Šta je novo?

Pucanje driver-a na 5750

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Posto vidim da niko nije odgovorio u jednoj od tema u kojoj sam molio za pomoc,ajde da pokusamo i ovako...

Znaci u pitanju je 5750 VaporX,driveri probani: 8.66 koji su dosli uz karticu,klot driveri koji se instaliraju kroz Win 7, 9.11 skinuti sa Guru3D i AMD sajta

OS je Win 7,mada je proban i XP i problem je sledeci...Driver stopped working

Kad se to desava,samo u 2D modu,kada kartica obori klokove...Dok se igram nijednom nije zabagovala...znaci samo 2D i video materijal...

Ono sto mene zanima je to da li ima nekih vlasnika 57xx serije sa ovim problemima,da li znate za ove probleme da znam da li da idem da reklamiram karticu ali ne verujem da je falicna...

Ako mozete pomozite jer sam poceo da ludim sa grafickom!!!

Nema potrebe da ludis!

Jesi li sve radio po PS-u?

Control Panel/deinstal starih drajera

Reset/instal novih drajvera

probaj ovaj 8.67 drajver: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU41-Hotfix-to-improve-Dirt2-performance.aspx

ako i dalje dobijas poruku o prestanku rada drajvera idi i reklamiraj karticu! i nemoj da ludis, sve je to hardver... zato i postoji garancija, akko ne bi bilo glavobolje!

Samo jasno i nedvosmisleno napisi u reklamacionoj prijavi sta je problem i sta si sve probao i kako se sve manifestovao.

Bogme sve po PS...Deinstall/Cak i DriverCleaner/Reset/Novi driveri problemi
Probao onda svezu instalaciju Windowsa i samo driveri od grafe i opet isto

Probacu josh neke fore posto ljudi na drugim forumima kazu da do toga dolazi zbog IDLE moda u koji grafa ode kada je u 2D...Obori voltazu na 0.95 i klokove na neke mizerne vrednosti a izgleda je na tim klokovima nestabilna(tj josh uvek nije driver optimizovan) Probacu sa MSI Afterburner-om da stavim na neke vece vrednosti,instaliram goli driver bez ATI CCC pa da probamo...

Ne sumnjam da je grafa neispravna hardwerski jer se igram i po 4 sata i ni najmanji problem...medjutim cim predjem u 2D puca u nedoredjenim intervalima...tipa mogu odgledati ceo film nista se ne desi...nekad krenem da gledam i zapuca,ostavim komp sam da odem do WC i dodjem i ima sta da vidim...

Ako se nista ne resi vrcem graficku ali me tako mrzi da je to strasno...Ostacu bez grafe i kompa,plus natezanje sa njima (jer ce njima da radi grafa jer naravno oni to testiraju celih 2 minuta u servisu a za to vreme moze da se desi da do problema ne dodje)

Ajde videcemo ovih dana kako i sta...Ali ako je do drivera!!! ne verujem da cu ikada vise kupovati ATI grafiku

Bogme sve po PS...Deinstall/Cak i DriverCleaner/Reset/Novi driveri problemi
Probao onda svezu instalaciju Windowsa i samo driveri od grafe i opet isto

Probacu josh neke fore posto ljudi na drugim forumima kazu da do toga dolazi zbog IDLE moda u koji grafa ode kada je u 2D...Obori voltazu na 0.95 i klokove na neke mizerne vrednosti a izgleda je na tim klokovima nestabilna(tj josh uvek nije driver optimizovan) Probacu sa MSI Afterburner-om da stavim na neke vece vrednosti,instaliram goli driver bez ATI CCC pa da probamo...

Ne sumnjam da je grafa neispravna hardwerski jer se igram i po 4 sata i ni najmanji problem...medjutim cim predjem u 2D puca u nedoredjenim intervalima...tipa mogu odgledati ceo film nista se ne desi...nekad krenem da gledam i zapuca,ostavim komp sam da odem do WC i dodjem i ima sta da vidim...

Ako se nista ne resi vrcem graficku ali me tako mrzi da je to strasno...Ostacu bez grafe i kompa,plus natezanje sa njima (jer ce njima da radi grafa jer naravno oni to testiraju celih 2 minuta u servisu a za to vreme moze da se desi da do problema ne dodje)

Ajde videcemo ovih dana kako i sta...Ali ako je do drivera!!! ne verujem da cu ikada vise kupovati ATI grafiku
a jesi li kupovao kartu odvojeno, ili u okviru konfe?

gde si kupio?

