Šta je novo?

Ptt Adsl?

goxy63 je napisao(la):
centrala mozda, kablovi i ostalo 100% ok !
znaci ptt
nije pljuvanje vec sama istina, a nema nerviranja
tu je sbb za s.slucaj !

Za centralu je odgovoran Telekom a ne PTT...s druge strane, treba gledati i na to kolika je ta tzv. agregacija kod tebe.
Nego, pustimo p2p. Aj ti lepo testiraj svoj link na npr. www.beocity.net preko onog njihovog dl metera online. Jel oscilira protok, sta kaze brzinometar? :)

Poslednja izmena:
firmware je ok!

beociti test je ******, radio sam ga na sledecem : http://www.abeltronica.com/velocimetro/pt/?idioma=uk&newlang=uk

ma tako je naravno ok, dl oko 55 up oko 12-13kb/s

ali danas se u sustini dl popravio ide preko 40 na p2p
a sa tim sam vec zadovoljan, testiracu jos par dana pa ce da vidimo !
ali me smara ovako slab upload kod ptt-a
vrlo slab odnos dl-up
pozdrav

molim za iskustva sa e-mule na ptt-u
koliki vam je prosecan dl ?
hvala

Samo eMule poslednjih mesec dana i koristim, a ranije kombinaciju eMule + DC++. Evo trenutno ide ~53-54Kb/s...

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 90
delija je u zoni sumraka, ignorisite ga kao statistiku :p

Samo ti zezaj... :)

BTW, meni u poslednje vreme daju samo 89... Nisam video 21... odaaaavno.

od juce mi je "normalan" dl na e-mule sa ptt
zasto?
ne znam !
jednostavno je bolji, sada se krece od 40 do 50kb/s (a bio je od 25-30) sto je za mene sasvim ok !
tako da cu verovatno zadrzati ptt, bar jos neko vreme, dok telekom ne istrci sa nesto boljom ponudom kako se najavljuje za oktobar !
pozdrav svima

Ni kod mene ne radi...

meni ladno otvara ali sa 213....adrese
ja odavno nisam video 89....

E ljudi , ADSL je navala sada, menja se oprema, telkom takodje prepravlaj i drka, imamo tehnickih poteskoca zbog menjanja opreme, samim tim i 83.lx..xx.x. su na m uvalili kao nuzno zlo dok ne rese situaciju, bolje 83.x.x.x koji sporadicno i losije radi, nego neobee metod koji u ovakvim situacijama ne radi uopste. Promene se moraju izvrsiti, narod oce ADSL, a i ADSL2 je u fazi testiranja, jeste, drnda i smara ali proci ce i to , a i jeftino je. Jel vam boji mozda dialup za 800din flat ??? :trust:

a ja taj kukavni ADSL skoro 2.5 meseca cekam

:hair: kako mislis jeftin je adsl ? :lupko:
sta je tu jeftino !
ovo sto oni nama daju je preskupo pogledaj cene u okruzenju
hrvatska recimo: http://www.tportal.hr/maxadsl/fset.html
2mbits/256kbits flat oko 68 eur= 5780 din, a ima i jeftinijih provajdera-paketa,pa o cemu mi pricamo kada ovde recimo niko i ne nudi te brzine, a verujem da nemaju zezanja sa protokom kao mi te ga ima te nema te je bolji......
mi smo bre propali 100%, i kako neko moze biti zadovoljan sa onim sto placa ovde
ja sam nezadovoljan i jedva cekam da se pojavi neko jeftiniji od ptt-a, odmah prelazim tamo
postoji i setelitska opcija ali ovaj olos ovde hoce da zaradi 300% preko te opreme ! astrasat recimo ima zanimljivu ponudu !
zaobici sve provajdere ovde, to bi bila prava stvar !
recimo paket koji ja imam 512/128 u nekim zemljama se daje gratis kad uvedes liniju (kao kad bi ovde imao motorolu-telekom....., pa lepo oni prave konkurenciju jedni drugima i nude ti sve i svasta) a ne ko ovaj retardirani telekom, ili kupis kod neke firme pc a oni ti daju gratis 6 meseci......mi smo na dnu, a ljudi to i ne znaju pa su srecni kada predju sa dialup-a na nesto brze
ljudi koristite internet,saznajte, i videcete da razloga za zadovoljstvo ovde NEMA !!!

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
nego neobee metod koji u ovakvim situacijama ne radi uopste.

O cemu ti pricas covece??? Neobee savrseno radi i nikakvih problema sa njim nema. Ne pamtim kada je bio neki prekid veze.

@goxy:

slazem se delimicno sa tobom, i jeste da to mora jeftinije, ali pod "jeftin" sam mislio u odnosu na dial-up flat + telefonski racun sto je mene mesecno kostalo oko 3500din, a sada placam 1400din za 5 brzi net.

@SnakeEyes

mislio sam ranije, ne znam kako sada radi niti me interesuje.

poz.

gx-x:
ok,nesporazum!

oktobar 2006, jedva cekam !
telekom izlazi sa svojom ponudom za adsl koja ce kako se najavljuje biti najpovoljnija na ovim prostorima !
na njihovom sajtu postoji formular koji se popunjava za prijavljivanje za zeljene pakete, a tokom leta ce kao da vas obaveste o atraktivnoj ponudi (verovatno niza cena za prvih par meseci, ili sta vec)
http://www.telekom.nadlanu.com/ADSL/adsl.aspx?ac=solo&br=4

ja se prijavio, ne verujem da ce usluga biti losija od ptt-adsl (trebalo bi cak i bolja), a cena bi svakako trebalo da bude povoljnija od ptt-adsl :,,:

uglavnom ocekujte nize cene :happy:

pozdrav

Poslednja izmena:
Ma da...

