Šta je novo?

Race Driver: GRID

Pa sto je 10 GB problem kada je 750 GB disk mainstream? :)

meni nista nije problem osim zvuka motora koji se utisava kako auto ubrzava...Presoa sam vec par sampionata, uzeo "kolegu", brdo sponzora...Formulice su posebno zanimljive :p

formulice brooka 300kmh na sat ludo pice :)
meni ovo mnogo dobra voznja :) napokon da vidim prvog u trci kako se za_ebe i okrene na stazi :D

Neka kola zaista malo čudno "plivaju" po stazi...
Trenutno me više zabrinjava to što mi se povremeno javlja sindrom usporeno/ubrzanog vremena na nekim kratkim deonicama staza, što ume jako da iritira i glavni je razlog zašto sam prestao da igram Dirt svojevremeno.
Ne znam da li je možda do ponovnog punjenja?

Poslednja izmena:
Ne znam da li je možda do ponovnog punjenja?

Nije, javljalo se i u demou a javlja se i u ovoj mojoj zestoko kompresovanoj verziji.
Lm meni je igra odlicna, pro tuned trke su brooka :smoke:. Na osnovu do sad vidjenog ovo moze da bude tata NFS-u :)

Najviše me oduševio Leman 24h, ma doživljaj vožnje je fenomenalan, zvuk vozila, grafika, naročito smena dana i noći i momenat kada se upale svetla na vozilu zaista sam oduševljen, svim detaljima...

Najviše me oduševio Leman 24h, ma doživljaj vožnje je fenomenalan, zvuk vozila, grafika, naročito smena dana i noći i momenat kada se upale svetla na vozilu zaista sam oduševljen, svim detaljima...

He fikro def nisi igrao prave simulacije voznji,bas naprotiv mislim da je u igri Le MAn najvise s*eban,jer prvo porse ne pliva u stvarnosti,drugo spajker nikad nece biti brzi od porsea a sto se tice traznicije dan noc probaj GTR2 ;),jedino od svega sto si naveo da je bolje od gtr2 je grafika,ali ipak deli ih 2-3 god ,videcemo gtr evo. jedva cekam to en moze da omane ko ovo(nadam se).

Inace automobili immaju jos 1 manu zbog koje sam popizdeo nekad ma koliko ja kocio i skretao oni nastave pravo,cak ni piplkanje kocnice ne pomaze(jer ajd kao tako necce blokirati kocnice ako su to tako zamislili) to se najvise desava na koenigseggu.

A iritiraju top secret trke bar mene sve se voze po ulicama okolo zidovi ja pokusavam da izbegem one dijabole a oni namerno fljus u mene ,moj auto se raspadne a oni nastave:S,a lik ispred koga treba da budees niakd se ne slupa i uvek je na prvom mestu pa makar kreno i iza mene,tako da dok dodjes do njega ovi sto su izmedju s*ebu ti autoskroz na skroz:(

a sta je jos tuplje i gluplje to je kad vozim s unutrasnje strrane krivine ,a neki od njih s spoljne pa me dotakne svojom celom stranom o moju ja zavrsim u zidu s spoljne strane krivine:s to totalno nije realno.Bolje da su sse drzali cisto arkaddnog moda nego ove nazovi polu simulacije kad se iskljuce sve pomoci,uzgred dr*anjem osetljivosti komandi moze malo da se popravi efekat upravljanja, ali opet auti krecu ko ispaljeni iz topa sto je nerealno ,pogotovo protivnici ,ma koliko ti brzo kreno oni krecu uvek brze:S

Pa dobro nisam rekao da je ultra realno kao recimo GTR2, meni se sviđa mešavina simulacije i arkade, meni je to interesantno ne volim da se smaram sa simulacijama, meni recimo Race 07, Toca R. Burns rally su extra igre ali nakon izvesnog vremena me smore. Poenta cele priče je da je mix grafike, igrivosti i zvuka izvanredan.

