Šta je novo?

Ptt Adsl?

jel mozes SBB da uvedes ? To ti je najbolje resenje...a to sta je u okruzenju mi nista ne znaci posto zivim ovde, u okruzenju mogu dobar auto da kupim za 2500e ali ja nista od toga nemam posto taj isti auto ovde kosta 3500-4000e. U okruzenju mogu mnogo toga ali eto, nisam u okruzenju vec u Srbiji, tako da od te kuknjave nemamo nista na zalost :(

Poslednja izmena:
dedamrsoje je napisao(la):
Zakacio sam adressu 89.110.201.xxx koja radi normalno ???
Ma nije valjda? :)

Pa ja bre nesto i nisam primetio da sam u poslednje vreme kacio bilo sta osim 8*.***.***.***, trenutno 82.i zvezdice

ja skoro stalno imam taj 89.110.*.* i nemam nikakvih problema, isto mi je kao da imam 212 ili 82 pa cak nekad i 213 :S mislim video bi sigurno pri surfu i leechu :S
mislim da sve zavisi gde se ko nalazi i na kojoj centrali

Kad vam stizu racuni od PTT-a? Ocekivao sam oko 1. u mesecu, evo vec mesec+ dana koristim ADSL a racuna nema. Mislim, ne zalim se :) Samo ne bih da mi precvikaju kabl :)

Racuni bi trebali da stizu oko 10-og u mesecu sa rokom placanja do 15-og. Meni stigao prekljuce.

...

Poz...
Ljudi...da li neko ima problema sa DC++ u zadnje vreme,naravno preko PTT ADSL-a?
Znaci ja sam vec na granici da raskinem ugovor s njima...te malo malo nema neta,ili puca i slicne *********...Naravno kad nazoves niko nema pojma o cemu se radi,kod njih je sve u redu...prokleta drzavna firma...
Evo zadnje sto me sada muci je DC++...iz cista mira puca konekcija,ne mogu da sastavim pola sata kad ukljucim DC++...ja sam inace iz NSa...ne znam da li su u toku kojekakvi "radovi" ili sta vec ali znam da cu da popiz***...

Pozdrav svima!

Delija je napisao(la):
Znas kako? Ako u nekim mestima nema drugog provajdera pored Telekoma, ne da ce ljudi da placaju, nego ce jos da budu srecni ko mala deca. Tuzno, ali istinito... :S:

Prvi ja, dao bih i 20.000 za setup, samo da se skinem sa *****og dial-upa, da ne plaćam telefon više 3000 dinara za par *****ih sati na netu :mad:

Ne bih da izmisljam toplu vodu, ali cini mi se da je za dosta problema stvarno odgovoran Telekom, tj' lose (ili lose podesene) centrale/linije/oprema...

Zakljucak izvodim na osnovu licnog primera i iskustva (znaci da nije objektivan, vec subjektivan!), ali mi je stvarno sumnjivo da nekome namerno prave probleme i/ili nemaju nameru da ih rese, a meni daju da vucem preko 100Gb mesecno, tj. za 5 meseci 550Gb (evo sad mi cimer nije tu i vucem konstantnih 4.4Gb dnevno)? Da je u pitanju bilo koji drugi provajder, mislim da bi me barem jednom nazvali da kazu da smanjim dozivljaj. :d

Za pomenutih 5 meseci mislim da nisam ni 10 sati ukupno bio offline...

Zao mi je sto i kod drugih nije ista situacija :(, pa da zajedno uzivamo.

p.s. Ono sto im stvarno zameram je tehnicka podrska koje prakticno i nema, ali na srecu nisam imao nikakve potrebe za njom.

Ma da, agregacija je verovatno ono sto muci korisnike. I kod mene je sve OK. Iz dugogodisnjeg iskustva sa razlicitim provajderima, po meni PTT ima ubedljivo najstabilniji link ka svetu.

U zadnje vreme PTT cesto ima kratkotrajne prekide usled ovog ili onog razloga, sto malo iritira (pricam o situaciji u Beogradu, neznam da li je tako i u drugim gradovima). Medjutim, kada se veza stabilizuje to stvarno lepo radi 24h na dan. Meni licno, to je mnogo bolja varijanta nego da imam "stalnu vezu" ali da radi sa 60% kapaciteta.

