Šta je novo?

Ptt Adsl?

goxy63 je napisao(la):
evo namestise ovi iz telekoma, ali sada mi je na p2p emule samo 17-19 DL, Cimacu se jos koji dan da podesim modem ili sta vec, ako ne pomaze ostajem ja na mom wireless-u !
mozda neko ima predlog sta da cinim?
hvala unapred

Cek, a ti bi da svaki put vuces full sa p2p? Nadam se da znas da to zavisi od 100 faktora a ne samo od tvog ISP-a.

sta znaci uredno ?
koliko je tebi obicno dl na p2p ?
pazi ne razumem se ja bog zna koliko u..... ali ovde nesto ne stima !

Poslednja izmena:
naravno !
ali ja na sbb-u na p2p-emule (wireless paket256) nikad nemam dl ispod 26 (obicno je 28-29) a zna i da ide do 31
a ovde kod ptt-a sa paketom od 512 ja nisam video tih 45-50 na p2p

Poslednja izmena:
:zgran:
evo sada DL pada na ispod 10 :wall:
pa opet ide na 20 i tako to, ali nikako ne prelazi 30,
strpicu se jos koji dan da testiram ptt, pa cu da vidim !
ali cinimi se da ptt nije resenje, bio sam iskljucen 2 dana, to mi se recimo kod sbb i to na wireless-u nije desilo nikad za 6 meseci
ne hvalim sbb, ali je zaista tako !
jeronoimoooooooo evo ga dogurao je 30, mucenik ptt se probudio, samo da ne zaspi jos koji mesec !

http://www.sbb.co.yu/ (internet-cenovnik-flat rate) pogledajte

MOLIM VAS SVE DA PRENOSITE VASA ISKUSTVA SA PTT-ADSL !
HVALA VAM ooooooVVVVVVVOOOOOOLIKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Poslednja izmena:
Ne ocekuj od ADSL-a isto sto i od wireless-a,pogotovo ne iste brzine!Evo moj primer,imam 512/128kb/s i obicno mi download preko Shareaza-e ide od 35-52kb/s sa povremenim opadanjima OSIM kad zakacim IP adresu koja pocinje na 89... ma tad ne pomaze nista da download u najvecem delu dana dostigne bar 35-40kb/s,skoro po ceo dan bude ispod toga!
Inace juce sam zakacio IP adresu koja pocinje na 212... i imam kostantnih 25-30-ak kb/s iz nekoliko aktivnih P2P-a i + sto uTorrent skida sa jos 20-ak kb/s!Sve je to naravno trazilo pravilno podesavanje port forwarding-a za firewall i NetLimiter 2 kojim ogranicim upload inace nema nista od brzog download-a koji sam platio!
Pozdrav ,)

hvala :wave:
ovo sto ti imas je vec ok !
ali meni sa 512/128(ptt) na e-mule DL nece da predje nekih 20kb/s
sto me cudi jer sa paketom kod sbb-a 256/128 (wireless) koji imam jos uvek i koristim na drugom pc-u DL ne ide ispod 26kb/s (obicno je 28-29) na p2p naravno
procackacu jos malo podesavanja sto se tice modema, verovatno je tu problem !
:crash:

Poslednja izmena:
Mislim da nije lose da pogledas njihov forum malo,mozda nadjes nesto interesantno oko podesavanja,pogotovo oko propustanja porta koji koristi eMule kroz firewall!A ne mozes ni stalno ocekivati pun protok preko eMule,ja imam puno P2P-ova pa opet svega po nekoliko njih bude aktivno a ostali na cekanju (ili aktivni ali je izvor ped... pa obustavi upload) i ako ima bas puno izvora pa bar neki od njih imaju dobar protok TEK ONDA mozes ocekivati protok priblizan maksimumu!
Zato ja onu razliku,kad imam na primer 30-ak kb/s,iskoristim da pustim nesto da skida"sa strane",bilo sa RapGet-om sa rapidshare-a,megaupload-a... ili neki torrent!E TEK ONDA imam pun protok,onda sve bude kako treba,jer ipak je mnogo ocekivati da P2P programi popune ceo protok,sem naravno u pikovima kad je najvise ljudi od kojih skidas P2P-ove aktivno!
Pozdrav ,)

hvala na savetu, odoh da pronadjem njihov forum !

pozdrav!

