Šta je novo?

Punjive AA baterije

U većim Rodić marketima potraži "Varta Max Tech". Crvene su baterije i ima ih u pakovanju 8 komada za nešto preko 400 dinara. Dakle, komad ti dođe možda 55 dinara.
Ako ne nađeš njih, traži isto Vartine ali plave (High Energy). Možda ima i i manjih pakovanja, meni je ono delovalo isplativo pa sam uzeo.
Ima ih i po Maksijima, možda čak i pre tamo da pogledaš. Te dve vrste dobro drže napon kod većih potrošača (crvene malo bolje od plavih).
varta-max-tech-baterije.png

Poslednja izmena:
To me je zanimalo. Hvala lepo na odgovoru.

Hoću da uzmem nešto bolje, da vidim kako mi radi prednje svetlo (kineski x2000 na bajsu) sa tim boljim (svetlo koristim čisto da budem uočen kad se smrači, jer mahom vozim po osvetljenim ulicama). Čak i sad radi sasvim lepo sa Kung Fu baterijama, pa reko' da uzmem nešto bolje i vidim kako će se ponašati.

Javi kako se ponašaju. Ako svetlo ne troši puno struje, možda razlika neće biti velika ali vredi probati.

Imao neko iskustva sa ovim baterijama link

I pitanje za red baron-a : Gde uze onaj voltcraft i ako možeš uporedi da li su isti. (99% sam siguran da jesu, ali...)

link

Imidion isto važi za dobru marku. Pogledaj candlepowerforums, tamo ima dosta tekstova o njima jer njih Amerikanci uglavnom koriste.

E taj Voltkraft sam kupio dok je još radio Konrad kod nas. Bili su tu neko kratko vreme a onda odjednom nestali.
Da, BC-700 je isti kao i Voltkraft IPC-1L. Čak i piše sa strane na tom sajtu koji si postavio.

Imidion isto važi za dobru marku. Pogledaj candlepowerforums, tamo ima dosta tekstova o njima jer njih Amerikanci uglavnom koriste.

E taj Voltkraft sam kupio dok je još radio Konrad kod nas. Bili su tu neko kratko vreme a onda odjednom nestali.
Da, BC-700 je isti kao i Voltkraft IPC-1L. Čak i piše sa strane na tom sajtu koji si postavio.

Ma negde sam naleteo na test nekog fotografa pa je rekao da je imedion bolji. A za Voltcraft sam pitao zato što Kinezi danas rade 100% kopije (koja paradox izjava :d), i dok ne vidiš svojim očima nisi siguran šta si dobio. Hvala na infou za punjač, najverovatnije ću ga naručiti. Kako si zadovoljan sa njime i koji ti je best buy, on ili maha/memorex? Pročitao sam šta si napisao na prethodnoj strani, ali on ko 2x pita nije budala :d

Iskreno, radije njega koristim nego C9000 kada mi je dovoljna struja 700mA. Manji je punjač i ima manje pritiskanja dugmića za prostu operaciju punjenja. A ako mi se baš žuri onda uzmem onaj beli "Powerbank" koji puni sa 2 Ampera jer je opet jednostavniji. Tako da kada sumiram C9000 najmanje koristim. Njime uglavnom testiram koliko su dobre baterije (jer preko IPC-1L nije baš očigledno zbog male struje pražnjenja).

Gledao sam i ja to sto je taj fotograf pricao. Kao isti fazon, slicna tehnologija, ne cure baterije vremenom a imaju vec kapacitet.
Ja garantujem da njemu baterije ne stoje jer ih trosi brdo i puni ih stalno. Covek koristi 4 ogromna punjaca da puni uporedo. A pored toga imidioni su 50% skuplji od eneloop-a tako ja je izbor jasan 😉
Takodje je spomenuo da je koristio i crne eneloop ali mu se ne svidjaju jer se mnogo greju i gule se spolja.
Ne verujem da ce mi u skorije vreme pasti na pamet da kupujem neke druge baterije osim eneloop-a.

Da javim za Vartine AAA baterije. Mach Tech izgleda ima samo u Rodiću, koji mi nimalo nije blizu. Pogledao sam u 3 Maksija i Metro-u da l' ima tih crvenih - nema. Na kraju sam plave našao na totalno desetom mestu - prodavnica pored bici. staze ka Adi.

Utisci: onako, drže se. Koristio sam ih nekih 4 sata kroz par dana i zadovoljan sam (nisam primetio da je jačina svetla opala). Lampa (kineski x2000) nije bog zna šta, al' kad saobraćajni znakovi na 50-70m reflektuju lampinu strobo svetlost, i to primetno... ja sam zadovoljan.