Samo sto je uvodjenje kod Telekoma 6000din... :wall:

@goxy63
Nece ni taj Telekom ponuditi ne znam ni ja koliko bolju vezu od ove koja i sada postoji za ne znam ni ja koliko manje para. Cene si, verujem, video i sam jer si otpratio doticni thred; a jos i ta cifra za uvodjenje, sto je kod vecine drugih provajdera fraj...
Sta znam, ja licno nemam nikakva preterana ocekivanja od tog njihovog paketa. Telekom je to.

samo sto za te 89... za country fraud profile uvek stoji normal
pa lakse prolazis kad kupujes nesto sa karticom dok sa ovom 213 odbije me brzinom svetlosti :d

ma nece naplacivati 6000din setup, pa nisu blesavi, ko ce im to uzeti ? Kolko vas bi platilo 6000k din setup ? Pih, ja ne da ne bi, nego ne dolazi u obzir ni pod tackom razno.

Pa ADSL i sada uzimamo od telekoma samo preko preprodavaca, jedino ce mozda cene biti nize a kvalitet isti

Delija je napisao(la):
Ma da...

Samo sto je uvodjenje kod Telekoma 6000din... :wall:

Odakle ti ta cifra od 6000din ?
ne kazem da nije, samo pitam jer oni nikakve cene i uslove nisu jos izbacili !
ja licno ne verujem u to!
Da se razumemo, ja mislim sve najgore o telekomu kao i ptt-u, ali ako neko ko je monopolista poput telekoma a krece u pruzanje usluge adsl-a to moze biti samo dobro po nas jer ce zasigurno da idu sa cenama dole, a to ce da sve ostale natera da urade isto, ja to shvatam kao srecu u nesreci !
Ja ne placam ni pod razno za uvodjenje 6000din, ma ni 6din nedam za to !

dan koji mi treba da slavimo jeste dan kada ce druge firme poceti da pruzaju uslugu fiksne telefonije !

Poslednja izmena:
Nemoj da dodajes 100 din. lol. lepo pise 5.900,00 din. :d samo sto nabise cenu od 12.390,00 din. za staticnu pa nije to cisto zlato ionako ih dobijaju za dj. Izgleda kod nas imati staticnu ip je prestiz bolesno, jadno i bedno :d ...

btw. Ja bi dao 6000din. za setup samo da mi ga uvedu... sta meni vredi sto mi ostali nude za dj. kad nemam tehnickih... ako ce mi telekom obezbediti uslove za te pare... mrtav ladan cu ih i dati... bolje dati nego kukati i nemati ga... :smoke:

Ali ono dok Slovenci furaju 20mb/s, Hrvati 2mb/s mi ovde 768kb/s za relativno iste pare (gore, dole koji euro :p )... :wall:

Poslednja izmena:
Jel primetio neko da je ping u igrama u zadnjih nedelju dana bolji?
Serveri na kojima sam imao oko 100ms sada je oko 80...

@goxy63
Dobio si odgovor i od fly13... Informacija je direktno od operatera telekoma...

@gx-x
Znas kako? Ako u nekim mestima nema drugog provajdera pored Telekoma, ne da ce ljudi da placaju, nego ce jos da budu srecni ko mala deca. Tuzno, ali istinito... :S:

ja kazem za sebe, ja ne bi platio. Pre 5 godina sam u ovde u NS-u mogao da biram: dial-up ili KDS internet kablovski koji je naplacivao setup od 100-tinjak evra, i naravno da iz inata nisam platio. Posle se pojavio i metrohive wireless net, oni su trazili oko 300dm za opremu i setup, ni to nisam uzeo. Trpeo sam dial-up kolko je moralo. JEdnostavno necu da placam nesto sto se nigde u svetu ne placa, ne dam da mi skidaju kozu sa ledja, nek je skidaju nekom drugom, ko voli nek izvoli, molim lepo, ja ne dam.

Slažem se sa goxy63. Meni je PTT totalno bljak, na prethodnim stranama ovog foruma smarala sam pričom šta mi se sve događalo sa njima. Malo sam razočarana što sam na ovom forumu naišla na neke članove tamo zaposlene, ali njihovo navijanje za PTT i Telekom.. to je valjda sloboda mišljenja. Čudi me da mnogi ne znaju kakve su cene u okruženju i u EU, ali mi imamo gotovo najskuplju uslugu, a mojih skromnih 256/64 je prošli vek. Istražite malo net i pogledajte koji se paketi dobijaju već za 10€. Takođe, uz 256 je standrdno 128 up. Ovo cepkanje kod nas je balkanski izum. BW kad god na mojoj centrali dodaju portove i uključuju nove korisnike, ostanem bez fiksnog telefona, najčešće na 24 sata??? Razmišljala sam da pređem na wireless kod Verata. Ima li neko iskustva sa njima?

Nazad
Vrh Dno