Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@et
u kom ulazu je cvoriste za mirijevski venac 6
poz

Jel ima neko informacije za PTT KDS, da li ce uskoro krenuti neki ekskluzivniji kanal i PAY paketi koje najavljuju duze vreme.

Stefan1 je napisao(la):
Jel ima neko informacije za PTT KDS, da li ce uskoro krenuti neki ekskluzivniji kanal i PAY paketi koje najavljuju duze vreme.
Izbor kanala nije savršen, ali nije ni loš. Zaista bi bilo dobro da ubace Viasat History i Explorer, ali o tom potom. TV 1000 je nekada bio kultni kanal, što su svi u Mirjevu i mogli da gledaju, ali sada je ponuda filmova na domaćim TV kanalima daleko zanimljivija nego na njemu (da ne računamo DVD za 200 din, što u kiosku, što pored njega sa mnogo novijim naslovima). Bilo bi dobro da imamo u opciji gomilu kanala, pa da biramo, ali ljudi, živimo u zemlji Srbiji gde neki već otkazuju KDS jer im je mnogo da plaćaju i to pored danka RTS-a.

ET mortar je napisao(la):
Petrarkina 10 :wave:
i dalje ste najgori sa šumom :wall:
@ET kako je moguce da je cvoriste za Mirijevski Venac 6, Petrarkina 10, ja sam u Petrarkini 8 i nemam net,a Markus u Mirijevskom Vencu 6 ima? Pa to je stvarno kosmicka nepravda :wall: idem da se :bottle:i ubijem tugu.
P.S. Menjam stan u Petrarkinoj 8 za isti stan u Mirijevskom Vencu 6! :smash:

Rekao sam ti da je to malo zaj**ano. Ali propustiću i kod tebe, samo da ulovim makar malo vremena.

Dobih odgovor od Telekoma da ce do kraja meseca najkasnije biti zavrseni radovi na
postavljanju DSLAM-a u centralu Mirijevo 😀 😀 😀

sorry za mali off 🙂

eto alternative dok PTT ne pusti komercijalno net

Quadrifoglio je napisao(la):
Dobih odgovor od Telekoma da ce do kraja meseca najkasnije biti zavrseni radovi na
postavljanju DSLAM-a u centralu Mirijevo 😀 😀 😀

sorry za mali off 🙂

eto alternative dok PTT ne pusti komercijalno net
koliko ti je pozudan izvor...ja ADSL cekam vec godinu dana (vec sam sve uplatio) i on bi mi vise odgovarao od PTT cable neta, najvise zbog brzine posto PTT cable net nema preko 256k.

Stefan - I ptt ce pustiti opciju 512 kad dodje vreme.Sto se tice adsl ja i dalje smatram da je to velika prevara jer ti niko ne garantuje da je tvoj protok samo tvoj!Vec svi kazu imas max tolko i tolko pa ako svi povuku u usto vreme ode download u *****!

Darth znas kako, ne bezim od toga da platim za internet kvalitetan (naravno ne govorimo o poprecnim vezama i sl.) tako da trenutno smatram da je
ADSL 768/192 brzi nego PTT experimentalni kablovski od 64kbps (koji stvarno kucaju tih 64kbps kad je veza uspostavljena, necu da gresim dusu)...
e sad kad PTT ponudi 1mbps ili nesto slicno... sve u svemu matorcima ce ostati kablovski a buraz i ja cemo da teramo ADSL 😀 ,)

i ja bih voleo da mi je protok veći od 512, ali nije ekonomski isplativo za većinu korisnika. Daj bože da se na taj način makar približimo Evropi ali za sada je to neizvodljivo. Ja imam 256 i smatram da je za osnovne potrebe više nego dovoljno. Trenutno slušam internet radio (128kb/s), pričam preko MSN-a i ovo kucam. Za velika skidanja zaista treba i veći protok, ali za običnog korisnika 256 MAX, mada i 128 fenomenalno radi ( za sada, kad već nema bolje)

DarthAginar je napisao(la):
Sto se tice adsl ja i dalje smatram da je to velika prevara jer ti niko ne garantuje da je tvoj protok samo tvoj!

Kabl nemam, pa bih baš voleo da me varaju za tih 256 :d

Bilo bi lepo da te najave koje čituckam u poslednje vreme nisu samo tralala pričice.

