Šta je novo?

Raiffeisen bank

Visa pin je u raipay. Verovatno tada se pojavi i za dinu, mada ti za dinu i ne treba, jer možeš da je koristiš samo za onlajn plaćanja.

• Like
Reagovanja: uji
Visa pin je u raipay. Verovatno tada se pojavi i za dinu, mada ti za dinu i ne treba, jer možeš da je koristiš samo za onlajn plaćanja.
Ne moze se pojaviti za Dinu u Raipay jer se ista ne moze dodati u taj novcanik. Dok za Visa digital mozete pronaci pin holdovanjem dugmeta u Raipay aplikaciji u delu gde je kartica.

Juče sam išao do bankomata da uplatim novac na račun. Na bankomatu me je sačekala poruka da štampanje priznanica nije moguće kao ni isplate ili upit stanja, ne sećam se, uz papir za štampanje koji je virio iz njega. Pošto mi ništa od toga nije trebalo, nastavio sam sa radom, i desilo se to da je posle prijema novca bankomat zatvorio ladicu ali nije prestao da pišti, pa sam išao na Otkaži. Posle toga bankomat se restartovao i više nije primao uplate. Radi na nekom Windows-u. Zvao sam korisnički, sačinili su reklamaciju i rekli da bi za 2-3 radna dana trebalo da me neko kontaktira ili uplate novac.

Verovatno sam trebao da se okrenem čim sam video onu poruku i papir, al prvi put mi se ovo dešava za 3-4 godine korišćenja.

Meni se desilo jednom, ubacim karticu automat se ugasi .Jednom nedeljno praznili automate od kartica ...

Pa ima opcija slanja na mail uvek, i odmah stigne potvrda.

Još bude i ispisan odmah tvoj mejl, ne moraš ga kucati

Ma moj problem je što je bankomat uzeo pare, a nije ih dodao na račun, nije ni stigao do tog koraka jer je zablokirao, a onda se i restartovao. A moj zadnji komentar je bio u smislu da možda nisam trebao da pokušavam ni uplatu, kad su već postojala dva problema sa tim bankomatom.

Uradice presek stanja u automatu i ako se slozi sa tvojom zalbom bice sve OK za tebe.

Dešava im se to s vremena na vreme, bankomat primi pare, a nema ih na računu. I meni se desilo jednom, odmah sam kontaktirao korisničku podršku i za par dana su mi legle pare na račun.

Meni zagubiše sve tri koverte sa pinovima, sva sreća da kartice nisu, pa sam ih zvao i inicirao na ekspozituru jer neće više da šalju, prodje 5 dana od tad, još uvek ne zovu.

Meni zagubiše sve tri koverte sa pinovima, sva sreća da kartice nisu, pa sam ih zvao i inicirao na ekspozituru jer neće više da šalju, prodje 5 dana od tad, još uvek ne zovu.
Pin moze da se vidi kroz raipay ako imas android dodaj karticu u app i imas negde medju opcijama.Ovo vazi za visa i mastercard karticu

• Like
Pin moze da se vidi kroz raipay ako imas android dodaj karticu u app i imas negde medju opcijama.Ovo vazi za visa i mastercard karticu
Problem je zatvoren internet kanal i nemogućnost dodavanja plastične kartice u digitalni novčanik bez prethodne upotrebe na bankomatu ili provlačenja na terminalu. Za digitalnu može odmah i vidi se pin. Jedino što su iOS korisnici u zapećku pa će im zatrebati Android makar da se pozajme.

Problem je zatvoren internet kanal i nemogućnost dodavanja plastične kartice u digitalni novčanik bez prethodne upotrebe na bankomatu ili provlačenja na terminalu. Za digitalnu može odmah i vidi se pin. Jedino što su iOS korisnici u zapećku pa će im zatrebati Android makar da se pozajme.
Ovo sam zaboravio,Hvala na ispravci svakako.

• Like
Steta sto ne stave prekidace po kanalima za kartice. Da li je pametno digitalnu verziju koristiti samo za strane sajtove i placanja, plasticnu za sve ostalo po trgovinama osim stranih sajtova ?

Steta sto ne stave prekidace po kanalima za kartice. Da li je pametno digitalnu verziju koristiti samo za strane sajtove i placanja, plasticnu za sve ostalo po trgovinama osim stranih sajtova ?
To ti je isto, nikakve razlike nema. Nije ti to virtuelna kartica pa da važi za jedno ili više plaćanja nakon čega se gasi.

Znam to, mislio sam sa stanovista bezbednosti, podele prilikom placanja na neki nacin drugaciji ako ne na onaj koji sam naveo.

Ja se ne secam ni da mi je stigao pin za online karticu. Niti mi je ikad trazio u raipay kada placam. Trazi mi potvrdu identiteta pinom koji je kreiran u aplikaciji/otiskom prsta, pin od same kartice mi nikad nije trazen.

Da li neko sa iPhonom koristi taj Raipay i zasto?
Niko ne koristi, zato što Apple za ApplePay skladišti kopiju kartica na pripadajućem čipu koji pruža mogućnost da funkcionišu i offline, te iz tog razloga je bilo koji digitalni novčanik za iOS zabranjen.

Niko ne koristi, zato što Apple za ApplePay skladišti kopiju kartica na pripadajućem čipu koji pruža mogućnost da funkcionišu i offline, te iz tog razloga je bilo koji digitalni novčanik za iOS zabranjen.
Je li moguće koristiti Android RaiPay aplikaciju offline?

Ne, nažalost. Kada se prisloni telefon, terminal odbije da ga očita. Meni ne radi sve dok ne uđem i otključam aplikaciju.
Šteta. Znam da je nekada na mobilnoj aplikaciji Komercijalne banke radilo (ne znam da li radi sada) offline koriscenje kartica, pa zato pitah.

• Like
Kakve veze offline mod ima sa otključavanjem telefona? Telefon mora biti otključan, naravno, da bi se platilo. To je bezbednosna mera, da vam neko ne skine pare u prolazu.
Za plaćanje nije potrebna internet veza, potrebna je samo za dodavanje kartica u aplikaciju.
Pozdrav

Šakom i kapom, što se kaže...

Moze offline samo mora da se udje u Raipay. Na GW ne mora da se ulazi automatski ga otvori cim i vidi se kartica kad se plati.

Vrh Dno