Šta je novo?

PTT adsl

Moraš prvo kod Telekoma da se odjaviš i dobiješ migracioni kod, pa tek onda da se prijaviš kod PTT-a. Ja sam kod PTT-a prešao u okviru neke promo kampanje sa 50% popusta i ugovor sam sklopio na godinu dana, uz automatsko produženje na još godinu, ako ga ne otkažem mesec dana pre isteka prve godine. Ne znam kakvi su uslovi kad sklapaš "običan" ugovor, bez promocije.

Samo pazi Gadafi,ako ne otkazes oni automatski produzuju ali sa cenama koje ce tada biti aktuelne.Treba pripaziti da ne dobijemo neke "lepe" cifre...

Znam to, ali očekujem da neće da menjaju ove pune cene, 2800 din za 16/1. Dosta je jeftinije nego kod drugih, a još kad sa komšijom podelim račun na pola... :)

Procedura odlaska od jednog prvajdera (valjda) ide ovim redom:
- zatrazis raskid ugovora, tj. migracioni kod
- provajder (koliko sam video od slucaja do slucaj) trazi/ne trazi da se odmah vrati oprema i daju ti migracioni kod
- nakon podnosenja zahteva kod novog provajdera sa MIK kodom, uobicajeno u roku od dan-dva vec mozes da preuzmes opremu i odmah nastavis sa koriscenjem usluge.

Znaci, ako Telekom trazi da mu odmah vratis opremu (sto je meni logicno), onda ces ostati bez neta taj dan. Doduse, to recimo uradis u ponedeljak pre podne, vratis im opremu, uzmes MIK i odmah odes u PTT. Verujem da vec sutra-prekosutra uzimas opremu kod PTT-a (ako je imaju - standardna njihova boljka), to prikacis kuci i vozi...

Mnogo je lakse kad vec imas svoj router. Lepo uzmes svoj telekom user/pass za ADSL, ubacis u svoj router, i krenes celu proceduru - odes kod Telekoma, vratis im opremu, uzmes MIK i predas kod PTT-a. U medjuvremenu lepo koristis Telekomov user/pass i nemas prekid u net-u koliko god trajalo cekanje na router od PTT-a i odobrenje od Telekoma za prebacivanje porta kod njih.

Takodje, ti prvo lepo pozovi PTT i reci im da hoces da predjes kod njih, da si na Telekomu i sta treba da radis, pa kako ti oni kazu - tako je najbolje. I reci im da ne zelis da budes bez net-a nekoliko nedelja :)

I da, posto nema promocije, uslovi su stari - bez ugovorne obaveze i puna cena (koja ti odgovara). Mada i to mozes da pitas, ali je tako :)

Poslednja izmena:
Prelaz sa PTT-a na Telekom mi je trajao oko sat vremena. Vratio opremu, uzeo MIK, otisao u Telekom i odmah me prikljucili.

Da, jel je to njima u interesu, ali nekako po pravilu obrnuto ide nesto teze... Sa Telekoma na PTT verujem da nisu toliko ekspeditivni :)

Veceras ms katastrofa pre 2-3h bio je 14ms sad 33 uzas.....

Sutra ih zovem ako rade uopste :)

Pa to je normalno. U tom spicu bitno je da ne prelazi 30-40 ms, to se smatra odlicnim internetom. Ako je preko 50 i ako ne dobijas priblizno pun bw onda bi trebao da zoves da vide sta je.

Pa to je normalno. U tom spicu bitno je da ne prelazi 30-40 ms, to se smatra odlicnim internetom. Ako je preko 50 i ako ne dobijas priblizno pun bw onda bi trebao da zoves da vide sta je.

Ma gde bio uvek 14 eo vec celog dana 35....Mnogo je to u igrama 35ping konstantno a pre ovoga 12-13max....

Ne znam sta ti se desava, kod nas u BG radi sve normalno.

Sad sam i ja proverio na Nis server, isto daje neki ******ski ping, Budimpesta opet sve normalno.

Ovo je uputstvo za TP-Link 8901G od PTT Net-a.

Pogledajte prilog 78468
.

