Šta je novo?

Radni takt overklokovanog procesora 24/7

veruj mi, nije ;)

i5 750 @ 4GHz 1.344V Prolimatech Megahalems + 2x Coolink Swif2 1201

trenutno (sweet spot) i5 750 @ 3.7 ghz/ vcore 1.2625v/ qpi vtt 1.17v

Tu vec imas drugih faktora. Jel si instalirao original GTA ili verziju sa narodnim lekom, izlecenu? Jel ti grafika i graf.dravjver rade bas kako treba? Jesi probao Furmark da pustis dok ide Linx?

Jeste, desavalo se ljudima da prodje 75 krugova Linxa i onda padnu na video kompresiji ali je sasvim zadovoljavajuce da nekom moze da prodje sistem 75 krugova linxa i da pritom temperature budu u normalnim sferama.
.

Jedini razlog zasto je pobrljavio komp u tom momentu je CPU.

Sta znam na tim podesavanjima mozda bi puko i LinX posle 37 sati testiranja... Ja uglavnom pustim linx 15-20min i tada je prosao test (slazem se 15 min je mozda malo)

Posle sam uradio fine tuning i sad sve sljaka super. (linx 25 kruga i u realnom radu sve ok)

Isto ljudi se previse opterecuju temperaturom dok ide LinX. Naravno treba da bude do propisane granice dok traje testiranje (za deneb valjda 62C)

U normalnom radu racunara, ne znam da li nesto moze da optereti CPU kao linx...
Primer, CPU temperatura pod Linx-om ~56C max (grafika 'ladna ko spricer)
Pustim GTA IV, posle 2-3 sata, max temperatura procesora 51C, i to je u kucistu mnogo veca vrucina, graficka se przi na 80+ C

Ne znam zasto govorite da je za deneb ogranicenje 62,kad moj opusteno radi i na 70 c?

Pa mogao si da pocnes od sebe :)
I7 920 @ 2,66 Ghz / 1.15VID / Intel Stock Fan

Isti klok, sve na defaultu 2140. Jace od 2 godine... nikad ga nisam cepao preko... ali i ne razmisljam o klokovanju, radi kao da je fabricki ovako pravljen :D to je 333 MHz FSB

E ***, zapravo jeste LinX taj koji je merilo stabilnosti a ne neka igra.

Znaci moj CPU ni na default-u nije stabilan?! Posto Orthos puca posle 20 min, i na default i na 2.4 GHz. Za LinX bolje da ne pricam, kad treba da krene sledeci krug on pukne. Zato igre rade k'o metak.
Nek' dobijem warn, nek' budem banovan na 7~10 dana, al' ja sam ovo morao reci. Pozdrav :)

BTW, neko drzi nestabilan klok za 24/7, to sam radio i ja. Who cares ako se masina jednom u 2 dana restartuje u full load-u? Ne radim nista pametno/bitno na racunaru, pa mi ni ne smeta. A Vi kojo radite u AutoCAD-u i u programima za obradu videa, gde je stable clock vazan, trazite klok koji je rock stable. ;)

Poslednja izmena:
Jedini razlog zasto je pobrljavio komp u tom momentu je CPU.

Sta znam na tim podesavanjima mozda bi puko i LinX posle 37 sati testiranja... Ja uglavnom pustim linx 15-20min i tada je prosao test (slazem se 15 min je mozda malo)

Posle sam uradio fine tuning i sad sve sljaka super. (linx 25 kruga i u realnom radu sve ok)

Isto ljudi se previse opterecuju temperaturom dok ide LinX. Naravno treba da bude do propisane granice dok traje testiranje (za deneb valjda 62C)

U normalnom radu racunara, ne znam da li nesto moze da optereti CPU kao linx...
Primer, CPU temperatura pod Linx-om ~56C max (grafika 'ladna ko spricer)
Pustim GTA IV, posle 2-3 sata, max temperatura procesora 51C, i to je u kucistu mnogo veca vrucina, graficka se przi na 80+ C
Procitaj jos jednom sta si napisao. 15-20min.
Koje setovanje, jesi memoriju stavio na All? Nije isto ako stavis 512MB, 1024MB ili ti povuce svu memoriju. Nije isto ni sto se tice temperatura ni sto se tice stabilnosti..
Zasto se kaze min 75 krugova?

