Šta je novo?

Ptt Adsl?

novakno1

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2004
Poena
620
kakav je.. vidim da je za sada dzaba.. pa rekoh da ga probam..
koliko treba za uvodjenje (vremena)...

imam sigurno uslova (centar, centrala 32xx-xxx)
proverio sam svojevremeno kada sam hteo da uvodim Beocity adsl...
vratili su mi mail da imam mogucnosti.. to ocekujem i od ptt-a :)

nego da li su dobri kakav je protok ?
kakvi su po pitanju dial-up-a :)

mom kumu u ns za 3-4 dana ukljucili kaze da ok sljaka ali nemas od njih ni mail ni nista nikakav CP

Meni u Nisu radi lepo, download 26KB/s, brzo otvara strane, slusam internet radio u 192kbps, Limewire ide maksimalno, ping je Ok...
Inace ja koristim mail koji sam otvorio dok sam jes bio na PTT dailup-u. Dakle taj mail se bez problema otvara i preko ADSL-a. Ne znam kakva je situacija ako nemas dilaup nalog i mail.

pa samo da potvrdim Igvan-ov post ;) stare email ptt adrese bez problema mozes koristiti na adsl-u ;)

Jel ima problema sa mulom? Kakav je ptt u odnosu na beotel?

Na istoj smo centrali, a korisnik sam PTT-ovog ADSL-a, tako da ce ti sigurno ok raditi ... Znaci protok je u proseku izmedju 27 i 28 KB/s, dok u vreme najvece guzve dolazi do 26, P2P mreze sve rade odlicno, mali ping (oko 40 na vecini domacih CS servera gde ja pikam), tako da je sve u svemu topla preporuka.

Jedino to sto nemas klasican nalog kod njih, pa samim tim ni e-mail, ali veoma je lako otovoriti isti (cak i sa POP pristupom pa da ne vidish neku razliku u odnosu na druge).

nije mi bitan e-mail.. i onako koristim G... nego @pukovnik koliko im je trebalo od tvog zahteva da ti ukljuce..

Pukovnik je napisao(la):
Na istoj smo centrali, a korisnik sam PTT-ovog ADSL-a, tako da ce ti sigurno ok raditi ... Znaci protok je u proseku izmedju 27 i 28 KB/s, dok u vreme najvece guzve dolazi do 26, P2P mreze sve rade odlicno, mali ping (oko 40 na vecini domacih CS servera gde ja pikam), tako da je sve u svemu topla preporuka.

Jedino to sto nemas klasican nalog kod njih, pa samim tim ni e-mail, ali veoma je lako otovoriti isti (cak i sa POP pristupom pa da ne vidish neku razliku u odnosu na druge).

Ako je to tacno sto kazes, ja prelazim kod njih. Na neobee mi DL ne prelazi 22kb/s

I ja da pitam, koji im je responce time?

novakno1 je napisao(la):
hvala.. svima.. podet zahtev.. sada samo da cekam

Hahahah, i ja sam danas (pardon, juce) podneo zahtev.

Riba na informacijama mi rece da se NE placa spustanje sa 512 na 256 posle isteka 3 promitivna meseca.

Rastuzila me sto je rekla da cu biti oko 20 dana bez neta jer prvo moram da otkazem ADSL od Neobee-ja pa da oni potvrde taj raskid ugovora, pa da telekom nesto uradi i na kraju da da zeleno svetlo Ptt-u.

CoR je napisao(la):
I ja da pitam, koji im je responce time?
Ovo i mene zanima :)
Takodje planiram da uvedem adsl, i ono shto me zanima je dal' moram da cimam cala jer se telefon vodi na njega, ili mogu da na svoju lichnu i potpis da "sklopim ugovor" za adsl??

Jel` ovo 3 meseca free vazi i za Beograd?

sivuk je napisao(la):
Jel` ovo 3 meseca free vazi i za Beograd?

Dabre :D .... imas sve na www.ptt.yu

Ako hoces pozivi ih i ti da potvrdis da se ne placa prelaz sa 512 na 256 :D

ovo drugo

CoR je napisao(la):
Ako hoces pozivi ih i ti da potvrdis da se ne placa prelaz sa 512 na 256 :D

Ima na kraju stvarno da se dosete pa da naplacuju prelaz.
:d

Pa kod ostalih se naplacuje prelazak sa vise na nizu tarifu...

@Cor
a jel placas nesto da otkazes kod Neeobeja ili si im samo najavio raskid... zanima me zbog druga... (ima drugi thread) ali kada si vec pomenuo da pitam

Poslednja izmena:
Otprilike od 19 do 21h sam imao 2 velika prekida (i oba puta su mi promenili IP - pre toga mi je stojao isti IP 3 nedelje), a posle toga normalno...

Pucao je i Eunet... Telekom je nesto brljavio.

Poz

valek je napisao(la):
Kako vam danas radi ptt? Meni nikako
Delija je napisao(la):
Otprilike od 19 do 21h sam imao 2 velika prekida (i oba puta su mi promenili IP - pre toga mi je stojao isti IP 3 nedelje), a posle toga normalno...
Alo bre! Taman odlucim da predjem na novog providera a vi pocnete da me plasite kako ne radi :d

doggy je napisao(la):
Pucao je i Eunet... Telekom je nesto brljavio.

