Šta je novo?

Raiffeisen bank

Bila davno nekad kamata na pozitivan saldo, barem dok sam bio u AIK banci, ali to je bila sića. Ako uzmemo u obzir da po tarifi NBS kliring/IPS nalog za prenos košta 4 dinara i svako u proseku pusti barem 10, dođe mu na isto. Naravno, svako ima pravo i da pomeri u Mobi na avista štednji. Nažalost, imao sam par neprijatnih situacija, pogodili su se radovi, kraj radnog vremena Rajfajzena i punjenje Mobi bankomata pa jedva uspeo to da podignem zbog sporosti bankomata, te stigao ovamo da ih uplatim, tako da će mi trebati neko vreme da steknem poverenje u Yettel banku.

Ukinuli kamatu na deviznu stednju, a da nece na dinare na tekucem racunu. Ekonomski tigar stronk.

• Like
Reagovanja: uji
Da li je moguće i ako jeste, koja je procedura da Visu Digital (povezana sa dinarskim i deviznim iRačunima) koja je dodata u Apple Wallet na mom iPhone dodam/prebacim i kod brata u Apple Wallet?

Hteo da mu je ustupim par dana dok je u Španiji jer nema svoju pa da ne nosi keš džabe.

Čak i ako bude moguće (a ne vidim razlog da bude), nije loša ideja da dok je on tamo, ne koristiš karticu ovde, jer bi neki algoritam mogao da je blokira, zbog istovremene upotrebe u dve države i da je blokira.

Znači misliš da nije moguće da je povežem i kod njega? Čak ni ako bih je uklonio s mog telefona za to vreme?

Ako ukloniš sa svog, nema razloga da ne možeš instalirati na drugom uređaju. Ali dobar je savet da ne koristiš paralelno na 2 udaljene lokacije.
Opet, treba imati i nešto gotovine, šta ako se desi neki problem?

Da, svakako će poneti nešto keša. Hvala na savetu svakako!

Sada mi je radnica u call centru rekla da mogu karticu da registrujem na više uređaja bez ikakvih problema i dodatnih procedura. Jedino će sms i sve druge verifikacije pristizati na "matični" uređaj tj broj telefona. Zvuči razumno.. Jedino sam zaboravio da pitam da li i aplikacija Moja mBanka može istovremeno na više uređaja da se aktivira.

Da li i aplikacija Moja mBanka može istovremeno na više uređaja da se aktivira?
Maksimalno dva uređaja. U slučaju potrebe za premeštanjem na drugi, moguće je i recikliranje postojećeg tokena preko ROL.

Mislim da ni RB mbank app ne može na 2 telefona.

Da, svakako će poneti nešto keša. Hvala na savetu svakako!

Sada mi je radnica u call centru rekla da mogu karticu da registrujem na više uređaja bez ikakvih problema i dodatnih procedura. Jedino će sms i sve druge verifikacije pristizati na "matični" uređaj tj broj telefona. Zvuči razumno.. Jedino sam zaboravio da pitam da li i aplikacija Moja mBanka može istovremeno na više uređaja da se aktivira.
Ne koristim Visa karticu na dva telefona već neki period. Mali sestrić porastao pa ima svoj račun :)
Inače je moglo bez ikakvih problema i aktiviralo se preko sms koda na tvom broju telefona. Ovo sad uzmi sa rezervom pošto mi nova kartica nije još stigla (ističe stara). Kod zamene telefona negde u februaru, morala je aktivacija za Apple pay telefonski da se obavi preko korisničkog. Čitam da su vratil sms aktivaciju ali ne mogu da potvrdim.
Inače je savim upotrebljiva stvar bez ikakvih ograničenja za upotrebu, bukvalno kao da si izvadio dodatnu karticu. Ne treba njemu aplikacija ili bilo šta, to ti pratiš kod tebe. Nemoj ni da se brineš oko tvoje kartice, sve je to pokriveno kroz apple pay, slobodno koristi, tako i funkcioniše i nije ništa nedozvoljeno (imaš to na uslovima za apple pay na sajtu). Nisam koristio neko vreme ali nisam obaveštavan da je bilo nekih promena.
Za razloge koje si naveo je idealna stvar. Jedino ako se nešto brineš, možda bolje i obavezno, podesi limite prema sosptvenim potrebama u podešavanijma, one kanale za potrošnju ili kako se zovu. Time eliminišeš neke "slučajnosti". Nikada se ne zna, prevaranata imaš na sve strane, deca naivna i nezainteresovana :)

Nebitno koji tipovi uređaja, koristio sam kombinaciju Android telefon i tablet, Android telefon i Windows 10 Mobile (dok je radilo), reciklirao isti token dva puta ka drugim telefonima (ostaju notifikacije na prethodnom dok se prisutan token ne obriše).

