Šta je novo?

Raiffeisen bank

Da li ovo ili neko prethodno ažuriranje mi obrisalo karticu iz RP. 🤔
Imam GP, pa retko koristim RP i danas primetim da nema kartice.

Pozdrav svima, danas sam otvorio iRačun. Aktivirao kartice te sad čekam fizičke da stignu. Međutim, primetio sam da na mastercard digitalnoj i dinacard debit digital, kada uđem u detalje kartice stoji na dnu dinarski račun na obe.

Ja sam mislio da će na mastercard biti devizni a na dini dinarski. Imam uplate iz inostranstva u devizama, te sad kako da prebacim u evre… Da li je uopšte moguće da stavim na kartice evre… Ovo mi je prvi susret s karticama.

Pa otvori i devizni,otvorio si samo dinarski.

Pozdrav svima, danas sam otvorio iRačun. Aktivirao kartice te sad čekam fizičke da stignu. Međutim, primetio sam da na mastercard digitalnoj i dinacard debit digital, kada uđem u detalje kartice stoji na dnu dinarski račun na obe.

Ja sam mislio da će na mastercard biti devizni a na dini dinarski. Imam uplate iz inostranstva u devizama, te sad kako da prebacim u evre… Da li je uopšte moguće da stavim na kartice evre… Ovo mi je prvi susret s karticama.
Otvori i devizni iRačun samo popunjavanjem podataka (dodatni video razgovor od nedavno više nije potreban).
Zatim, kod savetnika u filijali zatraži da ti Master kartice dinarskog iRačuna veže na deviznom. To je par minuta posla i obavi ga u dva klika, a ti nedugo zatim (eventualno sutradan) vidiš da su kartice povezane i na deviznom. Na svaku inostranu transakciju transakciju naplaćuju još 1%. No, imaš i druge omladinske račune (OTP Fluo, UniCredit studentski ili Halkbank Silver)
NLB Komercijalnu, Erste i Poštansku ne navodim, ali NLB iako takođe izdaje Visa Prepaid i Visa PayWave Debit, na istima je 2% u inostranstvu, ali su korisne za PayPal zbog instant transfera, dok u Erste je ok da ga imaš zbog eBankinga ako hoćeš Master deviznu koja se plaća 3,5€ na 3 godine, isto nema provizija na ino plaćanja i u Poštanskoj je Homebanking koristan za Visa internet koja važi 4 godine uz depozit od 20€, a troškovi su 100 za plastiku+150 dinara godišnje održavanje i mogućnošću dodavanja u GPay, ali te dve opcije su korisne tek posle 27, ako se u međuvremenu nešto ne promeni.

Odakle sad Master kartice na iračunu?

Pa za mladje od 26 ide Master,valda.

Otvori i devizni iRačun samo popunjavanjem podataka (dodatni video razgovor od nedavno više nije potreban).
Zatim, kod savetnika u filijali zatraži da ti Master kartice dinarskog iRačuna veže na deviznom. To je par minuta posla i obavi ga u dva klika, a ti nedugo zatim (eventualno sutradan) vidiš da su kartice povezane i na deviznom. Na svaku inostranu transakciju transakciju naplaćuju još 1%. No, imaš i druge omladinske račune (OTP Fluo, UniCredit studentski ili Halkbank Silver)
NLB Komercijalnu, Erste i Poštansku ne navodim, ali NLB iako takođe izdaje Visa Prepaid i Visa PayWave Debit, na istima je 2% u inostranstvu, ali su korisne za PayPal zbog instant transfera, dok u Erste je ok da ga imaš zbog eBankinga ako hoćeš Master deviznu koja se plaća 3,5€ na 3 godine, isto nema provizija na ino plaćanja i u Poštanskoj je Homebanking koristan za Visa internet koja važi 4 godine uz depozit od 20€, a troškovi su 100 za plastiku+150 dinara godišnje održavanje i mogućnošću dodavanja u GPay, ali te dve opcije su korisne tek posle 27, ako se u međuvremenu nešto ne promeni.
Hvala mnogo! Svako dobro.

• Like
Reagovanja: uji
Nemam pojma od kad,sad im tako pise na sajtu.

Od kada to važi? Ja sam otvorio iračun prošle godine i dobio sam visa kartice.
Do decembra je moglo, a od onda je ukinut Klub omladinski u korist iRačuna. Kada se pogodi reizdavanje posle 26 godina, onda ide Visa, kao i ostalima koji su stariji.

meni i dalje ne radi.
Doduše rutovan telefon, ali s obzirom da sam pre skrivanja raipay aplikacije dobijao greške odmah po pokretanju aplikacije da telefon nije podržan, a nakon sakrivanja sa magiskom dobijam iste greške kao i do sad, wallet creation failed, verujem da je i dalje do njih i da su preskočili 14u kad su popravljali 😂
Ako prolazi Play Integrity (MEETS_BASIC_INTEGRITY i MEETS_DEVICE_INTEGRITY, moraju oba) onda je do njih.

