Šta je novo?

Race Driver: GRID

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Codemasters privodi kraju razvoj igre i ocekuje se da ce se pojaviti u II kvartalu ove godine, a pokrece je unapredjeni "Neon" motor na kome je baziran i CMR: DiRT...

15679_RaceDriverOne-01_normal.jpg

Race Driver: GRID is the latest addition to the TOCA Touring Car series by Codemasters, published and developed by the same company. It was announced on April 19, 2007, and will be available on the PlayStation 3, Xbox 360, as well as Windows PCs. The game is due for release in 2008.

Race Driver One will make use of the Neon engine middleware that has already been used in Codemasters' Dirt. It is said to feature "the most extensive range of events in the TOCA Race Driver series, combining official circuit-based championships with road races and urban street competitions."

"Combining our racing heritage with the Neon engine, Race Driver One will create a world that goes far beyond the traditional boundaries of motorsport gaming, taking players from the most prestigious race circuits to road and street events around the globe. A completely fresh career structure will engage players in an unprecedented range of racing styles as they build a team capable of becoming number one. The Neon engine will be expanded to deliver a new level of visual detail, physics and an astonishing car damage system."

Published by: Codemasters
Developed by: Codemasters
Genre: Racing
Release Date:
Europe: Q2 2008
Also Available On: Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS

Official Game Website

Previews:
IGN
Eurogamer
Voodoo Extreme

Screenshots:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    163.6 KB · Pregleda: 287
  • 2.jpg
    2.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 301
  • 3.jpg
    3.jpg
    124.6 KB · Pregleda: 471
  • 4.jpg
    4.jpg
    175.2 KB · Pregleda: 542
  • 5.jpg
    5.jpg
    123.9 KB · Pregleda: 317
Poslednja izmena:
Svidja mi se ali malo me brine Neon engine, znamo kako radi na trkama sa vise protivnika.

valjda ce da ispadne na dobro ... nazalost, sa ovih shot-ova cini se da ce vise da vuce na pro-street /juiced gradske [arkadne] trke, nego npr na wannabe-sim-na-pravim-pistama [ala toca 2] koje pruzaju finu zabavu uz pomalo fizike

a pokrece je unapredjeni "Neon" motor na kome je baziran i CMR: DiRT...
Unapredjen li je po pitanju performansi ili zahtevnosti!!??
Ma dacu ja njima :smack: ukoliko ne bude radilo kako treba...

Uh screenovi bas obecavaju, mada stvarno vise lici na euro NFS nego na stare TOCE

Skrinovi su baš dobri, valjda će i ostalo biti tako

stvarno se nadam da ce ovo biti extra igrica... grafika ce ocigledno biti dobra, ali gameplay i zahtevnost.... videcemo :)

Poslednja izmena:
ovo izgleda fenomenalon,jedva cekam da izadje!

Trkacke igre su podeljene u 2 kategorije:
- Stisni i vozi i ( Nfs serijal )
- Ukljuci mozak i primeni sva moguca znanja ( Gtr, rFactor, RBR )

Nekako mi vise leze ove druge .

Prva slika gore deluje kao isto kao slike u kojima je najavljivan NFS Pro Street, ali bukvalno isto... Grafika jeste super, a za ostatak cekamo, i NFS je izgledao extra pa se pokazalo da ne da nije extra nego je prvi NFS koji nisam igrao ni 15 min...

Znaci Toca postaje arkadica kao i NFS, pih...
Bice zabavno par dana, nista vise...

Boze, ovo kao u Pro street, trkanje u Alisinoj zemlji cuda?? :trust: U cemu je fora sa ovim balonima i ostalim nerealnim rekvizitima pored staze, jel to stvarno postoji negde ili sam ja lud.. :S:

Naravno da postoji, to su tzv. "sponzor baloni" i sasvim su normalni u svetu. A da li su realni za trke ovog tipa, pa , nije realno ni da se trke odrzavaju u uzem krugu centra Barselone pored Sagrada familija (barem meni jako lici na tu lokaciju)

Inace grafika izgleda fenomenlano, davno nesto lepse nisam video, skroz je kamera-realisticno :D (mozda ima previse bloom efekta za moj ukus). Naravno, ovo ce biti zahtevno do bola za one koji ocekuju da im igra ovako izgleda. Neki 8800/3870 ce biti minimum !

PS. Meni je Pro Street najbolji NFS od novijih. Ne valja vam kad je lako, ne valja vam kad nije...ne znate ni sami sta hocete...U 15 minuta NFS PS-a vozite neka junk kola na nekim junk stazama...Kasnije i te kako mora da se koci na vreme, skrece na vreme i nema veze sa dosadasnjim NFS delovima, sem mozda sa Porche delom...

@borab:

nije bas tako crno-belo posto ni te iz kategorije broj dva nisu bas toliko daleko od "stisni i vozi" samo ti se cini da su mnogo teze posto se rves sa plasticnim volanom i papucama na pedalama. GTR recimo je prilicno lak na gamepad-u ili tastaturi, zapravo zacudio sam se...(vremena krugova su mi verovatno bila ocajna, ali nisam izletao sa staze niti polomio auto niti bilo sta slicno sto sam ocekivao) No dobro, svako ima pravo na misljenje...

Poslednja izmena:
Naravno da postoji, to su tzv. "sponzor baloni" i sasvim su normalni u svetu. A da li su realni za trke ovog tipa, pa , nije realno ni da se trke odrzavaju u uzem krugu centra Barselone pored Sagrada familija (barem meni jako lici na tu lokaciju)

Inace grafika izgleda fenomenlano, davno nesto lepse nisam video, skroz je kamera-realisticno :D (mozda ima previse bloom efekta za moj ukus). Naravno, ovo ce biti zahtevno do bola za one koji ocekuju da im igra ovako izgleda. Neki 8800/3870 ce biti minimum !

