Šta je novo?

PTT adsl

img-20150528-wa0004.jpg

Evo meni su poslali ovo. Trebalo bi da sam obuhvacen akcijom ali ne vidim ubrzanje. Zvacu ih sutra da vidim o cemu se radi.

Kod mene je povecano, sinoc primetio, verovatno ce sve uskoro prebaciti.
Test
4406179385.png

Е кад би и кабловски дуплирали … можда и џаба то кад су им везе ка серверима ван државе катастрофа. Најгори провајдер међу кабловским.

Nije ni adsl majka em skup em si ogranicen ko cigla. Ko mene ovaj adsl puko skroz ne znam da li se desava jos kome i do cega je uzrok.
Preko dana adsl radi ok i nema problema, medjutim uvece od 8 pola 9 adsl ko da poludi parametri linije se totalno pogorsaju sto dovodi do pucanja veze svaki min i tako skoro celu noc, da bi ujutro opet radio extra.

I kod mene se desava od kada su povecali brzinu da puca uvece net i brzina bas bas varira. Zbog boljih ponuda drugih operatera sa ptt adsl se druzim jos nedelju dana samo.

Ja nisam primetio da puca net uveče ali da zato brzina varira samo tako. Doduše zadnjih 7 dana nisam ni koristio net uveče da se ne bih nervirao.
A kladim se da će nam računi za jun biti uvećani iako bi povećanje cena trebalo da nas zahvati od 1. jula bez obzira što su povećali brzine. Po zakonu moraju da nas obaveste najmanje mesec dana pre stupanja na snagu novog cenovnika. Oni su nam poslali obaveštenje krajem maja.

Kako se kod Poste "dočepati" wifi ADSL rutera umesto buđavog jedno portnog...

Kod mene net ne radi celo vece. To je postalo bas ucestalo. Svako vece imam prekide. Ni malo mi nece biti žao da ih se otarasim. Posalji im mejl i trazi wifi ruter. Meni tako poslali

Kod mene net ne radi celo vece. To je postalo bas ucestalo. Svako vece imam prekide. Ni malo mi nece biti žao da ih se otarasim. Posalji im mejl i trazi wifi ruter. Meni tako poslali

Ne radi gde ? Kako je protekla zamena starog jednoportnog. Da li traže doplatu ili menjaju kao Telekom (izvade iz džaka neki polovni daju ?)

Novi Pazar. Nova linija ubacena pre 6 godina, prebaceno na tonsko biranje i lre gidinu dana uvedena promena linija od strane Telekima u celom naselju i izmenjani svi brojevi. Dakle do Poste je. Meni nisu trazili nikakvu doplatu, poslao sam im mejl i ljubazno ih zamolio i za 3 dana su me zvali iz Poste da vratim stari i preuzmem novi wifi ruter Tp link. Ja sam dobio nov u kutiji, neotpakovan,nekoriscen.

Kojim putem ulazis u podesavanja rutera? Wifi-jom ili lan-om? Neki ruteri mogu samo preko lan kabla da otvore podešavanja.

A kladim se da će nam računi za jun biti uvećani iako bi povećanje cena trebalo da nas zahvati od 1. jula bez obzira što su povećali brzine. Po zakonu moraju da nas obaveste najmanje mesec dana pre stupanja na snagu novog cenovnika. Oni su nam poslali obaveštenje krajem maja.

Juče stigo račun naravno uvećan. Jer planira neko da reklamira račun zato što nisu ispoštovali zakonski rok za obaveštenje korisnika od najmanje 30 dana pre stupanja na snagu novog cenovnika?

Stigo uvecan racun iako sam ih pismeno e-mail om obavestio da ne pristajem na promenu cene
Sutra idem da vratim opremu i raskinem ugovor
Bas bih voleo da me tuze,da ih razvalim na sudu

Capture.PNG

Stigo uvecan racun iako sam ih pismeno e-mail om obavestio da ne pristajem na promenu cene
Sutra idem da vratim opremu i raskinem ugovor
Bas bih voleo da me tuze,da ih razvalim na sudu

Pogledajte prilog 174838

I dalje ne razmisljaju o tome da su cene njihovih pakete u odnosu na brzine ,nerealne.Zar nemas nekog drugog provajdera u blizini ?