He fikro def nisi igrao prave simulacije voznji,bas naprotiv mislim da je u igri Le MAn najvise s*eban,jer prvo porse ne pliva u stvarnosti,drugo spajker nikad nece biti brzi od porsea a sto se tice traznicije dan noc probaj GTR2 ;),

Super je to samo sto ima jedan problem: u GTR2 Le Man traje 100 godina i samo HC ljubitelji simulaciji sa volanom imaju zivaca to da voze. :S:

jedino od svega sto si naveo da je bolje od gtr2 je grafika,ali ipak deli ih 2-3 god ,videcemo gtr evo. jedva cekam to en moze da omane ko ovo(nadam se).

Stvar ukusa. Eto, ja recimo nemam volan, vozim gtr2 na gamepadu i nije mi bas preterano interesantan posto je za moje standarde poprilicno tezak.
GRID nije to niti pokusava da bude. On je dovoljno tezak ali u smislu da AI ume da vozi i da svaki vozac (AI) ima drugaciji karakter i stil, nije uvek lako biti prvi kad dignes tezinu sa normal par koraka navise.

Inace automobili immaju jos 1 manu zbog koje sam popizdeo nekad ma koliko ja kocio i skretao oni nastave pravo,

Interesatno je da je to prva stvar koju sam ja provalio u GTR2 kad sam poceo da vozim :)

cak ni piplkanje kocnice ne pomaze(jer ajd kao tako necce blokirati kocnice ako su to tako zamislili) to se najvise desava na koenigseggu.

Pomaze i te kako na skoro svemu osim na koenigzegu (koenigseggu ako bas mora :p). On je bas izuzetno tezak za voznju iz meni nepoznatih razloga. Nece da skrece uopste. Bukvalno je DOBRO kad mu zablokiras kocnice, zaneses ga i tako skrenes.

Inace, 70% sharpturn-ova u GRID-u je najbolje raditi e-brake-om i driftovati kroz krivinu ;)

A iritiraju top secret trke bar mene sve se voze po ulicama okolo zidovi ja pokusavam da izbegem one dijabole a oni namerno fljus u mene ,moj auto se raspadne a oni nastave:S,a lik ispred koga treba da budees niakd se ne slupa i uvek je na prvom mestu pa makar kreno i iza mene,tako da dok dodjes do njega ovi sto su izmedju s*ebu ti autoskroz na skroz:(

Oce to, mada mislim da te tera maler :) Ja sve vozim na serious tezini i uspevam da se izborim. Verovatno je problem u tome sto ne koristis e-brake za vatanje krivina. tako i kad dodje do kontakta guras se bocno i unistavas njih, a ne oni tebe. Probaj takodje i da angazujes nekog veoma agresivnog vozaca za team member-a. Idi na pretragu ali idi na visoke cene potpisivanja ugovora i 70+ % winning fee (to je 70% od onoga sto on zaradi, a ne ti)

ali opet auti krecu ko ispaljeni iz topa sto je nerealno ,pogotovo protivnici ,ma koliko ti brzo kreno oni krecu uvek brze:S

Pun gas, cim krene trka i gume da skripe u tom momentu pusti i stisni brzo gas opet. (e sad ***, ti vozis volanom pa je to jako tesko za izvesti)
Inace, nisu sva kola ista. Kad kupujes auto preko e-bay sports ona sa puno pobeda su "bolje tjunovana". Nemam neko specijalno misljenje o tome sto je to tako, ali tako je. Dakle polovan auto sa 20 pobeda ide za nijansu bolje od novog. oni sa 40 i vise pobeda su cak i skuplji od novog. Desilo mi se u onim brdskim trkama da prestizem na pocetku auto koji vijam, a vozimo obojica viper-a...

Ono sto meni smeta je to da igra u takmicenjima gde postoji sistem eliminacija uparuje tebe i tvog teammate-a na samom pocetku. Naravno ja ga pobedim i on ispada iz takmicenja bez bodova. :S:

PS.