Ljudi samo da se razumemo kablovski net je tako napravljen da preko koaksijale nemoze pustiti vise od 512 kbs! za sve preko je potrebno fiber to the home!

Stefan1 je napisao(la):
Necemo VIASAT!!!!!!!! Nemacki HISTORY channel... discovery civilisation... phoenix... disney... CLUB, Bloomberg, HBO paket... to treba da se uvodi 😉 salim se ali bolje bi bilo da PTT ne krene kao SBB sa nekakvom "pay tv" ponudom > vec razvije usluge koje je i planirao (dobili ste ono "prikljucite se" kad su vam uvodili? gledate info kanal?) a koje predstavljaju pravu KDS mrezu > "PPV" (pay per view) & "VOD" (video on demand) > chek out PTT KDS sajt da vidite objasnjenja kako to treba da izgleda 😉
A sad ozbiljno oko izbora programa > PTT distribuira ono sto drugi nemaju a sto je deo standardne ponude u vecini evropskih zemalja (surfovao sam dosta na tu temu a i bio u B pa video) a to su: CNBC Europe, Canale 5, Classic FM tv, i nazalost programa kojih vise nema > RTR Planeta, MTV Europe (ima MTV at/ch!?), Eurosport 2... a svakako treba spomenuti i program RTV KR (romski kanal) i ono sto niko ne spominje > zemaljske i satelitske radio kanale!!!!!!! Slusa li neko radio putem PTT KDS-a!? Meni je super bio radio FFH i NOSTALGIE ali francuski dok su bili= sad vise nema... sad je RTL N-JOY i ROCK ANTENNE zakon! kabel deutschland > obratite paznju na njihov izbor programa i jos interesantnije paketa > na ovako nesto treba da se ugleda PTT a ne na SBB! Ili nesto u okruzenju mozda > telekom slovenije 😉 definitivno nam treba PTT KDS portal tj njihov forum!!!!!!
P.S. Iako pola od ovih programa gotovo uopste ne pratim, s vremena na vreme bacim pogled pa odgledam Jey Leno show ili big brother i sl. ali stos je sto je ponuda raznovrsna i sto ima svega a ne samo shwabskih programa!!!!!
P.S.S Nije losa bila ni ideja o "ex yu" paketu ali nazalost nije realizovana... fali makednoski i slovenacki i bosanski program 😉

Poslednja izmena:
e Mortar danas sam bio u habu i malo sam presluso cvorove ! vecina su tihi sem jednog koji dosta bucan(tipa telefoni i radio kanali)primetno je da i on najvise zeza!ostali rade dobro.Mada vecina nasih cvorova je uzemljena pa mozda to pomaze boljem odnosu signal suma?

e Mortar danas sam bio u habu i malo sam presluso cvorove ! vecina su tihi sem jednog koji dosta bucan(tipa telefoni i radio kanali)primetno je da i on najvise zeza!ostali rade dobro.Mada vecina nasih cvorova je uzemljena pa mozda to pomaze boljem odnosu signal suma?
Džabe, i naši su uzemljeni :rupa:. Jesi li malo slušao razgovore? Stani, jesi li to slušao na NBG-u, pošto tamo pojma nemam šta se dešava (tek ću saznati :wall: )? U ponedeljak se spaja HUB na NBG-u pa ću videti. Svrati do Mlavske da čuješ, mada su danas bili NENORMALNO mirni.

ne slusao sam na rakovici!Mada nama net ne ispada zbog toga?slusamo radio na promaxu negde se cuje jako negde slabo .telefon smo naisli samo na jednom cvoru!Znaci dolazite na svecano pustanje haba jeli?Pa vidimo se onda tamo u ponedeljak!

Ljudi samo da se razumemo kablovski net je tako napravljen da preko koaksijale nemoze pustiti vise od 512 kbs! za sve preko je potrebno fiber to the home!

A modem designed to operate over cable TV lines. Because the coaxial cable used by cable TV provides much greater bandwidth than telephone lines, a cable modem can be used to achieve extremely fast access to the World Wide Web. This, combined with the fact that millions of homes are already wired for cable TV, has made the cable modem something of a holy grail for Internet and cable TV companies.
There are a number of technical difficulties, however. One is that the cable TV infrastructure is designed to broadcast TV signals in just one direction - from the cable TV company to people's homes. The Internet, however, is a two-way system where data also needs to flow from the client to the server. In addition, it is still unknown whether the cable TV networks can handle the traffic that would ensue if millions of users began using the system for Internet access.