Izvinjavam se ako je vec bila informacija, ali listanjem unazad je nisam primetio:

Ako sam dobro razumeo mail koji su mi pre mesec dana poslali iz banke, od 27. juna vise nece biti besplatnog premium bankarstva za ljude koji imaju platu vecu od 150 000 dinara.
Od tog datuma jedini nacin za premium usluge je placanje premium paketa koji kosta 1000 dinara.

Pitanje za one koji koriste Premium paket kod RF - Koje benefite Premium paketa koristite?

Izvinjavam se ako je vec bila informacija, ali listanjem unazad je nisam primetio:

Ako sam dobro razumeo mail koji su mi pre mesec dana poslali iz banke, od 27. juna vise nece biti besplatnog premium bankarstva za ljude koji imaju platu vecu od 150 000 dinara.
Od tog datuma jedini nacin za premium usluge je placanje premium paketa koji kosta 1000 dinara.
Nisam video da je neko okačio, a skoro smo na temi pričali kako da račun bude besplatan. Da li bi nam iskopirao to obaveštenje?

^^ za to nije potreban Premium Paket.
Ja sam Premium klijent ali imam obican paket (350+40 ono za karticu).
Iskreno u RF toliko ustedim vremena i zivaca da ovo smatram jeftinim. A ko se seca koliko sam nekada imao racuna i kartica (preko 30 u jednom trenutku) seca se da tada nista od toga nisam placao pa i zna koliko ovo znaci :)

Iskreno u RF toliko ustedim vremena i zivaca da ovo smatram jeftinim. A ko se seca koliko sam nekada imao racuna i kartica (preko 30 u jednom trenutku) seca se da tada nista od toga nisam placao pa i zna koliko ovo znaci :)
A dta je bilo sa tobom? Gde si bio svih ovih godina prosperiteta? 😜

Nije bilo potrebno, ali ce za mesec dana biti potrebno nazalost. Nema vise besplatnog rucka :)
Ja takodje placam samo 250 dinara mesecno i imam premium bankarstvo. Ali samo jos mesec dana.
p.s. obavestenje su mi poslali 23. aprila, pa proverite emailove oko tog datuma.

Prilozi

• IMG_0404.png
    IMG_0404.png
    339.8 KB · Pregleda: 80
Saznacu 26. juna - 10e vec ne vredi Premium nikako, za tu cifru vec mogu dobiti 0.5% cashback + osiguranje bolje od Amex Gold-a ;)

Meni je to obaveštenje stiglo na sve moguće načine. SMS, Viber, mail, aplikacija... Još samo da me pozovu, da me obaveste.

Ali stigao mi je i taj fejk mail. Gmail ga uredno smestio u SPAM. Taman i da nije, ko na ono nasedne, realno, i treba.

Bio sam dokon pa sam se zezao sa telefonom i na Xiaomi 14u flesovao EEA rom, a dosao je sa Global. Na globalu Raiff nije radio, na EEA i sa rutom radi RaiPay bez problema i pravi wallet.

Tako da znate, ako nekog i dalje zeza na Xiaomiju, to je zato sto je Global verzija sistema, pa ovim iz Raiff-a pisite i na to se zalite da znaju sta da popravljaju, ako uopste imaju nameru.

Za Apple Pay i dodavanje kartice, i dalje mora poziv preko korisničkog centra radnim danima.
Stigla zamena za karticu koja ističe, Wallet ti daje samo call opciju za aktivaciju a jedini sms koji stiže je obaveštenje da je dodata i aktivirana :)
Kažu u korisničkom da su to appple pay propisi.

Dodaj preko moja mbanka aplikacije. Tada ne mora poziv.

Nazad
Vrh Dno