Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Meni i pise u mineru oko 5Mh/s po kartici ali na pulu ovako racuna. Ja se ne bunim :d

Ma pojavice se Krecu. COIN NOT DEAD LITTLE PUMP NOW YES? :D
Izgleda da nema nista od krecua,sad citam na vestima: " Ako se situacija na Krimu zaoštri, SAD napašće
Rusiju, izjavio je šef Združenog štaba armije SAD
general Martin Dempsi, javlja ruska Pravda."
Znaci rat pred pomolom. Jadan taj narod u Ukrajni koliko je glup,a i Janukovic sto nije rasterao bagru prvi dan sa tenkovima. Uglavnom da ne ulazim u politiku, verovatno ce morati novi dev da preuzme ako dodje do rata.

ko sto znate, za qubit algoritam racunjanje hasha nije bas precizno zbog drugacijeg racunanja na osnovu pristiglih parametara, pa prikazane brojke baguju, al novcici uredno stizu tako da, ko sisa sta pise ;)

U pitanju je sgminer a evo i linka pa mozete skinuti.
http://jmp.sh/BENHxP9
Mislim da postoji jos neka novija verzija ali nisam je probao. Za to morate otici na
https://bitcointalk.org/index.php?topic=411065.0 i naci link.

Pise da je verzija 4.1.0
Q2C GPU Miner.jpg

U principu nema nekih velikih razlika sa raznim podesavanjima trebalo bi sve da radi ok i samo sa:
sgminer.exe --kernel qubitcoin -o stratum+tcp://188.226.144.73:3333 -u x -p x

Ovo je moja postavka:
sgminer.exe --kernel qubitcoin -o stratum+tcp://188.226.144.73:3333 -u x -p x --shaders 2048 -I 20

Razlika je mozda 0.3 Mh/s - skoro pa zanemarljivo :) Verovatno ove shejdere ni ne morate pisati. Razliku pravi intenzitet jer kad stavim da sam racuna intenzitet preko broja shejdera on ga drzi na 14 ili 15 i onda dobijam oko 4.7Mh/s

U pitanju su sapphire 280x dual-x kartice (smanjen napon na 1.075V).

Evo samo da podelim sa vama jedno zapazanje. Na istom kompjuteru sa dve graficke kartice kad kopam Q2C potrosnja je oko 300W a kad kopam neki drugi novcic sa scrypt algoritmom onda potrosnja skoro skace duplo - 570-580W (mereno meracem potrosnje na uticnici za napajanje).
Eto :)

Poslednja izmena:
I koliko dobijas dnevno?

Jako zavisi od diffa. Uglavnoma ako odes na nas pul pise sa strane koliko bi pri trenutnom diffu trebao da dobijes novcica. Racunica je tacna ali samo kad bi diff bio konstantan pa se mora vaditi neka srednja vrednost ali ajde recimo oko 60k da dobijam dnevno ako se bas diff ne zapuca na 2500 (seta tokom dana izmedju 1000 i 2500). :)

Mislim da postoji jos neka novija verzija ali nisam je probao. Za to morate otici na

Pise da je verzija 4.1.0
Pogledajte prilog 137403

U principu nema nekih velikih razlika sa raznim podesavanjima trebalo bi sve da radi ok i samo sa:

Ovo je moja postavka:
sgminer.exe --kernel qubitcoin -o stratum+tcp://188.226.144.73:3333 -u x -p x --shaders 2048 -I 20

Razlika je mozda 0.3 Mh/s - skoro pa zanemarljivo :) Verovatno ove shejdere ni ne morate pisati. Razliku pravi intenzitet jer kad stavim da sam racuna intenzitet preko broja shejdera on ga drzi na 14 ili 15 i onda dobijam oko 4.7Mh/s

Evo samo da podelim sa vama jedno zapazanje. Na istom kompjuteru sa dve graficke kartice kad kopam Q2C potrosnja je oko 300W a kad kopam neki drugi novcic sa scrypt algoritmom onda potrosnja skoro skace duplo - 570-580W (mereno meracem potrosnje na uticnici za napajanje).

ja dobijam sve rejectede sa ovim sgminerom i ovim podesavanjima :(

Stavi samo ovo:
sgminer.exe --kernel qubitcoin -o stratum+tcp://188.226.144.73:3333 -u x -p x --shaders 2048

Pise da je verzija 4.1.0
Pogledajte prilog 137403

Ovo je moja postavka:

Hvala!
Evo radi lepo.

4x 270x

QubitCoin GPU.jpg

Imam jedan problem Untitled.png
stavio sam:
sgminer.exe --kernel qubitcoin -o stratum+tcp://188.226.144.73:3333 -u x -p x --shaders 2048
Kartice su 2x7970, negde gresim pitanje je gde?

Da li je vredno kopanja sa grafikama naspram maxcoina i darkcoina ?

Ja cu ga nastaviti rudariti sa procesorima.

Graifcke su mi na maxu, tako da kopam 2 valute po konfiguraciji. I ujedno i navijam za te dva valute. :)

neko je ulozio jos bitcoina u q2c glasove na mintpal... popeli smo se za jedno mesto gore, sad smo 4-ti

Valja malo uloziti i podmititi ove kerove! Skoro jedini novcic na listi koji nije imao ulaganja. :)

Lol, banovase ga...

Eto zbog jednog maloumnika na btctalku koji ne moze da cuti,banovase nas.

Imam jedan problem Pogledajte prilog 137409
stavio sam:
Kartice su 2x7970, negde gresim pitanje je gde?
Jesi siguran da ti je samo to u batu? Izgleda kao da si dodao jos i -I20 pa moguce da sa ron karticom nece sa ovolikim intenzitetom. Najbolje za sve vas koji prvi put pokusavate da pokrenete miner je da pocnete samo sa ovim parametrima (osnovnim) pa ako sve ok radi mozete da ekperimentisete sa dodatnim podesavanjima:

ma, nije u redu da krenu od nule, sta je sa ljudima koji su dali pare za to? onda nek vrate i pare... mada im to mozda nije pravi potez, mogu zbog toga da izadju na los glas...
jel tehnicki kako mogu da dokazu da oni koji su koristili botove su iz qubit zajednice? mogao je to da uradi bilo ko iz drugih sredina kao nacin da progura svoj novcic, time sto bi eliminisao konkurenciju, ne postoje jasni dokazi za to
da bi oni tako osudili qubit... sad bi mogli uzeti te botove i koristiti ih na svim novcicima, i reci da su korisceni botovi za glasanje, pa bi onda morali sve novcice da poniste po toj logici?

Pa indijanci, sta kao na drugim coin-ima se to ne radi jel...

znaci ja ako npr napisem (i slazem) da koristim ip changer za USDe koji je konkurentski mom npr qubit-u oni ce da poveruju u to i banovace USDe? jako glupa logika

E lebac mu se ogadio! Steta, mislio sam da se aktiviram na Mintpalu i za q2c i za mint ali sada cao!

https://bitcointalk.org/index.php?topic=407705.8820

Tema za klondike, evo jedan clan je napisao da koristi bot. :d

Aj sad lepo da ispamujemo temu kako koristimo botove, svi uhvatimo SS i posaljemo mintpalu.

Btw, ovaj tminer je iz klondike teme i dosao je u Qubit temu kako bi nas prijavio i potvrdio da koriste navodno botove.

Poslednja izmena:
Vrh Dno