Šta je novo?

Punjive AA baterije

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Pozdrav, tražim da kupim 4 komada punjivih AA baterija za moje Xbox 360 gamepad-ove, pa sam sad u dilemi.
Imam A4Tech CG-10 USB punjač za AA i AAA baterije koji je prvobitno došao sa dve AAA baterije od 600 mAh i dve AA baterije od 1400 mAh.

Da li bih mogao da kupim ove 2800 mAh baterije i da ih stavim na punjač?
Ako ne zašto? Pored toga zašto te baterije isto koštaju kao ove low discharge 2200 mAh baterije i ove 2000 mAh baterije sa punjačem?

Vredi li ta low discharge tehnologija nešto i da li bi bilo pametnije da kupim te baterije? Može li moj punjač napuniti te baterije?

Zna li neko jeftinije a bolje baterije?

Od ovih gore sem triax 2200mAh( koje i nisu nesto) ne valjaju nista. Bacanje para i brzo propadaju. Uzmi eneloop baterije. Aj sto ne moras stalno da ih punis kad uzmes gamepad, vec i dosta dugo traju. Ako su ti vec te skupi, idi na one bele TRiax od 2200mAh. Imao i nisu lose, al nisu ni sad nesto. Dok rade su odlicne, al su mi 4 komada propala za 6 meseci, al sam ih i koristio bas.

Imao sam te 2800, posle 10-ak punjenja kapacitet poceo da opada znacajno, na kraju nisu izdrzale ni je jedan ceo dan u fotoaparatu.

Vrlo lose iskustvo sa svim Triax baterijama, bacanje para. Uzmi Sanyo Eneloop...

Sanyo Eneloop i nema da brineš.
Ja već jedno 3 godine isključivo kupujem njih, čak i kada su potrebne za igračke sa kojima se igra klinac. Jednostavno su najbolje - ne prazne se, a kapacitet im je deklarisani 2000 mAh, ni manje, ni više, za razliku od Triax i ostalih "kineza", gde piše jedno, a kada se stavi na unimer zna da bude značajno manje.

izvinjavam se što podižem temu iz mrtvih, ali da pitam ovde, da ne otvaram novu. odlučio sam se za sanyo eneloop baterije, ali imam jedno pitanje. da li postoji neki punjač za njih koji prestane da puni kad se baterije napune. tipa staviš na punjenje i može da stoji 10 dana neće baterijama biti ništa. nešto kao overcharge protection? i kakve su ove nove crne sanyo eneloop 2500mah i koji punjač mi treba za njih? isto tako na sanyo sajtu stoje u ponudi neke nove deklarisane na 1800 ciklusa 😵 šta sa njima?

Poslednja izmena:
Zavisi koji, oni u jeftinijim kompletima nisu, zato se ovde retko preporučuju Sanyo punjači.
Crne imaju veći kapacitet ali manji broj punjenja (do 500), pa ko šta voli. Isti punjači se koriste kao i za one od 2000mAh. Za te sa 1800 punjenja nisam čuo, sad ću da bacim pogled.

Poslednja izmena:
znači u suštini najbolje je uzeti odvojeno neki dobar punjač i ove nove bele sanyo sa 1800 ciklusa. koji kvalitetan punjač preporučujete? hvala

Da, tako je najbolje. Koliko bi dao para za punjač? Smart mogu da se nađu za od oko 10e pa naviše. Ima tema u podforumu o digitalcima o tome.

Da, to je OK model, ne znam da li pojavilo nešto novo kod nas, mislim da nije.

hvala na preporuci!

inače one što sam pominjao da mogu da idu 1800 ciklusa su sanyo HR-3UTGB

1800 ciklusa, 2000mah. deluje kao fini allarounder

ima ih u jednoj firmi kod nas za 3200 dinara 8 komada što mi deluje skroz ok.

samo da odlučim koji ću dobar punjač....

Poslednja izmena:
Ringe, po kojoj si bese ceni porucivao ti iz HK? (mogao bi i link da znamo odakle provereno su prave)

Ja sam kupovao par puta odavde
Imam neke setove od 11/28/11 i jos rade punim kapacitetom 🙂

Samo bih hteo da dopunim da za prosecnog korisnika, eneloop punjac uopste nije los. Svakako ce napuniti bateriju i ne treba puno brinuti o ostecivanju iste. Takodje imaju ugradjen tajmer koji gasi punjenje posle 16 sati, tako da ni zaboravljanje nije problem.

Ako je trenutno frka sa kintom, ne moras se odmah opterecivati drugim punjacom

A ako nije bateriju potrosio do kraja ? Tih 16 sati ce mu biti previse. Uzeti pravi smart punjac ima logike.

Ma bilo koji punjač koji ima dv/dt kontrolu neće prepuniti bateriju. To ima i moj stari Sanyo koji sam davno još kupio sa baterijama i nije bio skup uopšte.

Prebrz, bolje traži neki sa strujom punjenja 500mA-1A za AA.

a triax 6178? mislim rekoste da se greje previše, ali ga specifikacije mnogo hvale: Izuzetno pouzdan punjač za baterije sa mikroprocesorskom kontrolom i mogućnošću punjenja i pražnjenja nezavisno po svakom kanalu. U sebi ima battery tester i proverava svaku bateriju posebno. LCD indikator prikazuje status svakog kanala i svake baterije.

Acucel nije ni blizu onome sto trazis. Sta vise, bez sonde za temperaturu za NiMH je neupotrebljiv.

Ed hunter, imas slicnu temu u fotoaparati u kojoj su odgovori.

Nazad
Vrh Dno