Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

qubit je danas na 20btc volume na poloniexu....

Valjalo bi da je to isti lik sto je letos pokupovo skoro sve quarkove za saku pirinca...

Super,konacno nesto da se dogadja...realno sad da je dev tu da napravi neku manju promociju sa 500k qubita,tipa za svaki clanak koji sajt/blog okaci da dobije 20-30k qubita,za svaki glas koji neko da na mintpalu i ovo sad za bter po 100-200q2c itd... Qubit ima potencijal ali dzaba kad ga niko ne gura. Evo ovde na forumu ova tema pogledaj samo koliko ima pregleda, a tamo 15 glasova imamo za bter,mislim smesno. Nego ljude boli uvo,hoce pare na gotovo a da ne mrdu dupetom.

Poslednja izmena:
Ljudi,sta se desava sa novcanikom prokletim?! Nece nikako da mi se sinhronizuje,a do pre 10-tak dana sve je sljakalo normalno....

Bem li ga,koji mu je djavo.....a dali se mogu poslati qbiti iz novcanika na berzu,iako novcanik nije sinhronizovan?

ja sad probao i sinhronizovao mi se qubit wallet

Problem na poloniex-u, ne mogu da se ulogujem, da li jos neko ima isti?

Edit: Sada radi

Poslednja izmena:
OK, polovljenje nagrade za pronadjeni blok je svakih 60480 blokova. Jos malo pa se nagrada deli na 256 Q2C po pronadjenom bloku. Cena je i dalje ispod neke normale (sve vreme je bila oko 225). Sta se desava kad se nagrada smanji na recimo 64,32 ili manje a cena ostane ovako niska? To verovatno znaci kraj tj izumiranje novcica, jer niko nece hteti da rudari i nece biti nikoga da odrzava ceo sistem. Sve ovo navodi da ako se u narednih mesec dana ne popularizuje malko novcic ode sve u propast.
Sve zavisi od toga da li i koliko ce novcic biti upotrebljiv. Ne znam sta se desava sa onim ludim Krecu-om. Lik je prvo pustio novcic i otisao covek na odmor. Vratio se i onda opet nestao u akciji. Znam, sad cete reci da je iz Ukrajine i da sigurno zbog toga ne moze da se javi ali ima jos likova na forumu iz Ukrajine pa su aktivni. Skroz mi je neverovatno da ne moze da napise jedan post za 10 dana koliko ga nema. Da li moze novcic da preuzme neki drugi developer?

Nema apsolutno nikakve potrebe za panikom i lupanjem gluposti!

Novcic je svetlosnim godinama daleko od izumiranja i cak stavise mislim da funkcionise bolje od 95% drugih novcica. Vi ste navikli da bude diff 3000-4000 i cena preko 0.000002 a verujem da vam ni jedan faktor nije znacio u trenutnom kopanju. Sa trenutnim odnosnom diffa i cene, najisplativiji je cpu novcic i jeste sada block reward duplo manji ali je i diff 3x pao tako da vam dodje jos povoljnije. Ja sam opet presao na njega jer od ovih ostalih novcica nema leba i ne vidim nikakvu perspektivu u njima. C-Notes i Dark su neopevano smece naspram ovoga.

Jeste ga sje*ao gpu miner ali novcic se polako oporavlja i ja sam se iskreno nadao da ce ga ovo dotuci. Ali evo ga ziv je qubit - umro nije. :p. I koliko primetim, kod njega graficke kartice nemaju neku veliku prednost u odnosu na procesore, kao sto je to slucaj kod drugih novcica. Znaci jedan jak cpu moze da zameni mid-end graficku a da ne pricamo o efikasnosti samog procesora kao i o tome da on nije primarna stvar na kompjuteru za rudarenje tako da dodje kao slag na tortu njegovo kopanje.

Krecu-u ja skidam kapu. On se nalazi stvarno u nezgodnoj situaciji jer verovatno ste svi upuceni sta se desava u Ukrajini i koliko malo fali da izbija gradjanski rat (ni svetski nije daleko), tako da mu se stvarno divim sto uopste stigne i nadje vremena da se uloguje na forum i odgovori na licne poruke barem.

I dajte mu ljudi malo vremena, novcic nema ni 2 meseca jos a vi pricate o propadanju. Block reward se brzim intenzitetom smanjuje sto je jako dobro za onoga ko je ranije poceo. Ali dobro je i za sam novcic jer sto god se BR bude smanjivao, to ce ga vise ceniti i vremenom mu povecavati cenu jer niko nije lud da prodaje po 0.00001 recimo, kad block reward bude npr 8 novcica po bloku.

