Šta je novo?

Raiffeisen bank

Ubacis dinu u kopa aplikaciju i placas telefonom.

Jedna digresija, nije ni mnogo bitno ali app se cita "šopa" ne kopa 👍🍻

I ja od kako sam instalirao raipay kartice ne nosim, međutim, izgleda da pojedini bankomati RB imaju problem sa podizanjem gotovine preko Raipay.

Ps
Koliko je ta Kopa app pouzdana i sigurna?

Reših da dodam Dinu iz Poštanske za štih probu, ali predviđena su polja samo za broj kartice i datum isteka bez CVC koda, niti vidim da igde postoji NFC dozvola pa se pitam kako onda u tom slučaju uopšte funkcioniše beskontaktno plaćanje. Što se tiče predefinisanih aplikacija, nude mi se Google Pay i RaiPay, ali Köpa jok.

Samo se popuni broj kartice i datum isteka,cim se klikne na aplikaciju ukljuci se kamera i skenira se kod.

To je onda IPS skeniraj princip, a ne NFC

• Like
Reagovanja: uji
Eto, dođosmo do zaključka da to nije pravi odgovor na prethodnu konstataciju. Čovek je naveo da mu beskontaktna Dina ništa ne znači ako ne može da je doda u digitalni novčanik, a Köpa to nije.

I da jeste, najbolje da za svaku karticu koristimo drugu aplikaciju.
Kaži čoveku da se mane dine do daljnjeg, neće se beskontaktno naplaćati tom karticom u ovom životu

Bukvalno vam je pisalo na onom linku da se sa njom samo skenira. Nigde sličnosti sa mob novčanicima.

Jedno pitanje: koji tip računa bi bio najpogodniji da se isprobaju usluge RF banke a da ima najmanje troškove, da ne mora da se prebaci plata, e/m-banking, internet kupovinu na aliju, ebay-u isl. Ima li neka opcija da nema troškova kod IPS plaćanja računa,

iRačun. Plaća se samo 1% provizije pri plaćanju karticama u inostranstvu (i naravno, ako uđeš u minus). Još jedna negativna strana je loš kurs. Ostalo sve top. Bez održavanja, bez provizije za plaćanje računa, odlična aplikacija, RaiPay, GarminPay.

Internet kupovinu na aliju, ebay-u isl.
Posle otvaranja dinarskog i deviznog iRačuna, kod savetnika u poslovnici ideš da ti dinarsku Visa karticu poveže na deviznom i plaćaćeš u evrima. U tom slučaju, kada potrošiš evre, ne skida sa tekućeg za plaćanje u inostranstvu, niti se kada potrošiš dinare koriste evri sa deviznog za plaćanja u Srbiji. Autokonverzija iz dinara je neisplativa, a sa menjačnicom je sličan slučaj. Na Aliju postavi valutu USD.
RaiPay, GarminPay
i ApplePay 🙃

31.07. mi ističu kartice iz bivše CA banke. U kol centru nisu znali da mi kažu da li će stići na kuću ili moram da ih preuzmem u filijali, krajem juna sam otišao u filijalu i devojka me je uverila da ću najkasnije 1. jula dobiti obaveštenje u mobilnoj aplikaciji gde ću moći da ih preuzmem i potvrdila da je ''plastika poslata na izradu''. Još uvek ne dobijam nikakvu poruku, iako u sistemu sve vreme vide da je poslato na izradu, čak i vide u koju filijalu će stići. Zbog užasnog iskustva koje imam sa njima, plašim se da kartice neće biti isporučene pre nego što isteknu. Da li je neko imao slično iskustvo? Napominjem da se u aplikaciji ne vidi da su izdate nove kartice, stoje samo stare

