Šta je novo?

Ptt Adsl?

koliko dugo se čeka aktivacija?

Moram prijaviti jedan problem sa Ptt ADSL-om... imam osecaj da Ptt trotluje ili sta vise torrent protokol. Danas skoro ceo dan brzina nikako da prebaci 50KB/s, da ne bude da je problem do klijenta, ostavio sam da se nakaci 370 peerova od toga je 330 seedra i nista, brzina nikako da predje 45-50. FTP i HTTP download radi bez problema, 105-110 KB/s (skidanje novih nV dirvera). Da li je neko imao slicnih problema nedavno?

Poslednja izmena:
Moram prijaviti jedan problem sa Ptt ADSL-om...

Nazalost nisi jedini.

Od ponedeljka, kad su negde oko 16h nesto cackali, voz ide nizbrdo.
I tako dan za danom u toku nedelje, sve gore, a sad je na P2P-u veci up od down-a.

Eeee, dugo i trajalo.

Pozdrav,

Poslednja izmena:
Kod mene je za sada sve ok, ali na telekomu :trust:

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    73.4 KB · Pregleda: 79
Kod mene je za sada sve ok, ali na telekomu :trust:

To nema puno veze... Ja nisam primetio nikakve promene u saobracaju. Torrent radi normalno, doduse ja sam na 512, tako i da ne mogu da ocekujem mnogo vise od 50 :d .

I meni danas pre podne torrenti nisu dobro radili. Naime download je bio konstantno ~30KB/s (nije do torrenta s/p=1300/100 :D) ali evo sada se sve vratilo u normalu i ide treko 50KB/s

Popravilo se danas negde posle 17h.
Sad je otprilike kao sto je i bilo.
Sta su radili, nemam pojma, al' nadam se da nece nikad vise.

Pozdrav,

Razmazili su vas definitivno... Par dana nesto malo zeza i vec drvlje i kamenje... :)

Popravilo se danas negde posle 17h.
Sad je otprilike kao sto je i bilo.
Sta su radili, nemam pojma, al' nadam se da nece nikad vise.

Pozdrav,
Ja sam se takodje zabrinuo,ovo se jos nije desavalo...
Uplasio sam se da nisu poceli da blokiraju portove :type:

Ja sam se takodje zabrinuo,ovo se jos nije desavalo...
Uplasio sam se da nisu poceli da blokiraju portove :type:

Iz mog iskustva... i imao si zbog cega da se uplasis.

Tako to obicno pocinje kod svih, ali ne i kod PTTNeta.

Jednostavno, u ponedeljak, oko 16h su nesto menjali, cackali po hardwareu i posto su
takvi kakvi jesu, ocigledno nesto nije bilo namesteno kako treba... sve do juce.

Promptnost i azurnost PTTNeta je vec poslovicna... :(

Pozdrav,

Poslednja izmena:
Ljudi, da li se i vama dodeljuje ip adresa koja pocinje sa 89. ? Dobijam je jako cesto a primetio sam kada je dobijem da mi je konecija sva usporena. Npr kada gledam youtube ide sporije ucitavanje tako da ucitava-pusta. Kada dobijem npr 213. onda sve id prefrektno, stranice se brze otvaraju itd.

uh desava se... ja mislio samo do mene... :)

Jeste to se desava, samo ja mislim da to nema veze sa IP adresom vec je nesto drugo u pitanju, zale se mnogi i kod drugih provajdera.

Nisam jedini :)
Sada sam opet dobio 213 kao i sinoc. Super radi. Kada budem dobio 89 odma cu primetiti po radu surfa. Dl ovek bude max: 106KB/s na sve IP adrese koje mi se dodele (mislim da mi se rotiraju 3,4 ali najcesce zapadne 89) ali kod surfa, ucitavanje streaminga je jako sporo nasprem ostalim IP adresa.

@Rusi
Pogledaj prva dva posta na ovoj stranici :)
Kod:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=98422&page=8

Ja nikako ne mogu da ubodem onu sa 213, sve ove sa 89.
Da li moze neko da potvrdi da li je kod drugih providera isti slucaj ili je ovo samo kod ptt-a
Torrenti mi idu sa privatnog trackera 52KB/s jedino youtube stuca a sa rapidshare skidam sa 40KB/s.

pa glavni problem je sto PTT (89.x.x.x) ima packetloss u lokalu veci od 10% (strane servere da ne pominjem)
na mesecnom nivou to je kao da nisam imao vezu 3 dana ...

'ko neplati na mostu...'

da li je moguce ovo da se reklamira negde i da li je ovo samo sa PTT-om slucaj?

PS. kako se proverava koliko paketa se gubi.
Interesantno da torrenti idu punom parom dok rapidshare i ostali malo koce.

PTT nije vise sto je nekada bio.
Mesecima unazad kvalitet veze lagano opada, u svakom smislu: download, surf, streaming, ping...

Poslednja izmena:
Ako hocete mozemo da se dogovorimo da sto vise nas ih nazovemo na onaj broj podrske u BG istoga dana i da se zalimo za isti problem sa ip adresama 89.x.x.x, slaba brzina downloada i gubitak paketa, i ako nas bude dosta sigurno ce se one tete sa telefona nekome zaliti da mora da se popravi mreza...:smash:
Samo da vidimo koliko nas je i koji dan da izaberemo, najbolje pre podne jer su vece sanse da stigne do nekoga ko je zaduzen za to, evo broj:
Podrška PTT - HELP DESK: 011/3641-999

Zanimljivo. Imam 89.*.*.* i download sa newsa, http i ftp mi ide punom brzinom, bez problema. :trust:

I ja imam velikih problema u poslednja 3 dana. Znači downaload je prepolovljen, oko 30kbps, a da ne pričamo što savkih malo malo, jednostavno net prsne, i prestane da radi... 89. IP

uzas... toliko sam ih hvalio i sad truba... 70 KB/s... smesno... kada stavim samo rapid da mi skida ne ide preko 50... strasno...

U redu, onda kada cemo da ih zovemo sreda ili cetvrtak?
Da se skupimo vise, koliko nas ima do sada, 4? :)

I ja imam velikih problema u poslednja 3 dana. Znači downaload je prepolovljen, oko 30kbps, a da ne pričamo što savkih malo malo, jednostavno net prsne, i prestane da radi... 89. IP

30kbps? Ti bas imas srece...

Prilozi

• dl_softpedia.PNG
    dl_softpedia.PNG
    54.6 KB · Pregleda: 61
Vrh Dno