Samo treba imati malo vere i jednostavno zaboraviti na njega jedno mesec-dva(za holdere pricam), ja verujem u njega i verujem u njegov potencijal jer je imao sjajan i fer launch, zatim sjajnu podrsku kako komjunitija, tako i developera.

A i na kraju krajeva, vidi se da sta je novcic kada se i dalje drzi da kazemo ok i pored toga sto u ovom momentu nema ko da ga gura.

Ja sam gotovo svaki cpu novcic ispratio i rudario. Pocev od Primecoina koji je izasao u Junu, zatim Quarka u Julu i onda su opet poceli izlaziti tamo u Decembru ako se ne varam. Prime je za mene i dalje smece novcic, Quark je takodje bio u jako losem stanju i na pocetku a koliki vidim i sada je.

Eto recimo taj Quark, on je izasao tamo krajem Jula ako se secam, ja sam ga rudario sa 3-4 procesora G1610 + sam pomagao sa i5 laptopom i i7 desktop-om. Skupio sam oko 400-500k za kratko vreme jer se diff kretao oko 100-200 prvih 4 meseca. Struktura novcica identicna Q2C-u. A evo ovom novcicu je pao diff na 1100 i vi ga otpisali. :)

Ne praktikujem kupovinu nego ustekam onoliko koliko izrudarim.

Cisto da se ne kajem nekad ako ne uspe.

Ako imas veru u novcic ti kupi. Ako slusas druge i oslanjas se na neciji pozitivan argument, bolja varijanta je svakako da zaobidjes novcic. Cisto da ti neko drugi ne bude kriv ako ne dodje do zeljene tacke. ;)

to nakupimo sam mislio nakopamo :) u dilemi sam dali da ga pustim da rade par dana masine da npr nakopam 500k i stanem pa sta bude neka bude

Ja bih stvarno voleo da bude tako kao sto ti kazes samo mi nekako nema logike to sto ti pricas. Svi cemo da zaboravimo na novcic na dva, tri meseca i odjednom ce sam od sebe da postane vredniji?! Pa valjda treba raditi na njegovoj popularizaciji. Ovde kao i svuda vazi odnos ponude i potraznje i na osnovu toga se formira cena. Zasto bi neko zeleo da poseduje bas ovaj novcic ako ga jedva ima na nekoliko menjacnica? Pulova ima tri ili cetiri koji rade. Sta ce biti kad dif ode dole i cena ode dole? Ko ce onda kopati taj novcic tj kako ce uopste funkcionisati? Kad ljudi skontaju da brod polako tone svi ce gledati samo da prodaju bud-zasto i da izadju.
Sad tek vidim da svi ovi shitcoin-i, kako ih nazivaju, sluze samo za jedno - naduvati vestacki cenu u jednom momentu, uzeti pare i bataliti.

Relativno sam nov u ovome pa ako neko moze da mi objasni bio bih mu zahvalan, moze i da da primer nekog novcica koji je dobro prosao posle pola godine ili godinu dana.

OK, polovljenje nagrade za pronadjeni blok je svakih 60480 blokova. Jos malo pa se nagrada deli na 256 Q2C po pronadjenom bloku. Cena je i dalje ispod neke normale (sve vreme je bila oko 225). Sta se desava kad se nagrada smanji na recimo 64,32 ili manje a cena ostane ovako niska? To verovatno znaci kraj tj izumiranje novcica, jer niko nece hteti da rudari i nece biti nikoga da odrzava ceo sistem. Sve ovo navodi da ako se u narednih mesec dana ne popularizuje malko novcic ode sve u propast.
Sve zavisi od toga da li i koliko ce novcic biti upotrebljiv. Ne znam sta se desava sa onim ludim Krecu-om. Lik je prvo pustio novcic i otisao covek na odmor. Vratio se i onda opet nestao u akciji. Znam, sad cete reci da je iz Ukrajine i da sigurno zbog toga ne moze da se javi ali ima jos likova na forumu iz Ukrajine pa su aktivni. Skroz mi je neverovatno da ne moze da napise jedan post za 10 dana koliko ga nema. Da li moze novcic da preuzme neki drugi developer?
Zex sta kukas vidim da kopas 100K novcica na dan :) opusti se i nemoj da te panika ponese. ;)

:) Ne kukam ja nego polako shvatam sta se radi i cemu sluze svi ovi gov*nce novcici...
A vidim da i vas bas zabole cosak :)

