Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

STORM

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2003
Poena
630
Poslao sam mail i ovo su mi odgovorili:
Poštovanje,

Počelo je provlačenje optike od naše glavne stanice do Mirijeva pre 15-tak dana tako da se nadamo u narednih 20-tak do mesec dana da ćete dobiti naš signal. A što se tiče interneta moći će i to samo ne baš odmah jer treba uraditi umeravanje mreže, jer kao što znate to je preuzeta mreža ali se nadamo da će i internet moći za nekih mesec dana od povezivanja.

Srdačan pozdrav
----- Original Message -----
From: Bojan Vasic
To: [email protected]
Sent: Sunday, 11 July, 2004. 21:45
Subject: Kablovski internet u Mirijevu

Zanima me kada ce se zavrsiti radovi u Mirijevu i kad ce biti moguc kablovski internet?

Bojan
:banana: :banana:

Nešto mi se čini da ćemo i za internet da se načekamo malo više od tih mesec dana, nadajmo se da nisam u pravu... :)

E, kad bi u ovo naše selo stigla konačno kablovska bilo bi super, a još i net... Prvo još i zvuči moguće, a drugo... videćemo.

Poz, Nick.

dobre vesti

Vidis, vi cete na Mirijevu imati vise srece od nas u Rakovici... verujem da ce biti kao sto su ti napisali u maili, naravno +/- 10-15 dana ali je poenta da ce tako zaista i biti i to vrlo skoro. To umeravanje bi trebalo da traje samo nekoliko dana... moj problem je u tome sto sam ja kod tog je*enog PTT-a uplatio KDS jos 2002. godine(potpisao sam ugovor 06.08.2002) i jos uvek ga nisam dobio, ni TV ni radio ni internet signal!!! Tvoja sreca je u tome sto ste im vi ocigledno preci i za vas imaju love a za rakovicu nema!!!! Ajde mi molim te javi putem ovih postova kada su vas spojili,ukoliko to budes znao naravno i jos vise te molim da mi napises cim dobijete njihov kablovski internet, unapred hvala!!!

Oni su kupili "Telefonkabl" i kao sto kazu na info kanalu uz manje rekonstrucije ce omoguciti video nadzor, internet.... Dobili smo dva nova kanala a to su TV Pancevo i Metropolis sto znaci da su nas mozda prikacili na glavnu centralu u gradu, mada mi je i tu nesto sumnjivo zato sto jos nemamo sledece kanale koji bi trebali da imamo po njihovom sajtu http://www.kds.co.yu: Cartoon network / TCM, CNBC Europe,Hallmark....
Za vas neznam, ali je ovo bilo na njihovom site-u 22.10.2003.

Obaveštavamo korisnike na području Rakovice da će u narednih nekoliko dana zbog montiranja opreme doći do povremenih smetnji na mreži. Unapred vam se izvinjavamo i molimo vas za razumevanje kako bismo neophodnu opremu montirali i time stvorili uslove za priključenje ostalih korisnika na sistem.

S poštovanjem,
Radna jedinica "Kablovsko distributivni sistem"

