Šta je novo?

Raiffeisen bank

Sta ljudi onda povezuju na paypal, dinarski? Kako to funkcionise, uvek sam imao paypal povezan sa deviznim racunom?

@SensationGG banka konvertuje po svom kursu. Jedino Komercijalna knjiži dinare po višem kursu, ostale banke prostim rečima zarađuju na konverziji. U svakom slučaju, bolje i to, nego povlačenje na Master po PP kursu od 98 dinara za dolar odn. 112 za evro.

@uji Hvala na objasnjenju.
Jos jedno pitanje. Jel moguce preko iracuna imati i povezan stedni racun, kao sto u mobi banci postoji, na kome bi se nalazila veca svota novca i sa kojeg bi se po potrebi prebacivalo na obican tekuci racun koji se koristi svakodnevno?

Nije i za njega, koliko znam, ne postoji opcija da se otavara i stedni racun.

@SensationGG Najbolje otvori avista evro račun u Credit Agricole i čekaj integraciju u Raiffeisen pa ćeš ga tada dobiti posle pripajanja. CA takođe nudi i štednju pa će ugovori važiti do okončanja i posle akvizicije. Na primer, ja planiram da uzmem Liberte++ štednju zbog Visa Gold kartice.

Šta bi sa promocijom raipay?

Para nema :ROFLMAO:

@SensationGG Najbolje otvori avista evro račun u Credit Agricole i čekaj integraciju u Raiffeisen pa ćeš ga tada dobiti posle pripajanja. CA takođe nudi i štednju pa će ugovori važiti do okončanja i posle akvizicije. Na primer, ja planiram da uzmem Liberte++ štednju zbog Visa Gold kartice.

Kako znaš da neće te račune krenuti da naplaćuju po RF tarifi posle integracije?

U svakom slučaju, čak i da ti ostane besplatan račun, čeka te nepovoljan kurs (čak i ako imaš premium status) i 1% provizije na ino plaćanja, te dve stvari nema sumnje da će biti uvedene za CA klijente.

@ikos Niko ništa sa sigurnošću ne može da tvrdi, sve je realtivno. Ja sam ga otvorio pa ću pokušati da kasnije vežem karticu iRačuna jer za PayPal prilive ne obračunavaju tih 1%. Vodeći se logikom da su pretvorili sve beogradske filijale osim jedne u samouslužne i samo će nastaviti tim trendom, potom koncentrisati CA poslovnice u tom maniru, što znači manji trošak za banku čim nema zaposlenih za šalterom i po tom zaključku nadam se da neće ni dizati cene. Njih je očigledno na taj korak naterala činjenica da više od pola miliona ljudi ima račun u Mobi banci, a dobar deo njih je na osnovnom, uključujući i mene.

Prilozi

• Screenshot_2021-10-15-10-18-19-968_com.microsoft.emmx.jpg
    Screenshot_2021-10-15-10-18-19-968_com.microsoft.emmx.jpg
    49.4 KB · Pregleda: 48
Dakle da bi aktivirali raipay treba prethodno aktivirati i Visa debitnu karticu provlačenjem kroz pos uredjaj i kucanjem pin koda. Nakon toga je dovoljno samo prisloniti karticu na poleđinu telefona i raypay aplikacija će je učitati, naravno vi morate ručno samo CCV da ukucate.

Na aplikaciji banke pise da mi kartice nisu aktivne,probao da prebacim novac sa paypala kaze - We’re unable to link your card. Please check the expiration date or reach out to the card issuer.
Kontaktirao banku,kazu da su kartice aktivne?

Dakle da bi aktivirali raipay treba prethodno aktivirati i Visa debitnu karticu provlačenjem kroz pos uredjaj i kucanjem pin koda. Nakon toga je dovoljno samo prisloniti karticu na poleđinu telefona i raypay aplikacija će je učitati, naravno vi morate ručno samo CCV da ukucate.

@amdpower Evo, post iznad je sve objasnjeno. Ovo vazi za apple pay, raipay i sva ostala “linkovanja” kartice.

@amdpower Nisi je koristio na POS/ATM (isplatu) pa zato odbija internet kanal. Od Marta 2020. kartice svih banaka moraju prvo fizičkim kanalima da se aktiviraju pre upotrebe na internetu.
Edit: potrebno ti je i makar 2€ pokrića za verifikaciju (1$ skida i radi storno za dodavanje, ovo se kod većine ne vidi, potom rezerviše 1,5€ i kod sa te rezervacije unosiš pa se rezervacija skida posle prosečno 4 radna dana).

