Šta je novo?

Radni takt overklokovanog procesora 24/7

Phenom II X4 955BE @ 4GHz @ 1.428V on Titan Fenrir EVO.
C1E i CnC uključeni.
Rezultati su kačeni u drugim temama, da ne kačim sad i ovde.

i7 920 D0@4620MHz Vcore 1.44V HT_of,sa ukjucenim HT moze provereno 4.5GHz Vcore 1.42V,naravno testirano LinX.Procesor moze jos napred u oba slucaja (mislim na HT_on-of)pritom naponi moraju preko 1.45V sto nije po mom ukusu.Procesor hladen vodom.

Da li ga zaista držiš non-stop na ovako ili samo za benchmarke? Koliko dugo već ovako radi (u danima i satima ako možeš da proceniš)?

Poenta thread-a nije pohvaliti se na koliko MHz prolazi Linx, nego da se vidi koji je bezbedno držati procesore na svaki dan... Jer bilo je priča po raznim forumima da nakon dužeg (nedeljema, mesecima) držanja CPU-a jače overklokovanog, on postane nestabilan i traži sve više napona a dopušta sve manji klok... a gde ima dima ima i vatre, pa valja biti oprezan.

Zašto da na primer držiš na 4.6GHz na 1.44V, sasvim sigurno bi ti lepo radio na recimo 4.2GHz na 1.34V, a razliku u brzini ne bi primetio u svakodnevnom radu? Jeste, imaš vodeno, ali svejedno, nije ni ono svemoguće, naročito leti.

ajd da osvežim svoj rezultat sa prve strane... :p

Intel E3200 @4GHz @1.42V / voda (Thermaltake PW850i)
Intel E2180 @3.3GHz @1.45V / box :d
Intel Pentium 4 (northwood, 2.6ghz) @3.3GHz @1.6V / neki budjavi cooler master
Athlon 7750BE @3.4GHz @1.4V / Xigmatek HDT-1264
Sempron LE-140 @3.7GHz @1.4V / box

Nekako ne volim da prelazim 1.4V za 65/45nm procesore... :)

Da li ga zaista držiš non-stop na ovako ili samo za benchmarke? Koliko dugo već ovako radi (u danima i satima ako možeš da proceniš)?

Poenta thread-a nije pohvaliti se na koliko MHz prolazi Linx, nego da se vidi koji je bezbedno držati procesore na svaki dan... Jer bilo je priča po raznim forumima da nakon dužeg (nedeljema, mesecima) držanja CPU-a jače overklokovanog, on postane nestabilan i traži sve više napona a dopušta sve manji klok... a gde ima dima ima i vatre, pa valja biti oprezan.

Zašto da na primer držiš na 4.6GHz na 1.44V, sasvim sigurno bi ti lepo radio na recimo 4.2GHz na 1.34V, a razliku u brzini ne bi primetio u svakodnevnom radu? Jeste, imaš vodeno, ali svejedno, nije ni ono svemoguće, naročito leti.

Na 4620MHz sam testirao vodeno hladenje pri ambient temperaturi od 26C gde temperature za jezgra ne prelaze 70C posle dva sata LinX,u nekom normalnom radu,igrice itd temperature su tek nesto preko 60C stoje prihvatljivo za svaki dan.U letnjim uslovima pri ambient temperaturi od oko 30C u normalnom radu temperature za jezgra su oko 65C a linX oko 73C.Za bencovanje moze preko 4620MHz.Svakodnevno proc drzim na 4.4GHz HT_of pri naponu od 1.32V,temperature pod linX_om oko 60C.Normalni rad oko 50C.Procesor mi radi na 4.4GHz duzi period,fakticki od kad sam ga kupio, nekih godinu dana.Do sada nisam primetio nikakve anomalie tipa da nece na odredene visoke klokove ili da trazi vece napone za odredeni klok nego pre,niti bilo kakvih drugi znakova nestabilnosti.Proc dobro ohladiti i nepreterivati sa naponima i nema problema.
Nisam ovo naglasio paje ispalo dase ja tu nesto hvalim,nije mi bila namera.

Poslednja izmena:
Ekstra overklok zar ne :p
kRoQG.jpg

Athlon II 440 3,5GHz

NB 2600MHz

Memorija 1050Mhz (1066 DDR2 Kingston)

Nije bas u cifru tacan klok, mrzi me da gledam tacne brojeve. :)

Xeon L3360 na 3,8GHz pri 1,28V Corsair H50 P&P

kad sam ga prvi put klokovao ... testirao sam Linxom ... is svim ostalim glupostima ... komp mi nikad nije zaboo

amd athlon II x3 435 @ 3.6GHz 1.4v HT 2000 NB 2200 memorija @1600 | CM Hyper 212+

i7 920 DO 4ghz HT ON- Prolimatech Mega Shadow+ 2xSCYTHE S-FLEX SFF21F laganica :D

e8500 / 1,34 v / 4 GHz / true + 1 Scythe Slip Stream 120 ( na 5V)

Samo da potvrdim da ovi "stari" procesori još uvek dobro rade. :type:
Moja konfa iz potpisa 24/7 na 4GHz/1.27v radi već 2 godine (ista voltaža) bez bsod-a iliti nečeg sličnog.:angel: U ove dve godine sam zamenio samo memoriju pošto sam imao Kingston od 2GB. Komp mi služi za igranje a ponekad i uradim nešto korisno na njemu. :d

e8400,pre par meseci digao na 3,6Ghz,napon 1,23750 v,fsb400,stock cooler.[nista spec,naravno]
temperature smesne,ipak je dobro provetreno ovo mistique kuciste.
a uskoro planiram neki bolji cooler pa na 4Ghz.

