Šta je novo?

radijus-vektor kablnet...utisci

Floyd

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
620
-kvalitet veze obezbedjuje dobre uslove za online gaming(mozda fali 128k da bi bili odlicni),ovako je ping za CS na domacim serverima od 30-80(u zavisnosti od broja igraca i drugih faktora)po meni je to odlicno) a na stranim je 70-140(igrao sam cs na ruskim serverima-znaci igrivo je)
-sto se tice surfa,tu je sve ok,download ide 6-7k sto je blizu optimalnih 8k(u nekim trenucima-periodima dostize tih 8k)

za one koji ne znaju cena je 1500 mesecno 64k flat(u ponudi je i 128k ali je preskup,tj. 3600din.),imaju neko satro ogranicenje od 7-17 zbog biznis korisnika,ali to nije slabljenje veze vec je vise neki dzentlmenaski dogovor da se korisnik uzdrzi od downloada,znaci moze sve i tada-veza je ista...samo bez preterivanja sa download-om

Poslednja izmena:
Floyd je napisao(la):
-kvalitet veze obezbedjuje dobre uslove za online gaming(mozda fali 128k da bi bili odlicni),ovako je ping za CS na domacim serverima od 30-80(u zavisnosti od broja igraca i drugih faktora)po meni je to odlicno) a na stranim je 70-140(igrao sam cs na ruskim serverima-znaci igrivo je)
-sto se tice surfa,tu je sve ok,download ide 6-7k sto je blizu optimalnih 8k(u nekim trenucima-periodima dostize tih 8k)

za one koji ne znaju cena je 1500 mesecno 64k flat(u ponudi je i 128k ali je preskup,tj. 3600din.),imaju neko satro ogranicenje od 7-17 zbog biznis korisnika,ali to nije slabljenje veze vec je vise neki dzentlmenaski dogovor da se korisnik uzdrzi od downloada,znaci moze sve i tada-veza je ista...samo bez preterivanja sa download-om
FLAT???KOJI FLAT????
Kakav dzentlmenski dogovor oko ne skidanja deskog dl-a od 7-17???Jel se to zove flat u normalnim drzavama.Pre cu da ostanem na dial up-u nego da platim toj lopovskoj kompaniji taj krs od neta.Sto se tice protoka on mora da bude 8k ako server sa koga skidas to moze da podrzi(a koji server ne moze?) tako da ti u stvari dobijas 48kbps ili 56kbps.Sramota.Srbija.

aha,neces da platis lopovskoj kompaniji ali ces ostati na dial-up vezi i placaces predobrom i prepostenom telekomu(impulse,a za vreme ces se verovatno snaci kod nekih slicnih postenjacina).Izneo sam sta oni nude i izneo sam kako radi,po meni je to prihvatljivo u odnosu na dial-up,kao i na isdn,da moze bolje-moze nasigurno,verovatno ce se ponuda poboljsati vremenom...bitno je da je pocelo....mnogi su u pocetku nudili samo net sa ogranicenim kolicinom mb-a,ipak je ovo pomak jer sad su ukapirali da kablnet mora biti flat da bi ljudi bili zainteresovani....bice bolje....

Mog prijatelja su pokushali da iznude, kao zakazali smo vam obavezni sastanak u Subotu ukoliko ne pristupite sastanku bicete iskljucheni, na pitanje koja je svrha razgovora, nisu zeleli da mu odgovore.
Covek je otishao, nerado, da napomenem ima 128kbitnu vezu u flat rezimu sto i pishe u ugovoru.
Iznenadjenje je sledilo, ljudi su pokushali da ga iznude, kao, skinuli ste preko dozvoljene kvote, molim platite skinuto ili predjite u biznis paket, koji je uzgred astronomski chak i za firme.
Inache covek nije skinuo ni 13gb u oba smera a chistom rachunicom bi samo u jednom smeru trebao da ima oko 30-40gb protoka mesechno, u flat rezimu.
Pretio im je sudom chasti, novinama, smejali su mu se u lice tipa nishta nam ne mozesh mi odredjujemo pravila, to je jedna lopovska banda naj'krace recheno.
Muke su ljudi muchili na pochetku poshto su im portovi bili zatvoreni, plus to sto su iza nat-a telekomovog, muka i svadja dok nisu pustili par portova, to je bila ona taktika, ocesh flat ali moze samo za surfovanje i za mail. Pametna bagra.

