Šta je novo?

Python odakle poceti?

deathlerage96

Poštovan
Učlanjen(a)
30.07.2016
Poena
51
Python!!!

Posle mnogo noci provedenih za racunarom i popijenih kafa,
napokon sam odlucio sa kojim programskim jezikom da udjem u kostac(python).
I sada se nalazim u slepoj ulici ne znam odakle da pocnem,odakle da ucim i sta da radim.
Pa ako ima neko iskustva sa Python-om molio bi za pomoc.
Najvise me zanima odakle da uzmem da ucim (knjige mogu da budu na engleskom to mi ne predstavlja problem,ali vise mi odgovara srpski naravno)
Da li ovi tutoriali ista vrede (newboston itd.) i ako da ,da li su oni dovoljni za pocetak?

Odlično si odabrao ;)

Postoji knjiga prevedena na srpski, "Uvod u Python" od Billa Lubanovica koja mi je skroz kul. Lično nisam učio iz nje ali sam je pazario za devojku jer mi se čini da je naklonjena početnicima, ali sadrži i naprednije stvari (multiprocessing, asyncio, komunikaciju sa bazama itd.)

Ako budeš imao bilo kakvih nedoumica ili problema slobodno me cimaj.

Preporučujem knjigu Python for absolute beginners, autor Michael Dawson. Isto tako, prođi (besplatne) kurseve na Coursera i Codecademy.

Sent from my iPad using Tapatalk

Dobar izbor. Python je jedini jezik koga znam i do sad mi je bio sasvim dovoljan.

Kreneš lepo od codecademy.com, pa onda imaš brojne online kurseve, mnogi od njih su dobri, a za dž. Meni je recimo bio super zabavan Introduction to Interactive Programming in Python na Coursera-i, takođe i edx i drugi imaju dobre kurseve za početnike. Bolje ti je da učiš rešavajući konkretne probleme, nema ništa od bubanja iz knjiga.

Pre svega odluci koji zelis da ucis. Python 2 ili Python 3
Na netu mozes naci Lynda - python 3 essential training
Jako je dobar i pomoci ce ti.. Ima dosta knjiga na torentima

98% toga je isto u obe verzije, ne treba da obraća pažnju na to. Kada dođe do nivoa da mu je bitno da li je verzija 2 ili 3 (asyncio recimo, specifični moduli) onda to neće biti bitno jer će biti dovoljno skillovan :)

Nazad
Vrh Dno