Poz
To lave! Obraduj me, vrati mi nadu u bolje sutra, u svetliju buducnost. 'Ocu i ja da imam dobar ADSL :D

@novakno1
Vidi, ja sam se malo zayebao pa uplatio do 23.4. Mogu sada da raskinem ugovor, ali nekako ne zelim da izgubim te pare. U ostalom ne vredi mi da raskidam ugovor dok mi ne stigne email od Ptt-a da je moj zahtev stigao do njih. A to ce potrajati jedno sedam dana ili vise.

Inace, gledaj da im vratis sve delice onog ActionTech modema.

Ako mi se posreci, mozda i skinem celog Pretendera dok mi ne istekne neobee.
Taman da ga gledam dok se susim 20 dana bez neta.

Poslednja izmena:
Juce je pukla veza dva puta, ali to nema veze sa PTT-om vec je u pitanju Telekom...

Igvan je napisao(la):
Juce je pukla veza dva puta, ali to nema veze sa PTT-om vec je u pitanju Telekom...

To lave, toooooo! :D

Da predjem mirne savesti na Ptt :D

_Silent_ je napisao(la):
Ovo i mene zanima :)
Takodje planiram da uvedem adsl, i ono shto me zanima je dal' moram da cimam cala jer se telefon vodi na njega, ili mogu da na svoju lichnu i potpis da "sklopim ugovor" za adsl??
Ugovor NE MORA da potpise vlasnik telefonskog broja. Provereno. Ostaje samo taj odvratni period od 20-ak dana. Razlog za ovo moze da bude i njihova praksa da instalaciju opreme ne vrsis ti vec dolazi ekipa koja to montira. Ko zna, mozda je moguce skratiti taj period ako postignes dogovor da sam odes po opremu i to odradis. Sama tehnicka ekipa nije BAS iz PTT-a vec su angazovali neku firmicu kao podizvodjaca. Ono sto znam je da se dobija ADSL ruter (meni vrlo bitno) pa povezivanje vise makina odjednom nije problem.

@CoR:

meni PTT nikako ne radi dobro od kad sam kod njih, stalno mi puca veza i protok je shit... stalno me zovu i govore mi kako nije do njih

Poslednja izmena:
J__ je napisao(la):
@CoR:

meni PTT nikako ne radi dobro od kad, stalno mi puca veza i protok je shit... stalno me zovu i govore mi kako preterano skidam neshto s neta...

Aaaaaaaaaa??? :trust:

Ja sam svukao 187Gb od 7. februara kad su me ustekali. Da nas nisu pomesali? :d

EDIT: Morao sam da citiram tvoju "original" poruku (pre editovanja), posto mi uopste nije jasno o cemu ti to... :trust: Totalno je nelogicno da oni tebe zovu i govore ti da nije do njih! :trust:

Poslednja izmena:
???

J__ je napisao(la):
meni PTT nikako ne radi dobro od kad sam kod njih, stalno mi puca veza i protok je shit... stalno me zovu i govore mi kako nije do njih

Od kad si na Ptt-u? Sta su ti dali od opreme? Koliki je DL u proseku? Koliko imas DL po danu?

Da kucnem u drvo, neobee mi vise ne puca. Ali i dalje imam oko 19KB/s u proseku. Tj 1-1.3 GB po danu na vezi 256kbps.
Max DL je 24KB ali to su jako retki pikovi. 25 mogu samo da sanjam, 27 je SF...

Priznajem da si me naplasio sada, ali s obzirom da si ti jedini sa takvim iskustvom.
Ma, ostaje mi da probam i vidim. Valjda necu biti toliki baksuz :D Nece grom u koprive :d

Poslednja izmena:
@CoR
Ne znam sta da ti kazem. Mozda da sacekas jos neko iskustvo Beogradjana, al' ovo sto je napisao J__, pogotovo prva poruka pre editovanja (u mom citatu) nema bas neke logike... Bas me interesuje njegovo objasnjenje...

Ptt stizem :banana:
Ovi neobee su totalni *******, bezobrazluk+neznanje=neobee :mad:

napusio sam pre neki dan tehnicku podrsku posto im je bilo tesko da me pozovu na moj broj, jer sam ih zvao sa mob. i nisam imao kredita.
pre toga su me dvaput cimali da dolazim i zamenim modem i kao uzmem drugi, prvi put kad sam dosao lik je odneo modem u njihove prostorije i vratio mi isti sa jos prljavijim usb kablom, naravno nije radilo i dalje. (nisam napomenuo da nisam mogao da se konektujem 5 dana.) opet su mi rekli da dodjem ovaj put po asusa medjutim dobio sam ovislink, kao nestalo sa lagera. :bottle:
kad sam dosao kuci nije bilo knjizice za podesavanje konekcije. ja ih nazovem i pitam za parametre i on pocne da mi diktira sav nadobudan :wall: i ja mu kazem da me nazovu jer nemam kredita i lik se smori i kao (posle 30sek premisljanja) ajde nazvacu te. i ja tu planem. :mad:
ostatak sam vec rekao. :whip:

Cimaju me 5 dana, boli ih uvo da mi nameste i to malo protoka sto sam imao. potrosio sam 500din kredita smarajuci se sa njima i njemu je tesko da me nazove.
tako da cu sutra da im vratim modem i PTT stizem :,,:

Poslednja izmena:
Vrh Dno