Šta je novo?

PTT adsl

Ja takođe odjavljujem internet krajem avgusta, jer nema šanse da plaćam net više od hiljadu dinara.....

Meni se ne daje 2000din za 6Mbit jer jako malo skidam sa neta....

Pricate ko da vam neko naredjuje da uzmete net :) Ja cu i dalje nastaviti sa paketom 6M za ~2000 din jer je to i dalje najbolja ponuda koju nude ISP-ovi kod nas. Ne skidam previse, al ovih 1M u uploadu mi znaci, pa paket necu smanjivati.

Sve u svemu, dobio prvi mail od njih, rekli da ce taj mail smatrati zahtevom za otkaz vazeceg ugovora (vaj sa popustom od 50%) i posto sad imam jos mesec dana, ako sam dobro shvatio, oni ce mene blagovremeno obavestiti o potpisivanju novog ugovora (posto sam ja trazio da i dalje ostanem kod njih, ali bez ugovorne obaveze).

Pricamo tako jer je kod nas net i dalje precenjen.

To je OK, samo sam hteo da kazem da svi mi sada imamo izbor, bar sto se net-a tice. Bar vecina nas. Mislim da smo sada dosli do situacije da svako ima makar jednog provajdera, a kad svi budemo imali po min. 2, tada smo na konju... tada mozemo stvarno da biramo!

Svi koji imamo ADSL imamo izbor makar 5 ISP-ova. Svi su tu negde jer skoro svi moraju da koriste Telekom infrastrukturu, ali opet mozemo da biramo akcije, promocije, pakete i sl. A to da li je precenjen - ovo je Srbija :) I bas zato sam u "Targo" temi u par navrata napisao - SVI koji zele, nek dodju u moj ulaz i nek provuku besplatno vertikale, a na nama je da izaberemo onog za kog mislimo da nam daje najvise za dat novac.

Ja baš sad pročith ugovor, član 6 stav 2 :)
Uglavnom bitno je da se odjavi u roku od 30 dana pred istek ugovorne obaveze.

Tako je. Ja odjavio preko mail-a... I dobio mail u kome stoji izmedju ostalog
"Ovaj mail cemo smatrati prijavom za raskid a o nacinu sklapanja novog ugovora cemo Vas blagovremeno obvestiti"

Sad valjda cekam da mi istekne ovaj ugovor, pa cu potpisati novi bez ugvorne obaveze.....

Poštovani,

obaveštavamo Vas da Pošta priprema novu promotivnu ponudu ADSL usluge.

U okviru ove promocije, koja će trajati od 01.07.2012. godine do 30.09.2012. godine, ukoliko zaključite ugovor za ADSL uslugu na 2 godine, u toku prve godine korišćenja ostvarićete 30% popusta u odnosu na cene utvrđene važećim Cenovnikom PTT internet usluga. Akcija se odnosi na servis pakete počev od 4096/512 Kbps.

O detaljima akcije možete se obavestiti na internet strani www.ptt.rs ili pozivanjem broja tehničke podrške 011/3641-999.

Srdačan pozdrav,

PTT Net

Stigao mail danas. Vreme je za rastanak, a bilo nam je lepo svih ovih godina...

Poslednja izmena:
"Postovani,

ugovorna obaveza Vam istice 18.08.2012. Ukoliko zelite raskid, obratite nam se u periodu od 18.07. - 18.08.2012. da Vam kazemo detaljnije o raskidu, a sto se tice nove akcije, startuje sigurno 01.07., na koju ce imati pravo i korisnici stare akcije. Ugovor ce biti na 2 godine. Prve godine popust 30%, a druge se placa regularna, tj. puna cena. Za sve ostale informacije, obratite se korisnickom servisu 011/3641-999."

Takodje .... pitao sam da li planiraju i kada moram da otkažem, ako odlučim.

Samo da se ne vežem na 24 meseca, zbog 12 meseci popusta od 30 posto.

I da smanjim paket na 6/1 , i sa popustom bi bio 1500 ... za te pare kod SBBa imam kablovskih 10/1, i to na 12 meseci sa obavezom 12 meseci ....

Tako da ako zadrže ovo, a i telekom počne da tupi sa nekim pilićarskim akcijama, onda se vraćam na SBB.

Ne pise se dobro PTT-eu ako ne smisle nesto daleko bolje... Danas sam se cuo. Plan je sledeci da ce ponuditi potpisivanje ugovora na 2 god. gde ce se prva godina samo za pakete od 4Mbit i vece biti umanjeno za samo 30% a naredna godina ce se placati regularno tj. bez ikakvog popusta. Ovo znaci da nude daleko losiju ponudu nego prosle godine.
Ovo jos nije zvanicno ali nagovestaj je da ce ovako nesto biti.

