Šta je novo?

Ptt Adsl?

mLaki je napisao(la):
Izgleda da cu morati cekati duze od onih maksimalnih 10-15 dana, stvarno mi nije jasno kako za ovih 15 dana nisu izvrsili prikljucenje... krajnje neprofesionalno ponasanje ljudi iz telekoma :mad: .

Budi sretan da ti, kada ti pomenuti telekom "tehnicari" dodju povezati liniju na DSLAM ne sjebu liniju totalno (nemas fiksni telefon kao i ja dva dana, jer su neki biseri nesto zaboravili da ukljuce) :wall: . Da budalastina bude i gora, kroz ta dva dana ih zovem da prijavim kvar i svaki put im ukazem da stvar ima veze sa povezivanjem linije na net, kazem im u cemu je problem, ali ne...kao poslace oni ljude sa terena da provjere instalaciju (fizicku instalaciju kablova u zgradi). Treci dan zove cika, srecom saslusa me, kazemo dovidjenja prijatno, i poslije 5 minuta zove me na fiksni, i kaze sredili su, bio problem u centrali :crash: . Mislim sta reci :wall:

Toliko o profesionalnosti ;) .

Delija je napisao(la):
Imas i cemu da se nadas... ;)

316Gb (+ cimerovo) od 7. februara... Malo li je? :p

p.s. 512 paket, naravno...

pitanje za deliju, jel mozes da pokazes mesecnu i dnevnu statistiku, koliko si skinuo?
posto meni nesto nije izleda dobro. vec 12 dana imam ptt-ov 512mb paket i nisam jos skinuo ni 30gb. najveci protok u jednom danu mi je bio 3400mb.
nesto mi izgleda nije dobro.:wall:
hvala

Naravno, druze. ;) U medjuvremenu poraslo na ~350Gb... :p

BTW, ona "rupa" od 1. do 5. maja (nisam bio u NSu oko 3 nedelje) je kada je cimer poludeo od moje mule i DCa... :d

Ovde sam postovao i sliku sa trenutnim transferom kad cimer nije tu i kad eMule radi bez limitera, a DC++ sta dobije, dobio je...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=841876&postcount=38

p.s. Sve je mereno od 7. februara, kada su me priheftali i imaj u vidu da ja share-ujem net sa cimerom, koji u principu mnogo manje od mene svlaci sa neta, al' mu opet non-stop rade SoulSeek i eMule.

Prilozi

• History.jpg
    History.jpg
    145.7 KB · Pregleda: 112
  • History2.jpg
    History2.jpg
    26.4 KB · Pregleda: 116
  • History3.jpg
    History3.jpg
    18.3 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
hvala, kako dobijas ovaj transfer history?
rekao bih da to nije net limiter.
Kada uporedim transfer za maj tu smo negde ja sam konektovan od 12. ako se nevaram i i imam blizu 30g ti imas duplo vise protoka ali i duplo vise dana u maju. :S:
hvala ti jos jednom

Pa dobro je. Ne mozes ocekivati da non-stop vuces max brzinom. To zavisi mnogo od toga sta vuces i cime. Ako koristis torrent-e, onda ces uglavnom moci. Za eMule ti treba da vuces mnogo toga odjednom (tj. da ti bude puno toga na listi) - meni je recimo lista uvek 100-150Gb i opet ces imati max. Ja bih non-stop imao max protok sigurno, al' kao sto rekoh, delim net sa cimerom.

p.s. Ne koristim NetLimiter. Kao limiter koristim DU Super Controller, a za monitoring Bandwith Monitor.

ma jeste ok samo ja nisam imao do sad 4gb po danu.
koristim samo utorent, mislis li da bih trebalo da koristim jos neki program da bih izvukao maxsimum?

Slabo koristim torrent-e posto sam nasao skoro sve sto me zanima koristeci eMule i DC++. Al' kad mi zatreba za nesto koristim BitComet i za sada je stvarno odlicno radio. To zavisi (kad je sve OK sa konekcijom) jedino od konkretnog torrent-a, tj. od seed-ova...