Poslednja izmena:
ok,videcemo.....ja cu skucati sigurno oko 4-5gb mesecno...javicu ako me budu cimali...

jutros videh na info kanalu ono da je od 9 do 17 dozvoljen samo surf i mejl.. smešni su..

Jel su uveli to na Vozdovcu?

Ako to nije navedeno u ugovoru (da je dl zabranjen u to vreme), a oni vam traze pare za to, inspekcija, sta drugo.

vudu_dva je napisao(la):
jutros videh na info kanalu ono da je od 9 do 17 dozvoljen samo surf i mejl.. smešni su..

Vic godine, ludilooooooooooooo

Bolje da su onda odmah napravili pakete za Night i Day i uzeli mozda i vise para na taj nacin ali ovo je smesno :)

ma dajte, kakvi paketi, kakve firme... ovo je cista glupost, ako nemaju resurse da pruze korisnicima iole normalniju uslugu, pa sto se uopste upustaju u takve projte?! treba napraviti zakon koji bi vlasnike i direktore tih firmi stavljao na elektricnu stolicu, pa kad bandwidth dostigne maksimum, nek ih spali :D

Sve sto imam da kazem o radijusu - zvao sam u vezi neta (imam njihovu kablovsku) u januaru - rekli su bice u februaru. Svi znate koji je sada mesec. Jedan od komsija se iznervirao te smo sad svi potpisali sa sbb koji ce u sledecih 40 dana eventualno uvesti svoju mrezu... Sreca da opstoji Verat (nisam verovao da cu ikad reci ovu rechenicu ali su me ljudi demantovali zasad prilicno uspesno)

Skot je napisao(la):
Sve sto imam da kazem o radijusu - zvao sam u vezi neta (imam njihovu kablovsku) u januaru - rekli su bice u februaru. Svi znate koji je sada mesec. Jedan od komsija se iznervirao te smo sad svi potpisali sa sbb koji ce u sledecih 40 dana eventualno uvesti svoju mrezu... Sreca da opstoji Verat (nisam verovao da cu ikad reci ovu rechenicu ali su me ljudi demantovali zasad prilicno uspesno)

Nadam se da ce i ostati uspesno.

Pozdrav,
VeratNet

Ja kad sam zvao, tip koji je glavni za uvodjenje kablovskog mi je ispricao sledecu bajku:

Radijus vektor ima 40000 korisnika, i njihovi kablovi su pod zemljom. Ovo prvo moozda, ali ovo drugo nema sanse :) U mom kraju su razvukli kablove preko zgrada, pa ljudi suse ves na njima :D Kad dune vetar, slika na TV pocne da drhti...

Lik je poceo dalje da mi objasnjava kako oni ugradjuju najbolju opremu, i kako zbog toga sporo uvode (?!?), a rekao je i da pojma nema kad ce blok 37 dobiti kabl.

Sta je potrebno da se uradi da se predje na SBB, ili PTT? Nazalost, u mom ulazu ima samo 12 stanova, a u 6 zive polupismeni ljudi.

Bas bih voleo da se javi neko iz radijusa, da vidimo koja je to prica "mail i surf".

ma ja sam se vishe smorio od dialupa, a redijus vektor drzi moj kraj...

Stvarno ne znam sta da radim. Kapiram da je ova njihova ponuda zesce lopovska, al kakav drugi izbor imam? Da se sa penzosima iz kraja dogovaram da se povezemo na vajerles? Da cekam 5 godina da sbb dodje ovamo? totalno je hopeless...

