Šta je novo?

Rage

Jos malo gameplay-a sa 360 verzije

Poslednja izmena:
Uh, engine, genije!

Pa ovdje je maltene sve staticno. Osvjetljenje, sjenke, foliage ne postoji. Zato i radi dobro.

Vise sjenki ima prastari D3.

Ovo je kao dobro naslikana slika.

Ma zna se to odavno... mislim bilo bi i cudno da ne radi kako treba.

nemate bre pojma:)... kazite mi igru koja tako izgleda i radi na konzoli. Izvesne zrtve su morale da se ucine zbog njih i famoznih 60fps-a, sto su i rekli. A ja sam rekao potencijal. Kada se kaze potencijal, misli se na moguce krajnje granice koje je ovaj engine u stanju da pokaze, a koje su sigurno daleko iznad ovoga. Mislim da ce se nesto priblizno videti tek u novom doom-u. Mada je i ovo prilicno intrigantno. I nemojte da mi blebecete oko real time renderinga,dinamickih senki, ssao, parallax mappinga, ambient occlusiona itd, inace ima da radi motika:D Ako prekinete da gledate previse tehnicku stranu, shvaticete da ce igra biti jedno pravo malo remek delo...:)

Kontam da u ovoj igri jedna konzerva nece moci da se pomeri, sve ce biti staticki kao u D3. Moze ovo izgledati tako kao crtani ali opet 'bes ti igru bez besne fizike.

Nema sta, ja se nadam da ce da me razonodi, al verujem da to ne vazi sa starkelju posto je njemu i bioshock bio odvratan. :D Ma bre mora malo da se palamudi oko tehnicke strane, ipak tek kad se Karmak vrati real time osvetljenju daj boze za doom 4 onda moze da se kaze da je engine u pravom svetlu. Ovo sad nije to to, ovo je multiplatform naslov portovan za pc, al svejedno nadamo se dobroj zanimaciji. :)

Uh, engine, genije!

Pa ovdje je maltene sve staticno. Osvjetljenje, sjenke, foliage ne postoji. Zato i radi dobro.

Vise sjenki ima prastari D3.

Ovo je kao dobro naslikana slika.

Sve si u pravu, ali igra vizuelno ostavlja dobar utisak pored svega toga, to je najbitnije (posebno na konzolama). Sa dobrim dizajnom i pametnim "fejkovanjem" raznoraznih efekata zbog ogranicenosti platforme mogu da se postignu odlicni rezultati, ja bas cenim kad je neko svestan toga i sa tim na umu se potrudi da napravi nesto sto ce u tim uslovima izgledati dobro. Pritom ovo radi u 60 fps, na konzolama to prakticno ne postoji u ovakvim igrama.

Zna se sta bi mogao da uradi kad bi fokus bacio na najjaci PC, ali znamo kako je Carmack razmisljao na pocetku ovo generacije konzola. Posle je rekao da se *****ao, videcemo kako ce da razmislja sledeci put :).

Secam se da je pricao da ce kod Rage-a da idu na 60 fps na konzolama i maksimalno dobar izgled u okviru toga, a da ce sledeci Doom biti u 30 fps, ali da ce zato izgledati mnogo bolje. Taj pristup plus mala promena razmisljanja u odnosu na PC, moglo bi da bude svasta.

E sad, koliko su interesantne njihove igre i kako ih osmisljavaju je druga tema...

Poslednja izmena:
Jest 60 fps sto je super jer su kontrole fenomenalno brze i sve leti ali ja odavno nisam video igru sa toliko losih tekstura, videcemo kako ce biti na PC. Meni licno ne smeta da je u ovoj generaciji bilo i mnogo vise 60fps naslova a da nisu voznje ali je trend industrije bio 30fps (i to jedva) sa dosta eye candy itd. Ovi pocetni neprijatelji su neki britanci sta li, vicu povremeno "bloody wanker" izmedju ostalog :)

Ali u nekim segmentima (nevezano za grafiku) se id ne mrda sa tacke od pre 15 godina, neka resenja su im stvarno smesna, prosto neverovatno da bar ne bace pogled i vide sta se sve izdesavalo.

