Jeste Verat je greshio i brljao i loshe je radio, ali iako je to privatna svojina za razliku od Telekoma koji je nash od glave do pete( a ponashaju se ko da im je gazda iz Saudijske Arabije), glavom i bradom bih stao iza Verata i iskreno bih voleo da Verat postane nash AOL.
Mora im se priznati, prvi su skresali cene flat-a, prvi su ushli u obrachun sa Telekomom i siguran sam da ce u tome istrajati, nasha podrshka moze biti samo jedno, svi na wireless Verat.
Josh kad bi verat uleteo u dil sa nekom jakom firmom preko, pa kad bi nabavio opremu po Dumping cenama, znachi onako bash razbijachki nisko, znachi da Verat omoguci svojim mushterijama opremu po ultra niskoj ceni mnogo nizu cenu od ove nabavne koja je kod nas, samo da navuche klijentelu i da unajmi neku mladu ekipu koja bi po niskim cenama ugradjivala WiFi ljudima koji sami nisu u stanju da instaliraju opremu, ja mislim da bi ih tako pocepali da bi se ovi cheshkali po uvcetu i pitali se J@ebote sto nas tako boli od ovog komarca.
Verate ovo ti je ulaganje za buducnost, sad nije stvar u tome da se zaradi novac, nego da se navuche klijentela, bice novca, jer bicemo mi bogatiji.
Shokajte sa josh brzim linkom pregovarajte sa Madjarima da vam obore cenu, palite ih, ako treba, kao naglo ce te povecavati link, te da vas da vas cheka 100000 usera koje ne mozete da snabdete linkom jer ste zagusheni, ili josh bolje unajmite neku stranu firmu koja bi ugovorila Link, mislim da ce oni dobiti mnogo bolje cene, nemojte da vas pale sa cenama, chisto da spomenem primer mog drugara iz Italije koji ima dovuchen link od garantovanih 100mbita ponavljam garantovanih sa shelom na serveru od 100gb koji ima ne ogranicheni protok i to za 5000 eura.
Jer zbog ovih budala lopovskih iz Telekoma koji su kako bi pokrali lovu iz dila uzimali smeshne linkove po katastrofalnim cenama placajuci ih po nekoliko miliona, a stranci kad su videli kakve smo ovce i novchani razvratnici, sad im ne pada na pamet da nam daju link po nekoj normalnoj ceni.
Nabavite server sa 2 do 3TB prostora(kad ja kuci imam 1,5TB sto bi vama bio problem), iznajmite jedan biznis binarni News account od 40-60 Mbita kod nekog veceg news provajdera iz Evrope u Unlimited modu, instalirajte pravi News server koji ce se sinhronizovati sa tim stranim News serverom, tako da ce praviti kopiju binarnih grupa na vashem lokalnom serveru i samo posmatrajte kakva ce vam biti ushteda na linku, svi ce skidati sve u lokalu, jer sve ce im sve biti na dohvat ruke i to sa vasheg news servera, a po zakonu necete chiniti ni jedan prekrshaj.
Samo ne nasedajte na svakakve ponude, cena koju bi trebali da platite bi trebala da je izuzetno realna, ne zaboravite sve shto vam se chini da ste platili jeftino moze da se dobije i josh jeftinije.
Na ovaj nachin su mnogi Nemachki provajderi ushtedeli oko 42% linka.
Ostalo ostaje za P2P i FTP ali ukoliko imate binarni news dovoljno je pustiti samo par P2P klijenata jer ce svako moci da se snabde sa News-a.
Ako neshto ne znate pitajte, ima ovde ljudi koji ce vam dati chak i poslovni savet i to za dzabe, svima je u interesu da se skrshi ovaj shugavi Telekom.
Pozdrav.