Šta je novo?

Radeon 9600 Pro ili 6200TD?

sirE

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2005
Poena
304
Pazaricu graficku u cenovnom rasponu 110 - 130 evra pa me zivo zanima sta mislioci foruma imaju da kazu..
Prvi pik mi je Gigabyte Radeon 9600 Pro
Drugi pik mi je Leadtek GForce 6200TD

Ako imate neku drugu ideju slobodno..

ja ne znam bas da li bih uzeo bas taj gigabyte..ako se dobro secam njemu su taktovi 400/400 umesto standardnih 400/600! ipak proveri to na jos nekom mestu

Ma 6200 covece. Overklokujes, otkljucas i imas performanse dosta bolje od 9600xt. Cak su blizu 9800pro, ako je verovati 3D markovima (21000, 6300, 3300). Uostalom, ovi je nisu otkljucavali pa pogledaj (isti review).

http://www.pcmoddingmy.com/content.php?review.186.6

Samo gde ima ona da se uzme u Srbiji (Leadtek, svejedno) i po kojoj ceni AGP naravno?

Rekao bih da se ne isplati 9600Pro pored svih ovih super-overklokabilnih :) 9550-tki...

Bolje ti je da za te pare (~120-130 evrica) pazaris neku polovnu 5900-tku, bilo je par ovde u oglasima...

Ili da dodas jos 10ak evra malo i uzmes 6600

pa decko je pitao sta da kupi od te dve kartice pa ako je neko imao iskustva sa njima neka mu preporuci jednu od njih a ne da dodaje ili da oduzima, naravno uvek postoji bolje resenje ali da li se iko zapita da li ono moze da se izvede (kupi novu plocu i zabi 2 g.karte) ....

Da ja se slazem sa agressorom posto mozda nije u stanju da kupi neku drugu karticu.Jedino sto je mozda jeftinije a bolje je 9550 a ima ga na svakom cosku.Ja bi uzeo taj 6200.Poz

sirE je napisao(la):
Pazaricu graficku u cenovnom rasponu 110 - 130 evra pa me zivo zanima sta mislioci foruma imaju da kazu..
Prvi pik mi je Gigabyte Radeon 9600 Pro
Drugi pik mi je Leadtek GForce 6200TD

Ako imate neku drugu ideju slobodno..

Pa ovako... recimo da svi koji su je probali (6200) se kunu da je kartica stvorena za OC. E sad što svi furaju priču da može i da se moduje...ostavi to po strani. To ti niko ne garantuje da će da radi...seti se samo MSI6800le. Mada ko zna? E sad što se izbora 9600pro tiče :S: . Mislim da su ti malo pre skrenuli pažnju da taj Gigabyte nije najsrećnije rešenje(kao ni ovaj novi Sapphire). Trenutni best buy, što se 9600pro kartica tiče, je Asus 9600pro koji će za neki dan da stigne u BG kod jednog našeg velikog uvoznika :D . Radi na taktovima GPU 400 i MEM 600. Memorija dolazi u BGA pakovanjima što će reći PRAVI 9600pro, a ne ove "ADVANTAGE" varijante. Cena bi trebalo da joj bude oko 86€ + PDV, znači oko 100€ ukupno. Sada kako ti hoćeš...mada bi me, ako je već cena ista, pre povuklo da uzmem 6200...makar da joj "opipam puls". :D
Za tih 130€ plus 10€ imaš 6600 i to Prolink 128DDR, tajming 3.6ns...znači može i da se ubrza. ;) Ako nisi gadljiv na polovno, 5900XT ili još bolje 9800PRO. Ako te interesuje, ja bih se odlučio za ovo poslednje ili 6600.
Toliko od mene i...
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
jel provaljujete koliko ATI kasni na nasem trzistu sa uvodjenjem novih modela grafickih koje bi trebalo da pariraju nVidia-i. mnogo mi nedostaje X700 koji bi bio ekvivalent 6600, kao i X800( koji zeljno iscekujem) koji bi se mogao meriti sa 6600 GT.ovako svi diskutuju da li uzeti 6200, 6600, 6600 GT ili 6800 LE, i upravu su. Dok ATI stigne trziste ce vec biti u velikoj meri zasiceno. kao velikog ATI fana ovo me jako nervira :)

isto je i preko grane, zakasnili su sa AGP to PCI-E bridge-om, tek su se skoro pojavile X850 i X800XL karte sa istim.

nVidia je kupila 3DFx kompaniju, i licencu la SLI mod... Zato je prva izbacila 6800 SLI i 6600 SLI... Ati kasni jer nije se nadao ovom potezu (tako sam bar ja razumeo...) i sada najbolja kupovina je 6600GT AGP, ali jos uvek ima nekih malih problema ova serija...