Despite these problems, cable modems that offer speeds up to 2 Mbps are already available in many areas.

verovatno samo kod nas 512 limit? :wall:

Da kao sto sam rekao(PREKO KOAKSIALE) ne mozes ostvariti brzinu od 2 mbs.KABLOVSKI MODEM moze da ostvari brzinu od 2 mbs kroz optiku!sistem je isti ali prenosni medium ne

@et
da neznas mozda kako stoje stvari u vladislava bajcevica 23
nosio sam modem tamo ali nisam uspeo da izadjem na net
poz

markus je napisao(la):
@et
da neznas mozda kako stoje stvari u vladislava bajcevica 23
nosio sam modem tamo ali nisam uspeo da izadjem na net
poz
trebalo bi da radi :zgran:
P.S. Mada je sve moguće ( nivo prema stanu bi možda trebalo podesiti 😉 )

Juce i danas katastrofa ..... ispada sve vreme, ako uspe da uhvati signal radi na 61.0 dBmV i to uveche i ujutru preko dana retko kad... :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Meni je danas i juče skroz ok radio, što znači manje od 5 ispadanja dnevno. U petak je bilo nekih prekida na po 15tak minuta doduše...valjda komšinica legla na telefon 🙂

STORM je napisao(la):
Juce i danas katastrofa ..... ispada sve vreme, ako uspe da uhvati signal radi na 61.0 dBmV i to uveche i ujutru preko dana retko kad... :wall: :wall:
:wall: :wall: :wall: :crash:
i u to ime :bottle:

zna li neko da li ce PTT KDS u svoju programsku shemu uvrstiti Sport klub koji ide na SBB...dodje mi da pop***m posto zbog njih ne mogu da gledam NBA All stars 2006.

Ma oni su sto se tice kanala.... Zvao sam ih par puta i kao nemaju info. Pa ni explorer ni history nemamo.
ET mortar, ti si za net, ali mozda imas neku informaciju za kanale, ovo je stvarno jadno sta mi gledamo u odnosu na druge.

voja_pfc je napisao(la):
Ma oni su sto se tice kanala.... Zvao sam ih par puta i kao nemaju info. Pa ni explorer ni history nemamo.
ET mortar, ti si za net, ali mozda imas neku informaciju za kanale, ovo je stvarno jadno sta mi gledamo u odnosu na druge.
Nisam ti ja nizašta, radim šta mi kažu. Što se kanala tiče, ne treba biti prestrog jer u principu i nije toliko loše (btw znate li da je samo jedan Eurosport 0.3 EUR po pretplatniku ili tako nešto). Ja imam SBB kablovsku, ali samo zbog neta jer mi je TV-a preko glave. Mogla bi ponuda biti i bolja, ali naš narod je takav da traži BROJ KANALA a ne kvalitet. Svi pitaju koliko imate kanala, a ne koji su. Pre sam za to da se puste svi domaći i još NAJVIŠE 10 stranih (ali odabranih), pa nek ukupno bude i MAX 30 ili 40, nego da se pušta koješta. Međutim, to kod nas neće da prođe. Neka svako kaže koliko UKUPNO kanala gleda, i ako broj pređe 20 dajem otkaz i idem na planinu da čuvam ovce i živim zdravo :bottle:

Poslednja izmena:
STORM je napisao(la):
Jeste da imamo pseban topic za PTT KDS "Rakovica" ali > ja sad idem preko dial-up jer mi PTT KDS ne radi uopste od petka!!!!!!!!!!! Ne "hvata" upstream uopste!!!!!!!!!!! I to je pocelo odmah nakon "prespajanja" vrsenog oko 13-14h u glavnoj stanici... tad je pukla veza i vise se nije vratila... za vreme radova ja sam modem izvukao iz struje... da li to ima bilo kakve veze sa tim prespajanjem? A sto se tice pucanja veze, procitao sam na prethodnoj strani da ispada najmanje 5 puta dnevno > meni kad radi radi eventualno jednom dva puta ispadne a evo sad kad ne radi onda ne radi...

Nazad
Vrh Dno