Ako MEETS_BASIC_INTEGRITY ne prolazi, onda pokušaj ovako:
Omogući Zygisk, dodaj RaiPay u DenyList (Enforce DenyList onemogući) i instaliraj Shamiko i Play Integrity Fix module.

Ako zeza fingerprint nađi neki custom .json i stavi ga u /data/adb

A ako nećeš da se zezaš sa custom fingerprintom, instaliraj i playcurl modul pa ažuriraj fingerprint sa fp komandom u terminalu (Termux na primer, su komanda prvo, pa tek onda komanda fp) ili preko aplikacije ako si izabrao i tu opciju prilikom instaliranja playcurl modula.

Prilozi

• 20240522_084927.jpg
    20240522_084927.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 18
Ako prolazi Play Integrity (MEETS_BASIC_INTEGRITY i MEETS_DEVICE_INTEGRITY, moraju oba) onda je do njih.

Ako MEETS_BASIC_INTEGRITY ne prolazi, onda pokušaj ovako:
Omogući Zygisk, dodaj RaiPay u DenyList (Enforce DenyList onemogući) i instaliraj Shamiko i Play Integrity Fix module.

Ako zeza fingerprint nađi neki custom .json i stavi ga u /data/adb

A ako nećeš da se zezaš sa custom fingerprintom, instaliraj i playcurl modul pa ažuriraj fingerprint sa fp komandom u terminalu (Termux na primer, su komanda prvo, pa tek onda komanda fp) ili preko aplikacije ako si izabrao i tu opciju prilikom instaliranja playcurl modula.
ma prolazim, sredio sam to odmah, nego izgleda Raiff ne voli kineze :D
sreca u Garmin sat pa mogu da placam kad idem na trcanje ili negde gde ne nosim pare. Inace bas neozbiljno od njihove strane, bas dugo traje problem.

Pozdrav,

Koja je "kvaka" tj. razlika izmedju iRacuna za 0 dinara i obicnog tekuceg racuna (paket racun) osim u mesecnom odrzavanju? Postoji li neka fora?

Uz iRačun nemaš čekove, kreditne kartice, nedozvoljeni minus...

Oni (banka) uz te iRacune nemaju nikakav profit? imaju li neke dodatne provizije?

Obicni racuni, ako nisi kreditno zaduzen, nemaju nikakve troskove u platnom prometu osim mesecnog odrzavanja. Ovaj iRacun izbegava cak i mesecno odrzavanje pa se pitam gde je tu vajda.

Nema održavanja, sve račune platio, provizija 0 din, stvarno super.
Navikli smo da nas deru kako stignu, pa nam sad čudno kad je džabe. 🙂

Засад је све онако како пише у опису рачуна,без скривених трошкова.1% за иностранство,лошији курс,док у динарима без трошкова.

Oni (banka) uz te iRacune nemaju nikakav profit? imaju li neke dodatne provizije?

Obicni racuni, ako nisi kreditno zaduzen, nemaju nikakve troskove u platnom prometu osim mesecnog odrzavanja. Ovaj iRacun izbegava cak i mesecno odrzavanje pa se pitam gde je tu vajda.
Ono što 99% ljudi kod nas ne kapira je da se banka služi tvojim parama koje držiš na tekućem računu i profitira od njih a u većini slučajeva tebi ne daje deo zarade. Guglaj frakciono bankarstvo za više detalja. Zato ja sav višak sredstava držim na štednji po viđenju u Mobi banci jer tako barem imam kakvu-takvu kamatu na mesečnom nivou i odatle prebacujem na druge račune koliko mi treba za dnevnu potrošnju.

Biznis model je vrlo jednostavan - daju ti besplatan račun i računaju da će dobar deo korisnika vremenom da prebaci platu, štednju i ostatak sredstava kod njih, u kom slučaju imaju dodatnu novčanu masu koju mogu da plasiraju kroz kredite i ostale instrumente i da dodatno zarade, plus ti daju i platne kartice gde uzmu interchange procenat od svake transakcije i još svašta nešto usput. Bonus poeni ako se vremenom odlučiš za kreditnu karticu, dozvoljeni minus i ostale proizvode, to je samo dodatna kešovina za njih. To što ti sve inicijelno daju besplatno je samo da lakše motivišu ljude da postanu njihovi klijenti, i očigledno im uspeva čim i dalje nude iRačun.

Што би крајњи корисник требао да капира такве ствари?Да ли су друге банке са провизијама боље?Наравно да обрћу твој новац,шта друго банке раде.

