Da napomenem jednu "sitnicu". Za pregrevanje procesora, osim samo kulera, itekako može da bude odgovorno napajanje. Nekad je, sa kvalitetnijim napajanjem, moguće spustiti temperaturu u kućištu za čitavih 10 C.
Zašto? Postoji nekoliko mogućih razloga. Prvi je maksimalno opterećenje napajanja, koje je kod lošijih modela (čitaj: JNC, KME itd.) uglavnom na daleko nižem nivou nego što je navedeno. U praksi to znači da to napajanje od 300w, po laboratorijskim testovima, retko kad može da izdrži više od 210-240w. Nekad i manje. I sada, kada takvo napajanje radi na samoj granici izdržljivosti, počne da se pregreva. Osim što sopstvenom disipacijom zagreva i ostatak komponenti, zbog nedovoljno stabilnog izvora struje, dolazi do različitih varijacija u radu, a jedan od nusefekata je i pregrevanje. Da ne pominjem koliko su takva "renomirana" napajanje loše izrade, pa se u celu priču mešaju i loše komponente u napajanju, problem sa malim poprečnim presekom provodnika, koji opet dovode do pregrevanja cele mašine, i samim tim, procesora.
Druga stvar, na koju trebaš da obratiš pažnju je kuler na procesoru. Nikakvog udela nema broj obrtaja ventilatora, ako on ne naleže dobro na površinu procesora. Skini ga, dobro očisti (a takođe i površinu procesora), stavi novu termalnu pastu i ponovo namontiraj kuler, ali pazeći da 100% stoji tako da ravnomerno pritiska procesor. Paste treba da bude dovoljno, po celoj površini, ali ne i previše, jer je to kontraproduktivno.
Gotovo sam siguran da je ovo dole u pitanju (kuler), a na to me navodi činjenica da si kućište držao otvorenim i da je problem ostao. Da kuler radi svoj posao kako treba, otvaranje kućišta bi itekako rešilo problem (čak i da kuler ne uspeva da ohladi CPU kako bi trebalo). Drugo moguće rešenje je test sa drugim napajanjem (kako su neki ovde i rekli), a poslednje je ubedljivo najdosadnije i tiče se samog procesora. Kako ti je rekao NOTAX, i sam procesor može da bude polu(ne)ispravan, mada je to srazmerno retko.
Probaj prvo ovo sa kulerom, pa javi šta si uradio.
Pozdrav i srećno!