Šta je novo?

Punjive AA baterije

2 red baron:
što ti Maha nije omiljen?😀 Samo neka se nastavi punjenje kolekcije.🙂

2 c-p-r:
bele sa deklarisanih 1800 punjenja.

Poslednja izmena:
Klasicne bele, 800mA. Kod mene su preko 4 godine u bezicnom i sljakaju kao zmaj i dalje. S tim sto sve manje koristim fiksni telefon ali svakako baterije traju danima.

Te sa 1800ciklusa su 650mA ako se secam dobro.

Poslednja izmena:
@peja
Glomazan je i mora svaka baterija ponaosob da se podešava. A i kada testiram baterije, uvek prikazuje manji kapacitet jer prazni impulsima od 2A. Tako da praktično ima validno očitavanje samo kada me interesuje kako će baterija raditi u uređaju koji vuče puno struje. Za uređaj koji manje troši, IPC će prijaviti tačniji kapacitet. I u slučajevima kada je baterija pri izdisaju, Maha odbija da puni dok IPC napuni bez problema.
Dobri su i jedan i drugi, svaki za određene situacije.

Aha, nisam očekivao da Maha negde zabrlja, a taj problem sa nepunjenjem baš praznih baterija upravo pogađa IPC po nekim pričama, a eto kod tebe je obrnuto.

peja je napisao(la):
800, lite su 600.
Jos gore. 25% razlike u kapacitetu znaci 25% manje razgovora, 25% cesce punjenje telefona i 25% vece sanse da ti se fon isprazni dok razgovaras.
Razlika je ogromna ako mene pitas. Ja bih pre pristao da imam duplo manje ciklusa na baterijama veceg kapaciteta. Ne pricamo o baterijama koje imaju 100 ciklusa nego o 1000+.

Ne znam da li smo se razumeli, te AAA koje su preporučene i koje su deklarisane na 1800 punjenja imaju deklarisan kapacitet od 800mAh isto kao i stare, Lite niko nije preporučio, samo sam ih naveo kao najbliže "650mAh" kapacitetu koji si naveo.

Poslednja izmena:
Evo odličnog mesta za kupovinu običnih i punjivih baterija kao i kvalitetnih punjača za baterije:
http://ru.nkon.nl/
U pitanju holandski webshop koji je namenjen baš za prodaju zemljama koje nisu u EU a posebno je dobra stvar što su već ionako ok cene sada umanjene za evropski VAT.
Imaju u ponudi sve vrste Eneloop baterija, i mogu da se kupuju na komad a i blisteru.
Ja sam pre desetak dana naručio 2 x 4 AA i 2 x 4 AAA Eneloop u blisterima i sa poštarinom me je sve to koštalo 30,05 evra.
Plaća se preko PP, meni je paketić stigao za 5 dana, a dobio sam novu verziju Eneloopa, 3UTGB.
Imaju sad akciju za Maha/Powerex C9000 za 31,95e.

Ja sam hteo sa tog sajta da naručim jednu baterijsku lampu TK75 ali je skupa pa mi nije baš svejedno. A i ne znam da li može da se desi da pošiljka nestane usput... Ako još neko ima iskustva sa poručivanjem sa tog sajta nek napiše.
Roba stiže običnom poštom ili kako? Da li su otvarali tvoj paket na carini i da li si platio neke dažbine?

peja je napisao(la):
Ne znam da li smo se razumeli, te AAA koje su preporučene i koje su deklarisane na 1800 punjenja imaju deklarisan kapacitet od 800mAh isto kao i stare, Lite niko nije preporučio, samo sam ih naveo kao najbliže "650mAh" kapacitetu koji si naveo.

Sorry, nisam ja razumeo sta si rekao.

Ja sam 2 puta narucivao sa tog sajta.
Prvi put sam narucio torbicu za punjac i neke kutijice za baterije u maloj vrednosti da vidim da li ce sve da bude ok i uredno su mi nasi naplatili pdv i troskove carinskog postupka.
Drugi put sam narucio ove Eneloop baterije i kostalo me oko 30 evra na sajtu-tu posiljku mi je postar doneo bez dodatnih troskova.
Salju klasicnom postom, lepo upakuju a placa se PP.
Ima Srbije na spisku i sve se lepo zavrsi.
Pogledaj cenu za Duracell baterije-kutija od 10 AA baterija za 2,25 evra.
Ja bih kod nas za ovu moju narudzbinu od 16 Eneloop baterija platio duplo vise...

