Šta je novo?

Raiffeisen bank

Neces ni dobiti. Uz idevizni se ne dobijaju kartice nego treba da posaljes zahtev da postojecu za dinarski iracun povezes sa deviznim.

Ne znam ni dal moze ali su dal broj CC i pise moze u bilo kojoj poslovnici podneti zahtev
Stigla mi je ista poruka na Viber i isto zvao korisnički. Stigla notifikacija u aplikaciji da danas mogu posle 15h da podignem beskontaktnu Dinu u poslovnici.
Ne šalju na kućnu adresu, pitao sam. Ne znam zašto ali mi obe vize stigle na kućnu adresu, ubačene u sanduče a Dina ne može.

Poslali su mi revolving Visu krajem oktobra a isticala mi stara u januaru 2025. Promenili su dizajn:
IMG_1202-EDIT.jpg

Poslali su mi revolving Visu krajem oktobra a isticala mi stara u januaru 2025. Promenili su dizajn:
Opet promenili dizajn?! :) Meni je lično prošla VR bila najlepša, zlatno-poluprovidna :love:

Kako opet, baš gledam po fioci i imam te dve stare. Znači negde od 2018 nisu menjali.
Nebitan dizajn inače zadnjih godina, posebno sa apple pay opcijom :)

Ostao je stari dizajn u wallet-u:
IMG_1206.jpeg
Podigao beskontaktnu Dinu. Isto sve izgleda, samo dodat simbol.
Novi Pin ide takođe a opet se potpisuje onaj papir o izdavanju. Kao da su nešto novo izdali.
Čekam do sutra da vidim. Još uvek piše da imam dve aktivne dine sada 🙂

Meni je recimo dizajn kod jedne OTP kartice ostao isti a menjali su ga pre xy meseci
Izgleda da banke ne vode računa baš o tome da promene dizajn u ApplePay-u

Da li mogu drugoj osobi da pošaljem novac preko aplikacije RF preko mobilnog? Vidim da ima ta opcija samo ne znam kako se moze podici s obzirom da je vikend i Pošta i Raiffeisen banka ne rade.

Zamenio sam staru dinu za beskontaktnu, ali u aplikaciji vidim da je i dalje aktivna stara Dina, blokirao sam je ali ona je i dalje tu iako mi je službenica u banci rekla da će se ona izbrisati u aplikaciji.

Evo stigla poruka da me ceka u ekspozituri. Reizdali mastercard biznis na 4 godine. Iskreno sam se iznenadio obzirom da je inicijalna bila na dve godine.
Sve su od skora izdate na duži period.

Ionako sam se navikao na to da više koristim ovde Dinu zbog toga što su mi se kartice ljuštile da pričuvam Vizu i trenutno nju koristim do isteka. Dina će svakako i ubuduće biti u prednosti pošto je mat, a magnetna traka odštampana na plastici, te za razliku od Vize se neće lako upropastiti. Naravno, navodim u narativu roka važenja od 4 godine, mada su dosadašnje izdate na 3 i ističu januara, a čip Dine sam premestio još u julu.

Zamenio sam staru dinu za beskontaktnu, ali u aplikaciji vidim da je i dalje aktivna stara Dina, blokirao sam je ali ona je i dalje tu iako mi je službenica u banci rekla da će se ona izbrisati u aplikaciji.
Opušteno, meni se sutradan izbrisala stara iz aplikacije. Odmah sam je aktivirao na bankomatu kada sam već bio u poslovnici. Ništa ne mora da se blokira.

@uji ne koristiš preko telefona, AP ili RaiP? Ja već neku godinu ne vadim karticu iz novčanika. Retko već i novčanik nosim ako ne moram.

Da li postoji neki način da Dinu koristimo na telefonu za plaćanje (iPhone) ili na satu (AWatch) i da li postoji neki plan u NBS da se i to omogući ili ćemo kaskati po 20 godina za svim kartičnim trenodvima sa Dinom?