E3300 4GHz box kuler,bez dizanja napona (1.264v) jer su i ovako temperature u gornjim granicama normale.:smoke:

E7200 na 3,7Ghz, napon 1,35 već nekih godinu i kusur.Xigma 1243 cooler.

Malo da ozivim temu :)

Athlon II x3 440, otkljucano jezgro (nazalost propus je, pa nema L3), 3.6GHz, 1.42v, hladjen sa CM TX2. Temp. za jezgra ne prelaze 57C. Moram da nabavim bolje hladjenje, slab je ovaj TX2 :D

Poslednja izmena:
Evo sada i jedan i5 750 4ghz 1.30v..... probacu veci klok uskoro jer ima potencijala....

bio sam ubedjen da sam postavio ali evo opet da zivnemo temu

e5300, 4ghz, 334x12, bios 1.38v, hyper tx3...
nije testirano linx,nemam potrebu za tim,just prime i orthos i jos par. Temp blizu 70 sa prime al ne prelaze

Bicu iskren. To je tacno, jesam ga oc-nuo zbog WCG, ali nije to jedini razlog. Hteo sam da vidim cisto dokle ide sa nekim normalnim naponom za 24/7. Inace, trenutno je napon na 1.45v, posto sam na 1.42 popio par BSoD-a dok sam crunchovao. Dzaba sve to, verovatno cu ga vratiti na def, nemas pojma kolika je razlika globalno. Evo ti pa vidi: 3GHz, fan na TX2 se stalno vrti na 50%, temp je 49C. Svi fanovi u kucistu su na 7v // 3.6GHz, fan na TX2 je na 100% pod opterecenjem, temp je 56~57C.Svi fanovi u kucistu su na max-u, plus je kuciste otvoreno i skinuti su prednji 5.25" poklopci. Sve to za samo 600MHz ubrzanja?

Za svaki dan i7-970 (6-core) držim na 4GHz @ 1.31V hlađen sa Noctua NH-D14 u zatvorenom i dobro provetrenom CM690 kućištu... Pod Linx-om, temperature do 63C (priložena slika).

Za OC i neki bench ide sa ovim kulerom potpuno stabilno i na 4.3GHz na 1.39V. Mogao bih i to da ostavim za svaki dan (temperature pod linx-om do 72C, kuler je zaista fantastičan), ali ne želim da rizikujem ovaj relativno skup CPU.

Prilozi

• 4GHz.jpg
    4GHz.jpg
    405.7 KB · Pregleda: 62
@domcale su ti te temperature pod LinX-om ili WCG-om :D

Moj x3 435 na 3.6 1.4v pod LinX-om max temp 45C - Jezgra 42C - CM Hyper 212+
Stavi ga na 3.4 to ti je sasvim dovoljno. :wave:

Neces verovati ali vece su temp pod WCG nego pod linx :D. Verovatno zato sto imam malo ram-a, pa ne stigne cpu ni da se zagreje posteno za 60s koliko traje jedan krug sa memory na 1024mb :p

Radi on na 1.35v, 3.4GHz i to je sasvim ok, ali nekako volim da vidim kad radi na 1.2v i 3GHz :), pa jos kad se vent malo ubrza, temp je oko 46C, 'ladan :), stvarno, kad kupim graficku ima da uporedim razliku izmedju 3, 3.4 i 3.6GHz.

Da dodam jos nesto u vezi ovog mog krsh cpu-a :D. Posto sam video da se u AMD OD moze podesavati mnozilac zasebno za svako jezgro, resio sam nesto da probam :). Namestio napon na 1.36v, stavio 15*247 (3.7GHz) za prvo jezgro, i udri po linx-u samo za to jezgro. 'ladno je prosao 10 krugova, onda sam prekinuo. Bacao je 8.8Gflops na 32bit win-u (NB je bio na 2.4GHz, a HT na 2.2GHz). Rekoh sebi, garant me yebe to cetvrto jezgro, roknem ja 3.7GHz za prva 3 jezgra, krenem sa linx-om, kad ono sistem puce posle 10s :p. Definitivno moram da se igram, namestim svako jezgro na razlicitu frekvenciju i da izvucem max iz cpu :)

Poslednja izmena:
Ma stavi ga na 3.4 na tih 1.35. To je idealna voltaza. To mu je cak i def voltaza po njima. :D jace temp sa wcg-om nego sa linx-om. :d Zanimljivo.
Meni trenutno 39C WCG zakucao procesor na 100%.
Samo se ti igraj sa njim. Zato si ga i uzeo ;)

World Community Grid. Google is your friend :)

@ DonWorkinson
CPU sam uzeo za igranje igara, a ne da se igram sa njim samim :d.

Ma bucna mi masina kad ga stavim na 3.4GHz, moram opet da vracam ventove na 12v, a taman sam se navikao na tisinu :D. Kad dodje graficka, onda ce verovatno da ode na 3.4GHz, dotad, cool & quiet 3GHz :).

Aaa, ja za trenutak pomislih World Championship Gaming :d
Hvala za info :)

Vrh Dno