@Dandy:

Ja nemam nikakva usporenja vremena, ni ovde, ni u demou. Nisam ni kod druga primetio tako nesto. Ono sto sam primetio je da ti i ovaj drugi momak (zaboravio sam ko, na prethodnoj strani je) imate AMD. E sad, mozda jete, mozda nije nesto do toga. Probaj onaj DC optimizer ponovo ili tako nesto. :S:

Poslednja izmena:
@gx-x:sto se tice kocenja u gtr2 pipkanjem kocnice sprecavas blokadu kocnica naravno govorimo o vozenju bez pomoci,tako da ako to lepo sasvladas auto nikad ne ide pravo u krivini,sto u gridu nije slucaj,probao volanom probao tastaturom nekad jednostavno ko da igra ne reaguje an kocenje i skretanje,a sto se tice keningsegga,za njega si u pravu je skoro tottalno nemoguce voziti osim pravo;).Sto se tice sharpturnova naravno bez rucne nis.

Sto se tice duzine trka u gtr2 kao i u gtr mozes da h smanjih da ne traju vecno vec cini mi se min 24min a max 24h.

Sto se tice guranja,veruj mi naucio sam sve trikove guranja na gtr u i slicniom suimulacijama ali ovde je def guranje uradjeno nenormalno,obicno guranje i cukanje ok ,ali problem u krivini koji sam istakao je cest u takvoj situaciji ne moze se speciti (sve sam pokusao) i uvek se desi isto ja u zidu oni dalje...:s

Sto se tice team membera,nisam obracao puno paznje na to,gde mogu da potrazim lika za team????(ja sam se odma bacio na trkanje):D

Sto se tice kretanja ,probao sam cake iz svih mogucih igara iz stvarnosti i nema sanse da krenem brze od njih u najboljem slucaju krecem tu negde malo manjom brzinom ili slicnom.

A usput primetio sam da su po sektorima protivnici varijabilni,negde voze ko da lete a opet sledecei sektor staze vuku se ko da voze kocije:S (to je ocigledno u formulama najvise)

Sto se tice kupovine nisam znao da je bolje uzimati polovan auto,ali prietio sam da neke ljude koji kao su veterani sa istim kolima na pravcu mi beze:S,mozda je to fora tipa ono s godinama provaljen setup za auto i ti fazoni,sto je u stvarnim trkama kad tim neki polako tokom godina upoznaje auto. vrag ce ga znati....

A da ne znam dal je do kreka ili cega jos jeedna mana je tipa auto ide tokom trke ko po sinama a onda iznenada ko da se nesto otkaci pa zzna malo da zapluta ili da e reaguje na komande ili reaguej previse:s

Poslednja izmena:
Ja nemam nikakva usporenja vremena, ni ovde, ni u demou. Nisam ni kod druga primetio tako nesto. Ono sto sam primetio je da ti i ovaj drugi momak (zaboravio sam ko, na prethodnoj strani je) imate AMD. E sad, mozda jete, mozda nije nesto do toga. Probaj onaj DC optimizer ponovo ili tako nesto. :S:
Ma imam DC optimizer.
Ta usporenja traju po par sekundi, pa onda igra strašno ubrza da catchup-uje, a ako se to događa u krivini, obavezno završim zakucan u zid...
Zanimljivo je što se događa samo na nekim stazama i to se uglavnom ponavlja na istih par mesta iz kruga u krug.
Očigledno se nešto iz moje mašine ne miriše sa engine-om igre.
Probaću pod Vistom, koliko se sećam tamo mi je Dirt bolje radio.

He fikro def nisi igrao prave simulacije voznji,bas naprotiv mislim da je u igri Le MAn najvise s*eban,jer prvo porse ne pliva u stvarnosti,drugo spajker nikad nece biti brzi od porsea a sto se tice traznicije dan noc probaj GTR2 ;),jedino od svega sto si naveo da je bolje od gtr2 je grafika,ali ipak deli ih 2-3 god ,videcemo gtr evo. jedva cekam to en moze da omane ko ovo(nadam se).