PS. Meni je Pro Street najbolji NFS od novijih. Ne valja vam kad je lako, ne valja vam kad nije...ne znate ni sami sta hocete...U 15 minuta NFS PS-a vozite neka junk kola na nekim junk stazama...Kasnije i te kako mora da se koci na vreme, skrece na vreme i nema veze sa dosadasnjim NFS delovima, sem mozda sa Porche delom...

@borab:

nije bas tako crno-belo posto ni te iz kategorije broj dva nisu bas toliko daleko od "stisni i vozi" samo ti se cini da su mnogo teze posto se rves sa plasticnim volanom i papucama na pedalama. GTR recimo je prilicno lak na gamepad-u ili tastaturi, zapravo zacudio sam se...(vremena krugova su mi verovatno bila ocajna, ali nisam izletao sa staze niti polomio auto niti bilo sta slicno sto sam ocekivao) No dobro, svako ima pravo na misljenje...

Ah, moram da dodam na sve ovo sto je gx-x rekao, jer se slazem sa njim, da imam drugara koji je i RBR presao uz pomoc tastature ... Bas me zanima da li se pravi automobil moze voziti uz pomoc tastature ;)

Poslednja izmena:
Procitao sam negde da je igra vec sad solidno ispeglana i optimizovana, pa mislim da nece biti zahtevnija od DiRT-a.
...kao da je on malo zahtevan...:S:

Procitao sam negde da je igra vec sad solidno ispeglana i optimizovana, pa mislim da nece biti zahtevnija od DiRT-a.
...kao da je on malo zahtevan...:S:

Bice zahtevniji sigurno, ali ce biti sigurno i lepsi ... Neon engine je vrlo mocan, a DiRT je bio samo pocetak ...

Neka oni budže grafiku koliko hoće ali samo nek ostane onaj stari šmek koji je toca imala jer ako se pretvori u nfs stvarno ću se smoriti najstrašnije.

p.s. Toca Race Driver 3 je još uvek na kompu i pruža odličnu zabavu u iščekivanju naslednika.

Mislim da igra neće biti očajna kao što je Pro street, codemasters imaju odličan engine i fizika je bila izuzetno realna u Dirt-u i dokazali su da umeju da ubace inventivnost, i jedva čekam da izađe and it will be great

Na prvi pogled izgleda dobro...mada stvarno lici na NFS...
videcemo kad izadje,nadam se da je nesto dobro...

Kolko vidim igra ce imati DRIFT, a to je automatski odaljava od dosadasnje toke...

PS. Ako je NFS PS ocajan, sta je onda Carbon (i underground 2) ?

NFS Pro street je za klasu ispred Carbona i Undergrounda2!

Evo i odlicnog trejlera nesto duzeg od 2 minuta!
HD - 50mb
SD - 16mb

Poslednja izmena:
Covece, ovaj trejler je toliko paljonski da su do bola prekopirali NFS, sramota, nisam ocekivao to od Codemasters-a, steta sto je CGI ( koji je ocajno uradjen, jedino je muzika extra :D), nadao sam se da cu da vidim grafiku...

Poslednja izmena:
Covece, ovaj trejler je toliko paljonski da su do bola prekopirali NFS, sramota, nisam ocekivao to od Codemasters-a, steta sto je CGI ( koji je ocajno uradjen, jedino je muzika extra :D), nadao sam se da cu da vidim grafiku...

Ne sudi o igri dok je ne vidis....

Sudio sam trejleru, nadam se da ce igra da bude nesto vise od svega vidjenog u tom trejleru... ;)

Bas me zanima da li se pravi automobil moze voziti uz pomoc tastature ;)

Opet se bezveze mesas u nesto sto se ne razumes? Naravno da moze da se vozi, a ako neko bas zeli, taj sistem moze napraviti veoma upravljivim i uz dovoljno vezbe moze da vozi dobro kao bilo koji drugi vozac... Znas, jos uvek se tu okrece volan i pritiskaju papuchice samo sto to sad rade poluge i u uredjaji a ti pritiskas dugmice sa bezbedne udaljenosti..

cisto sumnjam da se recimo Ascari moze slajdovati kroz krivine uz pomoc tastature, mislim da mora neka analogija za tako nesto...

@Ranko SD:

Sta ocekujes od voznje ? Kad to definises onda ces lakse znati da li ce ti se nesto dopasti ili ne. Recimo, ja ocekujem agresivan AI u izvesnoj kolicini, ocekujem da ne mogu da probusim gumu, slomim suspenziju itd. ocekujem da ima zanimljive i raznolike ambijente, ne mora da ima mnogo kola ali mora da ima tjuner klasu itd. AI ne sme da vozi ko po sinama i da za njega ne vaze pravila koja za moj auto vaze, sto se tice fizike i upravljanja, TDU ili NFS PS me sasvim zadovoljava, dok mi recimo upravljanje kao u underground-u i tome slicno totalno odvlaci od igre.

Ocekivao sam simulaciju tipa GTR i rFactor (previse zar ne :p) a umesto toga dobijamo jos jednu arkadicu... Mislim, nemoj pogresno da me shvatis, verovatno ce biti zabavna neko vreme ali mi takve igre veoma brzo dosade...

Nazad
Vrh Dno