Šta je novo?

PTT adsl

Kako sam ja shvatio, ako ne otkazes ugovor, on se automatski produzava na jos godinu dana ali po punoj ceni. Znaci ne po akcijskoj ceni 50%.

Apsolutno, ako se ne prekine ugovor 30-ak dana ranije nastavlja se sa koriscenjem
istog paketa ali po punoj ceni..informacije iz prve ruke.

Nadam se da ce dotle biti jos neka slicna akcija, isplativo i nama i njima...
1779050488.png

cheers

Ako je tako,onda je logicno da cemo svi bezati od njih glavom bez obzira.Mada sam siguran da ce im za 3-4 meseca poceti neka druga slicna akcija da bi sacuvali tolike ljude...

Tako je i kod SBBa, kad si potpisao na obavezu, 12 ili 24, isto moraš da najaviš u poslednjem mesecu obaveze da ne želiš dalje obavezu, nego da želiš raskid ili prelazak na običan postpaid ili prepaid.

Kod PTT ADSLa mislim da to znači da ti neće prekinuti uslugu, već će nastaviti i dalje da ti je pružaju po punoj ceni, bez ugovorne obaveze.

Ovo pričam, jer, vezano za ugovorne obaveze, X ljudi, ne znam ni sam koliko, me je pitalo za mobilne: "Je li, a sad kad mi prođu dve godine, el oni meni gase broj? Jer mi ističe ugovor."
Ne možeš ljudima objasniti da mu ne "ističe ugovor", nego ugovorna obaveza, da do tada on nije mogao da raskine ugovor, a sada može, ili da opet uzme popust/telefon.

Iskreno, ja bih najviše voleo da nastave sa tom akcijom, ja bih samo smanjio na 6/1 paket, plaćao 1075 dinara mesečno, i milina da gledaš.

Ako dalje bude bilo bez ugovorne obaveze,onda je ok,nije neki problem.Ali u ovom delu clana pise nesto sto mozda malo buni." Ukoliko se ne otkaze 30 dana pre isteka ugovora,ugovor se automatski produzava na dodatnih 12 m..." . A sto se tice daljih akcija,siguran sam da ce biti nesto kako bi masa ljudi koja je presla kod njih(a realno ne bi da nisu imali tu akciju) ostala i produzila im vernost na godinu dana.

a realno ne bi da nisu imali tu akciju
ja otišao sa SBBa da bi uzeo 50 posto, tj. sa 6/0,3 sam prešao na 16/1 z amanje para. Sada SBB nudi 10/1, ja ću i da ostanem kod ovih, samo ako mogu da ostavim i 50 posto. I to ću uzeti i manji paket, jer sam krenuo sa seedboxom, nemam potrebe više za 16.

Počela je pre nekoliko dana da mi puca veza. Pukne i nakon kratkog vremena se vrati, a nekad moram da resetujem ruter. Ima li još neko sličnih problema?
Zna li neko neki softver za testiranje konekcije, da mogu da vidim kada je pukla veza i kada se vratila

Počela je pre nekoliko dana da mi puca veza. Pukne i nakon kratkog vremena se vrati, a nekad moram da resetujem ruter. Ima li još neko sličnih problema?
Zna li neko neki softver za testiranje konekcije, da mogu da vidim kada je pukla veza i kada se vratila

Ja sam imao sličan problem pre nekoliko meseci. Prijavi pucanje konekcije tehničkoj podršci, oni ce to proslediti Telekomu i trebalo bi da ti internet proradi kako treba već sutradan. A kad je veza pukla i kad se vratila videćeš na samom router-u. Ako imaš tp-link 8817 i ako svetli dioda ispod koje piše internet onda imaš i konekciju. Od softvera možeš da instaliraš skype i uvek ćeš u donjem desnom uglu ekrana videti da li imaš konekciju ili ne.

Ma vidim ja na ruteru kad imam konenciju a kad ne, ali sam mislio ako ima neki program koji pravi grafikon (ili šta već) na kome se vidi kad je došlo do pucanja i koliko je trajao prekid.
U svakom slučaju, moram da prijavim pa da vidim šta će oni da urade

Ima li neko iskustva, ili bilo kakve informacije, kako radi PTT-ov kablovski internet? Planiram da uzmem najslabiji paket. Ne pise apsolutno nista na sajtu PTT-a za ugovornu obavezu. Da li to znaci da prilikom potpisivanja ugovora za kablovski internet ne postoji ugovorna obaveza?

12 meseci je ugovorna obaveza. Ne moze bez nje.
PS. Imas posebnu temu za ptt KDS.

Meni ce uskoro godinu dana kako sam potpisao onaj ugovor za 50% jeftinije. Jel bese da oni nece nista obavestiti, zadrzati tu konekciju i naplacivace mi za istu brzinu ali sa 0% popusta?

----------

Vidim da ste pricali o tome i da je tako. Pa ako nema akcija begam ja od njih. Kog provajdera preporucujete? Kod mene je KDS infrastruktura, ne znam da li je SBB nesto menjao i dirao, pa sam mozda razmisljao i na kablovski net da idem ili jednostavno da raskinem sa PTT, udjem ponovo kod njih ali neki slabiji paket pa da cekam akcije. Navikao sam sada 1000din da placam za net, da sada krenem sa 2000din stvarno ne zelim to niti vise nesto i skidam sa neta, pretrpan sam na hdd-eovima...

