odmah po otvaranju iRačuna i vidljive u odeljku Kartice. Potrebno je da se izvrši deblokada pre korišćenja, odnosno povezivanja Visa Digital u GPay/ApplePay.

Ponadao sam se da je to samo trenutno, da će tipa za par sati poraditi, ali ako trebaju da su odmah vidljive onda meni nešto definitivno nije u redu, ovako mi bude kao na ss-u u prilogu. 🫤

Prilozi

• Screenshot_20241129-000130.png
    Screenshot_20241129-000130.png
    31.7 KB · Pregleda: 45
Pa zovi call centar.

Ako preusmerim sva primanja u drugu banku pošto je iRačun besplatan svakako, da li bi RF ako ikada u budućnosti zatražim neki kreditni proizvod to uzimao kao minus ili ih baš briga u kojoj banci su primanja sve dok su u nekoj banci.

Ma vec te ne vole jer im nista ne placas. ;)

Ako preusmerim sva primanja u drugu banku pošto je iRačun besplatan svakako, da li bi RF ako ikada u budućnosti zatražim neki kreditni proizvod to uzimao kao minus ili ih baš briga?
Kod stambenih se nekad ugovara kamata sa klauzulom uz prenos zarade, odnosno bude viša ako plata ne legne. Za gotovinske ne znam kakva je situacija, ali nisam se susreo sa tim u tom slučaju.

Baš ih briga.
Edit: nije otežavajuća okolnost, ali mogu da ti nude povoljnosti ako platu prebaciš kod njih. Kad kredit krene, možeš i da ostaneš bez posla, niko te ne dira, sve dok plaćaš obaveze uredno.
Letos sam uzeo kod njih onaj besplatni keš kredit od 240k, tada sam otvorio iRačun. Sam uplaćujem rate, to je jedini promet na tom računu.

Ma vec te ne vole jer im nista ne placas. ;)
Tako je formalno, a na obaveznoj razmeni strane valute kod njih uzmu baš dobar deo. Nema besplatnog ručka.
@uji @kibicer Ok to mi je bitno, da neće reći: niste kod nas bili i morate prvo x meseci kod nas bez prekida primati ili slična (sektaška) ucenjivanja. Takođe me zanima da li mi je pregovaračka pozicija za drugu banku bolja ako prvo prenesem zarade par meseci ili ako ja ucenjujem da ću preneti ako dobijem neki kreditni proizvod tipa karticu.

Ma znam,placao sam ove nedelje po inostranstvu i skinu tih 1% ili koliko ve,po transakciji. Meni to prihvatljivo jer ne guram glavne,devizne,kartice kojekuda. Kurs strasan aali i to mi ok jer prebacim 50-100e da imam da placam po inostranstvu neke sitnice. Obzirom da drugih troskova nemam a ni benefita,dostaa. Zato sam i otvorio racun.

@PanonskiNS mislimd a nema smisla prenos zarade unapred. Inače, banka vidi deo koji se uplaćuje tebi po osnovi zarade (241), ali ne zna da li je to cela tvoja plata. Zato će ti tražiti potvrdu o visini primanja, pa onda dalje razgovori...
@DGoran glavne kartice... Što ne koristiš digitalne novčanike? Osim ako tvoja banka to nema.

Baš ih briga.
Edit: nije otežavajuća okolnost, ali mogu da ti nude povoljnosti ako platu prebaciš kod njih. Kad kredit krene, možeš i da ostaneš bez posla, niko te ne dira, sve dok plaćaš obaveze uredno.
Letos sam uzeo kod njih onaj besplatni keš kredit od 240k, tada sam otvorio iRačun. Sam uplaćujem rate, to je jedini promet na tom računu.
Jel mogu da se ocekuju ti besplatni kes krediti pod akcijama u buducnosti za vec otvorene iracun korisnike ili samo nove koji tad prebace primanja?

@PanonskiNS mislimd a nema smisla prenos zarade unapred. Inače, banka vidi deo koji se uplaćuje tebi po osnovi zarade (241), ali ne zna da li je to cela tvoja plata. Zato će ti tražiti potvrdu o visini primanja, pa onda dalje razgovori...
@DGoran glavne kartice... Što ne koristiš digitalne novčanike? Osim ako tvoja banka to nema.
Nemam pojma,mislis virtuelne? Intesa je u pitanju.

@lukadr Ko to zna... Imaš trenutno ovu ponudu, takođe 0%.
Ako ti je do ******, uzmi, kupi na neviđeno šta hoćeš za 400k, vrati u radnju, i eto keš kredit. Ja to ne bih radio.
@DGoran ako je online, da, virtuelne. Ako si putovao, onda ApplePay / Gpay

EDIT: popravljen link

Poslednja izmena od urednika:
Za gotovinske kredite je istaknuta ponuda sa i bez prenosa zarade. Kao i drugim bankama, kamatna stopa bez prenosa zarade uglavnom nije vredna pomena. U ponudi uvek jasno bude naznačeno da li i kada treba da se prenese zarada - kod aktuelne ponude je rok 3 meseca od datuma realizacije kredita i sve je vrlo transparentno. U slučaju da zarada ne legne u previđenom roku, kamata će drastično skočiti, piše i koliko. Moja situacija je bila ta da mi je na račun u RF stizao simboličan deo zarade (gotovo u visini rate) zbog stambenog kredita, jer je to bio uslov kad sam potpisivao. U drugoj banci mi je bio veći deo zarade koji sam preneo u RF refinansiranjem gotovinskog kredita. Ne da nisu pravili problem prilikom pregovaranja, nego nije bilo nikakvog maltretiranja oko procedura. Nisu mi tražili platne liste ni promet po računima, iako je do juče jedini promet po tom računu bila zapravo rata kredita. Ali, ja sam njihov klijent i imam višegodišnju istoriju otplate tog stambenog kredita. Naravno, odmah nakon što je kredit realizovan sam usmerio sva sredstva na račun u RF i nema zime

Ako ti je do *****, uzmi, kupi na neviđeno šta hoćeš za 400k, vrati u radnju, i eto keš kredit. Ja to ne bih radio.
Ne mora na neviđeno. Može i na viđeno, da plati online pa se opredeli za preuzimanje u radnji.

Poslednja izmena od urednika:
Kad kažem na neviđeno, mislim da uopšte ne gleda koji je proizvod, samo što veću cenu. Ionako će ga vratiti, u ovoj gimnastici.

Poštovani, da li mogu da otvorim online račun u Rajfazen banci, obzirom da nisam u Srbiji? Imam našu ličnu kartu, naš broj mobilnog koji je aktivan i ovde. Da li moram promeniti VPN na npr. BEOGRAD?

Poštovani, da li mogu da otvorim online račun u Rajfazen banci, obzirom da nisam u Srbiji? Imam našu ličnu kartu, naš broj mobilnog koji je aktivan i ovde. Da li moram promeniti VPN na npr. BEOGRAD?
Ne moraš da budeš u Srbiji da bi otvorio. Prednost samog otvaranja računa je činjenica da ga možeš otvoriti sa bilo kog mesta. Dok ispunjavaš sve uslove koji su navedeni na njihovom sajtu, možeš.

Ne moraš da budeš u Srbiji da bi otvorio. Prednost samog otvaranja računa je činjenica da ga možeš otvoriti sa bilo kog mesta. Dok ispunjavaš sve uslove koji su navedeni na njihovom sajtu, možeš.
Da li dobijam broj tekućeg računa (dinarski/devizni) i da li daju karticu ili samo virtuelna kartica?

Nazad
Vrh Dno