Šta je novo?

Race Driver: GRID

Neizmerno sam ti zahvalan. Vec u par navrata sam pokusavao da vidim da li mogu da kontrolisem kuler na grafickoj, ali nisam uspevao. Sa ovim malim programcicem, sve je uspelo, i cini mi se da sada kada drzim na 72% snage, temperatura je momentalno sa 68c u idle modu pala na 61. Videcu kako ce stvari da se odigraju kada pokrenem ovu igru, ali za sada je pad temperature vidljiv.

Jos jednom hvala ti puno, i da pitam jos jedno moronsko pitanje : ) jel nije problem da graficka uvek bude na ovom rezimu hladjenja ili da stavim auto mod, da mi se ne istrosi kO sapun : ))

Hvala nex999

Hahah, nije to problem, moj kuler je fiksiran na 60%, a ja bi tebi preporucio da ide i na vise, mnogo se to greje.Probaj da namestis zasebno za 2D i 3D, to bi ti bilo najbolje resenje.
Za Auto mod nisam siguran kako ce da se pokaze, bolje je da sam podesis vrednosti.U krajnjem slucaju ako to ne uspe, onda rucno spici na 80% pred ulazak u igru i kad zavrsis igranje, vratis na manje.
Edit- sad gledam u RT, i zaboravio sam sta im znaci to pod Auto a sta je Direct control, ali probaj da tu podesis odvojeno za 2D i 3D, trebalo bi da radi jedno od ta dva :D

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, ne mogu da se setim koliko ona riba na pocetku kaze da treba para da skupim i da li posle toga mogu da kupujem neka svoja kola ili se sve svodi da vozim trke koje mi oni ponude?

Jedno pitanje, ne mogu da se setim koliko ona riba na pocetku kaze da treba para da skupim i da li posle toga mogu da kupujem neka svoja kola ili se sve svodi da vozim trke koje mi oni ponude?

kad odigras par uvodnih sa trkama koje su ponudjenje i kolima koja idu uz njih otvaraju ti se licence posebno za japan evropu i ameriku. za svaku trku moras da kupis auto pa je preporuka da vozis americku licencu gde god imasa mogucnoisti sa tim mustangom koji trenutno imas. obavezno dodaj sponzore da bi dobijao vise kesa. dok vozis sam bez tim mate-a stavi sponzore sa visokim kriterijumima tj da dobijas pare od njih samo ako si prvi. Kasnije kad izaberes timskog vozaca spusti kriterijume recimo da se pare dobijaju sve do 5 mesta ili ako se zavrsi trka da bi i timmate donosio novac u kasu:)
sve u svemu nije lose ali imam par zameki. Trke u usa regiji su mi iritirajuce jer tamo se vozi svasta. osim mustanga i ivajpera tu su i zonda pagani, saleen lamborgini itd i skoro sve su glupave gradske voznje sa lakat krivinama, pa teski automobili sa zadnjom vucom i ostali ucesnici koji voze ko pijani koce bez veze skrecu da te iseku... Najvise mi se svidjaju evropske trke i drift na japanskim takmicenjima.

saliviram na ovu igru,
tek danas sam je instalirao i mnogo mnogo mi se svidja,
nisam neki preterani ljubitelj HC simulacija,
TOCA serijal mi je bio najbolji, ali sada vec vidim, i to posle samo 5 trka naslednika :D.

Nego da ja priupitam neshto :D
Teram ovo chudo na Visti x64 i ono kao fercera trku-dve, i onda pocne da zbada, u fazonu slow-motion, sve se uspori i slika i zvuk, i imam otprilike 2 frejma :p
Jel' imao neko slican problem, ne mogu vishe ovako usporeno da vozim :p

Poslednja izmena:
Vidim ja da vlasnici 8800GT imaju najviše problema sa GRID-om. :d

Ma znam ja da svima shljaka bez problema, nego govedo nesto nece, pa ja mislio neko mozda deli muku samnom, kad ono sve radetovi vlasnici, konacno da i njima nesto radi kako treba :p.
Shalu na stranu, izgooglah ceo net od lokal hosta pa na dalje, i prccc, nisam valjda jedini :S:

Ja imam kao problema sa usporavanjem na visti x64.Desi se, ali prodje za 5 sekundi i nemam 2 frejma nego umesto nekih 40-50 padne na 20(nisam koristio fraps, vise po osecaju).Ali ipak je igriva igrica!

Mnogo mi se svidja igra. Najzad nesto sto vrijedi igrati.