Pozdrav,

Koja je "kvaka" tj. razlika izmedju iRacuna za 0 dinara i obicnog tekuceg racuna (paket racun) osim u mesecnom odrzavanju? Postoji li neka fora?
Nemaju obavezu čuvanja dokumentacije u papirnom obliku 10 godina od gašenja računa, što je iz korporativnog ugla zapravo ušteda.

Ok to je jasno da banke obrcu novac pa i na dnevnom nivou iz mase koja nije orocena stednja.. Nego je to jedno malo cudo da su se tek tako odrekli slatke zarade na fiksnom mesecnom odrzavanju..

Imaju klauzulu da ne moze niko da otvori iRacun ko je bio njihov korisnik u proteklih 6 meseci, sto govori u prilog da privlace nove korisnike makar i za DZ dok ce stare i dalje da tretiraju mesecnim iznosom, doduse za mogucnost naprednih usluga tj. zaduzivanja.

Sve u svemu, kome je potreban cisto transakcioni racun bez kredita - iRacun je sasvim dovoljan i racionalan izbor.

Што би крајњи корисник требао да капира такве ствари?Да ли су друге банке са провизијама боље?Наравно да обрћу твој новац,шта друго банке раде.
Krajnji korisnik apsolutno ne mora da kapira takve stvari, a da li treba, to je već pomalo filozofsko pitanje, ja lično mislim da treba jer tako može bolje da razume ceo sistem i da potencijalno dugoročno donese bolje finansijske odluke za sebe, ali to sam samo ja. Čovek je pitao gde je Raiffeisenu računica da nudi besplatan iRačun i dobio je odgovor, ništa manje i ništa više od toga.

Takođe banka može hipotetički da još neko vreme nudi akcije za otvaranje/račun bez održavanja i u jednom trenutku da počne da naplaćuje održavanje
Mislim da ako bi stavili za početak neku simboličnu cifru od 100-150 dinara da bi većina ljudi koja je zadovoljna bankom bila stava "neću da menjam banku zbog 100 dinara" i tako u krug

Postoji vec osnovni racun koji kosta 150din mesecno i mislim da ima karakteristik kao iRacun osim sto se otvara u ekspozituri.

Postoji, ali za Visa karticu se plaća godišnja članarina 1000 dinara. Tako da, nije isti kao iRačun. U slučaju da korisnici iRačuna žele čekove, usmeravaju ih na promenu tipa računa na Platni račun sa osnovnim uslugama ili neki od Može paketa. Sa iRačunom je izvodljivo uzeti dozvoljeni minus i kreditnu (u tarifama piše da nije dostupna usluga u okviru računa, jer nije njegov deo, već se tarifira posebno i tretira kao zaseban proizvod).

Clanarina za Visa debit... tu stavku u tarifniku neguju i obozavaju jos od pocetka poslovanja kod nas :)

Inace, izdali su mi Virtuon na 4 godine i clanarina je 48 x 50din = 2400din.
Kao i uvek - odmah i unapred :)

Poslednja izmena:
Ono što 99% ljudi kod nas ne kapira je da se banka služi tvojim parama koje držiš na tekućem računu i profitira od njih a u većini slučajeva tebi ne daje deo zarade. Guglaj frakciono bankarstvo za više detalja. Zato ja sav višak sredstava držim na štednji po viđenju u Mobi banci jer tako barem imam kakvu-takvu kamatu na mesečnom nivou i odatle prebacujem na druge račune koliko mi treba za dnevnu potrošnju.

Biznis model je vrlo jednostavan - daju ti besplatan račun i računaju da će dobar deo korisnika vremenom da prebaci platu, štednju i ostatak sredstava kod njih, u kom slučaju imaju dodatnu novčanu masu koju mogu da plasiraju kroz kredite i ostale instrumente i da dodatno zarade, plus ti daju i platne kartice gde uzmu interchange procenat od svake transakcije i još svašta nešto usput. Bonus poeni ako se vremenom odlučiš za kreditnu karticu, dozvoljeni minus i ostale proizvode, to je samo dodatna kešovina za njih. To što ti sve inicijelno daju besplatno je samo da lakše motivišu ljude da postanu njihovi klijenti, i očigledno im uspeva čim i dalje nude iRačun.
Немају штедњу .

Nemaju štednju ali dobar deo ljudi kod nas drži keš na tekućem računu bez ikakve kamate, prava poslastica za sve banke. Zašto bi se cimali da daju štednju kad im je ovako još lepše pošto mogu da uzmu ceo profit samo za sebe. Kad budu ljudi krenuli aktivno da sklanjaju pare na štedne račune, biće i štednje i svega ostalog

Nazad
Vrh Dno