Šta je novo?

Radeon 9600 Pro ili 6200TD?

mLaki je napisao(la):
Ajd probaj te sa SM20x (morate editivati neki config.lua ili tako nesto u instalacionom direktorijumu The Project-a) ako mozete pa javite rezultate. Ok?
Sa SM 2.0 prosecan je 27.96fps, a minimalni 13fps. Prilicno manje od SM3.0
Preostaje jos da vidim i SM2.0x i SM 2.0b.

edit: SM2.0X je imao prosecan 27.87fps, a minimalni 13fps. Na ekranu je pisalo SM2.0, tako da pretpostavljam da je to i bilo bez obzira je podesavanje u config fajlu SM2.0X, sto rezultat i pokazuje.

Poslednja izmena:
Ocekivao sam veci FPS na SM2.0, ja na SM2.0 imam oko 21 fps prosek, minimalni 14.

mLaki je napisao(la):
Ocekivao sam veci FPS na SM2.0, ja na SM2.0 imam oko 21 fps prosek, minimalni 14.
NVidia je na "sva zvona" objavljivala kako je sa SM 3.0 brze, bolje i tako te marketing parole. Bar sto se tice The Projecta nisu lagali, razlika je 20%.

GoranM je napisao(la):
NVidia je na "sva zvona" objavljivala kako je sa SM 3.0 brze, bolje i tako te marketing parole. Bar sto se tice The Projecta nisu lagali, razlika je 20%.

Goranche, kako si uspeo da naklokujesh memoriju na 700MHz?
Jel sa RT-om ili neki treci hack? Meni je zveknuo ram(josh u garanciji) na mashini pa sad ne mogu da testiram sa 256MB u single chanel modu. The Project se uchitava nenormalno dugo a i swapuje dosta. Ma ostala mi jedna shtangla od 256MB-a i sad bedak. :(. Nadam se da cu od nedelje dobiti zamenu Kingston 256MB ili isto Geil blue value.

ivica je napisao(la):
Goranche, kako si uspeo da naklokujesh memoriju na 700MHz?
Jel sa RT-om ili neki treci hack? Meni je zveknuo ram(josh u garanciji) na mashini pa sad ne mogu da testiram sa 256MB u single chanel modu. The Project se uchitava nenormalno dugo a i swapuje dosta. Ma ostala mi jedna shtangla od 256MB-a i sad bedak. :(. Nadam se da cu od nedelje dobiti zamenu Kingston 256MB ili isto Geil blue value.
Verovao ili ne odgovor je Sys Tools v0.1, ne pravi se pametan, a bogami vise ni drajveri ne pametuju, izgleda da je prilikom instalacije on opciju testiranja u drajverima iskljucio ;)
Pa sretan ti OC :wave:

GoranM je napisao(la):
Verovao ili ne odgovor je Sys Tools v0.1, ne pravi se pametan, a bogami vise ni drajveri ne pametuju, izgleda da je prilikom instalacije on opciju testiranja u drajverima iskljucio ;)
Pa sretan ti OC :wave:

Ma gde to da navatam..Skinuo sam neshto al to je za linux izgleda.
Mogao bih neki link. Pregoogla sve zivo i nishta.

ivica je napisao(la):
Ma gde to da navatam..Skinuo sam neshto al to je za linux izgleda.
Mogao bih neki link. Pregoogla sve zivo i nishta.
Imas temu u sobi OC i Moding, ja sam tamo nasao link, zip fajl oko 500Kb
;)

ivica je napisao(la):
@Max: Za compression technology. Pa dobro kako ti onda objashnjavash onaj skok u performansama posle flasha BIOS-a. Ok nijedna 6200 nema to fabrichki ali se to otkljuchalo prilikom flash-a BIOS-a. Kakve veze ima to sa nv44 koji se biti drugi FX5200 a mozda bude i gori od njega zbog 64-bit magistrale. FX5200 postoji i u 128-bit varijanti.

Ne znam kako bih objasnio, ali necu da se bavim spekulacijama. kod nV44 je to sigurno izostavljeno iz jezgra jer je i kod nV43 6200 kartica iskljucivana ova opcija. Sto se tice 128-bit FX5200 - probaj da ga nadjes na trzistu ;) Sve su bre 64-bitni ostali.

The pocetnik je napisao(la):
Ej Max ja kada sam odgovorio mislio sam na onaj prethodni post gde nisi pomenuo ovo za modeovanje 9800se i slicno,jer pogledaj datum editovanja posta i kada je originalni postavljen.Posle nisam ni video ovaj tvoj post koji je upao izmedju mog i tvoj kada sam editovao svoj.Znaci konkretno sam svojim odgovorom mislio na 77 post u threadu a ne 78 kojim si i objasnio detaljno 77-mi.Valjda je sada jasno sta sam hteo da kazem.

Posle malo mozganja u ove rane jutarnje sate... jeste. Sve je ok.

byMaX je napisao(la):
Ne znam kako bih objasnio, ali necu da se bavim spekulacijama. kod nV44 je to sigurno izostavljeno iz jezgra jer je i kod nV43 6200 kartica iskljucivana ova opcija. Sto se tice 128-bit FX5200 - probaj da ga nadjes na trzistu ;) Sve su bre 64-bitni ostali.
Evo ja ga imam u prodaji :D . Prolinkov 5200 128DDR. Ona kartica sa ogromnim pasivnim hladnjakom...nešro slično kao Connect3D 9550/9600 serija. U 3dMarku03 daje oko 1500 na Sempron 2400+, a u 2001se negde oko 7000 (ne sećam se tačno). Doduše donekle si u pravu što se brojnog stanja tiče. :S: Imam ga još svega par komada a ne dobijam nikakve najave za dalju nabavku.
Pozdrav. :wave:

Znam ja da postoji, ali ih odavno nisam video u cenovnicima. A jel mozes da zavalis X850XT PE AGP 200evra ispod cene ;) Nov!

Max, koliko imas u benchovima sa tom zwerinom? I kako, bre, ispod 200? Svaka ti cast!

Dorry je napisao(la):
Max, koliko imas u benchovima sa tom zwerinom? I kako, bre, ispod 200? Svaka ti cast!

Ih, kako pa i ispod 200 je dobro da uzme...sample pimerak najverovatnije. Doshlo iz ATi-ja DHL-om ili sl. :D

A kako moze on tako da dobija, a ja obicni smrtink, za 230 sam uzeo 6600GT? Eeeh, kako je lepo biti diler (ili sta vec...)

Dorry je napisao(la):
A kako moze on tako da dobija, a ja obicni smrtink, za 230 sam uzeo 6600GT? Eeeh, kako je lepo biti diler (ili sta vec...)

Kako šta je?! Pa Graphics Guru. :D Šalu na stranu mislim da je Maxa neka vrsta oficijelnog testera ATI hardvera pa eto kako dobija za DŽ (ispravite me ako grešim). Ali, moram da naznačim da to nije karta iz njegovog siga (ona je PCI-E a ova na prodaju je AGP). A i lepo je čovek rekao NOVA. ;)
Pozdrav. :wave:

byMaX je napisao(la):
...A jel mozes da zavalis X850XT PE AGP 200evra ispod cene ;) Nov!

Bolje ti stavi neku okvirnu cenu u oglasima ovako se niko i ne usuđuje da te pita... :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno