Šta je novo?

Racunar iskljucivo za rendering, budzet ~5000e

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle bavim se renderingom i animacijom (archiviz-om), u timu sam sa vise ljudi pa smo sada u mogucnosti da se malo ponovimo, medjutim, nikada do sad nisam razmisljao o takvim da kazem nadprosjecnim racunarima (trenutno radimo na i7 3930k, 32GB RAM-a i GTX 780-tkama) pa bih volio cuti misljenja i prijedloge iskusnijih na sta se bazirati i sta gledati. Svi su prijedlozi i misljenja dobro dosli.

Od subote se ne gasi, uglavnom animacije...

Poslednja izmena:
Da li imas neki sajt ili neki link sa nekim radovima (animacija, render)? Da vidimo mi to ;)

Da osvjezim temu,
malo se oteglo ali ipak je stiglo :)

10 x i7 4790K

3b0f4025bfeaab2d99d06a6f8aa48bd3.jpg

Klima je nuzda, za sad mobilna, ceka se UPS za server pa ce u lijevi ormar jos leci server i storage rack.

[YOUTUBE]xs9pRwcyWIk[/YOUTUBE]

Daj malo detaljnije o komponentama (ploča, RAM, GPU, PSU) i ceni, kao i šta je prevagnulo za tu opciju :type:

Radove ne smijemo publikovati jer je takav dogovor sa klijentima, vidjecu kasnije nesto da izvucem, a sto se konfe tice:

Intel i7 4790k/CM TX3
Asus B85-Plus
4x4GB DDR3 1600MHz
Seagate 500gb
TT Smart SE 530W
samo CPU rendering, dakle grafa integrisana.

Najteze je bilo doci do ormara, sve je moralo da se uvozi jer cijela BIH u trenutku nije imala sve procesore sto nam trebaju, da ne pricam o kucistima, gigabitnom switch-u i ostalom...

Za softver u kojem radimo gpu nije bitan pa smo odlucili da teziste bude CPU, u trenutku odlucivanja ovaj izbor je bio najbolja varijanta.

Poslednja izmena:
I kakav je utisak u radu u odnosu na prethodnu masinu? :)

Intel i7 4790k/CM TX3
Asus B85-Plus
4x4GB DDR3 1600MHz
Seagate 500gb
TT Smart SE 530W

Znači ništa od overklokovanja (verovatno vam se ne bi ni isplatilo da uzimate bolju ploču i hlađenje za 10-15% veću frekvenciju). Ne znam koji softver koristite, ali nije li 2GB RAM po threadu malo? Znam da recimo AE može da koristi 3GB po threadu + memorija za OS i ostale programe, što znači bar 4x8GB za "full" rad sa jednom 4790K mašinom.

16GB rama je po masini, ne 2.

Sve zavisi koji softver koristi resurse... ;)

Koliko su se pojedinci ovde izlupetali, ja se prosto divim adminima/modovima kako ih nisu perma banovali za spam i glupost.

Vrh Dno