Nesho, sta ces ti da radis, posto smo tu iz kraja:)?

samo da dodam, oko tog odlichnog pinga
na nemachkim i francuskim cs serverima je ping sa sbb-om do 50..na q3 od 30-40, a na domacim ispod 30, toliko o njihovom odlichnom pingu :)

taba je napisao(la):
ma ja sam se vishe smorio od dialupa, a redijus vektor drzi moj kraj...

Stvarno ne znam sta da radim. Kapiram da je ova njihova ponuda zesce lopovska, al kakav drugi izbor imam? Da se sa penzosima iz kraja dogovaram da se povezemo na vajerles? Da cekam 5 godina da sbb dodje ovamo? totalno je hopeless...

Nesho, sta ces ti da radis, posto smo tu iz kraja:)?

Nishta Miloshe, posto kod nas toga nema do daljnjeg. Sto je najgore, susedna zgrada ima SBB, a 3 sprata ispod mene zivi marketing menadzer te firme, i nikako ne sme na divchu da mi uvede SBB preko krova zgrade, kaze dogovor dve firme koja ne sme da se krshi :wall: . Ne kazem da je SBB majka Mara, ali definitivno je bolji od nesrecnog radijusa.

A da li bi mogao da sredis sa stanarima svoje zgrade da predjete kolektivno na sbb?

Mogao bih kolektivno da ih poshaljem u konc logor, posto nisu za bolje...chast izuzetcima :).

Jesi, ajde da spalimo ostatak zgrade zajedno :). Btw, kazu mi u SBB-u da im treba 10 stanova da preuzmu zgradu...

Btw, kad te bre vodim u Duff?

a da li treba da se sbb-u nesto plati ( i koliko ) da bi ti oni postavili svoju mrezu u zgradu ?
posto ako ne treba onda bi svako normalno 'teo i mnogo je lakse ubediti komsije ^_^

veruj mi to prelazenje sa mreze na mrezu je u praksi neizvodljivo.... iskusnije je da se kupi jaci fabrichki AP pa da vatas wireless mreze...i uplatis na veratu ili tehnicomu flat i pichi... mislim i ja to pokusavam da izvedem. a sto se tiche radijusa i ja sam na njima. i neverujem da sam sposoban davati 1500 za 64k ne garantovano. a one fore od 07 do 17 je smirivanje raje da bi oni sa extra skupim paketima mogli da furaju. i da bi oni sa biznis paketima mogli jos vise da furaju! a mozda da njima nebi prsnuli serveri...ko zna...inace 100e za modem i jos 20 e za min pretplatu...nebih dao! :)

Stanje sa SBB-om je slicno po pitanju cena, ali imas stvarno full protok sve vreme i to jako lepo ide. Jedino sto ne smeju meni samom da udju u zgradu, znaci mora bar 10 stanova da potpise da zeli da predje. Btw, instalacije ostaju kakve su, one su moje, jer sam ih ja i platio (do razvodne kutije), tako da Radijus nema nista sa tim.

Floyd je napisao(la):
aha,neces da platis lopovskoj kompaniji ali ces ostati na dial-up vezi i placaces predobrom i prepostenom telekomu(impulse,a za vreme ces se verovatno snaci kod nekih slicnih postenjacina).Izneo sam sta oni nude i izneo sam kako radi,po meni je to prihvatljivo u odnosu na dial-up,kao i na isdn,da moze bolje-moze nasigurno,verovatno ce se ponuda poboljsati vremenom...bitno je da je pocelo....mnogi su u pocetku nudili samo net sa ogranicenim kolicinom mb-a,ipak je ovo pomak jer sad su ukapirali da kablnet mora biti flat da bi ljudi bili zainteresovani....bice bolje....
Necu.Za desetak dana prelazim na verat wireless ali u boljoj zicnoj varijanti(postavljaju ap na moju zgradu)

ma kakav radijus , sbb i ostali lopovi,

verat wireless konza , koristim skroro dvd nedelje 512k/512k , perfekcija...

