Šta je novo?

Raiffeisen bank

Dosli su pin kodovi danas i Visa kartica... izgleda da je se Dina malo zagubila negde haha.

Nego, koliko sam razumeo kada se aktivira Visa kartica pozivom, treba da se ode i iskoristi negde gde se kuca kod pre nego sto moze da se koristi za razne sajtove? Pretpostavljam da je dovoljno da se skinu pare sa bankomata?
Sredio sve, aktivirao bez ikakvih problema, uplatio nesto malo na bankomatu i iskoristio sam karticu da verifikujem paypal.

pozdrav,hteo sam da pitam nesto,imao sam onu visa virtuon karticu za kupovinu preko aliexspresa,onda je nisam koristio dugo zbog pandemije i oni je ukinuli,pa me zanima,otvorio bih novu u raifajzen banci,dali ona jos uvek postoji i dali je jos onaj fazon,otvori se devizni racun,na nju se stavi 20e+izrada oko 10 bili i onda preko kolko potrosim,dali je to i dalje tako za aliexpres mi treba ?

Mislim da ti je pitanje bolje za temu o racunima o bankama posto besplatan racun u ovoj banci je dinarski iRacun a za placanja u inostranstvu je 1% provizije. Mislim da mozes da za tako nesto uzmes karticu neke banke gde je to povoljnije. Da ne bih isao u off topic, pogledaj teme

pozdrav,hteo sam da pitam nesto,imao sam onu visa virtuon karticu za kupovinu preko aliexspresa,onda je nisam koristio dugo zbog pandemije i oni je ukinuli,pa me zanima,otvorio bih novu u raifajzen banci,dali ona jos uvek postoji i dali je jos onaj fazon,otvori se devizni racun,na nju se stavi 20e+izrada oko 10 bili i onda preko kolko potrosim,dali je to i dalje tako za aliexpres mi treba ?
Nema vise depozita od 20e ,sve ostalo je po starom

@dragan0001 umesto depozita plaća se održavanje 3 godine unapred (50*36=1800 dinara).

@dragan0001 umesto depozita plaća se održavanje 3 godine unapred (50*36=1800 dinara).
Gledam šta pišeš i nikako ne kontam kako 3 godine 50 meseci. A onda skontam. 🐵

A nekad je bilo 20 dindži mesečno i onoliko meseci koliko ti zapadne... 😎

• Like
Reagovanja: uji
Da li je neko od vas uzimao ove "beskamatne" kredite od raiffeisena što traju od 24-30.11 za kupovinu elektronike, jer mi je neverovatno da ne traze ni 1% od vrednosti robe :S

@Haseo stvar je u tome što se podela na rate obavlja sa MasterCard WEB i zaključuje ugovor na licu mesta, a posle otplaćene 3 rate možeš da tražiš i fizičku karticu za dalju upotrebu. Mesečna članarina je 230 dinara, ali zato nemaju trošak podele na rate za iznose preko 5000 dinara. Nešto je u tarifama uvedeno kao stavka da se dodatno naplaćuje ako je u ugovoru uključen specijalni aranžman, šta god to značilo i na to obrati pažnju, te se dodatno raspitaj u vezi s tim šta to tačno podrazumeva, jer papir trpi sve.
Edit: Druga mogućnost je da ovo podrazumeva otvaranje dinarskog računa za realizaciju kredita na daljinu čije održavanje košta 150 dinara mesečno, s obzirom da se pominje video identifikacija.

Poslednja izmena:
@Haseo stvar je u tome što se podela na rate obavlja sa MasterCard WEB i zaključuje ugovor na licu mesta, a posle otplaćene 3 rate možeš da tražiš i fizičku karticu za dalju upotrebu. Mesečna članarina je 230 dinara, ali zato nemaju trošak podele na rate za iznose preko 5000 dinara. Nešto je u tarifama uvedeno kao stavka da se dodatno naplaćuje ako je u ugovoru uključen specijalni aranžman, šta god to značilo i na to obrati pažnju, te se dodatno raspitaj u vezi s tim šta to tačno podrazumeva, jer papir trpi sve.
Edit: Druga mogućnost je da ovo podrazumeva otvaranje dinarskog računa za realizaciju kredita na daljinu čije održavanje košta 150 dinara mesečno, s obzirom da se pominje video identifikacija.
Naravno da su zakomplikovali stvari ako je do 12 rata bez kamate je i bez troskova naknade sto koristim kiseonik, ako je preko 12 rata onda se mesecno placa odrzavanje 280 dinara.

• Like
Od svih ološa su najmanje zlo, ali ostali znaju da odrpe što za podelu na rate ili mesečno održavanje po rati pa na kraju im ispadne malo što plaćaš kreditnu. Kod RF barem ne moraš da misliš o tome da li trgovac ima ili nema saradnju sa bankom i deliš na rate kod svih.

