Šta je novo?

Raiffeisen bank

Na žalost u celoj grupaciji (sa izuzekom Ukrajine iz nekog razloga) forsiraju RaiPay, čak i u matičnoj im Austriji. Tako da to se to verovatno neće menjati u skorijoj budućnosti.

Istina, prevideo sam je. Moja greška. :D

Google Pay se pojavio sa znatnim zaostatkom kod nas u odnosu na Apple Pay.
Ne znam koliko sam na apple sistemu, oko tri ili četiri godine. Imaju inače dugo i garmin pay.
Rai Pay postoji baš dugo, sigurno preko pet godina ako ne i više. Koristio tada na androidu bez problema. Ne znam da li je uopšte postojala konkurencija dok google nije proradio.
Što bi banka ubila svoje čedo koje dobro radi, a još i da plati uslugu gugletu :) Ko zna u čemu je stvar, možda ih jednostavno ne zanima google.

Dobar je iRačun nema šta, jedina moja zamerka do sada na RF je užasan kus i to što nemaju Google Pay za android korisnike...

RFbanka.png

Ne verujem da ima neka banka koja nudi povoljan kurs, pogotovo beslatan račun + dobar kurs.

Da li je neko imao problem sa online plaćanjima po dobijanju nove kartice?

Odblokirao sam je u aplikaciji, ali mi uvek (na više mesta) izbacuje grešku da je datum važenja kartice pogrešan.

Karticu sam odblokirao u aplikaciji, nije bila u bankomatu/POS terminalu.

Ne verujem da ima neka banka koja nudi povoljan kurs, pogotovo beslatan račun + dobar kurs.
Najbolji kurs koji sam licno video u banci je otp 116.3 kupovni 116.9 srednji i prodajni 118.5

Da li je neko imao problem sa online plaćanjima po dobijanju nove kartice?

Odblokirao sam je u aplikaciji, ali mi uvek (na više mesta) izbacuje grešku da je datum važenja kartice pogrešan.

Karticu sam odblokirao u aplikaciji, nije bila u bankomatu/POS terminalu.
Na bankomatima se aktivira

Najbolji kurs koji sam licno video u banci je otp 116.3 kupovni 116.9 srednji i prodajni 118.5
Addiko je jedina vredna pomena i daje kurs kao u menjačnicama (trenutno 116.8103/117.1847), info iz aplikacije, opcija menjačnica.
Najpovoljnija opcija kod njih je mRačun od 150 mesečno (dinarski i devizni, Master i Dina poštom na kućnu adresu).

Da poživite, hvala.

Ne sećam se da sam radio to prvi put, pa otud zbun.

• Like
Reagovanja: uji
Više puta sam ih pljuvao ovde iz raznoraznih razloga, ali kad je nešto kako treba, onda treba pohvaliti. Ekspozitura u TC Ušće otkako su je pomerili na drugu lokaciju na istom spratu je jako prijatno iskustvo, rade neki mladi ljudi koji se još uvek nisu iskvarili i vrlo su predusretljivi. Ekspozitura je cashless što im je sigurno doprinelo optimizaciji rada, ali bar nema zlih babetina u vidu nekakvih menadžerki koje zavode red i strahovladu maltretirajući klijente

Mislim da je Yetel imao neki odličan kurs ili MTS bnaka :) Svakako kurs u njihovoj menjačnici je nikakav i za najskuplje pakete 😃

Najbolji kurs je srednji kurs u OTP banci ako si premium klijent, tačnije, ako su ti mesečna primanja iznad 140 000 dinara 😃

Addiko je jedina vredna pomena i daje kurs kao u menjačnicama (trenutno 116.8103/117.1847), info iz aplikacije, opcija menjačnica.
Najpovoljnija opcija kod njih je mRačun od 150 mesečno (dinarski i devizni, Master i Dina poštom na kućnu adresu).

Ovo, 116,9975, je i kupovni i prodajni u OTP banci ako si premium klijent 😃

Koliko dana pre isteka (ili mozda posle) vaznosti kartica (Dina i Visa) Raiffeisen banka salje nove za iRacun?

Meni se na aplikaciji nove kartice videle 30 dana ranije. VISA stigla 2 nedelje pre isteka , DINA jos nije.

Da li neko od vas ima gotovinski kredit u RF? Zanima me kako funkcioniše delimična otplata. Zaposleni mi je rekao kako ne postoji opcija skraćivanja roka otplate, već samo mogu da smanjim iznos rate, kao i da mogu da uplatim novac na bankomatu koristeći opciju otplate kredita, pa da dođem na šalter da mi se izda nova otplata.

Iz mog iskustva iz drugih banaka, može da se bira da li da se smanji glavnica, tj. rok otplate ili rata i kako se uplati, izda se novi plan otplate. U ugovoru piše da je delimična ili prevremena otplata u potpunosti besplatna, ali mi je zanimljiva stavka gde piše da se aneks ugovora na zahtev korisnika kredita (promena roka trajanja kredita) naplaćuje 3600 din.