Kako li njima izgleda sva ona interakcija u HL2 npr?

Poslednja izmena:
Jel neko uopšte skinuo ovo, jel igra neko?
Mnogo ima paušalnih komentara ovde, a niste ni probali igru.
Aj kad neko krene da igra pa da razumem, ali ovako jok.
Jeste skoro igrali D3 ili Q4? Iskreno, odigrah prošlog leta i bio sam zadovoljan, dosta dugačke kampanje, grafika ok, mislim sve na max, a kad vas slušam ***. ko da je kršina neka. Nije savršeno, ali je daleko od ovoga što pričate.

Pa nije valjda da se na igre gleda kroz to kakva je grafika, nego ima jos bar milion bitnih stavki? "Dosta dugacke kampanje": duzina nema veze ni sa cim. Moze da postoji najgori film ikada koji traje 6 sati. "Grafika ok": isto, nebitna stvar, ako je igra kao igra losa, nazadna u necemu sto ti je bitno ili ti ne odgovara bilo u kom smislu.

Iz intervjua:
RAGE: I took the opportunity and looked at the options menu. There were no graphic options beside resolution, brightness, anti-aliasing and GPU transcoding. Is this a limitation of the test version?

TW: This is a feature of the id Tech 5. The Engine automatically adjusts to your hardware to ensure the best performance and graphics the hardware can provide.
For example: You have a video card with 512MB VRAM, 4GB of normal RAM and a decent processor. Now the id Tech 5 adjusts the quality of the Level of Detail to the available resources. If you have twice the RAM the engine scales dynamically up to it, improves the textures and objects in the far look sharper and more detailed. At the same time the engines tries to keep running at 60 FPS even though this is not also possible – dependent on the situation.

Poslednja izmena:
Sve si u pravu, ali igra vizuelno ostavlja dobar utisak pored svega toga, to je najbitnije (posebno na konzolama). Sa dobrim dizajnom i pametnim "fejkovanjem" raznoraznih efekata zbog ogranicenosti platforme mogu da se postignu odlicni rezultati, ja bas cenim kad je neko svestan toga i sa tim na umu se potrudi da napravi nesto sto ce u tim uslovima izgledati dobro. Pritom ovo radi u 60 fps, na konzolama to prakticno ne postoji u ovakvim igrama.

Zna se sta bi mogao da uradi kad bi fokus bacio na najjaci PC, ali znamo kako je Carmack razmisljao na pocetku ovo generacije konzola. Posle je rekao da se *****ao, videcemo kako ce da razmislja sledeci put :).

Secam se da je pricao da ce kod Rage-a da idu na 60 fps na konzolama i maksimalno dobar izgled u okviru toga, a da ce sledeci Doom biti u 30 fps, ali da ce zato izgledati mnogo bolje. Taj pristup plus mala promena razmisljanja u odnosu na PC, moglo bi da bude svasta.

E sad, koliko su interesantne njihove igre i kako ih osmisljavaju je druga tema...

Rekao sam da izgleda kao dobro naslikana slika. Znaci dizajneri su odradili dobar posao, ne Carmack.

Dizajn je mozda i najbitiniji, ali nema dobre atmosfere bez dinamike. Stalker je dokaz za to.

I Carmack se *****ao mnogo puta izgleda.

Poslednja izmena:
Na konzolama je sve statika. Pogledajte malo ostale igre, to je trend zbog ogranicenih resursa. Sve izgleda lepo ali je sa tehnicke strane zastarelo.

meni idalje onaj prvi prikaz engine-a i igre za PC izgleda brutalno ! e sad sto su ih zavrnuli i rekli im da igru moraju da urade kao za konzolu to je druga stvar ! ogranicili su ih bednim konzolaskim grafickim karticama sa malo rama itd...teksture su urnebesno smanjili .... ma konzole treba zapaliti xD a ponosan sam vlasnih PS-a xP

Rekao sam da izgleda kao dobro naslikana slika. Znaci dizajneri su odradili dobar posao, ne Carmack.
I dizajn je mozda i najbitiniji, ali nema dobre atmosfere bez dinamike. Stalker je dokaz za to.

znas kad kazes tako nesto a ljubitelj si stalker-a (pretpostavljam)... to zvuci.. .ehhhh kao da pricas prazne price , znas ono zevao bi da moram da te slusam.
I te kako bi bilo dinamike da je igra radjena PC Only ! i do duse otkud znas da je nema ? cekam da izadje igra da je probam pa cu da kritikujem i komentarisem.... a verujem da cu je i kupiti.