@uji ne koristiš preko telefona, AP ili RaiP?
Ne. Već od avgusta 2023. pošto mi je na glavnom telefonu otključan bootloader i tadašnji update RaiPay mi je blokirao korišćenje virtuelizovane kartice dok sam bio na odmoru, ali srećom, Visa internet u Poštanskoj mi je rezervna i nosio sam posle Rajfajzenovu plastičnu. Trenutno sa službenim plaćam kroz Wallet zbog cashback akcije, ali iz gorepomenutog razloga se naposletku vraćam na plastiku i gasim te dodatne račune.
Da li postoji neki način da Dinu koristimo na telefonu za plaćanje (iPhone) ili na satu (AWatch) i da li postoji neki plan u NBS da se i to omogući ili ćemo kaskati po 20 godina za svim kartičnim trenodvima sa Dinom?
Ne još uvek. Ni 3D Secure nije uveden, tako da, kome je to mana, neka je zaobiđe.

Evo stigla poruka da me ceka u ekspozituri. Reizdali mastercard biznis na 4 godine. Iskreno sam se iznenadio obzirom da je inicijalna bila na dve godine.

Mene su obavestili mejlom da ce Mastercard Business od 31.12.2024. biti zamenjene Visa Business karticama i da banka posle tog datuma vise nece saradjivati sa Mastercardom sto se tice biznis kartica.

Mene su obavestili mejlom da ce Mastercard Business od 31.12.2024. biti zamenjene Visa Business karticama i da banka posle tog datuma vise nece saradjivati sa Mastercardom sto se tice biznis kartica.
Sve su. Master biznis kartice izdavaće se do nove godine i važiće do kraja kako kome. Suštinski, postoji mogućnost i da se otkažu trenutne pa povade nove decembra, jer za Vizu ide godišnja članarina, dok Master ostaje besplatan.

Za Vizu je trenutno 1000, a spušta se na 970. Master nisu naplaćivali.

Prema tarifniku banke trebalo bi da je godisnja clanarina 1000 dinara, takodje su u mejlu naveli da se godisnja clanarina smanjuje sa 1000 na 970. Ja sam skoro otvorio racun, pa ne znam da li su u praksi stvarno naplacivali tu clanarinu.

• Like
Reagovanja: fiy
Prema tarifniku banke trebalo bi da je godisnja clanarina 1000 dinara, takodje su u mejlu naveli da se godisnja clanarina smanjuje sa 1000 na 970. Ja sam skoro otvorio racun, pa ne znam da li su u praksi stvarno naplacivali tu clanarinu.
1000014278.jpg
1000014276.jpg
Stoji fusnota da se za preduzetnike ne naplaćuje. S obzirom na to da se glavna kartica vodi kao dodatna, druga besplatna bi bila za ovlašćeno lice.
Edit: novim opštim uslovima od nove godine je ista odredba predviđena za Visa biznis kartice. U tom slučaju, preporučio bih da se ne usaglasite sa predloženim izmenama ako vam je bitno zbog PayPal-a.

Da li vam se ovo dešavalo?

Kreditnu sam ubacio bez problema, običnu platnu mi ne dozvoljava.
Viza je u pitanju, tačni su svi podaci, proverio sam 50 puta.

IMG-628c278e66449004851410f75b964388-V.jpg

To više nije tačno.
Supruga je juče otvorila iRacun i odmah je uspela da doda i iskoristi Visu

Ja sam pre dve nedelje preuzeo MC karticu iz ekspoziture (nije dostava na adresu bila) i nisam mogao da je dodam u telefon, otišao sam provukao sa PINom i posle sam je dodao. Možda je drugacije sa iRacunom.

Za kartice u fizickoj formi mora prvo da se ikoristi korišćenjem čipa i pina. A za digitane (bez fizičke forme) ne mora.

Vrh Dno