Zadnja 3 ponedeljka imam neke prekide. Ostalim danima radi savršeno.

npetar je napisao(la):
Kad vam stizu racuni od PTT-a? Ocekivao sam oko 1. u mesecu, evo vec mesec+ dana koristim ADSL a racuna nema. Mislim, ne zalim se :) Samo ne bih da mi precvikaju kabl :)

Pazi... ja sam raskinuo ugovor 26.5 i istog dana vratio opremu...
11.7 mi je stiglo upozorenje da ako ne platim do 27.6 racun za maj mesec da ce da mi seku telefon i prinudno da mi naplate racun...
E sad meni nije stigao normalan racun za maj do tog dana a oni ....
Druga stvar... ****** ne iskljucuju prikljucak dana kada ste raskinuli ugovor..
Meni je stiglo da platim ceo maj i 2 dana u junu zato sto mi je tek tada demontiran prikljucak u centrali...
Platio sam za maj ali ona dva dana u junu sam im rekao da nemam nameru da platim pa nek probaju da mi prinudno naplate ...
Trece .... video sam listu ljudi kojima jos nisu demontirani prikljuci iako su vratili opremu i pre mesec dana...
Toliko o PTT-u.. U pocetku (barem u Nisu) su imali jako dobru uslugu a sada su postali gori i od NeoBee-a...
Mislim pogledajte samo na sta se pretvorio ovaj post...
Ali takva nam i drzava tako da nista bolje nije moguce ocekivati,,

ajde mi reci (ili ko vec zna) jos nesto o raskidu. Ja se selim uskoro pa sam danas otisao i digao zahtev za raskid ugovora popunio to i predao. Kome da vratim opremu ? to niko ne pominje ?! Drugo, postoji li nacin da se to ubrza ? Recimo ja izlazim npr iz stana za 10 dana, dakle necu vise nista da koristim, necu biti u zemlji ocu da platim unapred tih par nedelja sto ce oni i dalje pustati net, a telefonski broj prodajem nekom...

Zvao sam danas PTT. Kaze lik da ako mi ni sledeci put ne stigne na kucnu adresu, dace mi njihov ziro racun pa moze preko opste uplatnice...

@gx-x

U ugovoru stoji stavka da si duzan mesec dana pre raskida ugovora da odes i da im pismenim putem to najavis... U praksi to (bi trebalo da) traje par dana.
Sve zavisi od azurnosti voljenog nam Telekoma. Kao sto rekoh neki ljudi jos cekaju na demontiranje prikljucka iako su vratili opremu..
Opremu vrati tek kada ti iskljuce prikljucak da ti ne bi naplatili i dane kada nisi imao net.. Ako telekom pozuri iskljucice ti prikljucak za recimo 5-7 dana.
Mada pazi sad je vreme godisnjih odmora tako da mozda treba dodati jos par dana lufta.
Opremu vracas PTT-u ako si od njih istu i dobio. Oni posle tu istu opremu daju nekom drugom nesrecniku koji se ponadao brzom internetu.

@npetar

Ti njima reci da nemas nameru da radis njihov posao ..
U slucaju nedostavljanja uplatinice od strane PTT-a najmanje 3 osobe nerade svoj posao za koji su velikodusno placeni. Nazovi ih ponovo i reci da ocekujes da vidis svoj racun za net svakog 10. u mesecu i da te ostalo ne interesuje. Ako se bune imaju oni shefa koji bi trebao to da resi.. Ako ne i on ima svog shefa :guitar: .
Ako ides preko opste uplatnice prvo ces da platis uplatinicu.
Onda ti mogu lupiti i proviziju na uplatu...
Ovako nema provizije nema popunjavanja...

Poslednja izmena:
pozdrav janus37 :wave:
sve u svemu ptt ipak izadje ok opcija :(
jer kad uzmes u obzir cenu i ono sto se ......
ja takodje nisam zadovoljan ali sta da radis !?
bio sam na sbb (wireless) i bio prezadovoljan ali je cena bila jaca i oprema kosta ( sada sam prodao antenu i ap i uzeo nazad 100eur)
ptt mi je za sada jedina opcija dok se ne pojavi neko jeftiniji, uglavnom kazu da je nivo usluge za adsl manje vise istovetan gde god da platis

pozdrav ! :)

E da, dobio sam uplatnicu na kucnu adresu... PTT rulez!