31.07. mi ističu kartice iz bivše CA. Krajem juna sam otišao u filijalu i devojka me je uverila da ću najkasnije 1. jula dobiti obaveštenje u mobilnoj aplikaciji i potvrdila na osnovu podataka u sistemu da je plastika poslata na izradu. U aplikaciji se ne vidi da su izdate nove.
Kartice obično stižu krajem meseca i nema razloga za brigu. Svakako ih dostavljaju kroz nedelju dana pa ako su poslate prošle nedelje, stići će u toku ove. Svakako, najbolje dođi dan kasnije nakon što dobiješ notifikaciju da te ne bi vraćali nazad. Ranije dok sam bio na omladinskom, stizale su posle 20. i nekog. Pošto se kartice reizdaju, iako Rajfajzenove, koristićeš isti pin. Stoga, ako za tim imaš potrebe, promeni ga na bankomaru kod novih kartica (besplatno) i time ćeš ih ujedno aktivirati za sve kanale (bankomat, prodajno mesto i internet) mada možeš i podizanjem ili plaćanjem na terminalu sa istim pinovima. Nove se vide u aplikaciji tek nakon uručenja.

Meni salju na kucnu adresu a nova se vidi u aplikaciji skoro 3 meseca pre isteka stare.

Ja sam za novu karticu koja je bila iz bivše CA morao da idem lično po nju u RF filijalu (u koju su me automatski prebacili).

A i to prebacivanje su izveli veoma "inteligentno" - kada je zatvorena CA filijala u 27. marta, umjesto da me prebace u RF filijalu u istoj ulici, prebace me za taj račun u filijalu u kralja Petra ili tako nešto (bio sam tada jednom samo da uzmem karticu kada sam dobio obavještenje)...

Ja zelim da pobegnem glavom bez obzira iz banke postanske stedionice bivsa mts banka iz 1000000 razloga.
Najvise me zanima kolika su mesecna odrzavanja i kako radi RaiPay na androidu nfc, jel isto kao gpay ili ne ?

Iračun nema održavanja. RaiPay sam koristio na P40 lite i radio je odlično. Ne znam kakav je u odnosu na gpay jer ga nisam nikad koristio.

Ja zelim da pobegnem glavom bez obzira iz banke postanske stedionice bivsa mts banka iz 1000000 razloga.
Najvise me zanima kolika su mesecna odrzavanja i kako radi RaiPay na androidu nfc, jel isto kao gpay ili ne ?
Prednosti RaiPay su što možeš videti PIN kartice, prikazuje ti stanje (što je korisno ako mBanka zabode, dešavalo se to) i što možeš da stavljaš loyalty kartice unutra (Maxi, Lidl, Cineplexx i slično). Van toga sve ostalo je isto.

Kolika su mesecna odrzavanja i kako radi RaiPay na androidu nfc, jel isto kao gpay ili ne ?
U odnosu na mts banku, razlika je što nećeš moći da blokiraš karticu prema kanalima potrošnje, već samo da postaviš privremenu blokadu.
Za iRačun nema mesečnog održavanja. Dinarski se na daljinu video pozivom, a devizni nakon toga samo popunjavanjem podataka. Visa digitalna se u e/mBankingu dobija odmah, a plastična za nedelju dana. Tek posle, ideš do savetnika za kredite da ti Visa kartice tekućeg poveže na deviznom. Takođe, naplaćuju i 1% za upotrebu kartice u inostranstvu, ali drugih troškova nema i nalozi za prenos su takođe besplatni.
RaiPay sada radi identično kao GPay. Odabereš je kao predefinisanu aplikaciju i automatski se uključuje prislanjanjem na terminalu.

Bas trce da istrose stare nebeskontaktne plastike za Dinu. Meni kartica ističe 9/24, a sad mi poslali novu sa istekom 6/28

• Adds to story
Reagovanja: uji
Svima stoji u aplikaciji nova sa istekom 6/28 jedino se ne vidi da li je beskontaktna,ako uvale opet staru jel moze da im se vrati za novu beskontaktnu.

Poslije 10 dana korišćenja RaiPay nakon GPay mogu reći da RaiPay u mom slučaju radi preciznije (u smislu da mi ne izlaze poruke da sam prebrzo primaknuo terminalu ili da sam pokušao da platim sa više kartica, što se nekad dešavalo na GPay), ali i sporije (treba sačekati 2-4 sekunde da odreaguje, dok je GPay radio instant).
Inače, postoji fora da se i u Google Wallet dodaju nativno nepodržane loyalty kartice.

Nazad
Vrh Dno