Poslednja izmena:
To i ja rekoh, al neka, nema veze:D

Kada malo bolje razmislite, stari je najveca antireklama za stalkera ikad . Prvo mi ga je ogadio, a sad sam vec u tom stadijumu da, kad ga pomene, vezem prvi svezanj dinamita oko struka pa pravac pijaca or something:)
Sto se rage-a tice, sve je receno, ostalo je samo da se jos malo saceka i oladi....

Poslednja izmena:
IGN je dao 8.5 ocjenu, sto me malko iznenadilo. Popravljaju se izgleda :)

[YOUTUBE]OJvF-MBJMB8&feature=feedu[/YOUTUBE]

meni idalje onaj prvi prikaz engine-a i igre za PC izgleda brutalno ! e sad sto su ih zavrnuli i rekli im da igru moraju da urade kao za konzolu to je druga stvar ! ogranicili su ih bednim konzolaskim grafickim karticama sa malo rama itd...teksture su urnebesno smanjili .... ma konzole treba zapaliti xD a ponosan sam vlasnih PS-a xP

znas kad kazes tako nesto a ljubitelj si stalker-a (pretpostavljam)... to zvuci.. .ehhhh kao da pricas prazne price , znas ono zevao bi da moram da te slusam.
I te kako bi bilo dinamike da je igra radjena PC Only ! i do duse otkud znas da je nema ? cekam da izadje igra da je probam pa cu da kritikujem i komentarisem.... a verujem da cu je i kupiti.

To sto sam rekao je cinjenica. Uostalom Stalker je i pokupio nagrade za najbolju atmosferu, izmedju ostalog.

Kada malo bolje razmislite, stari je najveca antireklama za stalkera ikad . Prvo mi ga je ogadio, a sad sam vec u tom stadijumu da, kad ga pomene, vezem prvi svezanj dinamita oko struka pa pravac pijaca or something

Kazu da hype ne skodi u malim dozama!

U mom selu se to drugacije kaze :)

Poslednja izmena:
8.5 - pa to je dobra ocena, malo su preterali sa ocenom stalkera od čak 8.2, al ok, ova igra je realno bolja mada ne u tako maloj razmeri:) Koliko ja vidim nahvalili su je fluidnom animacijom, grafikom, zvukom i napucavanjem, dosta za mene od jednog FPS-a :)

7.5 Presentation
Incredibly high production values throughout. Storyline is weak, few memorable personalities, no satisfying ending, game starts to drag toward the end.
10 Graphics
One of the best looking games ever made.
8.5 Sound
Great gun sound effects and a high quality soundtrack and voice acting.
9.0 Gameplay
Excellent shooting sequences and a surprisingly good car combat mode.
8.5 Lasting Appeal
A lot of content in the single-player mode, plus co-op missions and a vehicle combat competitive multiplayer mode.

Cak sta vise kad se odgleda i procita review , ovo je vrlo realna ocena sa stanovišta da nema ničeg revolucionarnog u pogledu gplaya. Međutim, mislim da će ovo biti od najnižih ocenjenih review-a, ali to nije ni bitno....

Poslednja izmena:
Gametrailers je dao 9/10, super review.

Pojavio se lek za steam preload verziju, isprobacu uskro cim otpakujem ovog giganta.
edit - lek nije dobar

Poslednja izmena:
Ajde javite kada probate ovaj nahajpovani, famozni i poslednji id-ov krik. Ja nemam vremena ali me zanima šta ljudi misle o igri.

Cenim da će ih zakopati jednom za svagda :)

Ja sutra počinjem preload, a ko hoće isto da počne sutra neka mi se javi :p for 32bucks

Nazad
Vrh Dno