E ovako koristim ptt vec par gosina i od njih sam dobio neki sagem modem koji je relativno dobro radio do pre nekog vremena kada je poceo da se restartuje sam od sebe i slicno i ja odem i kupom TP-Link 8901G medjutim nikako ne mogu da ga namestim da radi, konfigurisao sam sve prema uputsvu koje je ovde postovano, ali nikako da mi zasvetli internet lampica, kontaktirao sam ptt call centar gde mi je krajnje neljubazno saopsteno da oni ne daju uputstva za modeme koji nisu njihovi, pa sam resio da svoj problem izlozim ovde, ako neko ima neku ideju kako da resim problem.

Da li još uvek možeš da se, bar na kratko, ukonektuješ tim Sagemom?
Jesi li proverio da li si dobro ukucao broj telefona u usernameu i passwordu?

Idi na QuickStart i preko Wizarda ces sve u pet klikova zavrsiti.

E ovako koristim ptt vec par gosina i od njih sam dobio neki sagem modem koji je relativno dobro radio do pre nekog vremena kada je poceo da se restartuje sam od sebe i slicno i ja odem i kupom TP-Link 8901G medjutim nikako ne mogu da ga namestim da radi, konfigurisao sam sve prema uputsvu koje je ovde postovano, ali nikako da mi zasvetli internet lampica, kontaktirao sam ptt call centar gde mi je krajnje neljubazno saopsteno da oni ne daju uputstva za modeme koji nisu njihovi, pa sam resio da svoj problem izlozim ovde, ako neko ima neku ideju kako da resim problem.

evo kako je to kod mene podeseno ja sam isto sam kupio taj modem i koristim ptt internet i uspeo sam da podesim prema njihovom uputstvu
pogledaj sliku koju sam zakacio ovaj zaokruzeni deo tu je jedina razlika u podesavanjima kod tebe i mene i proveri opet da li si dobro ukucao user i pass

Poslednja izmena:
E ovako odneo sam ruter danas do kolege koji ima ptt adsl i samo smo ga prikacili i sve radi, tako da su podesavanja dobra, pokusao sam isad kod kuce i ova podesavanja koja je ivman napisao ali i dalje isto, internet lampica nikako da zasvetli, evo sad sam se nakratko nakacio sa sagema koji radi, tako da stvarno ne znam sta moze da bude. Usput pozvao sam opet tehnicku posrsku i smarao se sa njima u 5-6 poziva po pola sata i na kraju mi rekose da ce poslati tehnicare u ponedeljak prepodne.

E ovako odneo sam ruter danas do kolege koji ima ptt adsl i samo smo ga prikacili i sve radi, tako da su podesavanja dobra, pokusao sam isad kod kuce i ova podesavanja koja je ivman napisao ali i dalje isto, internet lampica nikako da zasvetli, evo sad sam se nakratko nakacio sa sagema koji radi, tako da stvarno ne znam sta moze da bude. Usput pozvao sam opet tehnicku posrsku i smarao se sa njima u 5-6 poziva po pola sata i na kraju mi rekose da ce poslati tehnicare u ponedeljak prepodne.

a jer si menjao i spliter kad si menjao modeme mozda ovaj tp-link nece da radi kako treba sa spliterom od tog sagem-a probaj i to ako vec nisi

verovatno tvoja centrala ne podrzava adsl protokol, koji je podesen na ruteru, a centrala kod drugara podrzava.

pokusaj da rucno podesis drugi protokol. To je combobox gde ima da se bira ADSL+, T.143 itd.

srecno :)

I dalje ping veliki zvao tehnicku podrsku rekli da nemogu nista da urade u vezi sa ping-om rekli mi da zovem ptt u gradu...Zvao sam ih reko mi covek da odnesem modem da proveri... proverili smo modem sve najbolje tamo radi kad ga donesem kuci i dalje ping isti.. (nije do modema), reko mi da mu diktiram sta da kuca telekomu i na kraju dodao da provere port i vezu i ako neko izlazi na teren da to mora bude covek iz telekoma....lol.... U medjuvremenu upload sa 850 pao je i sada je konstantno 390-400....Zvao o5 bg podrsku rekli mi da o5 zovem moju postu da izadje neko na teren, samo neznam ko ce to da uradi jer covek u posti nema odgovara kad mu postavim pitanje kako da izadje neko na teren ko da ga posalje....