Ja bih stvarno voleo da bude tako kao sto ti kazes samo mi nekako nema logike to sto ti pricas. Svi cemo da zaboravimo na novcic na dva, tri meseca i odjednom ce sam od sebe da postane vredniji?! Pa valjda treba raditi na njegovoj popularizaciji. Ovde kao i svuda vazi odnos ponude i potraznje i na osnovu toga se formira cena. Zasto bi neko zeleo da poseduje bas ovaj novcic ako ga jedva ima na nekoliko menjacnica? Pulova ima tri ili cetiri koji rade. Sta ce biti kad dif ode dole i cena ode dole? Ko ce onda kopati taj novcic tj kako ce uopste funkcionisati? Kad ljudi skontaju da brod polako tone svi ce gledati samo da prodaju bud-zasto i da izadju.
Sad tek vidim da svi ovi shitcoin-i, kako ih nazivaju, sluze samo za jedno - naduvati vestacki cenu u jednom momentu, uzeti pare i bataliti.

Relativno sam nov u ovome pa ako neko moze da mi objasni bio bih mu zahvalan, moze i da da primer nekog novcica koji je dobro prosao posle pola godine ili godinu dana.
hahaha veruj mi izgleda da je najbolje kad nema logike..kao i sa onim smecem od quarka. A i prestiz je dosta duze u ovome i ima dosta iskustva,tako da uglavnom bude u pravu. Ja inace jesam malo skeptik,ali pogledajte na mintpalu 45k glasova a pogledajte koliko je glasova placeno? skoro nista. A pogledajte prva 3 novicica svi imaju 2+ BTC...

Čemu služe novčići ? Ničemu bez interesa ljudi u neki novčić isti je bezvredan. Sa naše strane ljudi koji su uložili u hardver i struju i trud da iskopaju isti samim tim ne bi trebalo olako da ga prodamo.
Da ne bi ulazio u duboku filozofiju,postoje novčići koji su skroz bili iskopani pa su doživeli procvat i hype i obrnute su velike pare primer je Zeta coin.
Šta će se desiti sa Q2c coinom još uvek je veoma teško reći, da postoji interesovanje postoji,čak šta više mogu reći da se veoma lepi obimi trgovine dešavaju sa ovim novčićem.
Po meni ovom novčiću treba mali push na jaču menjačnicu da bi procvetao. Trenutno je katastrofa ne sa ovim novčićem nego sa skoro svim Alt novčićima skoro svi koje ja npr pratim idu samo dole dole i dole sa vrednošću.

P.s. @Coa032 - Vote generator ;)

Poslednja izmena:

Pa nema ti logike jer si nov u ovome i vidim da ti stvari nisu bas najjasnije. Savet koji sam dao nije univerzalan nego vazi za one panicare koji bi najpre prodali sve i izasli cim vide privremen pad od 5%.

Obidji malo forume i videces koliko ljudi radi na njegovoj populizaciji. Ovaj prvi novcic sto je na mintpalu izlazi sutra/prekosutra na berzu a nas novcic ce biti 4. Po redu. Da se u njega ulozi jos 0.5 BTC-a, bio bi na prvom mestu i za nedelju dana max bi ga videli na mintpal-u. Zatim ce i tu biti vidjen i sto god bude vremenom volume veci i vrednost bloka manja, vise ce biti popularniji i izlazice na neke menjacnice. A kada nam se vrati krecu, gledacu sa njim da skupimo donacije za onog twiterasa cisto malo da promotira novcic. Zasto bi diff isao dole uopste? Pao je i koliko vidim polako se oporavlja i verovatno ce ubrzo biti na 2000+, do tada trebamo rudariti i skupiti ga sto vise. Ne mozes tako gledati, pa ipak ima dosta ljudi koji su ZA i koji ce teziti da novcic odrze u zivotu. Kazem jos jednom, prelistaj strane forume, pogotovo izvesni bitcointalk i obrati paznju na komjuniti i postove u njegovoj temi. Zatim ih uporedi sa drugim novcicem, videces da nema spama, kuknjave kao kod ostalih, da se sa svakom stranom od topica najavi nesto i doprinese da li zajendici da li samom novcicu. Pulovi su nebitni skroz, maxcoin ima 1 cestit koji radi pa opet bez problema funkcionise i imao je stvarno veliki hashrate kada je cena bila velika.