Vezan sam ugovorom,a brzine mi nisu bitne,ionako me smorio net,sluzi mi vecinom za CS-satelitska je zakon
Kad sam sklapao ugovor,bili su ubedljivo najpovoljniji- ugovor 2god. 6 mes. gratis a posle 1020 din.
Sad im kao malo,pa bi na kvarno da povecaju cenu

Javili se-greska kazu,vratice mi na iducem racunu staru cenu

Vezan sam ugovorom,a brzine mi nisu bitne,ionako me smorio net,sluzi mi vecinom za CS-satelitska je zakon
Kad sam sklapao ugovor,bili su ubedljivo najpovoljniji- ugovor 2god. 6 mes. gratis a posle 1020 din.
Sad im kao malo,pa bi na kvarno da povecaju cenu

Javili se-greska kazu,vratice mi na iducem racunu staru cenu

Trebalo bi i na ovom računu da ti vrate staru cenu! Uzgred imaš pravo po zakonu da raskineš ugovor zbog ukoliko ti podignu cenu bez obzira što si pod ugovornom obavezom i to bez plaćanja ikakvih penala.

Evo 2,5 meseci od kako su povećali brzine i svo ovo vreme mi brzina užasno varira, a ping skače u nebesa. U početku je brzina varirala uglavnom uveče, dok sada po ceo dan varira!Korisnik sam PTT adsl-a već 4 godine. I ranije je bilo perioda kada je brzina varirala, ali nikada ni približno nije ovako dugo trajalo. Ja ću izgleda uskoro morati da menjam provajdera jer ovo je neizdrživo.
Uzgred kakvo je stanje kod drugih korisnika?

Zavisi sta skidas kod mene generalno kad idu torrenti varira do 50 KB. A i sam paket kaze da je brzina do 5 mbps tako da banda moze da radi sta hoce. A tako je kod svih provajdera.

Zavisi sta skidas kod mene generalno kad idu torrenti varira do 50 KB. A i sam paket kaze da je brzina do 5 mbps tako da banda moze da radi sta hoce. A tako je kod svih provajdera.
A kako stojiš sa ping-om, da li tu imaš drastičnih variranja? Meni npr. bude 35 pa onda za nekoliko sati skoči na 500, a dešava se vrlo često da ide i na 800 što je katastrofa.
A što se tiče brzine koju merim na speedtest-u bude nekad onoliko koliko bi i trebalo tj. oko 4Mb, nekad 10x sporije, ali vrlo često bude malo brže od fax modema i to sve u istom danu! Definitivno mi za ove 4 godine koliko sam kod PTT Net-a nikad gore nije radio internet nego u zadnja 2,5 meseca od kad su povećali brzine!

Nisam merio ping skoro, ali je bio ok zavisi i koji server pingujes, ali tolikih umanjenja brzine nema. Najmerodavnije ti je da meris brzinu sa downloadom nekog fajla np torrent ili sa negog jakog servera. Speedtest moze da zeza.

Veceras kod mene bila oluja i gle cuda grom mi zapalio ruter. Ono sto mi nije jasno kako se to desilo kad sam pre grmljavine iskljucio komp i ruter iz uticnice a kabal od linije izvadio iz uticnice u zidu.
Sad kad sam probao da upalim ruter ne javlja se. Malo ga promuckam :) i iz njega pocese ispadati crni delici garezi. Napusti me posle skoro 4 godine rada

Nisam merio ping skoro, ali je bio ok zavisi i koji server pingujes, ali tolikih umanjenja brzine nema. Najmerodavnije ti je da meris brzinu sa downloadom nekog fajla np torrent ili sa negog jakog servera. Speedtest moze da zeza.
Ma pingovao sam samo ove lokalne servere u Bg-u. Znam da kad pingujem server iz neke udaljenje zemlje da ping raste. Varira i kad skidam sa raznih servera i pri torrent-u. Bude i preko 500kB a bude i 5kB.

Veceras kod mene bila oluja i gle cuda grom mi zapalio ruter. Ono sto mi nije jasno kako se to desilo kad sam pre grmljavine iskljucio komp i ruter iz uticnice a kabal od linije izvadio iz uticnice u zidu.
Sad kad sam probao da upalim ruter ne javlja se. Malo ga promuckam :) i iz njega pocese ispadati crni delici garezi. Napusti me posle skoro 4 godine rada
Može da se desi iako jako retko ovo što je tebe snašlo. Iako si sve kablove izvuko iz utičnice, ako je kabl od tel. linije ostao blizu utičnice, da je elekrični luk preskočio to malo rastojanje i spržio ti ruter. I budi gotovo 100% siguran da nisi izvukao kabl od kompa iz utičnice da bi stradao i komp!

Nazad
Vrh Dno