Moze biti.Ja igram na XP, bez problema ;) :D

hehe, ja sam resio problem na Visti x64, instalirao sam neki m$ KB6xx769x, boga pitaj koji, procitah samo da je vezano za ram, tako da sad shljaka extra,, dok shljaka :D/// naime, nema vishe usporenja, sad samo izleti iz igre i to je to :p.
Ovo mi se u zivotu nije desavalo lol... Doslo i mojih 5 minuta :D

Nego da ja priupitam neshto :D
Teram ovo chudo na Visti x64 i ono kao fercera trku-dve, i onda pocne da zbada, u fazonu slow-motion, sve se uspori i slika i zvuk, i imam otprilike 2 frejma :p
Jel' imao neko slican problem, ne mogu vishe ovako usporeno da vozim :p

evo ovo nadjoh na forumima napolju:

For all if you are running this game under Windows Vista, you NEED SP1 to run this game properly, SP1 has a hotfix for Nvidia GPU's.

If once you have installed it the framerates drop to like 2 FPS while racing then the above should clear that up. It did for me anyway after following these comments and I have the exact same setup as the OP;
ili

Seems it onboard sound on Nvidia motherboards check this http://community.codemasters....e433cdd&t=285218&page=2&pp=10

pa sad ako pomogne...cokolada:)

More, resim jedan, onda ulece drugi gremlin. Doduse nemam SP1, veceras cu ga skinem, pa cu da probam. Mada, sve mi smrdi da ce onda da se pojavi neki treci gremlin. Ne bih se ja hebavao sa ovom prokletinjom Vistom, nego zao mi sto xp ne vidi sav RAM, greota :D.
@ kutija... koje drajvere koristish, jesi stavio SP1, ustvari vozis li uopste Vistu, ili sta :D

jeste li primetili da zastava srbije nije bas najtacnije?
tamo je plavo bela crvena :D.
inace kod mene na masini igra klici od 50 do 60fps XP je instaliran,
poslednji drajveri, 8800GT

izvinjavam se ako je bilo, (ovo za zastavu), nisam citao temu od pocetka.

Poslednja izmena:
Na 9600gt igra radi odlicno, malo problema imam sa volanom, malo je podesavanje nezgodno, kod TDU sam ga mnogo lakse podesio. Trka u Spa Frankosampu je fenomenalna, inace moja omiljena staza u F1

Poslednja izmena:
Dakle posle zakrpe je proradilo sve, ali je igra sporadicno izletala na sred trke :D. Nakon toga sam instalirao sve update-ove koji su se mogli skinuti a usput sam i iskljucio AA u igri, po recima nekog lika sa codemaster foruma. E sad mislim da to i nema toliko veze, vec da je do ovih zakrpa za Vistu. Prva zakrpa koju sam stavio je bila vezana za memory leak, znaci strasno, krenes da vozis i ode memorija dodjavola. Vraticu kasnije AA, pa cemo da vidimo da li je do toga :D

dok vozis sam bez tim mate-a stavi sponzore sa visokim kriterijumima tj da dobijas pare od njih samo ako si prvi. Kasnije kad izaberes timskog vozaca spusti kriterijume recimo da se pare dobijaju sve do 5 mesta ili ako se zavrsi trka da bi i timmate donosio novac u kasu:)

Zar nije poenta timskog igrača da ti skuplja poene da bi vaš(tvoj) tim pobedio na šampionatu? Nisam igrao ovih dana pa malo kasnim, kupio sam nekog nemca za 900 hiljada pa ću videti da li sam pogrešio:d

Svaka vam cast ljudi... ozbiljno sam se oznojao dok sam odvozio jedan dobar krug (sa volanom). I to na basic.. Nisam znao da sam toliki noob... :S

dakle ajde neko da baci scren kako da podesimo upravljanje posto je kao da vozimo bika .... znam da mnogi su igrali ostale simulacije ..bla bla .ali treba pomoci onima koji
nece da voze auto kao razjarenog bika ... dakle
kako da u podesavanjima za voznju bude sto slicnije primer need 4 speed pro stret ?

ps.. kako god da sam pdesio ono ulzaenje u krivine.i ostalo.. i dalje je kao i na pocetku ..
ps2... moguce je da je to samo u prvim trkama kod onim montruma od auta brzih
nisam dugo igrao ...posto me srmorilo upravljanje auta.:)

Koristiš li kočnicu pre ulaska u krivinu?

Jedna od najboljih voznji koje sam igrao. Po meni je bolja od DIRT-a. Mozda zbog dinamike gameplaya.

Poslednja izmena:
Igra je ekstra. Ja imam sledeci problem:
Obicno mi je od 50 do 60 frejmova. Ali kada igram 24 sata lamana, kada padne mrak i upale mi se svetla, broj frejmova padne na 20-tak i sve je tako dok ne svane i i iskljuce se svetla. Ovo je neki bag.
A drugo, desava mi se da npr. igra blokira na jedno 3-4 sekunde (cuje se zvuk u pozadini) i onda posle toga se odblokira i sve ono sto sam propustio mi se prikaze ali mnogo ubrzano i posle toga nastavi normalno.
XP i ATI 3870, 2GB rama.

Vrh Dno