Mislim, necu ni da se objasnjavam. Za mene je validan klok koji moze da izdrzi torturu od 75 krugova Linxa sto opet ne znaci da je taj sistem stabilan ali je jako, jako velika mogucnost da je stabilan. Uostalom, stabilniji je sigurno od onoga sto je prosao 15 krugova.

Takodje, kome ne prolazi Linx na def.klokovima savetujem da ponovo skinu isti, ne diraju nikakva podesavanja sem sto ce postaviti memoriju na All i staviti 75 krugova. Sistem zna da zapucava ukoliko se dira Problem Size. Ukoliko ne prodje tako, problem postoji sigurno a sta je, morace se pomuciti malo..:wave:

Koje setovanje, jesi memoriju stavio na All? Nije isto ako stavis 512MB, 1024MB ili ti povuce svu memoriju. Nije isto ni sto se tice temperatura ni sto se tice stabilnosti..
Zasto se kaze min 75 krugova?
Naravno da ide memorija na all :)
Ja sam lepo rekao u prethodnom postu da mi je komp zablokirao samo zbog procesora. Iako je prosao linx 20min (znaci mora duze testiranje), zablokirao je u igrici. To je samo odgovor na tvoje pitanje da nije grafika ili mozda nesto trece...

Mislim, necu ni da se objasnjavam. Za mene je validan klok koji moze da izdrzi torturu od 75 krugova Linxa

Ovo je ujedno i update. Novi setup za 24/7 >> 3.51GHz / 1.392V /

E ***, zapravo jeste LinX taj koji je merilo stabilnosti a ne neka igra. Ne moze poredjenje biti dobro ako neko za svoj procesor kaze da je stabilan tako sto mu ne crash-uje neka igra, ako je tako onda i moj Q6600 radi na 4GHz 24/7 ..

Slazem se sa voodoo ali kako je krenulo izgleda da od toga nema nista ...pisite jednostavno koliko i kako drzite procesor 24/7 ako je vec to zamisao teme.

Kod mene, kao sto i stoji levo, Q6600 @ 3.73GHz, 1.376v, IFX-14 3x120mm. QPrime, LinX, sta god, stabilno.

koju max teperaturu ti pokaze u core temp 0.99.5 nakon Linx testa?

i meni su slicni rezultati na Q6600 @ 3.6GHz, 1.368v, True Black + Noctua P12

zabrinuo sam se zbog max temperature 74c, al to nebi trebalo da bude problem?

Intel Q9650, 3.6GHz (400x9, FSB1600MHz), na 1.168V, 55C full load pod Lynx-om.

Jednostavno nema potrebe za više za 24/7 (tj. ne primećujem razliku osim na benchmarcima kada ga namestim na 4GHz na 1.29V, gde je takođe 100% stabilan). Kuler je polirana Vendetta2 sa OCZ Freeze pastom, sve spakovano u dobro provetrenom CM690 kućištu.

Testirano satima i satima sa Lynx-om, Prime95, igranjem igara, radom u Adobe Photoshop i Premiere itd...

Poslednja izmena:
e8500 / 1,34 v / 4 GHz / true + 1 Scythe Slip Stream 120 ( na 5V)

Phenom 555 sva 4 jezgra otkljucana na 3.8 Ghz 1,425v, hladnjak 212+ sa dva venti. , sinoc blago lapovan jedno cuku vremena , poceo sa 500 i zavrsio sa 1500 ( mrzelo me vise ), pasta Arctic Silver Céramique sinoc stavljena, e sad verovatno joj treba vremena da se formira pa ce i temp. biti mozda malo manje. Evo i slicica sa linx-om, nekih 75 krug. ajd da kazem neki min. za stabilnost. To bi bio set up za 24/7, kad se setim uvece pred spavanje ima da ukljucim linx i da ga izvrtim celu noc( 10-12h) sto bi bio neki full za stabilnost 24/7.