Pozdrav,

O ovome je vec bilo reci sirom svetskih foruma i srecom javlja se samo kod 57xx serije dok se kod 58xx karti ne desava. Najverovatnije je nekakav problem sa ATI Powerplay postavkama u drajverima kada karta radi u 2D modu sa najnizim klokom. Takodje je primeceno da u 2D modu prilikom surfovanja sa novijim verzijama Firefoxa pojavljuju se nekakve tackice po ekranu pa mozes i to da proveris dal' se i tebi javlja. (nasumicno se javljaju nekakve crvene i zelene tackice u linijama povremeno na ekranu kao da se stranica ne izvrsava kako treba) Posto svi prijavljuju da su im temp. kartica u nivou normalnog, verovatno je razlog nedovrsenost drajvera.
Verovatno ce biti ispravljeno u narednim verzijama Catalysta.

Ovde mozes da procitas da ima jos vlasnika sa istim problemom:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=238938
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=121063&enterthread=y

Poslednja izmena:
a jesi li kupovao kartu odvojeno, ili u okviru konfe?

gde si kupio?

Odvojeno.samo upgradee grafe sam zeleo...WW je u pitanju...

Bash sto rece nisam video da se neko zali a da ima 58xx seriju i da ima ovaj problem...

Za ovo će sigurno biti neki BIOS update ... bilo bi dobro istražiti da li postoje modeli koji nikad nemaju ovaj bug pa se domoći njihova BIOSa 😉.

Auuu evo moram se i ja prikljuciti ovoj prici. Kod mene je Sapphire-ova 5750 i nemam bas ovakvih problema da mi "padne" drajver!
Ja imam drugih problema a ne mogu da ih skontam a u pitanju je 2D prikaz, tj pustanje filmova (Full HD).
Kao prvo drajver ne skonta da je film pusten i u po frke (filma) ugasi mi ekran (kada je podesen power management). Jedina solucija je ukidanje svih power usteda.
Drugi problem je da poslije pola sata do sat film pocne trzati i stekati ko da gledam blu-ray na pentiumu kecu(!?!?). Ne kontam ovdje uopste sta je u pitanju. Probao sam se igrati sa kodecima i nista mi ne pomaze. A da budem iskren nisam se nesto ni pretrgao trazeci rjesenje.

PS. Ne rekoh da su ovi problemi iskljucivo na Win7_64bit + CCC 9.11 drajveri.
Na XP-u sve fino radi i nema nikakvih *******cija (XP_32bit SP3 + CCC 9.11)

Posto vidim da niko nije odgovorio u jednoj od tema u kojoj sam molio za pomoc,ajde da pokusamo i ovako...

Znaci u pitanju je 5750 VaporX,driveri probani: 8.66 koji su dosli uz karticu,klot driveri koji se instaliraju kroz Win 7, 9.11 skinuti sa Guru3D i AMD sajta

OS je Win 7,mada je proban i XP i problem je sledeci...Driver stopped working

Da li je 32 ili 64 bit OS? Oce 64bitni da zeza.

Eee masteru 32bitni Win 7 a i 32bitni XP isto se ponasa 🙂 Komedija znaci igrao sam RedFaction 6 sati i nista...ocu da pustim muziku driver stopped working 🙂

