Šta je novo?

Pucanje driver-a na 5750

a da pre bilo kakve softversko/hardverske hirurgije proba Catalyste 9.12 😉

Nadamo se da je jonesba otisao na vikend u selo da popuni lager kobasica (ja sam to uradio prosli vikend) i da ce nam u ponedeljak doneti nove vesti 😉

Sad ste me naplashili s ovim pucanjem driwera za 5700 seriju.
Ja pre dva dana kupio 5770. Jel imao neko ovih problema na 5770 do sad?: shock:

ma ne brini se...mora da je samo do te verzije bios-a u toj grafickoj i to se posle resilo...ja sam testirao i 5750 i 5770 i nema problema sa tim...

Evo mene...Evo ovako...Poslusam savet jednog lika koji je radio sledece:

1.Save profila u CCC,prepravka tog xml file-a i podesavanje napona na 1.0, 300/600 klokove sa driverim-a 9.11 resilo problem(tj nisam imao pucanje drivera celih 3 sata gledanja serija sto ranije nije bio slucaj)

2.Sav happy reko aj da probam 9.12 driver-e i probam...Ostavim bez profila znaci njegove klokove 175/300 i naravno zapucavanje bez mogucnosti recovery...
Ponovo probam trik sa profilom ali ovog puta ne povecam napon samo klokove i opet se zapuca(samo redje tj jedno dva-tri puta)

Nisam probao sa 9.12 da povecam napon posto sam izludeo bio i ceo dan sam igrao Red Faction Guerrila 🙂 I naravno nije se zapucao bukvalno 16 sati 😉

Sledeci vikend idemo dalje...Sumnjam i da ce 10.1 drajveri koje dolaze u januaru resiti problem jer se izgleda ATI ne oglasava po ovom pitanju sto je stvarno zalosno u najmanju ruku jer nisam jedini koji ima problem.

Nisam hteo da vracam karticu jer ocigledno ne bi resili problem do februara(praznici,popis) a i uvek postoji mogucnost da prilikom njihovog testiranja ne bude problema...

Evo mene...Evo ovako...Poslusam savet jednog lika koji je radio sledece:

1.Save profila u CCC,prepravka tog xml file-a i podesavanje napona na 1.0, 300/600 klokove sa driverim-a 9.11 resilo problem(tj nisam imao pucanje drivera celih 3 sata gledanja serija sto ranije nije bio slucaj)

2.Sav happy reko aj da probam 9.12 driver-e i probam...Ostavim bez profila znaci njegove klokove 175/300 i naravno zapucavanje bez mogucnosti recovery...
Ponovo probam trik sa profilom ali ovog puta ne povecam napon samo klokove i opet se zapuca(samo redje tj jedno dva-tri puta)

Nisam probao sa 9.12 da povecam napon posto sam izludeo bio i ceo dan sam igrao Red Faction Guerrila 🙂 I naravno nije se zapucao bukvalno 16 sati 😉

Sledeci vikend idemo dalje...Sumnjam i da ce 10.1 drajveri koje dolaze u januaru resiti problem jer se izgleda ATI ne oglasava po ovom pitanju sto je stvarno zalosno u najmanju ruku jer nisam jedini koji ima problem.

Nisam hteo da vracam karticu jer ocigledno ne bi resili problem do februara(praznici,popis) a i uvek postoji mogucnost da prilikom njihovog testiranja ne bude problema...

A kako dizes napon u CCC-u?

Save profile u CCC onda odesh na C/Users/...AppData/Local/ATI/ i neki folder na A i tu je npr Baki.xml njega edit i ima sva setovanja i za 2D i za 3D i napone...

U dobro si nasao to. Ajde postavi link toga lika, da procitam detaljnije. Sada mi prolazi kroz glavu da se podigne napon na 4870 pa da se izvuce 4890 ako je to moguce. Ako ne, bar nova zanimacija za naredni period.

malo je riskantno dizat napon grafici koja je u idle 70C load 85. Vidim da ti je karta MSI , da li imas otkljucano dizanje napona u MSI Afterburnru?

Poslednja izmena:
Pa i treba ali koliko sam video zavisi to od modela do modela...tj mislim ipak da je od serije do serije....

Ja se kajem sto nisam uzeo 5850 cisto zbog toga sto izgleda kod njega nema ovih problema...Pare nisu bile problem ali eto jednostavno nije mi potrebna bila tolika snaga..

@Uruk
Karat je kao na slici:
http://eu.msi.com/uploads/5_pictures/five_pictures5_7c6b99434e380b6a3a51884dc701473e.jpg

Idle je 58-59 a load ne prelazi 73 stepeni. 815/1075. Ne mogu da podesavam napon u MSI afterburner. Zakljucano je.

@jonesba
Hvala za link druze. Karta je super i bolja je od 250 a po ceni se ravna sa njom.

