Šta je novo?

PTT adsl

Kako vam idu torenti? Ja recimo sada ako ukljucim, obori mi brzinu skroz interneta, vuku se i torenti i sam internet. Ako ugasim torent, nakon nekog vremena vrati se u normalu brzina.
Rekao bih da nije do mog kompa, jer preko dana na primer ne radi, narocito vikendom, a inace rade torenti punom brzinom.
Neko ko ima vremena neka pusti neki torent i proveri brzinu, hvala.

ogranici i upload za torente. na nekih 80% max.

Ne verujem da je do broja konekcija, kazem radi inace torent ali i prosle nedelje preko dana, i ponekad tokom radnih dana ovako lose radi.
Da je do konekcija ili do uploada, ne bi nikad radio, ovako bas je drasticna razlika kada radi i kada ne radi kako treba.
Upload je ogranicen.

Skroz mi iz dugogodisnjeg iskustva sa provajderima lici da oni zakidaju, zato ko je kod njih na adsl-u nek proba da li mu rade torenti na maksimumu, samo to me interesuje.

Kako vam idu torenti? Ja recimo sada ako ukljucim, obori mi brzinu skroz interneta, vuku se i torenti i sam internet. Ako ugasim torent, nakon nekog vremena vrati se u normalu brzina.
Rekao bih da nije do mog kompa, jer preko dana na primer ne radi, narocito vikendom, a inace rade torenti punom brzinom.
Neko ko ima vremena neka pusti neki torent i proveri brzinu, hvala.

To je normalno ako nešto "skidaš" pun gas.Kolege su ti preporučili da ograničiš download u uTorrentu

Da bas je normalno da kad skidas punim gasom imas uzasno sporu brzinu tog istog skidanja, logicno...
Ogranicavanje downloada nema smisla sem da se rastereti surf tokom tog skidanja, dok ogranicavanje uploada ima smisla, ali to je vec ograniceno kao sto sam napomenuo.
Ne radi mi komp trenutno, ne znam kakva je situacija, ali da ponovim, samo neko ko je na adsl-u neka proba vikendom ili radnim danom uvece da skida i prenese utiske kako rade torenti.

Torenti rade perfektno,oko 1 mb
Default daju onaj budjavi kockasti Tp link bez antene,ali na licni zahtev sam zaduzio polovni Tp Link W8901G koji radi lepo
Inace iza lika koji radi tamo stajalo jedno 20 tak tih kockastih rutera,pitam sta je ovo kaze vraceni na reklamaciju
Jedini problem sam imao sa cestim izbacivnjem poruka stranica nije dostupna,reseno prelaskom na Google dns
Capture.JPG

Poslednja izmena:
Ok hvala, kad osposobim komp videcu sta moze biti problem, tj da li ga jos uvek ima.

Inace, prosto neverovatno kako im je los dns, sto to ne nameste da sljaka kako treba ostaje misterija.

Sklopio sam ponovo komp, nova instalacija, isti problem, internet radi super, dok ne ukljucim torent, tada padne brzina i torenta i interneta.
Kao da mi komp limitira brzinu, na primer ako na torentima skida 200kb/s, tada mi i net radi toliko brzo. Ako ugasim torent posle nekog vremena se net oporavi i radi punom brzinom normalan download.
Ima jos jedan komp prikacen na ruter, na njemu na primer probam protok na beocity stranici i ide punom brzinom a meni se vuce.
Da je do rutera da se zaglupljuje konekcijama, ne bi niko imao normalan internet, jel tako?
Nisam pametan u cemu je problem.

EDIT: I minut nakon sto sam ovo napisao, udjem u opcije mreze, ucini mi se sumnjivo AppEx Networks Accelerator, odstikliram i istog sekunda brzina zapuca na max. Ukljucim, smanji brzinu, iskljucim brzina opet na max.
Au bre koliko vremena sam izgubio na ovo, super mi je ubrzala mrezu ta opcija, a po defaultu je na ovoj integrisanoj ukljucena...
Eto mozda neko bude imao isti problem, poz.

Poslednja izmena:
U zadnja 4 dana nisam imao net 3 dana po više sati dnevno. Da li je još neko imao ovako dugotrajne prekide net-a?

Jesi zvao podršku?

U zadnja 4 dana nisam imao net 3 dana po više sati dnevno. Da li je još neko imao ovako dugotrajne prekide net-a?
Da, ali do juče, danas ne. Imali su neki tehnički problem većih razmera.
Ja bih ih zvao da sam na tvom mestu ukoliko još uvek imaš problema.

