Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

sve sto dobijem doniram ti :)) vise me zanima kako i da li je moguce razviti neki domaci pool nego zarada, jer iskreno ne vverujem da cu se nakopati dovoljno qubita za ovo vreme koliko traje azure da bi se nesto vise opario :)

nije problem domaci pool, ja bi ga namestio da radi pa makar dubio na glavi, vise je problem nekog hostinga, ne toliko ni prostora, koliko protoka, misleci na brzinu, za neke novce, koje treba i zaraditi.

Na bittalku kazu da je minimum 100mb za pool potrebno...

to verovatno za veliki broj usera, ali za koliki? treba i dosta rama i jak cpu

cekam da mi stigne xeon qvad pa da dignem neki pool, tj vise njih

Poslednja izmena:
Nasao sam ovo http://tryonapp.com/ i napravio masinu sa 8 jezgara, ulogovao se u konzolu kao root ali nikako nece da povuce miner sa onog linka, stalno izbacuje da ne moze da ga locira. Ne treba nikakva VISA karica.

Nisu rekli za koliko usera. Verujem da za p2p ne treba toliko veliki upload.

Ljudi, jedno pitanje, koji wallet da koristim, da skinem onaj sto je na prvom postu sa mega.co.nz ili sa oficijalnog satja q2c.cc :)

@fearco Another important thing missing is Internet access: the servers you spin up are provisioned with internal IPs, and don't have access to the outside world.

Ja sam retard, kako ja to ne vidim nije mi jasno, nego se ****m sat vremena. :(

Koliko dobijate sa jednim 20-core nalogom coina dnevno? Ja sam pokrenuo jutros, podesio da kopaju na smalltimeminer, ali jako sporo se povecava cifra u unconfirmed. Prebacio sam i moj 2500K na stm, kida ove octa-core masine, ali sve ukupno jos ni 100 nema u unconfirmed.

Meni hash varira od 1200 do 2600 na Azuru, po nekoj gruboj proceni oko 2800 coina dnevno..

To vase ilegalno kopanje jos opstaje :D? Cudi me da microsoft nije reagovao,mozda planiraju da iznajmljuje resurse za svrhe cpu mininga :D

Koliko dobijate sa jednim 20-core nalogom coina dnevno? Ja sam pokrenuo jutros, podesio da kopaju na smalltimeminer, ali jako sporo se povecava cifra u unconfirmed. Prebacio sam i moj 2500K na stm, kida ove octa-core masine, ali sve ukupno jos ni 100 nema u unconfirmed.

Meni pool ocitava 1200-1350 H

Gde pratite cenu Q2C?

Poslednja izmena:
Ovaj skybot razbija.

To vase ilegalno kopanje jos opstaje :D? Cudi me da microsoft nije reagovao,mozda planiraju da iznajmljuje resurse za svrhe cpu mininga :D

Zasto ilegalno? Koji clan kojeg zakona ili pravilnika o koristenju resursa preko Azure-a krsimo?

Microsoft je dao mogucnost slobodnog koristenja cpu resursa u trial periodu i potpuno je legalno da korisnici te kapacitete iskoriste na nacin koji zele.

Ako ja kao pojedinac zelim danas sutra da iznajmim za svoj novac neki MS-ov Opteron u svrhu mininga a data mi je mogucnost da odredjeni period to koristim besplatno u svrhu provere isplativosti i uopste kvaliteta rada servisa, to je potpuno legalno.

Druga stvar je ako neko pokupuje desetine kartica i otvori isto toliko naloga, to je vec zloupotreba, ali i to nije nelagalno vec eventualno-nemoralno.

dimension datacal me zvali, nisam se javio jer sam spavao posle vidim poslali mi i email da im javim kad sam slobodan, jesu vas zvali, kad ste prosli verifikaciju da li mogu da posluze svrsi ili ne? da se ne mlatim ako ne moze

Mene je neko jutros oko 5 zvao i to 3-4 puta, jedan broj iz Rumunije, jedan iz USA, a jedan nepoznat. Nisam se javio ni na jedan :d

nije ilegalno ali je malo bzvze, po meni.
pogotovo shto svesno koristite trial servere, znajuci unapred da ih nikada necete placati, plus otvarate zilion naloga...
danaas dizete diff u nebo, sutra cete prodati te novchice budzashto, bash vas briga, nije vas nishta koshtalo,
a mi koji smo kupili HW smo veverice.

Poslednja izmena:
A zasto demios ti ne koristis, sta te sprecava?

vi koji to koristite, danaas dizete diff u nebo, sutra cete prodati te novchice budzashto, bash vas briga, nije vas nishta koshtalo,

Odakle ti to? Prvo, sumnjam da iko od nas nema i svoj hw na kojem ne kopa, posebno za cpu koine ovo vazi jer je malo ko od onih koji inace ne kopaju qubit i ostale novcice uopste cuo za kopanje po virtuelnim masinama na majkrosoftovim serverima.

Drugo-za qubit konkretno, upravo je rast difa i sto brze polovljenje kljucno za-rast cene i sam novcic je tako koncipiran da se reward vrlo brzo polovi za razliku od npr maxcoina. Podsecam da ovo nisu kerovi i macici nego nesto malo drugacije. Svima nam je u interesu da cena raste i da se na to ne ceka predugo.

Trece, a proizilazi iz drugog-niko od onih koji iole veruju u ovaj novcic, a kopaju ga iole ozbiljnije i duze-nema nameru da ga prodaje budzasto.

Ako mene pitas-kamo srece da se i vi koji jos uvek kopate samo na "svom" hardweru registrujete i podignete hash jer to automatski znaci, kao sto vec rekoh, da smo blize cilju.

mene to ne zanima, necu to da koristim.
dovoljno mi je dobro i da dam neshto para za HW i da kaplje, ne zelim da prizivam loshu karmu i vadim se na pohlepu.

@magny
ako ti zaista mislish da dizanjem snage ubrzavash i polovljenje onda nema shta dalje da prichamo :D

Kiliko dobivas sa 2500k stock

pogotovo shto svesno koristite trial servere, znajuci unapred da ih nikada necete placati, plus otvarate zilion naloga...
danaas dizete diff u nebo, sutra cete prodati te novchice budzashto, bash vas briga, nije vas nishta koshtalo,

Ovo ja zovem ZDRAV STAV!

Pada diff na Qubitima, jel se to pojavio neki novi CPU novcic ili su istekli Azurovci? :smoke:

Vrh Dno