Šta je novo?

Race Driver: GRID

Igra je ekstra. Ja imam sledeci problem:
Obicno mi je od 50 do 60 frejmova. Ali kada igram 24 sata lamana, kada padne mrak i upale mi se svetla, broj frejmova padne na 20-tak i sve je tako dok ne svane i i iskljuce se svetla. Ovo je neki bag.
A drugo, desava mi se da npr. igra blokira na jedno 3-4 sekunde (cuje se zvuk u pozadini) i onda posle toga se odblokira i sve ono sto sam propustio mi se prikaze ali mnogo ubrzano i posle toga nastavi normalno.
XP i ATI 3870, 2GB rama.

Graficka ti pati od niktofobije :)

More, resim jedan, onda ulece drugi gremlin. Doduse nemam SP1, veceras cu ga skinem, pa cu da probam. Mada, sve mi smrdi da ce onda da se pojavi neki treci gremlin. Ne bih se ja hebavao sa ovom prokletinjom Vistom, nego zao mi sto xp ne vidi sav RAM, greota :D.
@ kutija... koje drajvere koristish, jesi stavio SP1, ustvari vozis li uopste Vistu, ili sta :D

Koja crna Vista :) XP SP2, FW175.16.

aj malo razmisli :)
meni su jaja otekla dok sam ovo naucio da igram... vozim sta vec... prva par pokusaja su se zavrsavala u zastitnu ogradu bez tockova...

Strah od mraka ,)
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that something's always near
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someone's always there

Have you run your fingers down the wall
And have you felt your neck skin crawl
When you're searching for the light?

Sometimes when you're scared to take a look
At the corner of the room
You've sensed that something's watching you

itd.

LOL

ja sam odmah video ovo za zastavu... a opet su preterali sa efektima, umesto da grafika postaje realnija... ono sve vise lici na crtac...

kod mene nema tih problema,
sa svetlima.
dosada nisam naisao ni na jedan prob.

Neko rece da je ovo kao izmedju arkade i simulacije. Rekoh sebi, ajd da vidimo i to. I posle testa se pitam moze li ovo biti vise arkadno. Da ne bude da sam povrsno testirao - odvezao sam nekih 15ak trka u onom career modu sa razlicitim klasama, od onog starog amera, preko WTCC masina do malih formula i F3. Sve pomoci sam iskljucio i volan podesavao nekih sat vremena. Podrska za volan je kriminalna. Na kraju sam uspeo da ga podesim da bude koliko-toliko precizan ali i dalje nisam zadovoljan. Nikakvog podesavanja auta nema a na SPA pravcu sa F3 motor stigne do limitera u 6. stepenu a AI i dalje brzi i prolazi. Kako ako su nam iste formule i isto podeseni menjaci? Sa onom malom formulom u evropskim takmicenjima jos gora prica na Nuerburgringu. AI je blago receno idi.tski. Ono vise lici na autodrome u luna parkovima nego na trke jednoseda.
Sve trke deluju kao da su ubrzane nekih 30%. Kontakti i borbe se svode na krvnicko udaranje protivnika bez posledica. A ukoliko na startu osvojite previse pozicija u nekoj od narednih krivina auto prokliza bez nekog posebnog razloga taman koliko treba da 2-3 auta povrate pozicije. Kojom logikom se odredjuju startne pozicije? Kao vozim neki sampionat, pobedim prvu trku i u drugoj trci glavni konkurent za osvajanje sampionata startuje prvi a ja 10-ti. I kao onaj savetnik kaze nemoj da mu dozovolis da nas pobedi. Kako bre kad te ovi odpozadi izubijaju kao da voze crash derby a ne trku.
Inace grafika jeste stvarno lepa samo meni ne prija taj "comics-look". A ovo gore vezano za voznju se mozda nekom svidja ali to nije ni krenulo ka simulacijama i nekom docaravanju fizike. Pa i TDU je bolji po tom pitanju. Veceras pada uninstall-delete. Samo mi zao sto iskoristih 6GB na trakeru za ovu smejuriju.

aj malo razmisli :)
meni su jaja otekla dok sam ovo naucio da igram... vozim sta vec... prva par pokusaja su se zavrsavala u zastitnu ogradu bez tockova...