Poslednja izmena:
Ako ne nadjes neko resenje,predlazem da probas odlican program Shareaza!Super interfejs,Srpski jezik,odlican i vrlo azuran forum (vrlo malo prodje dok ne dobijes odgovor od strucnjaka koji je rade)!
Pozdrav ,)

koristim, ne pomaze ista prica kao sa e-mule, mislim nikako da predje 20kb/s
ako ukljucim e-mule i shareaza zajedno smanjuje se ukopan dl ! sto mu opet dolazi na nekih 20-25kb/s
shareaza pretezno koristim za manje fajlove, cracks,patches.....tamo slabije ima vecih fajlova !

meni treba neko ko koristi asus....t4 usb modem-router kod ptt-a, ili da cekam ponedeljak pa da odem do firme TRIGON (valjda se tako zove) pa da vidim sa njima !
svejedno hvala !
pozdrav

Poslednja izmena:
Shareaza koristi iste mreze kao i eMule,probao sam par puta da nadjem iste stvari i tamo i ovamo i dobijao isti broj pogodaka,ne znam kako tebi ne nalazi sve!?
Probaj onda drugu soluciju,proveri port koji koristi Shareaza (default 6346) da li je podesen kako treba u tvom firewall-u (koji koristis inace?) i nadji NetLimiter 2 (Pro) pa preko njega ogranici upload na,recimo,4kb/s i da vidis sta ce se desiti!
A probaj pored P2P downlod-a da pokrenes i nesto drugo da skida pa pogledaj u NetLimiter-u zbirni protok,da vidis jel izvlacis bar blizu 50kb/s!?
Pozdrav ,)

problem je definitivno do routera, on ima neki svoj hardwerski firewall....nasao sam na
http://forum.emule-project.net/index.php?showtopic=48127

ima dosta toga na ovu temu, danas cu da probam kada stignem da procackam router pa da vidimo sta kaze !
a izvlacim ja zbirni protok 0ko 50kb/s ali za sada ne na p2p !
pozdrav:crash:

Poslednja izmena:
pa ja imam D-Link 302T, radi bez problema... ali jednom sam hteo da vidim kako radi taj ptt-ov asus, dobio sam otprilike iste probleme kao i vi... mrzelo me da namestam ovo ono pa sam vratio na stari dobr dl-link. Znaci NIJE problem do ptt-a vecj do vasheg setovanja modema tj rutera ;)

ae

:lupko: 'bem ti asus !
hvala na informaciji !

Poslednja izmena:
Samo da dodam,Shareaza bi po defaultu trebala samo da se kaci na jednu mrezu,ali u opcijama imas podesavanja i samo dodaj da se kaci na sve mreze (3) i da sama skida met listu ed2k servera!
Probao sam opet malo eMule ali nije to to,neke stvari su glupo odradjene,nemam (ili nisam nasao) preview opciju za video koji se trenutno download-uje,da vidim kakvog je kvaliteta,a nemam ni rezoluciju video fajla u pikselima da bar tako pretpostavim kvalitet pa mi se to ne svidja i nakon reinstaliranja Windows-a se vracam na Shareaza-u!
Jel moze neko da mi kaze,ako kojim slucajem ima takodje Sagem F@st 800-840 Anex B,koju opciju da odaberem pri instaliranju drajvera,ponudi jedno 30-ak opcija koje meni ne znace nista jer kao da su pisane u siframa pa mi nije nista jasno sta treba da instaliram!
Pozdrav ,)

lol :wave:
pa citam,citam, dosta toga je korisno sto sam nasao, ali izgleda da me muci port forwarding, nemam vremena da se ceo dan zezam sa ovim pa tako da iz dana u dan polako napipavam problem ! :type:
kazu i corava koka kljucne neko zrno pa tako i ja ! :wall:
sa wireless (ovislink)ap pointom nisam imao nikakvih problema, ali ovaj adsl-asus mi se bas ne da
hvala svima na savetima :wave:
pozdrav

