Šta je novo?

PTT adsl

Nema nista od 50mb. Line attenuation ti je mnogo veliki.

Ne bih rekao da sam dovoljno blizu za 50 Mbps, evo ispod vrednosti.

Ne znam ni sam sta cu, beotel je ok za 1490 rsd, ali navikao sam na realnih 15mbps, ovamo ce to biti 9 u najboljem slucaju...

Probacu u Eunetu ako moze 20 Mbps, ako ne onda onaj 15 Mbps paket, nije skup sa 50% popusta. Jos neki predlog?
Odjavi kablovsku i uzmi Total Mix na dve godine za 2.430 RSD/m. Ako uzmemo da kablovska košta ~ 1.030 RSD/m, za ~ 1.400 RSD/m će ti pustiti ADSL "do 20/1 Mbps", što znači "najviše što tvoja linija može da podrži", koliko god to bilo.

Nemam kablovsku. To bas i nije logicno jer ce tih do 20 Mbps opet biti 15 Mbps koliko sam imao do sad.

Eunet nudi ugovor na godinu dana i nize cene, da uzmem ovaj 15 Mbps za 1995 rsd dobio bi valjda oko 14 Mbps realne brzine, sto je 100 kinti skuplje od ove akcije koje sam imao na PTT-u a brzina bi bila tu negde. Samo me brine kakva su iskustva sa njima, ne vidim da puno ljudi ima ADSL kod njih...

edit:

@havijer

To je vec nesto :)

Poslednja izmena:
Nemam kablovsku. To bas i nije logicno jer ce tih do 20 Mbps opet biti 15 Mbps koliko sam imao do sad.
A kako znaš koja ti je maksimalna ostvariva brzina? Možda bi mogao da izvučeš i 18 Mbps.

Eunet nudi ugovor na godinu dana i nize cene, da uzmem ovaj 15 Mbps za 1995 rsd dobio bi valjda oko 14 Mbps realne brzine, sto je 100 kinti skuplje od ove akcije koje sam imao na PTT-u a brzina bi bila tu negde.
Prvo, možda bi izvukao i malo više, a drugo - šta je bilo bilo je, pusti sada to šta si imao, gledaj šta sada možeš.

Samo me brine kakva su iskustva sa njima, ne vidim da puno ljudi ima ADSL kod njih...
Po meni su kršić, al' kad vidim čega sve ima i kako smo propali u svim aspektima, Eunet mu još dođe i dobar.

Eunet je nekada i nešto vredeo ali sada vise ne, cene su im u proseku skuplje od ostalih, ja sam do pre dve godine bio kod Verata i nisu bili loši. Vidi kakva je i njihova ponuda, nije na odmet raspitati se kod vise provajdera.

Pa znam zato sto sam do danas imao ptt do 20 Mbps paket i toliko sam dobijao, kao sto rekoh oko 15 Mbps sa onim njihovim krs ruterom. Znam da sam dobijao i par megabita vise kad sam probao ortakov Pirelli ruter, tako da i tih 18 Mbps mozda mogu biti ostvarljiva mogucnost.

Problem je u tome sto se na Totalu dobija apsolutno isti TPLINK TD854W koji sam imao, dakle skoro identicni uslovi... Svejedno, opet mi ulivaju vise poverenja od Euneta, a problem rutera se moze resiti kupovinom nekog boljeg. Treba razmisliti i cuti utiske drugih.

Edit:

@Bivis

Verat bukvalno isto kao Beotel, ne odgovara mi brzina ove akcije za 1490, dok su ostali paketi preskupi.

Poslednja izmena:
Puca li vam internet uvece?
Meni malopre, a i sinoc je par puta se gubio.
Samo do mene ili se jos nekom desava?

Ja cu cekati jos par dana da vidim da li ce nesto noramlno da ponude, jer prosla akcija im je bila skroz neodgovarajuca. Trenutno im stoji na sajtu da su nove akcije u pripremi. Ako ne verovatno i ja odoh na TOTAL TV.

Generalno za ovih godinu dana sam skroz bio zadovoljan sa PTT, nijedan prekid i uvek ista brzina koju placam bez padova i sl.

Sad sam pričao sa njihovim operaterom o ADSLU, imaće nekih novih akcija od 1.Aprila, ali se puno nisam interesovao. Mene je interesovao samo ADSL na 1 godinu dana. Operter kaže da će 10mbs biti prva tri meseca besplatan a ostalih 9 meseci po 2100 što na 12 meseci, to izađe 1575 din mesečno, što je jeftinije nego ovih 1600 din kolio sad plaćam.
U odnosu na telkom koji nudi ugovor na 2 godine, što je za nekih 200 do 300 din jeftinije mesečno, ali 2 godine je predugačak period. Pa mi se ova ponuda i ne čini tako loša. Mada treba imati u vidu da je telkom već stavio ponudu, a ovo je samo u naznakama da ne kažem u magli.
Što se tiče PTT-ovog adsl-a zadovoljan sam, čak sam uzeo i u selu njihov adsl i radi odlično.

Imam jedno pitanje. Drugar ima TP-Link TD-8817 u kombinaciji sa tp-link tl-wr740n. Pokusavamo da otvorimo port, ali nikako ne uspeva. Dodelili smo fiksnu IP adresu, otvorili port prema mnogobrojnim uputstvima, ali sada vidim da treba i na ovom 8817 modemu da se takodje otvori port. On bi trebalo da je na adresi 192.168.1.1 ali ne uspevamo da pristupimo jer kaze da je pogresan username/password. Pokusavali smo sa admin/admin kombinacijom, ali nece. Jel zna neko koji je username i password za ovaj modem?