Nemoj tako, nisu kupili, "preuzeli su"!!! Tako se meni barem pravdaju a ja ih non stop pitam odakle im bre lova za kupovinu "telefonkabla" i "energomontaze" kada su kukali da za Rakovicu nema love... grrrrrr!!!!
Izgleda da te jos nisu prikacili na TK Centar na Slaviji jer bi onda sigurno imao sve kanale... ukoliko ti je mreza trenutno nadzemna, cim budu kopali oko zgrade i u zgradi - znaces da su te prikacili na TK Centar. A sto se Rakovice tice... stalno visim na njihovom sajtu i stalno saljem mailove i stalno zovem... to "stalno" je nekoliko puta nedeljno i uvek isti odgovori: "radi se";"do kraja meseca";"do kraja godine" i tako... vec dve godine a tada, krajem 2003. godine, su tek otpoceli sa prikljucivanjem iako je zavrsetak radova bio predvidjen i ugovorom propisan za kraj 2002., pocetak 2003. godine... tada su pljunuli lovu i krenulo je pustanje signala, medjutim prestali su sa finansiranjem i radovi su obustavljeni, opet su poceli pocetkom 2004.("pocetkom"=februar,mart mesec) i Aprila meseca su opet prekinuti navodno zato sto nemaju ugovor sa podizvodjacem i zato sto nemaju generalnog... sada radovi stoje zato sto se ceka da generalni direktor poste potpise ugovor sa podizvodjacem... e, a za sve ovo vreme ste vi, Novi Beograd, Konjarnik, Zvezdara i Sumice, neometano postali korisnici PTT KDS-a... na Novom Beogradu je zavrsena rekonstrukcija i sad je vasa mreza na redu... a ja mogu samo da kukam!!!!
STORM je napisao(la):
Oni su kupili "Telefonkabl" i kao sto kazu na info kanalu uz manje rekonstrucije ce omoguciti video nadzor, internet.... Dobili smo dva nova kanala a to su TV Pancevo i Metropolis sto znaci da su nas mozda prikacili na glavnu centralu u gradu, mada mi je i tu nesto sumnjivo zato sto jos nemamo sledece kanale koji bi trebali da imamo po njihovom sajtu http://www.kds.co.yu: Cartoon network / TCM, CNBC Europe,Hallmark....
Za vas neznam, ali je ovo bilo na njihovom site-u 22.10.2003.

Obaveštavamo korisnike na području Rakovice da će u narednih nekoliko dana zbog montiranja opreme doći do povremenih smetnji na mreži. Unapred vam se izvinjavamo i molimo vas za razumevanje kako bismo neophodnu opremu montirali i time stvorili uslove za priključenje ostalih korisnika na sistem.

S poštovanjem,
Radna jedinica "Kablovsko distributivni sistem"

prvo da pozdravim moje komsije "Mirijevce"
Drago mi je da nas ima nekoliko(ja sam mislio da smo samo ZoNi i ja iz Mirijeva)

Ja sam zimus jos zvao naseg kablovskog "provajdera" posto je ako ste primetili iznenada nestalo obavestenje sa info kanala.Najme leta 2003 je pisalo "uvodimo kablovski internet do kraja avgusta",pa "uvodimo kablovski internet do kraja leta",i na kraju "uvodimo kablovski internet do kraja godine"...nestade obavestenje pa sam pomislio da su vec krenuli da uvode kad ono "patka" kazu zimus da nemaju to u planu.Da puknes!
Nadam se da ce ovaj put stvarno uvesti kablovski net...posto ADSL ko zna kada ce moci "rezidencijalni"korisnici"

STORM je napisao(la):
Ma oni nas zezaju sve breeee!!!!!
GRESIS!!!!! Nas koji pripadamo "KDS RAKOVICA" ZEZAJU vec DVE GODINE i ko zna koliko ce jos!!!! A vas ni malo ne zezaju... ustvari nikog oni ne zezaju osim nas... cuo si za "KDS Tosin bunar", e vidis, odmah posle njih je trebao "KDS Rakovica" da bude zavrsen medjutim NE!!!! Ta agonija i dan danas traje... moje iskustvo sa njima:Kada su me mailom obavestili da cu u narednim danima dobiti instalacije, tako je i bilo... jedino preko telefona za informacije (3064110,3064120 i 3607770) LAZU!!!! Tu kada ti nesto kazu - NE VERUJ IM NI REC!!!!! Plus, svim korisnicima PTT KDS-a se nesto radi i svi ce uskoro imati dodatne usluge i svi imaju barem TV signal ali JEDINO "KDS RAKOVICA" JOS UVEK NEMA NISTA!!!!!! Ajde sad, sta ja da radim!!!!?????????