Poslednja izmena:
Postoji li informacija kada će se okončati spajanje Credit Agricole banke sa Rajfajzenom?

I mene to isto zanima. Znam samo da su mi u banci rekli da ce zadrzati Credit Agricole kao ime i brend zakljucno sa 31. martom sledece godine

Apple Pay ❤️😍, ali generalno sve super funcioniše kod iRačuna.

Takođe nemam zamerki, mada ga ja koristim isključivo za plaćanja u prodavnicama Apple Pay-om.

Aktiovirao na terminalu prilikom kupovine,
ubacio karticu na paypal,
paypal skinuo 1 dolar,
medjutim par sekundi kasnije dolazi obavestenje da je transakcija odbijena?
Evo sad ubacio ionaj kod i skinuto 1,50 dolara,videcemo sta ce reci?

• Like
Reagovanja: uji
@amdpower to je to, tako i treba, 1$ je samo PP tangirao da li kartica radi, a onih 1,5€ će banka proknjižiti za 3-4 radna dana i vratiće se na račun.

Odavno sam ubacivao master na paypal pa sam zaboravio kako ide.
Mogu li sad prebaciti novac koji imam tamo,ili moram cekati prvo da prodje ovaj povrat?

@amdpower Možeš, mada svakako i instant transfer RF knjiži ručno, ali u svakom slučaju bolje je tako. Ako ti bude izbacio prozor koju valutu kartice da koristiš, odaberi RSD i nema PayPal konverzije. To su sad uveli nešto novo. Ukoliko prilikom povlačenja budeš video ,,communicating with bank" a odabrao si standard, ići će ionako instant. Tako je barem u Komercijalnoj.

Već sam pisao svoje iskustvo sa povlačenjem novca sa PayPala na iRačun Visa karticu. Tražio sam od korisničke podrške na PayPalu da mi promene valutu kartice u USD. Kada povučem novac, povuče USD sa balance, zatim banka po odličnom kursu konvertuje USD u EUR, ali zatim po lošem kursu konvertuje EUR u RSD i doda na račun. Od 88.76 eur sam dobio 10174 din. Što je 114,62 din za jedan eur. Ako povučeš preko instant opcije, proknjižiče uplatu narednog jutra.

Hvala za info!

Zanimalo me je koliko se naplaćuje posle tih 12 meseci, evo izvoda iz tarifnika:
Vođenje Biznis iRačuna za prvih 12 meseci od dana otvaranja računa: Bez naknade
(po isteku navedenog perioda, u prvom narednom mesecu Banka će otpočeti sa naplatom naknade za vođenje Biznis iRačuna u mesečnom iznosu od rsd 250,00 mesečno)
To je za preduzetnike, za ostala pravna lica je 500 dinara mesečno posle 12 meseci.

Dakle, ako sam dobro razumeo, kod Biznis iRačuna može da se besplatno koristi mobilno bankarstvo (ne i elektronsko?), a transakcije se naplaćuju 40 dinara, prema običnom tarifniku?

Inače, prema ovome ispod ispada da može da se zatvori postojeći poslovni račun i odmah otvori Biznis iRačun, da ne mora da se čeka 6 meseci?
Ko može da aplicira?
Online proces za otvaranje tekućeg računa za pravna lica dostupan je preduzetnicima i društvima sa ograničenom odgovornošću sa jednim vlasnikom registrovanim u agenciji za privredne registre koji nemaju dinarski tekući račun u Raiffeisen banci. U ovom procesu mogu da apliciraju fizička lica rezidenti Republike Srbije koja su registrovana i kao vlasnici i kao zastupnici u jednom pravnom licu.

Dakle, ako sam dobro razumeo, kod Biznis iRačuna može da se besplatno koristi mobilno bankarstvo (ne i elektronsko?), a transakcije se naplaćuju 40 dinara, prema običnom tarifniku?

U tarifniku ovako stoji:

Mobilno bankarstvo Moja mBanka biznis i elektronsko bankarstvo Moja eBanka biznis
Članarina na mesečnom nivou za korišćenje usluge po ovlašćenom licu – za klijente čiji je račun ugovoren na daljinu - bez naknade

Takođe stoji da korisnici oba paketa - Preduzetnik i Preduzetnik Plus, mogu da koriste Moja eBanka biznis bez naknade. Ako ovde ima ljudi na Preduzetnik paketu, mogu li da povrde ovu informaciju?

Vrh Dno