Kakav je ovaj iRačun? Da li je stvarno 0 dinara mesečno? Da li nema veze koliko godina imaš? Da li je stvarno uključena Visa Electron kartica za koju se ne plaća naknada? Za koliko stiže kartica i kojom poštom je šalju jer na sajtu piše da stiže na kućnu adresu? Da li se ide do ekspoziture da se potpišu neki papiri ili je sve onlajn? Za koliko dana zovu od kada se podnese onlajn zahtev? I koji su generalni utisci o ovom paketu, naravno oni koji ga koriste?

@Sunshine4747 : više puta je pisano o tome baš u ovoj temi.

Kakav je ovaj iRačun? Da li je stvarno 0 dinara mesečno? Da li nema veze koliko godina imaš? Da li je stvarno uključena Visa Electron kartica za koju se ne plaća naknada? Za koliko stiže kartica i kojom poštom je šalju jer na sajtu piše da stiže na kućnu adresu? Da li se ide do ekspoziture da se potpišu neki papiri ili je sve onlajn? Za koliko dana zovu od kada se podnese onlajn zahtev? I koji su generalni utisci o ovom paketu, naravno oni koji ga koriste?
utiscu su odlicni. Posebno za cenu koju placas bolje ne moze (0 dinara mesecno)

Ove ostale stvari stvarno pogledaj temu i sta pise na sajtu Raiff. Stavio se 10 pitanja kao da te bukvalno mrzi i da pogledas sta pise na sajtu Raif. A i ovde je sve opisano vise puta. Kada se prijavis brzo zovu.Barem je to moj slucaj.

Na koj broj se proverava stanje ove Visa Prepaid Gift kartice?

@Sunshine4747 besplatan poziv call centra je na 0800/111-000

Pitanje,

jel sa revolving karticom mogu da kupujem online i da mi ona razdvoji iznos na rate? Ili moram licno u prodavnici

Nisam probao, ali trebalo bi, jer prodavnica nema ništa sa podelom na rate. Kod prodavnica koje imaju različite cene za rate/celokupnu isplatu, ti plaćaš cenu za celokupnu isplatu jer prodavnica i ne zna da tebi banka deli iznos na rate.
Edit: setih se, jesam probao pre 2 godine i jeste (bilo) ovako kako sam napisao.

Zvao sam bio support, mislila je da moze, ali u krajnjem slucaju zavisi od vrste terminala u radnji.

Na kraju sam otisao i uzeo sto iz Ikeje

• Like
Pozdrav, je li imao neko sličnih problema sa Raipay?

Prilozi

• Screenshot_20211206-221606_RaiPay.png
    Screenshot_20211206-221606_RaiPay.png
    26.9 KB · Pregleda: 50
Ako nisi, moraš da postaviš zaključavanje ekrana i šifru/šablon.

@djoxykg moraš u Magisku da sakriješ RaiPay kako ne bi „video" da je rutovan.

@djoxykg: imao sam ja više puta na prethodnom telefonu. Dizao tikete RF podršci, ali bez pravog rešenja. Nekako ga srede da proradi, ali se ponovo javi posle nekog vremena (dana, meseci,... bez pravila). Telefon je imao otključavanje ekrana sa otiskom ili pin-om, nije bio root-ovan - sve uredno, al' džabe...
Na novom telefonu nisam imao problem evo već godinu dana.
Pozdrav

Sporija i sa obaveznim logovanjem, ali ima i novih funkcija...
Pozdrav

@uji Imam Evro racun u intezi, ali nisam siguran da li moze da se konektuju obe kartice na Paypal/Skrill, videcu vec kada dodje do toga. Oni naplacuju nekih 120 dinara mesecno (pod uslovom da ima transakcije/ima pare na racunu).

Inace, da li paypal ista naplacuje kada se skidaju pare na karticu? Posto izgleda sa Skrill to radi.

Hvala na informaciji :)
Cisto da kazem ako nekoga zanima, Skrill skida 6.5$/5.5 Eura za prebacivanje na bankovni racun, a na kartice 7.5%. Ako pare nisu u Evrima, onda te primora na konverziju koja je po njihovom kursu, i tu uzimaju oko 4.5%.

Pitanje,

jel sa revolving karticom mogu da kupujem online i da mi ona razdvoji iznos na rate? Ili moram licno u prodavnici
Sa revolving karticom takodje mozes da kupujes online i takodje deli iznos na rate. Ponasa se isto, kao da si je provukao preko POS terminala na kasi u prodavnici.

Ima li neko još problema sa IPS plaćanjem? Za vikend mi prošao 1 račun i nakon toga nonstop dobijam grešku "Dogodila se nepoznata greska, molimo vas pokušajte ponovo kasnije." Mislio sam da su neki radovi za vikend, ali evo malopre i dalje ista greška kad hoću da platim račune. Probao sam i da force stop, clear cache, ali ne vredi.
Ima li neko rešenje?

Nazad
Vrh Dno