Poslednja izmena:
Да, наплаћиваће по пуној цени. Зато месец дана пред истицање уговора зовеш и кажеш да не планираш да наставиш да датим пакетом.

Ja sam ih vec zvao, nemaju jos pojma sta ce da rade sa korisnicima na 50% popustu, kad sam im rekao da nema teorije da 16mb placam dalje 2400din bilo im je sve jasno, cak sta vise i slazu se pa gledaju sta ce da ponude korisnicima nakon isteka prve godine.

Ja planiram da nastavim sa istim paketom, ali ipak moram da ih zovem da otkazem ovaj ugovor i potpisem novi. Ako ostane isti ugovor, onda ga oni produžavaju automatski na po godinu dana. Nadam se da sa novim ugovorom ništa ne bi ostalo vremenski vezano. Mogao bih da ga raskinem i posle 10 dana, ako se pojavi bolja ponuda.

U vezi sa cenom... Mislim da je regularna cena 2.800 din za 16 Mb. Nije to jeftino, ali je mnogo jeftinije nego kod ostalih provajdera. Kod Telekoma je 4.500 din isti paket. Navikao sam se na ovu brzinu, pa ne bih mogao da predjem na sporije :) Pored toga, sa komšijom delimo troškove na pola...

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro na vreme da nas obaveste na vreme. Ako se dobro secam PTT je krenuo sa ovom akcijom u avgustu ili u septembru? Znam da je telekom mesec, dva ranije od njih pokrenuo prvi tu akciju.

Mislim da su krenuli tamo sredinom jula 2011.
Zvacu ih i ja. Isto cu reci, ali i pitati za nove akcije.

Poslednja izmena:
Nema veze kad su oni krenili, nadjite ugovor i vidite kog ste datuma pitpisali. Pazite dobro da ne zakasnite ni jedan dan da ne bi posle bilo kuku lele.

Ja sam sredinom avgusta potpisao, tako da imam jos fore.

Nego primetio ja nesto mi sporiji net nego inace kada ono
1988040966.png

A paket mi je 6Mbit/1Mbit

O cemu se ovo radi?! :trust:

Ja sam 16/1 i evo trenutnog rezultata:
1988082814.png

1988088237.png

Poslednja izmena:
i ja sam primetio da dosta slabije radi... manje-vise speedtest... (mada mi daje oko 10 a placam 16) nego je sve nekako usporeno... znam da nista ne dokazuje (da zavisi od tog tamo servera bla bla..) ali uglavnom mi download ne prelazi 300k... :S

Ја имам пакет од 16Mbit, и download ми је увек био око 1,6MB/s

Meni je dl bio oko 640KB/s a sada vidite gore na slici kolko je. Sutra ih obavezno zovem!

Ne pise se dobro PTT-eu ako ne smisle nesto daleko bolje... Danas sam se cuo. Plan je sledeci da ce ponuditi potpisivanje ugovora na 2 god. gde ce se prva godina samo za pakete od 4Mbit i vece biti umanjeno za samo 30% a naredna godina ce se placati regularno tj. bez ikakvog popusta. Ovo znaci da nude daleko losiju ponudu nego prosle godine.
Ovo jos nije zvanicno ali nagovestaj je da ce ovako nesto biti.

Poslednja izmena:
A ja se cuo sa njima, rekao im sta hocu (da na vreme otkazem ovaj ugovor, ali da zelim da ostanem i dalje njihov korisnik), i rekli su mi da posaljem mail, da napisem da hocu da potpisem novi ugovor bez ugovorne obaveze, i to je to. Da ce da me zovu, da to ispotpisujem i to je to. Meni za 2 dana dolazi taj rok, pa cu videti sta ce se i kako sve to zavrsiti. Meni i puna cena nije preterana, tako da cu za sada ostati kod njih, dok se eventualno ne pojavi bolja ponuda....

Slusajte jedino vredi razgovarati direktno sa Brankicom, sve zavisi od nje, pa od direktora i upravnog odbora.
Ali zamajac krece od nje.
Do njenog telefona nije tesko doci.

Meni se ne daje 2000din za 6Mbit jer jako malo skidam sa neta a vise ni ne planiram u neke dalje poduhvate da se upustam u beskonacnom prepunjavanju HDD-eova. Ovo mi je sada skroz ok cena 1000din, po meni, brz net. Ako se negde ponudi neka bolja ponuda idem dalje i ovako svi sada imaju dobru infrastrukturu. A mozda i ostanem neko vreme na manjem paketu...

btw nemaju pojma zasto mi je trenutno 3.5Mbit brzina. Rekli mi da posaljem reklamaciju preko e-mail sa SS speedtesta u BG.

Dranje kože

Ja takođe odjavljujem internet krajem avgusta, jer nema šanse da plaćam net više od hiljadu dinara. Takođe će isto uraditi i 2 moja drugara kojih sam ja i navuko da uzmu Ptt adsl prošlog leta. Stim što ja sad i definitivno 30-og avgusta odjavljujem i fiksni telefon, nepada mi na pamet više da im plaćam lopovsku pretplatu od 505dinara. Alo 500din za ništa, sad je ta para velika ko kuća, jednostavno neću, nedam im pare za badava, za trice i kučine.

Jel postoji mogucnost da odjavis fiksni, a da zadrzis ADSL?

Vrh Dno