Cilj proslogodisnje akcije je bio da ove godine bar pola ljudi zaboravi da rasakine i da ostanu obavezni po ugovoru jos godinu dana po full ceni.

Mislim da ce na osnovu broja onih koji raskidaju da odlucuju kakvu akciju primenjuju.

Moguce je da odlucuju u hodu mada svaka ozbiljna firma ima svoju unapred odredjenu strategiju. I meni za mesec-dva istice ptt ugovor, za sada mi je najblizi Telekom BOX.

Clan 2, stav 1 kaze:
"Ugovor se zakljucuje na 12 meseci sa mogucnoscu produzenja. Ukoliko se ne otkaze 30 (trideset) dana pre isteka Ugovora, Ugovor se automatski produzava na dodatnih 12 meseci, pod uslovima iz clana 6 stav 2 ovog ugovora"

Moras PAZLJIVO da procitas ceo ugovor :)

Tako je. Ja odjavio preko mail-a....

Na koju adresu si im pisao za odjavu? I meni ugovor važi do 18.08., ali bolje to obaviti na vreme i ne razmišljati više o tome. Baš je bilo lepo dok je trajalo, 6/1 za manje od 1100 din, što je po meni i neka realna cena.

Potpisao sam ugovor 22 avgusta prosle god, znaci imam fore se odjavim do 22-og narednog meseca ?

Izgleda da cu se vratiti na kablovski net, trenutna ponuda - 1090 din za 4096/320 ili 890din za 3072/256. Ne vidim nigde neku povoljniju ponudu...

Zvao njihov korisnicki centar, i dali su mi sledeci mail, sa svim uputstvima sta dalje da radim: [email protected]

Znaci, najkasnije 30 dana pre isteka 12 meseci od potpisivanja ugovora, ako zelite, potrebno je traziti raskid ugovora. Sad cekam da prodje jos ovih mesec dana po tim uslovima, i da me pred istek 12 meseci pozovu na potpisivanje novog (jer sam ja tako hteo).

prilicno ocajna akcija od PTT-a, evo sta su mi poslali u emailu:

Poštovani,

obaveštavamo Vas da Pošta priprema novu promotivnu ponudu ADSL usluge.

U okviru ove promocije, koja će trajati od 01.07.2012. godine do 30.09.2012. godine, ukoliko zaključite ugovor za ADSL uslugu na 2 godine, u toku prve godine korišćenja ostvarićete 30% popusta u odnosu na cene utvrđene važećim Cenovnikom PTT internet usluga. Akcija se odnosi na servis pakete počev od 4096/512 Kbps.

O detaljima akcije možete se obavestiti na internet strani www.ptt.rs ili pozivanjem broja tehničke podrške 011/3641-999.

Srdačan pozdrav,

PTT Net

Oces da kazes da je ptt jadan?

Ne znam kako vi to gledate, ali su za mene PTT-ove cene odlicne i bez ikakvog popusta. Ne znam ni na koji nacin mogu da imaju takve cene. Sad pogledah ponudu nekih drugih provajdera za paket 16/1 Mb:
Telekom - 4.513,50
Eunet - 7.390
Verat - 3.990
PTT - 2.800

Ne znam kako vi to gledate, ali su za mene PTT-ove cene odlicne i bez ikakvog popusta. Ne znam ni na koji nacin mogu da imaju takve cene. Sad pogledah ponudu nekih drugih provajdera za paket 16/1 Mb:
Telekom - 4.513,50
Eunet - 7.390
Verat - 3.990
PTT - 2.800

Orion:

Max16Mbps / 1Mbps 2499 i to bez ikakvih popusta.

Premda mu poredjenje Orion i PTT dodje kao Bog i sesirdzija. Koristio sam PTT sada vec davne 2009 uzasna podrska je bila losa i generalno odnos prema korisnicima.Po principu potpisi ugovor i bezi. Sad mi je istekao ugovor sa Orionom pa cu da bezim na Targo. Uvek treba traziti bolje i nije tu samo cena u pitanju vec mnogo faktora.

Pa kod verata je 16mbit 2190 din
Kod Totalneta je okvirno 16mbit 1600din stim sto je tu i cena za totaltv pa ukupno izlazi 2390, sve sa sbb wifi zonom od 1gb i d3go za poneti. ove dve zadnje usluge vrede 600din zajedno.

Orion:

Max16Mbps / 1Mbps 2499 i to bez ikakvih popusta.

Premda mu poredjenje Orion i PTT dodje kao Bog i sesirdzija. Koristio sam PTT sada vec davne 2009 uzasna podrska je bila losa i generalno odnos prema korisnicima.Po principu potpisi ugovor i bezi. Sad mi je istekao ugovor sa Orionom pa cu da bezim na Targo. Uvek treba traziti bolje i nije tu samo cena u pitanju vec mnogo faktora.

A podrska mi treba za sta? Jel ti kapiras da je meni pukao net za ovih 6 godina koriscenja ukupno 5 puta ako ne i manje, i to 2-3 puta kad je telekom sasekao linkove. Ping oduvek odlican, download u full-u, jeftin. Do dan danas nije bilo boljeg provajdera za adsl od ptt-a to mogu da potpisem, kome se prica sa tehnickom podrskom ima ostale provajdere. Bili su uvek najjeftiniji, imali su popuste za staz kao sto sada ima Orion, a kad su to ukinuli dosla je akcija 50%, gde placamo 1400din 16mbit. Od sesirdzije dosta.

Moram da vidim kakva je situacija kod mene. Postoji alternativa ili da se nastavlja ugovor ?

A podrska mi treba za sta? Jel ti kapiras da je meni pukao net za ovih 6 godina koriscenja ukupno 5 puta ako ne i manje, i to 2-3 puta kad je telekom sasekao linkove. Ping oduvek odlican, download u full-u, jeftin. Do dan danas nije bilo boljeg provajdera za adsl od ptt-a to mogu da potpisem, kome se prica sa tehnickom podrskom ima ostale provajdere. Bili su uvek najjeftiniji, imali su popuste za staz kao sto sada ima Orion, a kad su to ukinuli dosla je akcija 50%, gde placamo 1400din 16mbit. Od sesirdzije dosta.

I ja sam njihov dugogodisnji korisnik, i rade ODLICNO! Sa svim se potpuno slazem! Zato sam za sada resio da ostanem kod njih i nakon ove promocije. Jedino o cemu razmisljam je trenutna akcija Verata.

Mene danas zvao covek iz PTT-a i kaze da sam lepo upucen ali da mozda nemogu da raskinem ugovor i nastavim da koristim PTT net bez ugovorne obaveze, mada se jos uvek nista nezna...Meni istice ugovor 29jula, obavestio sam ih ranije kad ono.....na kraju mi je reko da cu mozda morati da menjam operatera.....

I ja sam njihov dugogodisnji korisnik, i rade ODLICNO! Sa svim se potpuno slazem! Zato sam za sada resio da ostanem kod njih i nakon ove promocije. Jedino o cemu razmisljam je trenutna akcija Verata.

Isto tako radi i Telekom. Zbog IPTV-a sam morao da predjem sa PTT-a na Telekom i sve je ostalo isto iliti odlicno.

Mene danas zvao covek iz PTT-a i kaze da sam lepo upucen ali da mozda nemogu da raskinem ugovor i nastavim da koristim PTT net bez ugovorne obaveze, mada se jos uvek nista nezna...Meni istice ugovor 29jula, obavestio sam ih ranije kad ono.....na kraju mi je reko da cu mozda morati da menjam operatera.....

A meni poslali mail gde su me obavestili da cekam i da mi istekne vazeci ugovor (ovih 12 meseci promocije) i da ce me na vreme pozvati da potpisem novi?!

Iskreno, sada imate ODLICNU promociju VeratNet-a... Vrlo dobre cene, ugovor je na 12 meseci, a te snizene cene su vazece za sve vreme vazenja ugovora! Pa ako nece PTT, ima ko hoce da uzme po kojieg korisnika ;)

Verujem da ima jos zanimljivih ponuda, al je mene ova privukla.....

Dobra je ponuda Verata, ali ponuda vazi do 30. juna, a meni ugovor sa PTT-om istice polovinom avgusta :(

^ Verat je s tom akcijom krenuo u februaru. I produzivao je svaki mesec od tad do sad (mart, april, maj, jun), upravo na po mesec dana.

= Postoji velika verovatnoca da ce trajati i posle juna, jer ionako traje 5 meseci u kontinuitetu.. nisu oni glupi/prate jedni druge, znaju kad je ko ponudio sta, kad isticu akcije i kad je dobro da se ljudi grabe :)

@enes Zvao me lik o5 danas i kaze da sam lepo upucen i da ipak mogu kad god pozelim da odem i potpisem novi ugovor koji ce biti bez ugovorne obaveze i naravno paket po zelji koji izaberem :) Ima lepe promocije, ja se selim pa mi najvise odgovara ovo bez ugovorne obaveze pa kad hocu prekinem :)

Tako je i sa mnom. Meni su odmah rekli da mogu da potpisem novi ugovor bez ugovorne obaveze. Sad samo cekam pocetak sledeceg meseca kad mi istice ovaj ugovor, i da potpisem stari. Razlog je isti - ne zelim ugovornu obavezu bar za sada.... A Veratova ponuda je za sada zanimljiva, ali videcemo da li ce se jos nesto pojaviti.... Bitno AKO se pojavi, da mogu da biram....

Vrh Dno