Konacno sam dobio internet posle nedelju dana, tehnicari su bili u ponedeljak utvrdili da je ovde sve ok i pozvali call centar da prijave gresku telekomu da restartuje port, u utorak popodne stiye odgovor od telekoma da nije do njih, ja juce prepodne zvao, poslali jos jednom smetnju i kao odgovor ce biti do 16h jer dotle telekom radi i nista se nije desilo, posto sam bio na poslo pozove ih cale koji je popizdeo ja mislim vise od mene i drao se na njih i oni su rekli da ce opet danas da posalju tehn icare na teren, medjutim jutros kad sam ustao vidim svetli internet lampica probam i to je to radi, sve, Pozvao sam ih da im javim da je proradio i trayio sam umanjenje racuna za sta su mi rtekli da moram da posaljem mail na [email protected] pa ce verovatno odobriti. Sad jos samo da setujem wireless.

Imam problem sa logovanjem u TD8817. Ne rade ime i lozinka admin - admin. Sta raditi?

Čekić i klasični bruteforce :p. Šalim se. Probaj da se telnetuješ na njega sa tim loginom, očisti cookies iz browsera, a na kraju ga resetuj pa podesi prema parametrima koji su okačeni ovde uz pdf....

Resetovan vise puta i probano logovanje preko Easy Setup Assistant osim browsera (znaci da nisu cookies).

Jesi li uradio hardverski reset? Sa njim modem mora da se resetuje na fabricko podesavanje, tada dobijas pristup njemu preko standardne admin lozinke, i naravno sva podesavanja se resetuju (tj. gube).
Hardverski reset se radi tako sto u onu malu rupicu iza routera gurnes nesto sto moze da udje - dal hemijsku, nenaostrenu cackalicu ili sl.) drzis nekih 5-10 sec i pustis, i on bi trebao sam da se resetuje...

Uspelo je iz desetog puta i to kombinacijom reseta i iskljucivanja struje - takozvani Sinan Sakic tvrdi reset.

Hvala svima na savetima.

Sledeci put, samo budi dovoljno strpljiv ;) Verovatno nisi dovoljno dugo drzao to dugmence, pa nisi odradio hardverski reset ;) Najbitnije da si konacno uspeo.... i sad uzivaj....

Resetom port-a brzina se vratila na staro :). Dosli su ljudi posle 5 prijave telekomu napokon na licu mesta dosta zbunjeni reko sam im da Data Patch sa interleaved stave na fast i ping je sa 33 pao na 12 sada je sve u full-u i zadovoljan sam sto sam uspeo da resim problem :).

Da vratimo temu malo gde joj je mesto :) . Naime uzeh slucajno ugovor koji smo svi mi sklapali (akcija 50%) sa PTT-om ,i "upahnu" me Clan 2 . , citiram: '' Ugovor se zakljucuje na 12 m sa mogucnoscu produzenja.Ukoliko se ne otkaze 30 dana pre isteka ugovora,ugovor se automatski produzava na dodatnih 12 m... " Verovatno je negde o ovome i bilo price ranije,ali ne bi bilo na odmet da se ponovi jer je bitno. Jel ovo znaci da ako ne najavimo 30 dana pre roka,da necemo produziti ugovor,znaci automatski da se taj ugovor produzava na dodatnih godinu dana,gde cemo opet placati isto za istu brzinu ,sa nemogucnoscu da prekinemo kad hocemo jer cemo morati placat penale!?

Da vratimo temu malo gde joj je mesto :) . Naime uzeh slucajno ugovor koji smo svi mi sklapali (akcija 50%) sa PTT-om ,i "upahnu" me Clan 2 . , citiram: '' Ugovor se zakljucuje na 12 m sa mogucnoscu produzenja.Ukoliko se ne otkaze 30 dana pre isteka ugovora,ugovor se automatski produzava na dodatnih 12 m... " Verovatno je negde o ovome i bilo price ranije,ali ne bi bilo na odmet da se ponovi jer je bitno. Jel ovo znaci da ako ne najavimo 30 dana pre roka,da necemo produziti ugovor,znaci automatski da se taj ugovor produzava na dodatnih godinu dana,gde cemo opet placati isto za istu brzinu ,sa nemogucnoscu da prekinemo kad hocemo jer cemo morati placat penale!?

Kako sam ja shvatio, ako ne otkazes ugovor, on se automatski produzava na jos godinu dana ali po punoj ceni. Znaci ne po akcijskoj ceni 50%.

Sa Postom se nije saliti treba to pitati njihovu sluzbu, jer zaista ne vidim kako mogu ljudima automatski da produze ugovor koje je istekao.
Pravnici ce me verovatno demantovati, ali eto ne znam kako se moze ugovor oziveti;)

Nazad
Vrh Dno