SLI na nVidia karticama ima samo isti naziv sa Voodoo2-ovim, sve ostalo je totalno drugacije i nemaju nikakve veze...

Delija je napisao(la):
SLI na nVidia karticama ima samo isti naziv sa Voodoo2-ovim, sve ostalo je totalno drugacije i nemaju nikakve veze...
Dabome. Doduse, neke 3dfx-ove tehnologije su primenjene u FX seriji...

Delija je napisao(la):

Ok, znam to, ali ipak treba licenca za to, originalna je ideja ;)

Dorry je napisao(la):
nVidia je kupila 3DFx kompaniju, i licencu la SLI mod... Zato je prva izbacila 6800 SLI i 6600 SLI... Ati kasni jer nije se nadao ovom potezu (tako sam bar ja razumeo...) i sada najbolja kupovina je 6600GT AGP, ali jos uvek ima nekih malih problema ova serija...

Sta je pesnik hteo da kaze? Kakve veze SLI ima sa ovom pricom? A pogotovo kakve veze ima SLI i 6600GT AGP? :S:

uNesc0 je napisao(la):
Sta je pesnik hteo da kaze? Kakve veze SLI ima sa ovom pricom? A pogotovo kakve veze ima SLI i 6600GT AGP? :S:

yup :-devil-:

Uzmi taj Leadtek!
Sve 6200 kartice koje sam isprobao (a probao sam sve na nasem trzistu) mogu da se moduju/overklokuju! 6200 je najbolja kupovina za te pare. Tacka! ;)

Zna li neko neki link za modding, ne samo za OC.
Sta se dobija moddingom, da li se otkljucavaju pipeline ili slicno?
Nisam bas upucen u ove nove kartice, a bas pre neki dan me je ortak pitao za preporuku.
@Nedjo
Da li to vazi i za agp varijante?

Pod moddingom 6200-ke se podrazumeva otkljucavanje pixel pipelinea u RivaTuneru. O tome vec imas na ovom forumu, zapravo u ovoj sobi.
Apsolutno vazi i za AGP!

a sta ako taj kvad-pajp ne radi i ne moze da se otkljuca?
onda si kupio karticu koja ce za pola godine biti spora.

Pa i ne bas. Kartica postize solidne rezultate i bez modinga (samo overklok), znacajno bolje nego 9600pro.

Uostalom, covek iz iskustva kaze:

Nedjo je napisao(la):
Sve 6200 kartice koje sam isprobao (a probao sam sve na nasem trzistu) mogu da se moduju/overklokuju! 6200 je najbolja kupovina za te pare. Tacka! ;)

uNesc0 je napisao(la):

Pa odgovorio sam rushku na njegovu nedoumicu zasto ATI kasni ;)

imam oko 6 meseci Gigabyte Radeon 9600 Pro, za te pare bolja nema, uz nju dobijas
sjajan program V-tune (Gigabyte ga radio) , za clock...

Mozes li samo napisati koji je model tvog Gigabyte Radeon 9600 Pro?

dziggy je napisao(la):
imam oko 6 meseci Gigabyte Radeon 9600 Pro, za te pare bolja nema, uz nju dobijas
sjajan program V-tune (Gigabyte ga radio) , za clock...
Super im je taj program :d , i ja sam ga dobio uz bivseg Radeona 9000, kome je bio zakljucan clock u BIOSU, koga je takodje Gigabyte radio :wall:

dobio ga i moj drug uz svoj 9550se - naravno BIOS je bio zakljucan, a program "ko slika" - mozes da gledas, ne mozes da menjas :S:

pa evo mog primera
gigabyte 6200 samo pcie
sa difoltnih 300/500 nasao max O/C koji ide cak do 565/695
otkljucavanje svih 8 pipeline moze....mada ja ne znam sta znaci "uspesno otkljucavanje"...jer posle toga imam anomalije u 3d i ne mogu da pomeram klok kartice....eto ja sam maler sto se tice primerka,a mozda to ne znam uspesno da odradim...siguran sam da bih onda dosao do nekih 3000 u 3dmark05 ili cak 8000 u 03

sto se tice 9600pro ili cak nekog 9600XT(koji su slicnom cenovnog rangu) mislim da je max nekih 4200-4300 u 3dmark03 ....pa prema tome glas za 6200 u AGP varijanti

Nazad
Vrh Dno