Ja ne znam sta je sa vama ljudi :) ali ja izlecem samo u formuli napolje.
Sto se svetala tice i mraka, meni je bas tesko da pogodim put u tim uslovima i cesto izletim :D ali inace nisam primetio nikakve bugove. Najvise volim da igram Touring Cars sa BMW-om i tu sam sve trke uspesno zavrsio na jednom od prva tri mesta.

Uh, onaj mrak je naporan, moram stalno da gledam u radar kad će koja krivina.

Inače, imao sam na Visti x64 problem sa pucanjem igre - izazivalo ga je restartovanje drajvera za grafičku (fini feature Viste, VPU recovery koji se ne može isključiti :D ) - rešenje je bilo uklanjanje Catalyst Control Centra i ostavljanje samo drajvera.

Poslednja izmena:
Moj ortak ima onaj problem kada pusti igru i odmah na pocetku posle onog logoa Codemaster izbaci i prijavi neku gresku grid.exe has encountered error and needs to close...bla..bla... don't send itd...

Ima instalirane najnovije drajvere 175.16 i Win XP SP2. Grafika je 8800GS i X2 4000+, ako nesto znaci.

Kako da se resi ovaj problem?

Moj ortak ima onaj problem kada pusti igru i odmah na pocetku posle onog logoa Codemaster izbaci i prijavi neku gresku grid.exe has encountered error and needs to close...bla..bla... don't send itd...

ajd nek vidi sta pise tu ...meni je je graficka namestena na dualview i kad prebacim da igram na LCD TV izbaci mi sledece (vidi sliku u attachu) a igra inace najnormalnije radi na primarnom monitoru:S:

Prilozi

• l.JPG
    l.JPG
    62.9 KB · Pregleda: 81
Igra je ekstra. Ja imam sledeci problem:
Obicno mi je od 50 do 60 frejmova. Ali kada igram 24 sata lamana, kada padne mrak i upale mi se svetla, broj frejmova padne na 20-tak i sve je tako dok ne svane i i iskljuce se svetla. Ovo je neki bag.
A drugo, desava mi se da npr. igra blokira na jedno 3-4 sekunde (cuje se zvuk u pozadini) i onda posle toga se odblokira i sve ono sto sam propustio mi se prikaze ali mnogo ubrzano i posle toga nastavi normalno.
XP i ATI 3870, 2GB rama.
Ja nemam problema sa mrakom u trci, radi otprilike isto kao i danju. Sve na max 1280x1024. Ne bi bilo lose da se javi jos neko sa istom kartom i kaze kako radi kod njega, tako ces da budes siguran u cemu je problem.

Poslednja izmena:
Igra nece da mi prepozna gamepad niti mogu da nadjem u meniju opciju za aktiviranje gamepada.
Ima li leka ili se ceka patch za ovo?

Poslednja izmena:
@Br@n@c: Probaj da skines Xpadder, to ti je programcic koji namesta komande sa tastature na dzojped. Interfejs mu je dosta zahvalan i radi bez ikakvih problema.

Hmm, vidim da su mnogi pominjali problem sa "stucanjem" na Visti. Meni se, takodje, desava nagli pad frame rate-a samo na nekim stazama i na odredjenim mestima, koji traje 2-3 sec. i onda nastavlja da ide normalno, a imam XP. Bilo je neke price o ovome pre jedno dve-tri stranice, medjutim, konverzacija je otisla u drugom pravcu, tako da bih samo zamolio forumase da mi odgovore da li su nasli neki "lekic" ili "zakrpu" za ovaj problemcic? BTW, sa mrakom nemam nikakvih problema...

Ima instalirane najnovije drajvere 175.16 i Win XP SP2. Grafika je 8800GS i X2 4000+, ako nesto znaci.

Ja sam imao isti problem i resio sam ga tek sa 169.04 drajverima!