neznam sta da ti kazem brate, jedino da cekas kao svi ostali..... :trust: :zgran:
Jedino sto mozemo je :bottle: :bottle: :bottle:

meni su uveli posle bombardovanja 1999 godinu(u Mirijevu) bukvalno za 2 dana od potpisivanja ugovora

Cekam ja vec dve godine i ne mogu vise... odavno sam izgubio strpljenje... ej bre, ni TV ni RADIO ni INTERNET signal vec dve godine!!!! Sad mogu jedino da cekam da mi se pojavi postar sa dve (i nesto) hiljade dinara i kaze "PTT KDS je sa vama raskinuo ugovor, odustali su od uvodjenja u vasoj zgradi" ili nesto slicno... samo se nadam da se ovo nece desiti ali sta ako se desi? To me najvise muci... nekako sam se pomirio da KDS-a nema pa nema i bice mi zaista iznenadjenje kada se pojavi bilo kakav signal, znas kada je to toliko daleko od mene da ja i ne mogu da zamislim da imam TV i radio signal a kamoli internet...

Zao mi je sto nemamo u Mirijevu alternativu odmah bi presao na SBB ,jer im je ruku na srce ponuda mnogoooooooo bolja,73 kanala,naspram oko 35 koliko ih imam na PTT KDS,danas sam SBBu poslao e mail kazu da ce do kraja godine doci i u Mirijevo,jedini problem je sto mora 50% zgrade da pristane na uvodjenje...mora da nagovorim nekako ove penzose u zgradi,mada je njima sve jedno dal gledaju 20 nikakvih sateltiskih kanala(Sky,CNN,RAI) ili 50 kvalitetnih (tipa Spice platinum,Hallmark,MTV2,base...)

Jedino gde je ubedljivo mnogo bolji KDS PTT je kablovski net,jer je mnogo jeftiniji nrgo kod SBBa

@Stefan1

Spice Platinum, MTV2, MTV Base i ostali "dobri" kanali se placaju da bi mogao da ih gledas, tako da se ne radujes previse SBB-u...

Falcon: zar ti paketi na sbb-u ne koštaju 100 dinara po paketu? Mislim da neko ko provodi mnogo vremena pored TV-a ili obožava da gleda TV može da da još 200tinak dinara više mesečno...čak bih i ja koji upalim tv jednom u 2 meseca to uradio jer na ovoj našoj kablovskoj bukvalno nema ništa :).

OK, ali pazi ovako:
- osnovna pretplata ce biti (ako vec nisu digli cene) oko 255 dinara
- da bi mogao da gledas njihove pakete moras da platis inicijalno prikljucenje na njihov PayTV sistem koji kosta 990 dinara
- mesecni zakup tog dekodera je 90 dinara ili ako uzmes 2 ili vise paketa, onda ti besplatno daju dekoder na koriscenje
- bezveze su im paketi, jedini koji nesto valja je muzicki paket

A najavljuju da ce jos dizati cene dok ne dostignu cenu pretplate od otprilike 7 eura/mesecno jer im se sada "ne isplati" da rade sa ovim cenama. Mislim da nemaju dovoljno primamljive pakete da bih platio tako nesto. Moje misljenje...

Sta bi sa PTT-om? Da li su promenili programsku shemu, da li se i dalje razlikuje od one na sajtu www.kds.co.yu ? A Internet? Ne znam nikog iz tog kraja pa bi mi svaka informacija bila dragocena... inace, jos uvek ni traga ni glasa od PTT KDS-a na Vidikovcu... istina, otpoceli su nekakvi radovi ali se iskreno nadam da nece biti kao prethodnih godina-pocnu pa ubrzo obustave, i tako... pozdrav!

Jeli poznato nekome sta se desava sa net-om u Mirijevu. Da li ce i kada biti ili je vec pusten. Nisam bio u toku.