Hvala na odgovoru. Kaži mi još samo šta si odabrao na sajtu pod "Shipping options"? Ima "big parcel with tracking". Imao si praćenje pošiljke kad to odabereš? I oba puta je stiglo brzo, za 5 dana?

Ta opcija je skuplja, ja sam odabrao ono - small parcel €4.75
Ima vise opcija za postarinu, mozes da biras da li hoces tracking ili ne.
Da, 5-6 dana u oba slucaja.
Na posiljku manje vrednosti naplatili mi PDV a daleko skuplja se provukla.

Ja mislim da su ovo odlicne cene, skoro su duplo jeftinije nego kod nas a i na netu tesko da ces naci povoljnije.
A 32 evra za Maha/Powerex C9000 punjac je izuzetna cena.

Ove litijumske baterije da li se mogu puniti na standardnim smart nimh punjacima bez posledica bilo kakvih i da li mogu za telefon kucni da se koriste ove aaa jonske baterije ?

Posto je tema punjive baterije, pomislio sam da je covek okacio li ion baterije..

Šta mislite o ovim 18650 baterijama kojih ima na kineskim sajtovima? Ne znam dal imaju još neku namenu osim za baterijske lampe i da li se mogu puniti ovim klasičnim punjačima, recimo ovaj Maha.

Poslednja izmena:
Ne klasicnim, treba ti punjac bas za te baterije, jer one rade na 3.7V, punjaci za njih daju uglavnom 5V out, inace te 18650 baterije su ogromne, ne pasu ni na jedan nimh standardni punjac. Ja sam kupovao Ultrafire plave i odlicne su, par kostao oko 2.4$.

Misliš da se isplati uzeti ih, treba mi samo za bat. lampu, ne znam u šta bi još išle. Inače planiram da kupim maha punjač i pakovale eneloop baterija.

Ako ćeš da uzimaš za baterijsku lampu, moj ti je savet da uzmeš jako kvalitetne baterije, s obzirom da je baterijska sama po sebi zahtevan potrošač, tj. vuče dosta struje i relativno brzo ih prazni.
Ja bih uzeo Eneloop, ali ne bele "classic", već ove jače, Eneloop XX, u paketu sa brzim punjačem: http://www.eneloop.info/eneloop-products/eneloop-batteries/eneloop-xx.html
Možda su skuplje od ostalih, ali su pouzdane, kvalitetne i posle par stotina punjenja će ti se isplatiti + ne crkavaju kao neke druge NiMh.

@ringe, nema eneloop za to sto njemu treba, ako sam ga dobro razumeo, on je kupio lampu koja koristi jednu ili dve 18650 li-ion baterije. To je baterija za jedno 4X vece zapremine od standardne AA baterije(duza i deblja puno)..

Za lampu hoće 18650 litijum jonske koliko vidim, ne AA. Inače XX su manje robusne od belih Enelup baterija. Više im pada napon na većim opterećnjima i brže propadaju tokom korišćenja.

U vezi sa ovim pitanjem oko 18650, fora je što su te jeftine "Ultrafire" i slične, zapravo lutrija. Prvo, ne dobijaš kapacitet koji piše a drugo imaju veliki pad napona tako da se lampe znaju jednostavno ugasiti na pola rada. Preporučujem da na kineksim sajtovima uzmeš Panasonik (zelene baterije) čak iako su manjeg kapaciteta od onih jeftinih.

Koliko treba MNQ04 da napuni 2 baterije? Ostavio sam tokom noci da se pune 2xAAA ali i nakon 20h se nije gasila lampica a i dalje su vruce.

Mali off, ako je off uopšte. 🙂

Koji proizvođač ima dobre AAA baterije (obične, ne te punjive), a da ne koštaju npr. 200 din komad? Je l' postoji danas tako nešto i gde bi' mogao da ih nađem?

Nazad
Vrh Dno