2jbjedx.png

e5200 m0 2.5 @3.3 266x12.5 na p5ql pro u=1.25v tx3
ocz xtc ddr2 800 cl4 @1066 cl5 u=def=2.1v

Poslednja izmena:
Update moje situacije . Počeo sam da smanjujem napon za procesor da vidim na kojoj margini će doći do restarta .Metod ispitivanja : pošto nemam vremena da ga simulirano opterećujem do maximuma , komp torentuje 10 dana , pici mu JDOWNLOADER non stop , u međuvremenu igram DIRT2 kad god imam vremena(3 -4 sata) ,povremeno izripujem DVD , ako se u deset dana ne desi restart za tih 10 dana , smanjujem napon . Evo četvrti dan radi na 1.344V , pa cu da vidim dokle će ...

I tako ce Intel izbaciti i15 generaciju procesora a ti neces saznati na kom naponu mozes koliko da izvuces.. :eek:
Drmni mu Linx pa ako prodje 10 krugova, smanjuj ponovo napon.. Sto mucis masinu i cekas BSOS? Mozda ces dobiti BSOD kad budes radio neku bitniju stvar i onda ces ga polupati..

Pa nije bas :D

Podesim ja sve kako sam zamislio, pustim linx.... prolazi test, temperature ok...

Onda pokrenem GTA IV i posle 15-20 min pobrljavi komp

Tako da mora proc da bude i LinX i GTA IV stable ;)

Ja se slazem sa ovim, meni prolazi sve zivo kolko ocesh na linxu orthosu primu
a pukne mi posle 2 sata u WoW recimo.

Poslednja izmena:
i750@4GHz 1.35V.

Nem pojma koliko moze i koliko je ovo stabilno. Asusov program mi prvo sam namestio na 4.3GHz, ja pustio Linx skuco se dok si reko keks, spustio sam ga na 4, probao Linx par minuta, radi, ostavio tako i meni je sad potpuno stabilan za svakodnevnu upotrebu.

Ja se slazem sa ovim, meni prolazi sve zivo kolko ocesh na linxu orthosu primu
a pukne mi posle 2 sata u WoW recimo.

Jel mozes da prilozis sliku kako ti je linx prosao 75 krugova?
:d
Nije da ti ne verujemo :p

Pucanje sistema ne mora nuzno da znaci da je problem na relaciji CPU-MB-mem.. Ima tu jos nekih faktora..

Poslednja izmena:
E6300 Wolfdale

CPU E6300 @ 3.6ghz - 1.250V - fabricki kuler od E2160 (duplo deblji od fabrickog kulera za E6300)
FSB 450MHz - auto
Mem 900mhz - auto

LinX sam vrteo do 10puta, mrzelo me vise :)

Ovaj proc mi je radio 24/7 400*10 - 4GHz na auto voltazi nekoliko meseci.
Tako se przio i preko 70C :smoke:

Mislim da mi je to nepotrebno. Mozda ploca moze i vise ali ne bih da se igram sa voltazama pogotovo sto ne znam koje su fabricke vrednosti.

Capture_2.jpg

i7 920 D0@4620MHz Vcore 1.44V HT_of,sa ukjucenim HT moze provereno 4.5GHz Vcore 1.42V,naravno testirano LinX.Procesor moze jos napred u oba slucaja (mislim na HT_on-of)pritom naponi moraju preko 1.45V sto nije po mom ukusu.Procesor hladen vodom.

Phenom ll x4 940 BE @ 3,4ghz 1.384v Corsair H50

Nazad
Vrh Dno