Rece mi operator iz ptt help deska da su pre 1 maja ljudi iz telekoma realizovali po 10-15 naloga iz novog sada dnevno, a posle prvog maja jedan ili ni jedan dnevno... stvarno ne znam koji im je vrag, ja cekam vec 16 dana, i po svemu sudeci necu videti net pre juna... :mad:

Poslednja izmena:
kako sam cuo trebalo bi u toku radne nedelje sad da urade vecinu pristiglih zahteva. Mozda ti se posreci :d

a odakle vama sve te informacije... moj komsija... vrata do vrata... podneo je zahtev... za 256/64 pre 20-tak dana... i nista do sada nije saznao... u cemu je fora niko ne zna... ja sam mu ponudio da moj ADSL povecam na 512... pa da placamo po pola...
sobzirom da covek i zena citaju mail.. i vesti.. :)

jel se placa prelaz.. ako neko zna... nema nista na sajtu PTt.a

Za prelaz na vecu tarifu se nigde ne placa, a na manju za PTT nisam siguran, ali vecina ih naplacuje...

Meni su ovi iz podrske rekli da se ne placa prelaz, samo treba mesec dana unapred da se podnese zahtev.

ma ja im ne placam NISTA dokle god net ne pocne dobro da radi tj. dokle god ne prestaju da mi daju 89.x.x.x i 82.x.x.x bangave ip

Evo sad sam na 89... i veza mi nije pucala ni na sekund 4 i po dana (to znam 100% zato sto nisam gubio slotove, a i nijednom nije pukla konekcija ni sa jednim hub-om, ni sa serverom u eMule-u) do pre 2 sata kada je doslo do nekog prekida na par minuta... I dalje sam na 89... i radi perfektno za moje potrebe, osim sto je ping sa google.com oko 100ms (naravno dok se nista ne download-uje), a to je ono sto tebe muci... Ebi ga... :(

ja imam tu 89.*.*.* i radi mi odlicno, ping je klasika oko 30-50 kada pikam kanter hehe

Your IP Address is 89.110.201.xxx

gx-x je napisao(la):
ma ja im ne placam NISTA dokle god net ne pocne dobro da radi tj. dokle god ne prestaju da mi daju 89.x.x.x i 82.x.x.x bangave ip

Sve radi savršeno. Battlenet ping 60-70. Probaj da pinguješ www.ptt.yu. Meni je ping od 19-23.

Poslednja izmena:
Takodje sve OK sa adresom 89*. Povremeno sam proveravao status konekcije i poslednja koju sam imao se zadrzala negde oko 94h. Sve radi fino, veza brza. Zadovoljan. Kuk, kuc.
Usput, razmisljao sam se da zivkam Trigon da mi daju 4-portni ruter jer su mi ova dva kompa vezani po principu 1-USB 1-LAN, sto bas i nije pozeljna kombinacija. Ali posto je vec stvar ovakva kakva jeste, necu da trazim djavola :) .

kod mene na ptt adsl download 27-29 kbs/sec

sve je ok...ip isto 89 . xxxx

samo imam mali problem,kada ortak (vezani preko rutera) nesto downloaduje ja ne mogu ni stranicu da otvori.to me zestoko smara....

Santa je napisao(la):
Sve radi savršeno. Battlenet ping 60-70. Probaj da pinguješ www.ptt.yu. Meni je ping od 19-23.

Meni je ping sa PTT-om oko 40ms, mozda zato sto sam iz Nisa?

ljudi, nije do pinga, nemam sad vremena za igranje, vec HTTP (surf) radi kao sa modemom, sve se otvara u 4-5kb/s, ukljucujuci i bench forum. Kad uleti 212.x.x.x ili 213.x.x.x (koji mi je trenutno) onda sve radi u 20-25kb/s (kako bi i trebalo da radi). Stim sto kad sam na 89 i 83 varijantama, ako sam neaktivan (nema protoka) veza se zaglupi posle par minuta pa moram disco/reco. Ne kazem da je kod drugih tako, kazem da je kod mene tako, jednostavno, da je problem recimo do mene ne bi ni 212 i 213 opseg radio kako treba...a taj opseg dobijam svaki treci dan :S:

PS. Na serveru na kom igram bf2, sa 212 i 213 adresom ping mi je ~90, a kad imam 89 i 83 ping je ~300 ( i automatski kick sa servera sa porukom "sorry, hugh pingers not allowed" :wall: )

cudno, ali ja taj 89.110.*.* imam vecj oko mesec dana... zaista ne mogu da se pozalim. knock knock. Do dushe koristim d-link ruter a ne njihov asus. mozda je do modema :S

Poslednja izmena:
Pa mislim da bi na to pitanje mogli da ti odgovore samo ljudi iz NS-a, jebga, u BG-u sve radi ok.

gx-x je napisao(la):
ljudi, nije do pinga, nemam sad vremena za igranje, vec HTTP (surf) radi kao sa modemom, sve se otvara u 4-5kb/s, ukljucujuci i bench forum. Kad uleti 212.x.x.x ili 213.x.x.x (koji mi je trenutno) onda sve radi u 20-25kb/s (kako bi i trebalo da radi). Stim sto kad sam na 89 i 83 varijantama, ako sam neaktivan (nema protoka) veza se zaglupi posle par minuta pa moram disco/reco. Ne kazem da je kod drugih tako, kazem da je kod mene tako, jednostavno, da je problem recimo do mene ne bi ni 212 i 213 opseg radio kako treba...a taj opseg dobijam svaki treci dan :S:

Auuuuuu vidim ja da ce ova tema da postane kao tema o Neo Bee-u. PTT se igra malo sa IP adresama.... Pre par nedelja sam nakon pucanja veze dobio adresu sa 89.*.*.* i nista.... Ni surf nije hteo da radi kako treba.... Posle sam provalio da je verovatno do adrese.... Onda se otkacim jedno 20-30 min pa ponovo zakacim i obicno ubodem neku 213.*.*.* i onda radi relativno ok.
Ovu 89.*.*.* mi torrent reactor javlja kao americku.... Reklame mi se nude kao upoznajte devojke iz new yorka i tako to , videli ste vec sa strane kad ucitate sajt www.torrentreactor.net ?????
Moguce je da ptt na ovaj nacin pokusava da smanji koriscenje linka za neke heavy downloadere..... Mada sumnjam da sam heavy downloader sa 1 gb dnevno prenesenih podataka (imam 256/64 kb link).
Nije im dosta sto su uzimali kajmak dok je bio dialup nego ce sada da ti nude u*ranu uslugu po ceni 10*vecoj nego u svetu. Drpali su za dial up sad ce i za takozvani broadband... Ovo se odnosi na sve moguce provajdere ne samo na PTT....
Bilo kako bilo sutra idem da vratim modem i da se lisim zadovoljstva broadbanda u Srbiji....:bottle:

Poslednja izmena:
Ovo sa IP adresama kako koga zakaci.... Evo sada sam zakacio adresu 89.110.200.* i torrenti mi lete oko 25kb/s ali nikad ispo 24. Za ovu adresu kaze da je locirana u UK ... ja brze od ovoga do sada nisam video... Samo da potraje jos koji sat :))))))

Yellow Pinky:

i ja imam 89.110.*.* a nisam par nedelja nishta skidao, samo surf, mail i ponekad online igrica... ne verujem da je do toga

Ma nije do toga 1000%, posto sam ja razne adrese imao i na svima skidam po 3.5 - 4 giga dnevno bez prestanka vec 4 meseca... Da su hteli da me odj****, vec odavno bi to uradili...

Evo sad sam na 89... vec 7 dana i za to vreme nijednom nije pukla konekcija (prema logu router-a), vec je samo jednom bio prekid protoka od par minuta 9to sam detektovao preko puknutih konekcija u DCu, posto nisam bio tu)...

ali ti imas ruter, ja imam modem. Ti si na centrali liman, ja sam na centrali stari grad...znaci ne mozemo bas direkt da se poredimo, a kamoli sa ljudima iz BG-a.

Vrh Dno