Razlika u kvalitetu grafike u odnosu na GTR 2 (koji ni kada se pojavio nije bio ništa posebno) je suludo velika, mislim da je ipak mnogo interesantnije voziti ovu trku u GRID-u....ne kažem realnije, ali nema potrebe voditi tu diskusiju, s obzirom da se GRID uvek definisao kao arkada.

@D-Devil:

reci ce ti ona riba kad budes trebao da uzmes teammate-a. Mislim da se to desi cim predjes neki od prvih tier-a trka. Posle mozes na "my team" opcijama da ga menjas za nekog drugog.

Inace, to sa skretanjem da reaguje/ne reaguje mi se ne desava zaista. Vozim relativno normalno, kao GTR2, pipkanje kocnica, slow in, fast out stim sto se ovde rucna koristi na skoro svim stazama osim na bas trkackim. Na Japan pro-tuner sa skylineom nisam obicnu kocnicu ni koristio, bukvalno sam vozio kao da vozim drift, na serious tezini ostaju 5+ sekundi iza...Guranje samo na pocetku, obidjem jedan krug, skontam de ih je najbolje obici, restart race i onda idem za njima do tih mesta i tu polako grupu po grupu obilazim. Do duse, sad kad sam napredovao u igri uglavnom startujem medju prvih 7 sto je mnogo lakse nego sa 17-te pozicije :p

Razlika u kvalitetu grafike u odnosu na GTR 2 (koji ni kada se pojavio nije bio ništa posebno) je suludo velika, mislim da je ipak mnogo interesantnije voziti ovu trku u GRID-u....ne kažem realnije, ali nema potrebe voditi tu diskusiju, s obzirom da se GRID uvek definisao kao arkada.
Degf nisi terao gtr2 na max podesavanja ;),u vreme kad se pojavio bio je extra,naravno nije vbio tolikokprivlacan kao nfs i slicna sra*a s blur i vorp efektima;a kao sto rekoh deli ih 2-3 godine na trzistu

@D-Devil:

reci ce ti ona riba kad budes trebao da uzmes teammate-a. Mislim da se to desi cim predjes neki od prvih tier-a trka. Posle mozes na "my team" opcijama da ga menjas za nekog drugog.

Inace, to sa skretanjem da reaguje/ne reaguje mi se ne desava zaista. Vozim relativno normalno, kao GTR2, pipkanje kocnica, slow in, fast out stim sto se ovde rucna koristi na skoro svim stazama osim na bas trkackim. Na Japan pro-tuner sa skylineom nisam obicnu kocnicu ni koristio, bukvalno sam vozio kao da vozim drift, na serious tezini ostaju 5+ sekundi iza...Guranje samo na pocetku, obidjem jedan krug, skontam de ih je najbolje obici, restart race i onda idem za njima do tih mesta i tu polako grupu po grupu obilazim. Do duse, sad kad sam napredovao u igri uglavnom startujem medju prvih 7 sto je mnogo lakse nego sa 17-te pozicije :p

*** izgrao sam bez zvuka(satro ucim ;) ) moracu da pogleedam u my team opcijama, ma ostavljanje njih nije problem,vec dok ih obidjes a posle je opusteno;)
a ja sam stavio opcimju randomize start tako d ami start pozicija ne zavisi od pobeda i tih ******:D cisto da bude po sudbini;)

Poslednja izmena:
@Dandy:

Nije do AMD-a, javio se lik i sa E8400.

I stvarno je Koenigsegg ocajan, ko da vozim kredenac :wall:

Vi poredite simulaciju i arkadu :wall:
Ne znam samo zasto vam je takvo lupetanje uopste potrebno :smash:

Imam problem ,isto kao i kod demo-a ove igre.Jednostavno igra nece da mi se pokrene.Neznam u cemu je problem,niti sam igde naisao na resenje ovog problema. .Probao sam i najnovije nvidia-ine drajvere ali nista.O istom problemu se raspravlja i na zvanicnom forumu codemastera ali niko nezna sta je u pitanju.