I da, platio sam 6 komada 240 dinara.

Dajte nekog dobrog prodavca nitecore baterija. Da isprobam punjač.

battery chager with Android/Iphone app 🙂 link

A i ovaj deluje nekako svemirski link2

P.P.S Ne znam da li je neko ovde spomenuo ili u temi o dig. fotoaparatima da ima "nekog" u HK i da može da nabavi "original" baterije iz prve ruke. Ako može link do posta i dotične osobe ili nek me PM, kompenzovaću saradnju :d

Poslednja izmena:
I zadnji uopšte ne liči na Maha C9000.😛 Ali za 19e je vrh punjač.

Stigao paket, naplaćena pdv

Prilozi

• uploadfromtaptalk1378978156418.jpg
    uploadfromtaptalk1378978156418.jpg
    69.3 KB · Pregleda: 144
Ja sam narucio 29. jula BC700 (trenutno ga ne vidim na sajtu), 4xAA, 4xAAA + 5 kutijica za baterije i placeno je sa sve postarinom 52.30e. Stiglo je sve za 7-10 dana i nije naplacena ni carina ni PDV, nista. Uredno je bio na carini, otvaran je paket ali nista nije naplaceno. To sto sam platio karticom je bio jedini trosak.

Zanimljivost: Kad mi je stigao paket, prebrojao sam na njemu zalepljene 54 postanske marke. Da rodjaci, pedeset cetiri :d

Poslednja izmena:
aaaa to je opste poznato i moja posiljka je imala 58 komada, krstio sam se kad sam gledao, postarina je bila 9.75 eur pa mozda zato...

E pa ja nisam znao za to dok mi nije stiglo. A onda sam vrteo kutiju kao rubikovu kocku gledajuci markice i pokusavajuci da provalim odakle da krenem da brojim, sokirao sam se. Mislim da je postarina 8.75 sa tracking-om ali nebitno je :d

moja je bila big parcel nego i bila 9.85 ja mislim ili 9.75 pa je moguce da zato ima vise markica.

Ako neko ima nameru da porucuje Eneloop baterije iz inostranstva neka me kontaktira da podelimo cenu paketa na pola, svakom po 4 baterije, a ispadne mnogo jeftinije nego da se kupuje kod nasih derikoza.

@peja
Glomazan je i mora svaka baterija ponaosob da se podešava. A i kada testiram baterije, uvek prikazuje manji kapacitet jer prazni impulsima od 2A. Tako da praktično ima validno očitavanje samo kada me interesuje kako će baterija raditi u uređaju koji vuče puno struje. Za uređaj koji manje troši, IPC će prijaviti tačniji kapacitet. I u slučajevima kada je baterija pri izdisaju, Maha odbija da puni dok IPC napuni bez problema.
Dobri su i jedan i drugi, svaki za određene situacije.
Da sam video ovaj review pre kupovine
http://battery-charger-review.toptenreviews.com/wizardone-charger-review.html
Verovatno bih uzeo IPC verziju , umesto Maha, a i jeftinije je

@peja
Glomazan je i mora svaka baterija ponaosob da se podešava.
Jel ovo sigurno, zar nije jedno podešavanje ako se sve baterije stave pre uključivanja?

Nije, mora za svaku bateriju posebno da se nameste parametri. Dok kod IPC ide grupno podešavanje uz moguće izmene pritiskom na tastere 1-4.

Maha C9000, odnosno ovaj Memorex nije za AA baterije!!!!
U uputstvu piše da je za AA/R6 i AAA/R03, obično ne obraćam pažnju na te oznake, imam za elefon neke Panasonic HHR-55AAAB i jednostavno su premale za punjač, imaju 44mm.

EDit
Namestio sam, ali ne prihvata podešavanja, stavio sam stare baterije iz telefona od 550mah na refresh / analise, punjenje na 300, pražnjenje na 100 i samo me vraća, ne počinje.

Poslednja izmena:
A? Nesto si pobrkao.
44.5mm su AAA.
Svejedno, punjac puni i jedne i druge.

To što imaš je AAA baterija. Nisi video imaš slot za njih odmah ispod slota za AA 😛

Koliko se otprilike pune AAA baterije? Imam neki jednostavni HAMA punjac bez indikacije.

Meni na bezicnom 6-7 sati. Tako je bese pisalo i na eneloop upustvu za one bele od 1800 ciklusa i 750-800mAh, dolaze napunjene..

Nazad
Vrh Dno