Poslednja izmena:
Polako Preeky, daj im vremena, verat skoro nikada ne omane da razocara ;)

Jeste Verat je greshio i brljao i loshe je radio, ali iako je to privatna svojina za razliku od Telekoma koji je nash od glave do pete( a ponashaju se ko da im je gazda iz Saudijske Arabije), glavom i bradom bih stao iza Verata i iskreno bih voleo da Verat postane nash AOL.
Mora im se priznati, prvi su skresali cene flat-a, prvi su ushli u obrachun sa Telekomom i siguran sam da ce u tome istrajati, nasha podrshka moze biti samo jedno, svi na wireless Verat.

Josh kad bi verat uleteo u dil sa nekom jakom firmom preko, pa kad bi nabavio opremu po Dumping cenama, znachi onako bash razbijachki nisko, znachi da Verat omoguci svojim mushterijama opremu po ultra niskoj ceni mnogo nizu cenu od ove nabavne koja je kod nas, samo da navuche klijentelu i da unajmi neku mladu ekipu koja bi po niskim cenama ugradjivala WiFi ljudima koji sami nisu u stanju da instaliraju opremu, ja mislim da bi ih tako pocepali da bi se ovi cheshkali po uvcetu i pitali se J@ebote sto nas tako boli od ovog komarca.

Verate ovo ti je ulaganje za buducnost, sad nije stvar u tome da se zaradi novac, nego da se navuche klijentela, bice novca, jer bicemo mi bogatiji.

Shokajte sa josh brzim linkom pregovarajte sa Madjarima da vam obore cenu, palite ih, ako treba, kao naglo ce te povecavati link, te da vas da vas cheka 100000 usera koje ne mozete da snabdete linkom jer ste zagusheni, ili josh bolje unajmite neku stranu firmu koja bi ugovorila Link, mislim da ce oni dobiti mnogo bolje cene, nemojte da vas pale sa cenama, chisto da spomenem primer mog drugara iz Italije koji ima dovuchen link od garantovanih 100mbita ponavljam garantovanih sa shelom na serveru od 100gb koji ima ne ogranicheni protok i to za 5000 eura.
Jer zbog ovih budala lopovskih iz Telekoma koji su kako bi pokrali lovu iz dila uzimali smeshne linkove po katastrofalnim cenama placajuci ih po nekoliko miliona, a stranci kad su videli kakve smo ovce i novchani razvratnici, sad im ne pada na pamet da nam daju link po nekoj normalnoj ceni.

Nabavite server sa 2 do 3TB prostora(kad ja kuci imam 1,5TB sto bi vama bio problem), iznajmite jedan biznis binarni News account od 40-60 Mbita kod nekog veceg news provajdera iz Evrope u Unlimited modu, instalirajte pravi News server koji ce se sinhronizovati sa tim stranim News serverom, tako da ce praviti kopiju binarnih grupa na vashem lokalnom serveru i samo posmatrajte kakva ce vam biti ushteda na linku, svi ce skidati sve u lokalu, jer sve ce im sve biti na dohvat ruke i to sa vasheg news servera, a po zakonu necete chiniti ni jedan prekrshaj.
Samo ne nasedajte na svakakve ponude, cena koju bi trebali da platite bi trebala da je izuzetno realna, ne zaboravite sve shto vam se chini da ste platili jeftino moze da se dobije i josh jeftinije.

Na ovaj nachin su mnogi Nemachki provajderi ushtedeli oko 42% linka.
Ostalo ostaje za P2P i FTP ali ukoliko imate binarni news dovoljno je pustiti samo par P2P klijenata jer ce svako moci da se snabde sa News-a.
Ako neshto ne znate pitajte, ima ovde ljudi koji ce vam dati chak i poslovni savet i to za dzabe, svima je u interesu da se skrshi ovaj shugavi Telekom.

Pozdrav.

vudu_dva je napisao(la):

Oj Srbijo, medju sljivama :D :D :D Pa ovo je definitivno nesto najludje sto sam do sad cuo. Evo smejem se vec 10 min, pa covece gde ovo ima haha. "Dzentlmenski dogovor", o zaboga. Ma, ljudi da vam kazem samo sve smo sami krivi. "Krivi smo mi, sto smo ih pustili..." (kad moram smaraca da citiram eto dokle je doslo).

Vrh Dno