Pez preterivanja, definitivno najbolja voznja ikada! :)
Ne znam zasto svi hvale onaj GTR 2 kad igra zaista nije nista spektakularno?
Igrao sam gtr i nista, ama bas nista me nije impresioniralo, ista je kao bilo koja druga igra slicnog zanra.
Al' kad sam detaljno odigrao grid... uhuhuhuh, necje biti puno prospavanih noci vidim ja :)

Vako stoje stvari... gtr2 sam igrao dosta... vozio sam po 100 krugova... i on ima svoje cari... hahaha... ali nemozete uporedjivati grid i gtr2... sasvim razlicite igre za razlicita trzista... Grid je dosta igriv... grafika odlicna ali meni smeta samo taj blur... pa sam ga iskljucio... Dosta su dobre formule... pice ko lude... samo nisam znao da toliko malo treba da se koci... malo smesno al ajd arkada je... Osecaj voznje je na odlicnom nivou... sa pagani zondom sam uletao ko lud u one krivine u nirburgringu... jos pogotovo kad znas stazu...

Uf, odlina je full verzija!Ali i ja imam problema sa usporavanjem i naglim ubrzavanjem, mozda zato sto serija 3850 nije zvanicno podrzana.Imam dc optimizer.Ali kompletan osecaj u igri je fenomenalan!Vrh!Prava zabava za leto!

Igra je veoma zabavna.

Grid je ono sto je Pro Street trebao biti ;)

Inace igram stalno LFS i GTR2 i uvek bi izabrao simulaciju nad arkadom, ali mi nije jasno zasto ih ljudi porede direktno i vecito neko pokusava da dokazuje nekakve prednosti.Jedina zajednicka tacka racing simulacije i racing arkade je sto se na ekranu renderuju kola i staza sve ostalo je k'o nebo i zemlja.

Imam problem ,isto kao i kod demo-a ove igre.Jednostavno igra nece da mi se pokrene.Neznam u cemu je problem,niti sam igde naisao na resenje ovog problema. .Probao sam i najnovije nvidia-ine drajvere ali nista.O istom problemu se raspravlja i na zvanicnom forumu codemastera ali niko nezna sta je u pitanju.

Pokusaj da startujes prvo safe mod - meni je pomoglo. Posle malo podesavaj po opcijama, ja sam iskljucio AA i ostale filtere.

Mene najvise nervira sto ne postoji mogucnost redefinisnja upravljackih tastera ( obicno koristim AZ,. ) Ipak na serious nivou prodjoh sve staze u driftu i toursit automobilima.
Nije losa za navikavanje za neku ozbiljniju voznju. U poredjenju sa HFS serijalom, ova igra je vrh.

Mene najvise nervira sto ne postoji mogucnost redefinisnja upravljackih tastera ( obicno koristim AZ,. ) Ipak na serious nivou prodjoh sve staze u driftu i toursit automobilima.
Nije losa za navikavanje za neku ozbiljniju voznju. U poredjenju sa HFS serijalom, ova igra je vrh.

Kako bre ne postoji, kako bi onda neko igrao na volanu ili na džojpedu? Ako sam dobro razumeo ti "kao" ne možeš promeniti kontrole, pa imaš da odeš na Custom pa tu namesti kako želiš.

Pokusaj da startujes prvo safe mod - meni je pomoglo. Posle malo podesavaj po opcijama, ja sam iskljucio AA i ostale filtere.

Pokuso sam i u safe modu ,ali nista.Mozda bih mogao da pokusam sa driver-ima koji su dosli uz kartu,odkud znam mozda je tu problem.Mada cini mi se da novi driveri nekako stabilizuju rad karte,tj. problema sa zujanjem kulera gotovo i da nema.

Da li neko ima problem kao i ja?

Kada pokrenem igru sve radi super i kad krene trka posle nekoliko sekundi pojavi se crn ekran i moram da restartujem komp!
E sad posle par probanja nece vise ni to,pokrenem igru i cuje se zvuk a stoji crn ekran???

Korisim masinu iz potpisa,vista x32!

Nazad
Vrh Dno