Ti koji ce prodavati bud-zasto i treba da prodaju i sto pre da izadju iz ovog novcica kako ga ne bi dalje sknavili. Oni pametniji i strpljiviji sa racionalnijim razmisljanjem ce ostati ali verujem da ce im se trud isplatiti.

I da, ovaj novcic se ne poredi sa onim shit coinima sto imaju block reward od milion novcica. Oni ti sluze da sacekas prvi pump i da se momacki istreses. Tako da za jedan dan kopanja, zamenis nedelju dana prosecnog litecoin mining-a.

A novcica koji su se proslavili imas milion, pocni od bitcoina. :p

P.S Samo da naglasim da APSOLUTNO ne branim ovaj novcic, niti mogu garantovati hoce li uspeti ili nece. Cilj ovog mog brbljanja jeste da vam skrenem paznju da se propadanje novcica ne desava tek tako i da ne gubite nadu nekim bezveznim padom.

Pre 2 nedelje kada je novcic pao na 0.0000004, svi su ga otpisali kao da je umro. Posle toga, su ga napumpali na 0.0000025 i odjednom se sve nade vratile. A zasto je novcic pao na 0.000001, pa prvo zato sto je diff pao sa skoro 4k na 1k i ovako je i vise nego isplativ. Sada ce polovljenje nagrade za 5-6 dana pa cemo videti kako ce se to manifestovati na cenu. Morate shvatiti da nisu svi mineri inteligentni i da ima onih koji ce prodati i za dzabe, takve treba ignorisati i smatrati specijalnim slucajevima. A nazalost, protiv njih nema leka, ne samo ovde nego bilo gde. E pa zato ja cekam da se smanji block reward, pa kada bude 16 ili 32, da vidim hoce li onda moci prodavati po 0.000005 i slicnim cenama.

Poslednja izmena:
Hvala na delimicnom objasnjenju :)
Koliko vidim ima mnogo faktora koji uticu na konacni ishod i niko ne moze da predvidi sta ce se tacno desiti ali moze se bar donekle usmeriti.
Kad sam rekao diff mislio sam ustvari na nagradu za pronadjen blok. Recimo da dodje do 16 i manje Q2C po resenom bloku.To da li ce biti kopaca/rudara zavisi direktno od cene. Tada ce ili cena proporcionalno skociti toliko da se bar malo isplati ili ce kopaci odustati zbog neisplativosti (otici da kopaju neki drugi novcic koji im se vise isplati) i sistem nece funkcionisati. O tome ce odlucivati popularnost novcica na kojoj bi trebalo konstantno raditi i koju bi na prvom mestu trebao developer da podstice tj organizuje (naravno cela zajednica treba da pomogne).
Zato sam i napisao onu prvu poruku - cini mi se da Krecu vise nije zainteresovan za novcic i da je sam jednom prilikom rekao da misli da nece uspeti. Ako moze da se uloguje na forum a da ne napise bilo kakvu poruku na forumu, to samo potvrdjuje njegovu nezainteresovanost.
Neka me neko ispravi ako nesto nije tacno.

Ma pojavice se Krecu. COIN NOT DEAD LITTLE PUMP NOW YES? :D

Evo registrovao sam se na vas pool i samo mi zex24 reci sa cim ti majke ti kopas kad imas 15,5Gh/s jacinu? Rekao bih da je to neki bug servera.

Nisam ga rudario mesec dana, presao bio na darkcoin i onaj c-notes. Ali shvatio da su smece oba novcica pa se vratio na Qbit.

Kopam sa 12 x 280x (prvobitno sa 5 x 4670k i jos dva malko slabija procesora). Ja nisam ni u jednom momentu odustao od ovog novcica (jesam mozda na po dan da probam neke druge ali sam se odmah vracao na qubit). Cak ni kad sam maltene ostao sam na pulu, a posto pratim malo kako ljudi dolaze i odlaze na pul, vidim da to i te kako ima veze sa cenom (sto je i logicno). Nije mene uplasila cena tj pad (nisam nista prodao, cak sam i kupio) nego prosto mi nije jasno kako ce to sve funkcionisati pogotovo ako se zanemari...

Zanima me sta bi se desilo ako mi organizujemo jedan Q2C pump ?
Koji su preduslovi za tako nesto?

Da, kontam i ja da je sa grafickim kartama, znam da su izbacili miner ali su se posle navodno pokajali pa su poceli da banuju korisnike koji rudare sa GPU-om. Ali mi nije jasno da ovoliko baca, pa koliko sam citao, gpu r9 280x baca oko 5 Mh/s?

Vrh Dno