Pokusavali smo sa admin/admin kombinacijom, ali nece. Jel zna neko koji je username i password za ovaj modem?

Za TP-Link TD-8817 ruter je standardno password admin/admin što će reći da je najverovatnije menjan od strane provajdera ili nekog drugog. Ne znam kakva je sada politika PTT-a ali nije na odmet da pokušate da kontaktirate PTT, objasnite situaciju i zatražite da vam ustupa password. Ja lično kad sam dobio TD-8817 od PTT-a, password mu je bio admin/admin. Jedini način da se password vrati na fabrički je hardverski reset rutera a to ne preporuđujem osim ako znate kako da vratite sva podešavanja. I da, port forwarding mora da se uradi na oba rutera (ADSL i WiFi ruter).

Poslednja izmena:
Pitam za drugara. Uradio je reset na fabricka podesavanja svog TP-Link 8817 rutera. Pratio je ono njihovo uputstvo za podesavanje ali sada nema internet uopste. Jel ima neko ideju u cemu je problem? Da nisu menjali neka podesavanja u medjuvremenu?

Hteo sam da proverim tehnicke mogucnosti za Pošta NET paket - Televizija i ADSL.
Danas su me obavestili da "PTT NET Vas obavestava da na prijavljenoj adresi NE postoje neophodni preduslovi za uvodjenje integrisanog paketa, ali postoje tehnicke mogucnosti za uvodjenje ADSL usluge."
:smash: U cemu je trik? Zar ne bi trebalo da je za IPTV potrebno oko ~3Mb?

Hteo sam da proverim tehnicke mogucnosti za Pošta NET paket - Televizija i ADSL.
Danas su me obavestili da "PTT NET Vas obavestava da na prijavljenoj adresi NE postoje neophodni preduslovi za uvodjenje integrisanog paketa, ali postoje tehnicke mogucnosti za uvodjenje ADSL usluge."
:smash: U cemu je trik? Zar ne bi trebalo da je za IPTV potrebno oko ~3Mb?
PoštaNET (PTT) trenutno nema u ponudi IPTV uslugu koji spominješ (Telekom Srbija ima, ali to nije PoštaNET, a i TS zahteva njihov ADSL). Trenutno PoštaNET ima u ponudi samo kablovsku TV (KDS), dakle samo preko koaksijalnog kabla u zgradi i kod krajnjeg korisnika (moj slučaj i radi bruka dobro pogotovu zbog DVB C digitalije), a za net imaju ili kombinaciju sa kablovskim netom (preko tog istog koaksijalnog kabla) ili preko ADSL-a (preko fiksne telefonske linije), a ponuda je različita i u pogledu brzine i cena. To što možeš da uvedeš njihov ADSL pa da posle prikačiš neki IPTV recimo SBB-ov ili bilo koji drugi koji bi radio na LAN ethernet priključku, to je sad tvoja lična odluka dali to želiš i to nema (direktne) veze sa tvojim internet provajderom. Oni su tebi ponudli ADSL, i rekli da nemaš mogućnost za njihovu kablovsku TV uslugu.

Poslednja izmena:
PoštaNET (PTT) trenutno nema u ponudi IPTV uslugu koji spominješ (Telekom Srbija ima, ali to nije PoštaNET, a i TS zahteva njihov ADSL). Trenutno PoštaNET ima u ponudi samo kablovsku TV (KDS), dakle samo preko koaksijalnog kabla u zgradi i kod krajnjeg korisnika (moj slučaj i radi bruka dobro pogotovu zbog DVB C digitalije), a za net imaju ili kombinaciju sa kablovskim netom (preko tog istog koaksijalnog kabla) ili preko ADSL-a (preko fiksne telefonske linije), a ponuda je različita i u pogledu brzine i cena. To što možeš da uvedeš njihov ADSL pa da posle prikačiš neki IPTV recimo SBB-ov ili bilo koji drugi koji bi radio na LAN ethernet priključku, to je sad tvoja lična odluka dali to želiš i to nema (direktne) veze sa tvojim internet provajderom. Oni su tebi ponudli ADSL, i rekli da nemaš mogućnost za njihovu kablovsku TV uslugu.

Na njihovom sajtu sam video da imaju u ponudi "Pošta NET paket: Televizija i kablovski internet" i "Pošta NET paket - Televizija i ADSL".
Samim tim sam predpostavio da i televizija ide preko ADSL-a. Ponuda barem po meni nije dovoljno precizna da kaze da je u pitanju kablovski TV.
Btw znam da su PTT i TelekomSrbija odvojene firme :)

Није тешко отићи на њихов сајт и уверити се даимају IPTV

Može link, kad smo toliko sigurni?

Baš dugo se nije pisalo u temi. Situacija je sledeća - zaboravio sam da skinem trajni nalog i za prethodna dva meseca PTT mi je dvaput povukao pare sa računa, a ja više nemam ADSL kod njih. Da li je neko imao sličnu situaciju? Gde se žaliti da se vrati novac - direktno u Katićevoj, putem maila ili treća solucija?

Isti slucaj,poslao mail i javili se u roku od par dana,uzeli podatke o mom racunu u banci i vratili pare za 10-ak dana...vrlo profesionalno

Izgleda da su povecali brzine, placam 6Mb a od danas :

3643546728.png

Da, nesto se cudno desava.... Takođe imam 6mbps paket, a sada ide download oko 11, a upload od 0.38 do 1.68mbps.
(Kablovski net)

da, i ja sam promasio temu, takodje imam kablovski :)

I juce, kao i danas u ovo vreme, bas nesto slab protok. Videcu sutra kako ce biti, pa cu ih pozvati, ali bice da posto je vikend zakidaju sa netom.

Nazad
Vrh Dno