Nisu mi menjali ono famoznu 89... adresu vec 17 i po dana (rekord sa istom adresom na PTT-u)... Sreca pa radi k'o zmaj... :)

setup je 6000din, 256 - 1400, 512 - 2100 i 768- 2800 dinara... to su cene paketa koje ce telekom ponuditi.....setup je obavezan...

Pa da im J sve po spisku... :mad: :wall:

X*2100 + 6000 = 1500*3 + (X-3)*2500
X*2100 + 9000 = X*2500
X*400 = 9000
--------------------------
X = 22.5 meseci

Znaci, kad se uracuna da su prva 3 meseca za 512-icu na PTTu 1500din, a posle 2500din, to izadje da treba da prodje 22.5 meseca da bi se izjednacila cena... :wall: :wall: :wall:

Meni od juce ide slabo upload... Ranije sam mogao da surfujem dok mi radi P2P ali od juce nece... I veceras sam proverio brzinu i dobio sam sledeci rezultat:

Last Result:
Download Speed: 210 kbps (26.3 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 22 kbps (2.8 KB/sec transfer rate)
<---:wall: :wall: :wall:

Vidi se i po surfu da nesto ne valja..... Nadam se da nije samo kod mene :mad:

Delija je napisao(la):
Pa da im J sve po spisku... :mad: :wall:

X*2100 + 6000 = 1500*3 + (X-3)*2500
X*2100 + 9000 = X*2500
X*400 = 9000
--------------------------
X = 22.5 meseci

Znaci, kad se uracuna da su prva 3 meseca za 512-icu na PTTu 1500din, a posle 2500din, to izadje da treba da prodje 22.5 meseca da bi se izjednacila cena... :wall: :wall: :wall:

Odlicno postavljena (i resena) jednacina.
Verovatno ce ljudi morati kod Telekoma bez obzira na setup, kazem to zato sto vidim da ovde u Nisu Telekom daje provajderima portove na kasicicu.

Ja sam od pre 3 dana na ptt adsl-u ..

Chim pustim neki p2p program, od surfa nema ni govora, mada ima jos neiskoristenog linka

Tri meseca promocije, izgleda da ce biti zadnjih pet dana jula, uz avgust i septembar ... kao da sam cekao prvi avgust, onda bi bili celi avg, sep, okt

Program cfosspeed za kontrolu saobracaja ne moze da proturi svoje pakete za kalibraciju, mada sam mu u outpost-u dao da radi svoje

Ono sto je najgore, je izgleda neko blokiranje, kad pustim neke p2p, jednostavno posle nekog vremena sav saobracaj staje, pomaze disconnect/reconnect ...

ostaje mi jos da probam taj peerguardian, inace mogu da se slikam, jer ne mogu da skinem ni nesto od 100mb, ni preko torenta, emule-a, dc-a .. a kamoli nesto veliko

Mogu da ti garantujem da PTT ne gusi P2P... A za ovo ostalo, citaj malo forum.

Podesi port forwarding, broj konekcija...

Ne kazem ja da ga PTT gusi, vec da jednostavno s njim ne mogu da przim kao na sbb cable-u, gde nista posebno nismo podesavali

odakle da odradim port forwarding ?

podesio sam sto sam imao da nijedan p2p ne divlja, i sada je situacija malo bolja, valjda je i cfosspeed poceo da radi nesto, meni je bitno najvise da mi se na spucava konekcija

Evo ja sam ga malopre instalirao ... ne znam sta je bitno u njemu podesiti ...

Malopre (pre nego sto sam ga instalirao) sam skidao nesto sa DC++, i sve je bilo ok, onda sam udario neki search, i konekcija se spucala, morao sam reconnect posle koga je sve ok

Meni se desavalo da mi Outpost blokira sve konekcije posle nekog napada sa mreze

Nazad
Vrh Dno