Poslednja izmena:
Moguce,pogledacu malo kasnije kad prionem na reinstalaciju,jer sad prvo trazi da se deinstalira modem,ali to cu kasnije!A ako nije to,sta bi moglo biti,jer ako nije necu moci da vas pitam dok ne instaliram ponovo jer na dial-up konekciji nemam vremena i necu ni da uplacujem!?
Port forwarding nije tolika nauka,moras samo da vidis kako se podesava na tvom routeru a kako na firewall-u sto je kod Shareaza-e reseno ODLICNO,samo pratis slike,kliknes gde treba i uzivas!
Pozdrav ,)

MA ***** OVAJ PTT, i posle svog podesavanja protok je ****** !
mislio sam da ja nesto nisam znao da podesim ali nije to !
vec je ****** protok, samo nocu dogura do nekih 40-45, danju je 15-25 kb/s !
Vracam se ja na moj wireless paket od 256/128kb/s, a stvarni protok je od 28 do 32 na p2p, to na ptt-u nemam ni sa 512/128
PTT JE SRAAAANJEEEE !!!
A o korisnickom servisu ptt-a necu ni da pricam, to je prica za sebe !
pozdrav svima !

USTVARI korisnicki servis PTT-a i ne postoji !!!
osim sto postoji telefon na koji se javlja neka"Mica" i kaze "kvak...kvak...kvak"....
....znate pa nije to do nas!
bas je simpa :smackbum: :hump:

Poslednja izmena:
goxy63 je napisao(la):
USTVARI korisnicki servis PTT-a i ne postoji !!!
osim sto postoji telefon na koji se javlja neka"Mica" i kaze "kvak...kvak...kvak"....
....znate pa nije to do nas!
bas je simpa :smackbum: :hump:

to jeste da im je korisnicki servis bezveze....odmah te prebacuju izmedju telekoma i trigona.....bla,bla,bla....

mada su momci iz trigona extra...stvarno hoce da izadju u susret.

inace i ja sam na 256/64 i net mi radi bez frke.regularan download je 25-26 kb a desavalo mi se i da bude i oko 27-28.

ne koristim p2p programe tako da nemam cifre...

sve je to ok, trigon je ok i sve to kao sto kazes ..... ali ja (evo koristim jos danas i sutra ptt) koristim adsl prvenstveno za p2p i mogu ti reci da ne moze da se poredi sa wireless SBB, ni blizu, meni je recimo na sbb download (paket 256/128) oko 30 a upload je skoro isti 25-26 kb/s
ptt (512/128)uopste nije stabilan i stalno ima neka iskakanja, moram cesto da resetujem modem jer zaglupi, onda iznenada mu padne dl na 5-6 pa se vrati na 15-20-25
a retko je +40kb/s(evo sad je dl 40, da ne poverujes, a za 20 min ce da se skljoka na ko zna koliko)
i to nije zbog p2p-sourceva.....vec jednostavno ptt

kad bi probao jednom wireless sbb (ne reklamiram ih ali jednostavno su najbolji u ovoj jadnoj zemlji)
ne bi ni pomislio da se vracas na adsl a narocito ne na ptt !

Poslednja izmena:
Koliko pljuvanja i nerviranja!
Bre, ako tebi goxy ne radi ne znaci da je do PTT-a ako je vecini OK. Jesi li razmisljao mozda da nesto nije u redu sa tvojom centralom, kablovima i ko zna sta jos?

centrala mozda, kablovi i ostalo 100% ok !
znaci ptt
nije pljuvanje vec sama istina, a nema nerviranja
tu je sbb za s.slucaj !

ne !
hvala na pitanju !
sad cu proveriti

Poslednja izmena:
Meni su u Trigonu to naveli pod obavezno, i to sam odradio za 2-3 minuta.

ja sam to tada isto pitao i rekose ma ne mora !

Poslednja izmena:
sad cu da ga sredim, daj boze da poboljsa protok !
pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno