Šta je novo?

PTT adsl

ne mogu nikako da ih dobijem na telefone tako mi preostaje MIK, da li je neko slao MIK preko maila i za koliko su mu odgovorili? ja se nadam da odma zovu da dodjes po modem i sve ok bude u roku od 2-3 dana ili gresim?????????!

Odgovore u roku od jednog dana. Ides da potpises ugovor i onda vratis opremu starom operateru. Ugljuce te za 1-2 dana.

Salji na [email protected]

Poslednja izmena:
telekom nece MIK da daje, mora odma oprema da se vrati 100% pitao sam licno, nego se plasim da me ovi iz PTT ne zavlace danima za taj odgovor i modem pa budem bez neta danima :(

Poslednja izmena:
"Postovani,

kada preuzmete migracioni kod, obratite se nama putem email ([email protected]) i dostavite broj mik-a i Vase podatke (ime i prezime, adresa, kontakt mobilni i fiksni telefon) da bi smo poslali na proveru, a zatim Vas obavestili o sklapanju ugovora. Ili nam se obratite putem putem call centra 0700 400 400 ili 011 3641-999. (taster 5)."

Ja sam opremu vratio telekomu tek kad sam potpisao ugovor sa PTT-om a mik sam uzeo dva dana ranije. U telekomu potpises izjavu na kojoj pise sledece:

Migracioni kod (MIK) vazi 30 dana od dana preuzimanja. U periodu prelaska kod drugog provajdera, oprema Telekom-a ostaje kod kojisnika, koji je u obavezi da placa pretplatu za koriscenje ADSL usluge sve dok kod drugog provajdera ne potpise Ugovor o koriscenju ADSL usluge.
Korisnik je u obavezi da nakon zakljucenja Ugovora kod drugog provajdera, vrati opremu Telekom-u. Ukoliko ne izvrsi povracaj opreme Telekomu, ista ce mu biti naplacenja

odakle ti ovaj text o MIK-u?

U Telekomu se ovo potpisuje prilikom preuzimanja MIK-a.

nista zvacu korisnicki servis da pitam jer mi je ovaj iz poslovnice telekoma rekao da moze da mi da MIK pod uslovom da mu donesem opremu. Mozda radi nesto na svoju ruku.

a ovo tvoje cu da zapisem i nosim mu sutra i hvala ;)

Poslednja izmena:
PTT trenutno ima najbolju ponudu!
I mi da docekamo nesto dobro od drzavnog preduzeca...

@ TheCyA: ne znam sta da radim..operater mi kaze da oprema ostaje dok mi drugi operater ne dostavi opremu i to je procedura ali sto se konkretno mog slucaja tice moguce je da negde mora odmah da se vrati oprema pri preuzimanju MIK-a jer su uslovi takvi i centrala tako nalaze i on ne moze da mi pomogne oko toga.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::mad::mad::mad::mad:!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Taj koji ti kaze da ne moze, lepo mu pozoves sefa poslovnice, pa ako treba i od tog sefa trazi da ti zovu nekog njihovog sefa, dok ne dodjes do onog ko zna... MIK upravo sluzi da ne bi ostao bez neta, i zato imas 30 dana fore da sa tim MIK-om trazis drugog provajdera i resavas oko ugovora i sl.

^ ja upravo mislim da je on i jedini i glavni covek za to. Stvano ne znam sto mi odma trazi opremu kad svi kazu ovako plus i ovaj lik iz korisnickog servisa :lupko:
Ma icicu sutra da ga smaram i zapisao sam ovo sto mi je TheCyA kopirao i reci cu sta mi je rekao operater. Morace da postupi po pravilima. To mi je i jedina zackoljica sad jer ne bi da ostajem bez rutera ko zna koje vreme dok ptt ne reaguje. A pazite sta je ptt odg. na mail "Postovani,

Na osnovu Vase prijave koju ste popunili na nasem sajtu www.ptt.rs obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbija dobili odgovor da ste se pored prijave na gore navedenoj adresi (kod PTT Net) prijavili kod drugog provajdera, te Vas je isti na osnovu prijave rezervisao kao svog potencijalnog korisnika. " hahaha havarija koje lazi :lupko:

^ ja upravo mislim da je on i jedini i glavni covek za to. Stvano ne znam sto mi odma trazi opremu kad svi kazu ovako plus i ovaj lik iz korisnickog servisa :lupko:
Ma icicu sutra da ga smaram i zapisao sam ovo sto mi je TheCyA kopirao i reci cu sta mi je rekao operater. Morace da postupi po pravilima. To mi je i jedina zackoljica sad jer ne bi da ostajem bez rutera ko zna koje vreme dok ptt ne reaguje. A pazite sta je ptt odg. na mail "Postovani,

Na osnovu Vase prijave koju ste popunili na nasem sajtu www.ptt.rs obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbija dobili odgovor da ste se pored prijave na gore navedenoj adresi (kod PTT Net) prijavili kod drugog provajdera, te Vas je isti na osnovu prijave rezervisao kao svog potencijalnog korisnika. " hahaha havarija koje lazi :lupko:

To je zato što nisi uzeo MIK od Telekoma i još uvek te vode kao svog korisnika. Kad uzmeš MIK, pošalješ ga PTT Net-u i oni će ponovo poslati tvoj broj na proveru.

^ dao mi je danas konacno. Ja nemam pojma da li je hteo da me minira za port ili se plasi tj. vise ga mrzi da se posle cima ko mu opremu jeste vratio a ko nije. Kao on je do sada tako davao MIK uz vracanje opreme. Sreca pa sam prepisao ono sto mi je TheCyA kopirao i rekao sam mu da sam zvao operatera malo pre. Video sam da se iznervirao malo i kao nismo se razumeli bla bla i dade mi nekako. Rekao je jedino da ako ne iskoristim MIK da dodjem 2-3 pre isteka mesec dana koliko on vazi da to ponisti kao.

Evo ja sam nakon dužeg cimanja konačno prešao na PTT. Paket do 20 megabita, dobio sam 12.5 od toga. Valjda linija ne može više, mada ja sam svejedno zadovoljan brzinom za te pare.

Dobih danas od ptt-a TD-854W router, da li neko zna koji je user/password za pristup?

DO 20 i 12 nije bas priblizno. Iako si zadovoljan, ja bih na tvom mestu se zalio i trazio makar 16. Nek provere paricu, sta te kosta...

@ ivann: zar nije podesen? meni su u mailu rekli da dobijem podesni wifi ruter za moj broj fiksnog, jesi li uzeo preko mik-a ili direktno koliko se cekao na ruter?

@Ivann
admin/admin

@Nes*
Jeste sve podeseno ali hteo sam da podesim po mojim potrebama.

@TheCyaA
Nije bilo admin/admin, izvrsio sam restart na fabricki podesene vrednosti i tada se vratilo na admin/admin. Hvala u svakom slucaju.

Interesantno je da MT882 daje na speedtestu bolje rezultate:

a ovo je sa ovim tp-linkom TD-854W:

Mada prilikom download-a nisam primetio neku razliku, ide oko 1MB/s.

Takodje SNR Margin je prilicno smanjena u odnosu dok sam bio kod telekoma, sada je:
2nq8s3a.jpg

a ranije je bilo oko 20-22

DO 20 i 12 nije bas priblizno. Iako si zadovoljan, ja bih na tvom mestu se zalio i trazio makar 16. Nek provere paricu, sta te kosta...

Kome da se žalim, telekomu ili ptt-u i da li preko mail-a ili da ih zovem. Znam da je ranije bila priča da možeš da zoveš telekom da izvrše neku zamenu opreme na parici, kako bi mogao da imaš veće brzine.

veliki ping :trust:, meni je u proseku 20 najvise

@ Gizmo : ja koliko sam pokusavao uopste nisam mogao da dobijem ptt podesku mada nisam zvao na onaj broj za mobilnu mrezu, inace mail je najbolje i to da im posaljes oko podneva ili nesto ranije. Pa ne znam mogli su oni da ti izmere paricu i kazu kolika pre nego sto si potpisao 20/1

Ja sam par puta dobijao bez problema na onaj 0700 400 400. Meni su vrednosti ovakve inače, do 15.5 megabita bih mogao da dobacim.

vrednosti.jpg

^ u koje vreme su ti se javljali...?

Evo je moje. Imao sam bolje karakteristike kod Telekoma. Uzeo sam 10/1

1Z52IUs.jpg

Samo mi objasnite kako može da se promeni kvalitet parice promenom provajdera?! Parica je ista, tj. ne menja se, by the way :alo:

Meni su danas popodne bile ove vrednosti:
2nq8s3a.jpg

a sada su:
2e4zup0.jpg

Inace, download je konstantno stabilan 1 MB/s bez obzira na promenu.

Dok speedtest.net uglavnom prikazuje:

a pingtest.net

Inace, u pitanju je paket do 10240/1024 Kbps

Jel moze da se zameni TD 8817 ruter za neki WiFi ruter koji imaju? Stari sam korisnik kod njih pa ako neko zna da li su hteli da mu zamene.

Vrh Dno