@Br@n@c: Probaj da skines Xpadder, to ti je programcic koji namesta komande sa tastature na dzojped. Interfejs mu je dosta zahvalan i radi bez ikakvih problema.

Hmm, vidim da su mnogi pominjali problem sa "stucanjem" na Visti. Meni se, takodje, desava nagli pad frame rate-a samo na nekim stazama i na odredjenim mestima, koji traje 2-3 sec. i onda nastavlja da ide normalno, a imam XP. Bilo je neke price o ovome pre jedno dve-tri stranice, medjutim, konverzacija je otisla u drugom pravcu, tako da bih samo zamolio forumase da mi odgovore da li su nasli neki "lekic" ili "zakrpu" za ovaj problemcic? BTW, sa mrakom nemam nikakvih problema...

Sada hoce ;)
Hvala

Preko tastature, bar za mene, je neigrivo. Zato, podesim u Custom volan. Sve promene za levo, desno, gas i kocnicu lepo prepozna i prihvati, ali kad pocne trka ne mogu da mrdnem sa starta, jer volan ne reaguje :(

Preko tastature, bar za mene, je neigrivo. Zato, podesim u Custom volan. Sve promene za levo, desno, gas i kocnicu lepo prepozna i prihvati, ali kad pocne trka ne mogu da mrdnem sa starta, jer volan ne reaguje :(

Ovo se isto meni desilo sa gamepadom.Nervira me ali moram da igram na tastaturi.

Edit: Ja imam Saitek P2600 Rumblepad, čitam na codemasters forumu da iz druge krenu da rade gamepadovi.Probaću pa ću javiti.

Poslednja izmena:
Logitech Rumblepad 2 radi najnormalnije u igri. Kontrole podesene u Custom i pici ko ludo ;)
Probano na Visti 32-bit, bez Logitech softvera, samo drajveri u samoj Visti.

Ovo potvrđujem za Vistu x64. Logitech Formula GP bez Logitech drajvera, samo custom kontrole u igri i cepaj.

Vidim da dugo niko nije postavljao screenove rezultata iz igre, mada sam primetio da su se mnogi zaludeli driftom jos dok smo picili demo. Meni je sam drift u pocetku predstavljao problem, medjutim, polako sam se navikao, tako da ajd' cisto i ja da postujem koji screen... :d

Prilozi

• drift.jpg
    drift.jpg
    321.3 KB · Pregleda: 88
  • drift2.jpg
    drift2.jpg
    245.7 KB · Pregleda: 80
pazi, oni sto su postovali su krenuli od par miliona, a zavrsili na 40+ miliona tako da ne moras da postujes. Nisam ni ja puno bolji od tebe ali pored onih manijaka ne vredi postovati shotove. :p

Poslednja izmena:
been there done that :p Kako stojish sa la man-om ?

pazi, oni sto su postovali su krenuli od par miliona, a zavrsili na 40+ miliona tako da ne moras da postujes. Nisam ni ja puno bolji od tebe ali pored onih manijaka ne vredi postovati shotove. :p

Ma znam da ima fanatika za koje je ovo sto sam ja napravio smesno, ali posto je meni drift u pocetku predstavljao problem, postovao sam cisto da se vidi da i nije neki bauk i da moze da se navikne i na tu disciplinu. :) ***, ja ne volim ni tunere ni drift, pa u DEMO-u to nisam ni pokusavao, a onda kad je stigao full game morao sam da krenem da se navikavam. :p

ja ne znam da li je do mene, ali u toj la man trci svi bolje skrecu od mene :wall: dakle one dugacke krivine, oni ne koce i prolaze ih (ista klasa, ista kola) ja izlecem sa puta iako dobro "zagrabim" krivinu (bar mislim , probao sam na vise nacina i ni jedan ne uspeva), a kad padne mrak - pogub totalni :) Uglavnom se skrsim i ostavim vreme da tece, a ovaj moj teammate zavrsi u top2 uvek, ugavnom bude prvi. Mada, sad preskacem svaki put posto pare nisu problem vishe, pola miliona po trci (bilo kojoj), a kontam da cu dobiti i jos bolje sponzore :p

Vrh Dno