Citao sam da ovaj bag malog takta pri 2d nije cesto problem ali ni ja nisam nasao trajno resenje sem da se svi pozivaju na bios sto je i najocigledije. Mada ja mislim da ako se fixno setuje klok za 2d na recimo 350 da se to nece desavati. Nasao sam biose za 5750:
http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=&manufacturer=&model=HD+5750&interface=&memSize=0

Pazljivo sa flesovanjem.

Ja se kajem sto nisam uzeo 5850 cisto zbog toga sto izgleda kod njega nema ovih problema...Pare nisu bile problem ali eto jednostavno nije mi potrebna bila tolika snaga..

5850 su bas lepo skockali, ja sam skupio kintu , al mi je sad zao ove 4770 sad kad je sve lepo podeseno. Za sad nisam naleteo na igru da secka. Cekam da skinem Star Wars Force Unleashed Ultimate Sith Edition pa cu da vidim.

Ljudi jel neko probao The Saboteur na Win7 x64 sa 5770 grafickom.
Znaci cim krene igrica, odmah pukne i vrati me u win

Sa 9600GT nikakvih problema nisam imao na tom istom sistemu.
Mislio sam da treba friska instalacija win-a, pa sam i to uradio ali ni to nije urodilo plodom ista, stvar.

Probao sam masu drivera, downclockovao sam karticu, probao bez catalysta, skidao neki patch za ati kartice i nista nije pomoglo.

Imao sam takodje problema i sa pucanjem drivera u win7 ali mi je pomogla ona sema sa profilom i 400/900.

Ni nVidia nije imuna na "zakucavanje" drajvera.
Imam karticu nVidia 9600GSO i ovo mi je svakodnevni problem.
Simptomi su identični: igre lepo rade ali kada se koristi 2D prikaz i browser eto belaja (jednom dnevno obavezno).
Problem se javio nakon upgrade-a i kupovine ploče ASUS P5P43TD Pro + 2x1GB OCZ DD3.
Sa starom konfiguracijom nisam imao problema tako da ne mogu da "krivim" ni grafičku ni drajvere.
Na nekim forumima preporučuju zamenu mesta RAM modulima, pa čak i isključivanje opcije AERO u Windowsu 7.

The Saboteur sam probao na vishe razlicitih kompova, svi koji su sa nvidiom radili su bez problema, dok sa ati grafikom svaka je pucala na pocetku.
Sto se tice problema sa seriom 57xx u 2D to sam reshio tako shto sam je vrlo malo klokno, restartovao komp i nakon toga sve vratio na default. Problem je nestao... 🙂

Pozdrav,
Imam isti problem na XFX 5750, zelene i crvene tackice u 2d modu.
Da li se u medjuvremenu pojavila neka zakrpa za ovaj problem ili mogu da reklamiram karticu?

:wave:

Pozdrav,
Imam isti problem na XFX 5750, zelene i crvene tackice u 2d modu.
Da li se u medjuvremenu pojavila neka zakrpa za ovaj problem ili mogu da reklamiram karticu?

:wave:

Probaj ATI Tray Tools napravio sam profil sa 850/1200 1,125v i radi manje vise. Problem je sto kartica crkava na niskim temp. Meni se rusi sistem cim padne ispod 40C. Kupio sam je letos u Gigatronu i naravno preko leta nema problema, ali dosla zima pa je soba povremeno hladnija, i dve 12. duvaju i eto crkavanja u surfu, muzici i sl.😡

Proveri do koje mere se spustaju klokovi i voltaza, jer su mnogi imali na forumu probleme jer sa novim drajverima karta dobije u 2D rezimu preniske klokove...

Pojavljuju se nekakve tackice po ekranu pa mozes i to da proveris dal' se i tebi javlja. (nasumicno se javljaju nekakve crvene i zelene tackice u linijama povremeno na ekranu kao da se stranica ne izvrsava kako treba) Posto svi prijavljuju da su im temp. kartica u nivou normalnog, verovatno je razlog nedovrsenost drajvera.

Ista glupost se i meni dogadja sa Sapphire 5670 512MB.
Tackice, vertikalne linije raznih boja...
To se povremeno dogadja, naravno u 2D.

Ja sam imao isti problem,ali sam ga resio.Koristim Msi r5750 md1g model,ona je ista kao ta tvoja.Desilo mi se sledece ,prvi put nakon update-a windows-a,otvaram obicnu sliku i onda se sve smrzne,"driver stopped working"...Nisam ni izvalio u startu,samo sam ga restartovao i pokrenuo PES 2011,i na startu freeze...Zatim sam primetio da mi je windows svukao neke sugave genericke drivere i prekopao moje,i onda se radilo obaranje sistema.Posle toga ,radi jos uvek kao sat,samo windows update off.A isti problem je imao i drugar,freeze i crn ekran,ali to je problem u Catalystu,tacnije u samim driver-ima.Najnovija verzija je krs.Ja koristim MSi catalyst sa instalacionog cd-a i nemam problem.Driver version 8.01.01.1016
Catalyst control centre 2010.0406.2133.36843
Driver package version 8.723-100406a-099661E-MSI
Nadam se da sam pomogao.

Nazad
Vrh Dno