Da li neko od vas ima gotovinski kredit u RF? Zanima me kako funkcioniše delimična otplata. Zaposleni mi je rekao kako ne postoji opcija skraćivanja roka otplate, već samo mogu da smanjim iznos rate, kao i da mogu da uplatim novac na bankomatu koristeći opciju otplate kredita, pa da dođem na šalter da mi se izda nova otplata.
Početkom ove godine sam delimično otplatio gotovinski kredit.
Iznos koji sam uplatio su skinuli sa glavnice, a ovo ostalo su refinansirali.
Morao sam sve da ispotpisujem iznova, kao da sam uzeo novi kredit.
Meni je odgovaralo da ostane isti rok otplate, tako da mi je smanjena rata.
Nisu mi papiri pri ruci, mogu ujutro da proverim da li imam tu stavku od 3600 rsd.

Javi mi molim te kad budeš pogledao, možeš i privatno. Ne razumem onda opciju bezgotovinskog izmirenja rate kredita na bankomatu ako svakako moram da im se obratim da uvaže i izdaju novi rok otplate - možda zbog filijala koje su cashless, ne znam

Prilozi

• Bezgotovinsko.PNG
    Bezgotovinsko.PNG
    405.8 KB · Pregleda: 36
Sad sam pitao kolegenicu koja je imala slčna posla sa njima.
Kaže da odeš tamo, potpišeš zahtev, po defaultu ti smanjuju ratu, za smanjenje roka otplate moraju da provere kreditnu sposobnost.
Nije znala da mi kaže da li i koliko je to koštalo.

Javljam ti sutra šta mi piše u papirima.

A ovo gore na bankomatu bih rekao da je samo za ratu kredita koja dospeva, ne i za neki veći iznos.

Meni se na aplikaciji nove kartice videle 30 dana ranije. VISA stigla 2 nedelje pre isteka , DINA jos nije.
Ja o vuku, a vuk na vrata :) .

Meni je danas stigla nova DinaCard kartica (3,5 dana pre isteka stare) za iRačun. U aplikaciji je nova DinaCard kartica blokirana pre slanja poštom.

Zloupotrebljenu Visa karticu moram da tražim naknadno (izdavanje o trošku banke, pošto je zloupotrebljena od strane NN lica na Internetu), pa se u tom slučaju ne izdaje automatski + mora da se ode u poslovnicu po nju (ne šalju poštom), ali to ću o tom potom, kad mi baš zatreba, jer generalno ne volim da idem na šaltere.

Inače, moje mišljenje je da bi slanje beskontaktnih platnih kartica poštom trebalo dodatno zaštititi nekim RFID blokatorom, kako bi se sprečila zloupotreba kopiranjem RFID čipa.

Poslednja izmena:
Valjda prvo mora da se fizički ubaci i unese PIN da bi se aktivirala, tako da je već "zaštićena".

Valjda prvo mora da se fizički ubaci i unese PIN da bi se aktivirala, tako da je već "zaštićena".
Treba prvo da se odblokira u aplikaciji, pa je onda ubaciti u bankomat ili POS terminal da bi za naredna plaćanja mogla da se koristi i za beskontaktna plaćanja. Inače, u aplikaciji mi je pre uručenja kartice od strane poštara pisalo da je nova DinaCard kartica aktivna i blokirana.

Blokirana je iz razloga jer uvek postoji mogućnost da se neko dokopa koverta, otvori ga i koristi karticu, ako zna PIN. Opet ponavljam da je prava zaštita kada bi se beskontaktna platna kartica u koverat stavila u RFID blokator i onda poslala, da bi se sprečila zloupotreba kopiranja RFID čipa i bez otvaranja koverta.

Inače za novu DinaCard karticu se koristi PIN koji je važio za prethodnu, tj. ne dobija se novi PIN. Kod drugih banaka se npr. PIN generiše kompjuterski, umesto da ga šalju na papiru, što mislim da je sigurnije.

Ovo se sve odnosi za iRačun.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Meni je početkom meseca stigla zamenska beskontaktna Dina u poslovnicu (jedini mogući način kod zamene u tom trenutku, nije bila moguća zamena slanjem na kućnu adresu).
Novi PIN sam takođe preuzeo u posebnoj koverti u poslovnici.
Beskontaktna je zamenjena negde u maju-junu i nije menjan PIN.
Uglavnom sa zamenom za beskontaktnu bi trebalo i novi pin da ide.

Edit, neki račun, ne znam više ni sam kako se zove. 250 dinara mesečno održavanje.

Da li se za fizicke kartice iRacuna potrebno ici u ekspozituru ili one stizu na kucnu adresu? Stigli su mi danas samo pinovi na adresu

Citam ove vase postove i nevideh nigde da li se placa odrzavanje za Visa i Mastercard kartice na iRačunu?
Da sumiram znaci na tom racunu nema odrzavanja ni za dinarski ni za devizni racun ni za racun generalno.
Transakcije tj.oline placanja tipa komunalija itd se naplacuju ili ne?
Posto ne verujem da ista postoji da je dzabe sta banka ima od ovoga ako je sve besplatno plus jos daju 3+5 hiljada?
Trenutno sam kod Intese i veoma nezadovoljan, usluga se srozala do dna pa trazim resenje za prelazak.
Inace sam premium korisnik kako to banke zovu.

nema odrzavanja na Viza karticama. za iRacun

Nazad
Vrh Dno