Pozdrav svim komsijama iz Mirijeva !

ja sam pre neki dan video u politici clanak o ptt kds-u. navodno su pukli sa parama zbog nekih problema sa telekomom (ovi ih zeznuli za ulaganje u neke projekte), ali sad su kao valjda dosli do love i krecu rad mislim u rakovici, valjda su tamo ranije krenuli sa radom pa stali...

Dark_AveNGER je napisao(la):
Jeli poznato nekome sta se desava sa net-om u Mirijevu. Da li ce i kada biti ili je vec pusten. Nisam bio u toku.

Pozdrav svim komsijama iz Mirijeva !

Net verovatno nikad,ali ono sto je dobro je to da sada primamo svih 49 kanala,ja sam na poslednjem racunu dobio obavestenje da uskoro uvode paket kanala iz EX YU,a uskoro i PAY TV,u sustini nenadam se mnogo jer su "svih 49 kanala" obecali jos proslog proleca(proleca 2003 godine) a uveli su za godinu ipo dana.
Jos jedna stvar koja je jako zanimljiva je ta da PTT KDS kazu da emituju samo legalne kanale.Verovatno je to istina(nema razloga da sumnjamo jel) ali i ovi kvalitetni kanali mogu legalno da se prate.Tj da se sa njima potpise legalan ugovor.
Ako neko cita iz PTT KDSa ovo evo nabrojacu koji su to kanali i napistati kontakt firmu:
Prvo distributer tih satelitskih kanala za kablovske sisteme u Srbiji je firma Marcon AG
Kanali su sledeci:
Deciji
-Fox Kids
-TiJi

Dokumentrani
-National Geographic channel
-Chasse&Priche( o lovu i ribolovu)
-Animaux(posvecen zivotinjama)
-Encyclopedia
-Escales(kao Travel)
-Travel

Filmski
-Hollywood Cinema

Vesti
-Euronews

XXX
-Spice platinum
-XXL
-Adult channel

Modni
-Fashion

Muzicki
-MCM TOP
-MCM POP
-Mezzo(klasicna muzika)
-Trace.tv

Porodicni
-BBC prime

Sportski
-Eurosport
-Eurosport news
-AB moteurs

Kao sto se da videti to je 23 kanala a od tih kanala mi na PTT KDS imamo samo 4.
Dakle izgovor PTT KDSa da im ponuda nije atraktivna zato sto sve kanale emituju legalno uopste nestoji,jer kao sto vidimo i mnogi atraktivni kanali mogu da se kod nas emituju legalno.

Poslednja izmena:
Stefan1 je napisao(la):
Net verovatno nikad,ali ono sto je dobro je to da sada primamo svih 49 kanala,ja sam na poslednjem racunu dobio obavestenje da uskoro uvode paket kanala iz EX YU,a uskoro i PAY TV,u sustini nenadam se mnogo jer su "svih 49 kanala" obecali jos proslog proleca(proleca 2003 godine) a uveli su za godinu ipo dana.
Mozda je skroz glupo ali nema razloga da bude nemoguce ovo sto cu sada reci: Net verovatno necete dobiti dokle god ga ne puste u Rakovici! U Rakovicu je Internet inace trebao da stigne odmah posle "Tosinog bunara", dakle 2003. godine. a TV i radio signal 2002. godine ali nista od toga nije ispostovano (citaj: NI TV I RADIO SIGNAL -koji sam poodavno uplatio- NEMAM iako je po ugovoru trebao da stigne najkasnije novembra meseca 2002.!) i ta prica je valjda svima vec poznata jer sam dosadio i bogu i narodu sa tim. E sad, s obzirom da imate svih 49. kanala vrlo verovatno je moguce da ste povezani na "TK Centar" na Slaviji odakle bi svi korisnici trebalo da dobijaju signal (ne samo "Tosin bunar" i "Rakovica") sto znaci da bi za mesec, dva trebao da bude omogucen signal interneta... rekoh da verovatno nece biti tako jer zamisli kakve bi to reakcije izazvalo kod ljudi u Rakovici koje su i za TV signal zestoko zeznuli. Prvi ja... pa ne znam sta ne bi uradio ukoliko Mirijevo dobije Internet pre mene. Naravno da nemam mnogo mogucnosti ali bi kukao u svim novinama i zvao bi televiziju jer je dosta bilo sto je ex "telefonkabl" mreza na NBGD-u dobila internet pre nas... Znaci: ako imate svih 49. programa pa jos i radio signal (pogledaj i prvi post u ovoj temi) ubrzo bi mogao i Internet ali ako ga ipak ne bude to ce biti verovatno zbog reakcija koje bi mogle da se dogode u Rakovici... tako da vam preostaje da zovete i kukate 24h/7-bas kao i ja! A programska shema... svi kukaju na PTT ali ne razlikuje se bas toliko od SBB-ove (po meni PTT-u nedostaje BBC prime;Animal:National Geografic... opet sa druge strane SBB nema CNBC europe; RTR;Travel-koji je, by the way, na SBB-u u dodatnoj ponudi tj. doplacuje se... a ako stigne i "ex yu" paket + sto su najavili uvodjenje dodatnih stranih "atraktivnih" kanala!). A posto PTT na sva zvona objavljuje kako im je stalo da misljenja korisnika - treba se organizovati i pisati peticiju za neke kanale, recimo C+...! Takodje bih vas jos jednom zamolio da me obavestavate o svemu vezano za PTT KDS u Mirijevu... pozdrav!