Inače sam prijatno iznenađen ovim provajderom. Do ovog prekida (kod mene su bila dva prekida, na po par sati) oko pola godine je bez problema sve radilo.

Da, ali do juče, danas ne. Imali su neki tehnički problem većih razmera.
Ja bih ih zvao da sam na tvom mestu ukoliko još uvek imaš problema.

Inače sam prijatno iznenađen ovim provajderom. Do ovog prekida (kod mene su bila dva prekida, na po par sati) oko pola godine je bez problema sve radilo.
Ukoliko me i danas isključe zvaću ih sigurno. Juče mi je nestao net oko 8h ujutru pa ga nije bilo do posle 14h. U nedelju je prekid trajao otprilike isto, mošda malo kraće. U subotu nije bilo prekida, dok je u petak net nestao u popodnevnim časovima nakon nekoliko kratkotrajnih prekida.

U prethodna tri dana daunloud mi je sa deklarisanih 6Mbps iz paketa pao na 0,5Mbps uveče do 1,5Mbps sada u nedelju ujutru. Područje je Beograd, Petlovo Brdo. U prethodnih 8 mjeseci sve je bilo na nivou iz paketa, čak je u testovima za poneki procenat znalo da pređe deklarisane vrijednosti.
Ima li još neko sličnih problema ovih dana?

U prethodna tri dana daunloud mi je sa deklarisanih 6Mbps iz paketa pao na 0,5Mbps uveče do 1,5Mbps sada u nedelju ujutru. Područje je Beograd, Petlovo Brdo. U prethodnih 8 mjeseci sve je bilo na nivou iz paketa, čak je u testovima za poneki procenat znalo da pređe deklarisane vrijednosti.
Ima li još neko sličnih problema ovih dana?

Koristim ga nekih godinu ipo i nisam imao problema. Prvu godinu sam imao paket od 6 mb po isteku ugovora sam povecao na 10 mb i stvarno radi odlicno. U pitanju je Smederevo.

Kod mene, na drugom kraju Beograda, je aploud/daunloud odnos kakav treba da bude, i nije bilo nikakvih problema. Znači - zovi ih. Plaćaš 6, dužni su ti 6 megabita.

Ipak je bilo "samo" do njihovog rutera. Metoda izvlačenja napajanja iz struje na par sekundi je sredila stvari. Ruter je TP-Link td854w i ovo mu se prvi put desilo. Nadam se da nije uvod u ozbiljnije probleme.

Meni net radi nesto kilavo danas, twitch streaming na primer negledljiv, ima izgubljenih paketa.
Kako je kod vas stanje?

Da li ima neko problema sa torrentima? Meni radi sve normalno, youtube stream na 1080p bez seckanja, ali zato torrenti ne mogu 5kb/s da prebace?

Sad probah torrent, radi super.
U svakom slucaju ako je tako mala brzina nesto drugo nije u redu, makar ptt nikad nije na torrentima zakidao, desi se nekad kilavo da radi ali generalno net, ne selektivno.

Inace oko 12-13 opet malo losije radio net, trenutno radi ok, videcemo veceras da li je bilo privremen problem neki.

Meni isto torrent radi normalno i sa ovim adsl paketom od 10/1 Mbps sve mi radi u tim granicama normalno i nemam problema

Evo došlo je do normalizacije protoka i do mene, ispalo je da je telefonska linija bila oštećena (one bakarne parice) koje su zamenjene danas u toku dana :)

Kakva su vasa iskustva sa ovom adsl akcijom internet za 1 dinar kolika je cena interneta posle isteka ova tri meseca

http://www.postanet.rs/lat/struktura/internet/adsl-internet/adsl-internet-fizicka-lica-cenovnik.asp
Imas ovde sve.

Inace ptt pocinje sa menjanjem paketa, povecavaju protok i menjaju pp prebacuju sa

2048/320 >>>do 5120/1024
do 5120/1024>>>do 10240/1024
6144/1024>>>do 10240/1024
do 10240/1024>>>do 20480/1024

Novi cenovnik |neodredjeno| |ugovor 12 m| |ugovor 24 m|

2048/320-------1380 1140 1020
do 5120/1024------1530 1290 1170
do 10240/1024------2000 1710 1590
do 20480/1024------2670 2250 2070

Poslednja izmena:
Meni nista jos nisu povecali. Jel to od 1.6.trebalo da krene?

Ja ih zvao i rekli mi da ne važi to za mene. Pod akcijskim sam ugovorom, trenutno plaćam one rate po dinar. A poslali mi obaveštenje o ubrzanju poštom. Za koga važe ubrzanja nisam zapamtio.

Nazad
Vrh Dno