Eee masteru 32bitni Win 7 a i 32bitni XP isto se ponasa 🙂 Komedija znaci igrao sam RedFaction 6 sati i nista...ocu da pustim muziku driver stopped working 🙂
Ako je kupljena na nekom poznatom mestu reklamiraj je.
Ako je kupljena u nekoj velikoj firmi, spremi se na 30 dana patnje bez graficke da bi na kraju u 90% slucajeva vratili kartu kao ispravnu jer oni testiraju tako sto ubodu kartu u masinu ako prikaze sliku i 10-15 minuta nekog 3d marka vratice je nazad kao ispravnu i jos daj boze da ti ne naplate troskove njihovog cimanja(pricam iz iskustva sa 2 velika servisa), jer sam ja jednu x1950 slao 3(slovima TRI puta) sa greskom da kad je ukljucena opcija da se monitor gasi posle odredjenog vremena nece vise da prikaze sliku nego mora da se resetuje racunar, da bi na kraju kad sam 3 put poslao nazvao njihov servis i objasnio kvar detaljno, dozivim da mi lik kaze u fazonu: "Zasto onda koristis tu opciju da se monitor sam gasi, iskljuci u Windowsu evo ja cu ti objasniti kako....":wall: i nakon 15-ak minuta ubedjivanja sam u zamenu isposlovao novu graficku(prasnjavu 9600gt koja je dosla upakovana u kesicu od maticne ploce), ali nisam vise hteo da se cimam pa sam opcutao...
A znas kako si prosao sa 100% neispravnom MSI 8800gt pre par godina...Ne znam sta da ti kazem, sem da izuzetno detaljno opises kvar, znaci kad, kako i zasto se desava i to lepo u stampanoj formi zajedno sa grafickom posaljes na servis i da ih lepo zamolis da testiraju u opisanim uslovima. Pa valjda ce se neko smilovati da odradi savesno posao ili da popizdi i posalje ti novu grafu.

Poslednja izmena:
Probacu eto i sa 64bitnim Win 7 ko zna mozda ce doneti poboljsanja...A za reklamaciju...Ako nista ne sredim ovaj vikend ide na reklamaciju.Pa sta bude bude...ako kazu sve je ok,mucicu ih dok ne dodju do onoga sto sam i ja dosao,ako bude papazjanija kao kod mene e onda cu da trazim nvidiu u zamenu 🙂

e ne mogu da verujem kako ti se bas to desilo,a mnogi od nas su ti savetovali da uzmes ati i sad taj ati tebi pravi probleme...ja sam imao par dana sapphire 5750 i savrseno je radio...izgleda da je to stvar srece jer nikada do sada nisam imao problema sa ati grafickim karticama...da kucnem 3x u drvo 🙂

Heh probacu jedan trik sto je lik odradio...Sacuvao je profil u overdrive,promenio cfg file gde je za default 2D klokove stavio povecane vrednosti... I onda loaduje taj profil svakim startovanjem CCC i nema problema.

Kazu ljudi jednostavno kartica je nesposobna da radi na tako niskim klokovima, 150/300 sa 0.96 naponom...Iskreno da mogu taj Powerplay da iskljucim ja bi ali nazalost upisan je u bios-u 🙂

u cemu gledas filmove?

Gom player,KM player(probao misleci da Gom pravi probleme), Mplayer(isti razlog) cak i WMP 10 zakuca...Nebitno je cak i kad je desktop,nista se ne radi puknu driveri...Tacno cim obori klokove tj predje u 2D...Steta sto mi je komp na selu sad bi cackao pa davao live feed.

Kontam da moze biti koristan thread ako se josh neko susretne sa ovim problemimam...

E takodje postoji josh jedan problem,ne smeta toliko ali je ipak problem...Sa ovim novim driverima kartica uopste ne podrzava moj monitor...Naime,imam uredno instaliran driver za Benq E2200HDA kome je native rezolucija 1920...Ali sta se desava,otkako koristim ove nove drivere uopste nemam podrzanu ovu rezoluciju u opcijama...U stvari imam je ali to je 1920 na 30hz osvezavanje i izgleda smesno jer kao da monitor nije fullhd...Na kraju sam morao da svedem rezoluciju na 1440*900 i da se drzim nje jer ona koliko toliko izgleda ok...

Znaci otkad imam ovaj ATI 5xxx seriju samo problemi...Performanse sjajne,ladna,tiha ali brate makar da radi kako treba...To su jako minorne stvari i ako to ne mogu da savladaju,zasto su izbacivali 57xx seriju a da nisu sredili drivere i BIOS(koji je izgleda problem) Jako razocaran...

Poslednja izmena:
ne mogu da verujem kakve probleme imas...pokusaj da prebacis monitor na drugi dvi izlaz jer i ja nisam mogao da namestim rezoluciju kad mi bio na da ga tako nazovem "drugom" dvi izlazu...

Deinstaliraj bilo kakve asus doktore ili hud opcije ili bilo kakve dodatke. Mene je Susu smart doktor ubio, dok nisam provalio u cemu je stvar.