Poslednja izmena:
dbg je napisao(la):
A posto PTT na sva zvona objavljuje kako im je stalo da misljenja korisnika - treba se organizovati i pisati peticiju za neke kanale, recimo C+...! Takodje bih vas jos jednom zamolio da me obavestavate o svemu vezano za PTT KDS u Mirijevu... pozdrav!

Upravu si sada sa ovih 49 kanala za tv-om nikad nije dosadno.Voleo bi da imam i tih par MTV-a,Spice platinum,ali vidim da SBB to dodatno napacuje,tako da je osnovni paket manje vise isti.
Danas su bili serviseri iz kablovske kod mene da mi pojacaju signal(doslo do nekog pada,*ebem li ga)i pitam ih za te nove kanale i net.Kaze novih kanala ce sigurno biti,to nije patka dakle,a za internet,kaze da ove godine nema sanse da se uvede.
Nadam se da ce ADSL biti pristupacniji pa da cemo od jeseni konacno ljudski surfovati i dl-ovati.

Pozdrav

Evo najnovijeg odgovora naseg "milog" ptt:

U planu je do kraja januara.

Srdačan pozdrav
----- Original Message -----
From: Bojan Vasic
To: [email protected]
Sent: Sunday, January 09, 2005 3:35 PM
Subject: internet u mirijevu

Da li ce ove godine biti pusten kablovski internet u Mirijevu. Molim vas odgovorite.

Pozdrav
:smoke:

Cekajte oni kanali koje ste gore naveli od koga su? Ptt ili SBB? Posto ako je Ptt to nije ni priblizno onome sto ja imam...

STORM je napisao(la):
Evo najnovijeg odgovora naseg "milog" ptt:

U planu je do kraja januara.

...meni su za Konjarnik to isto rekli pocetkom prosle godine, i jos 10-ak puta do sad. Mi smo inace na istoj mrezi, bivsa TKB...

pozdrav

Eno na info kanalu pise da je kablovski internet pusten u eksperimentalnoj fazi na podruciju Mirijeva i Zvezdare. Sta vi mislite, da nije neka patka? Meni je to sumljivo, mozda je nesto u vezi SBB koji je vec poceo da radi nesto po tom pitanju u nekim zgradama po Mirijevu?

Patka je, pokusavaju da zadrze korisnike da ne pobegnu na SBB... Koliko vidim na info kanalu opet pise USKORO... A mreza je koliko znam jednosmerna i net tuda ne moze da ide :)

Nazad
Vrh Dno