Heh probacu jedan trik sto je lik odradio...Sacuvao je profil u overdrive,promenio cfg file gde je za default 2D klokove stavio povecane vrednosti... I onda loaduje taj profil svakim startovanjem CCC i nema problema.

Kazu ljudi jednostavno kartica je nesposobna da radi na tako niskim klokovima, 150/300 sa 0.96 naponom...Iskreno da mogu taj Powerplay da iskljucim ja bi ali nazalost upisan je u bios-u 🙂

Da li si probao da podignes napon, ja sam imao problema kad mi je napon bio 0.96.
Jednom mi se cak restartovao kad sam ukljucio polldown detection u ccc-u

ne mogu da verujem kakve probleme imas...pokusaj da prebacis monitor na drugi dvi izlaz jer i ja nisam mogao da namestim rezoluciju kad mi bio na da ga tako nazovem "drugom" dvi izlazu...

Jako interesantno probacu!!!! Definitivno!!! Mislim stvarno cudno da ne konta rezoluciju ali eto i to mi se desava

Povecacu napon definitivno makar na vrednosti koje vaze za 3D profile

Ako moze jedan savet???Pomoc??? Kako da promenim V core za moju graficku??? Kakav software se koristi za to??

mislim da jos nije izasao program kao za seriju 58xx (msi afterburner) sad ima neki asus-ov program za podizanje napona koji je bas za seriju 57xx pa mozda mozes da pokusas sa njim

Hmmm da li ce Asusov software raditi sa Sapphire grafom ??? (BIOS nije isti )

Hmmm da li ce Asusov software raditi sa Sapphire grafom ??? (BIOS nije isti )

pa npr vidis da ta msi afterburn je ustvari msi program ali mozes sa njim da klokujes brzinu procesora i memorije,a uz sitnu korekcije tog programa mozes da korigujes i napon na bilo kojoj grafickoj kartici iz serije 58xx...radi ti msi afterburner i na 5750 ali samo mozes da klokujes gpu i memoriju ali na zalost ne moze da se poveca napon...e sad posto nemam vise 5750 ne mogu da isprobam taj asus-ov program za podizanje napona,a ko zna mozda bi moglo

Poslednja izmena:
Isti problem kao kod 4850 serije, power play iliti obaranje klokova u 2D rezimu spuca karticu. Nije iskljuceno da se na drugoj ploci ponasa potpuno normalno.
Najpametnije resenje je koriscenje ATT (Ati Tray Tools) i podesavanje klokova za 2D profil, recimo 400/800 ili nesto slicno, lupam, ali ovo ce 99% resiti problem. Mozes to i sa MSI Afterburner-om.

Isti problem kao kod 4850 serije, power play iliti obaranje klokova u 2D rezimu spuca karticu. Nije iskljuceno da se na drugoj ploci ponasa potpuno normalno.
Najpametnije resenje je koriscenje ATT (Ati Tray Tools) i podesavanje klokova za 2D profil, recimo 400/800 ili nesto slicno, lupam, ali ovo ce 99% resiti problem. Mozes to i sa MSI Afterburner-om.

da 99.9 resen problem ako digne klokove i napon u 2d . mada misim da je dovoljno samo napon pa nek i ide na 250MHz
Ne bi bilo lose da dignes napon i klok i u 3d 🙂
Meni je na 1.2V idle 45C max oko 70C u igrama. Primetio sam da ide do 85C u furmarku na max. podesavanjima.
Stvarno su budaletine da ostave upucan tako mali napon u biosu...imas i bios editor program...al onda ako ne uspes da fleshnes ode garancija

Poslednja izmena:
da 99.9 resen problem ako digne klokove i napon u 2d . mada misim da je dovoljno samo napon pa nek i ide na 250MHz
Ne bi bilo lose da dignes napon i klok i u 3d 🙂
Meni je na 1.2V idle 45C max oko 70C u igrama. Primetio sam da ide do 85C u furmarku na max. podesavanjima.
Stvarno su budaletine da ostave upucan tako mali napon u biosu...imas i bios editor program...al onda ako ne uspes da fleshnes ode garancija

Nije samo napon u biosu bruka lose podesen nego i fan control. I to obavezno moras da podesis . Meni je puco cod4 mp kad podigne vent sa 55% na 75% . Sve u svemu jako los bios. Bar za ovaj moj ati:cigar:dok nisam podesio 🙂

Nazad
Vrh Dno